DSpace
Зареєструватися
українська русский English polski français
Deutsch español italiano svenska
中文 Ελληνικά norsk
日本語 magyar
čeština
   

ELARTU — Інституційний репозитарій ТНТУ імені Івана Пулюя >
Матеріали конференцій, семінарів, читань >
2015 >

Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ (2015) : [133]

Домівка зібрання

 
 
або переглянути 
Підпишіться на це зібрання, щоб щодня отримувати повідомлення по електронній пошті про нові додавання

8-9 жовтня 2015 року відбулася Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» присвячена 20-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя.

Збірник матеріалів конференції

У роботі конференції взяли участь викладачі, аспіранти та студенти кафедри харчової біотехнології і хімії, вище керівництво університету, представники влади області й міста, представники промислових підприємств харчової галузі, а також науковці та дослідники з вищих наукових та навчальних закладів України й з-за кордону.

З вітальними словами до колективу кафедри та усіх учасників конференції звернулись завідувач кафедри харчової біотехнології і хімії д.б.н., професор Покотило Олег Степанович, ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, д.т.н., професор Ясній Петро Володимирович, директор Департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації Напора Олег Романович, начальник відділу міжнародного співробітництва і туризму Тернопільської міської ради Кашицький Володимир Володимирович, заступник директора з кадрових питань ПАП «Агропродсервіс» Воробець Петро Петрович.

Також цього дня кафедру харчової біотехнології і хімії вітали Марек Варенчук, Президент Польської Академії Здоров’я; Олексій Вартаньян, директор ТМ «Мак – Вар Екопродукт», (Вінниця); Михайло Марченко, заслужений діяч науки і техніки України, декан факультету біології, екології та біотехнології, завідувач кафедри біохімії та біотехнології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича; Марія Паска, завідувач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького; Таїсія Рижкова к.т.н., доцент, доцент кафедри технології молока Харківського зооветеринарного інституту.

З нагоди проведення Міжнародної науково-технічної конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» та з нагоди Дня працівників харчової промисловості Подяками від міського голови та Почесними грамотами Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя були відзначені кращі науково-педагогічні працівники кафедри.

Учасники конференції мали змогу заслухати та обговорити 19 доповідей, представлених на пленарних засіданнях, 43 доповіді в рамках секції «Харчові технології», 22 доповіді на засіданнях секції «Харчова хімія і біотехнологія», 18 доповідей в секції «Безпека та експертиза харчових продуктів», 10 доповідей в рамках секції «Стандартизація, сертифікація сировини і харчових продуктів» та 17 доповідей в секції «Економічні аспекти, пріоритети та інновації у виробництві харчових продуктів».

Конференція проводилася з метою висвітлення основних результатів наукових досліджень, здобутків, відкриттів у харчовій науці за останні роки в Україні та світі, а також представлення досягнень провідними виробниками харчових продуктів, в першу чергу Тернопільської області. Разом з тим, у секціях конференції було висвітлено широке коло питань щодо безпеки, якості та експертизи харчових продуктів, стандартизації, сертифікації сировини і харчових продуктів в проекції нових національних законів.

Під час роботи конференції також діяла виставка харчової продукції підприємств: Корпорація «Агропродсервіс», ТОВ «Україна», ДП «Дінтер Україна Скала», ТОВ «Агробізнес», ПП «Агроспецгосп», ПАТ «ТерА», ТОВ «Опілля», ТМ «Мак – Вар Екопродукт» та інші.

Учасники конференції відвідали Музей історії університету та Музей імені Івана Пулюя.

Світлини з події на сторінці Facebook.

Тези доповідей міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“

Зміст


1
5
СЕКЦІЯ ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
29
30
32
34
35
38
40
41
43
44
46
47
49
50
52
54
56
58
60
61
63
65
67
69
71
73
75
77
78
80
82
84
86
88
90
92
93
95
96
99
101
СЕКЦІЯ ХАРЧОВА ХІМІЯ І БІОТЕХНОЛОГІЯ
102
103
105
107
109
111
113
114
116
118
120
122
124
126
128
129
131
132
134
135
137
139
141
143
145
146
147
149
151
153
155
157
159
160
161
163
164
165
166
168
169
170
171
172
174
176
СЕКЦІЯ СТАНДАРТИЗАЦІЯ, СЕРТИФІКАЦІЯ СИРОВИНИ І ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
178
180
181
183
185
187
188
190
192
193
194
196
199
200
202
204
206
208
209
211
213
214
215
217
219
221
223
224
226
227
228
230
231

Content


1
5
FOOD TECHNOLOGY SECTION
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
29
30
32
34
35
38
40
41
43
44
46
47
49
50
52
54
56
58
60
61
63
65
67
69
71
73
75
77
78
80
82
84
86
88
90
92
93
95
96
99
101
FOOD CHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY SECTION
102
103
105
107
109
111
113
114
116
118
120
122
124
126
128
129
131
132
134
135
137
139
141
143
145
146
147
149
151
153
155
157
159
160
161
163
164
165
166
168
169
170
171
172
174
176
STANDARDIZATION AND CERTIFICATION OF RAW MATERIALS AND FOOD PRODUCTS SECTION
178
180
181
183
185
187
188
190
192
193
194
196
199
200
202
204
206
208
209
211
213
214
215
217
219
221
223
224
226
227
228
230
231

Нові матеріали (усі)

Видавничі сторінки

Біодеградабельні гідрогелі на основі хітозану

Роль кваліфікованих фахівців у розвитку харчової промисловості

Використання відпрацьованої соняшникової олії для модифікації дисперсної крейди

Проблеми адаптації харчових виробництв до глобальної зміни клімату

Інноваційні водні технології, практика і перспективи використання в галузях для життєдіяльності людини

Гормональний профіль та неспецифічна резистентність кнурів за умов передзабійного стресу

Актуальні тенденції вітчизняної мʼясопереробної промисловості

Зшиті гідрогелі на основі кополімерів акриламіду

Технологические особенности новых гибридов кукурузы

Перспективи використання пиловловлювачів комбінованої дії на підприємствах переробної і харчової галузей регіону

Особенности внедрения мсфо в практику работы пищевых предприятий в беларуси и туркменистане

Исследование рынка Республики Беларусь и приоритеты в производстве мясных продуктов функционального назначения

Дієтична добавка «Ксенодерм»: склад та дія на організм людини

Повышение эффективности маркетинговой деятельности предприятий пищевой промышленности на основе сбалансированной системы показателей и рейтинговой оценки

Перспективи використання харчової добавки Велькорин (E 242) у виробництві напоїв

Застосування кавітаційної активації розчинника в технології виготовлення розчинної кави

Показники оцінки ефективності інноваційно-логістичних процесів у сфері управління промислового підприємства (Європейські адаптивно-трансформаційні контексти)

Современные принципы проектирования пищевых продуктов

Питання гармонізації законодавства україни у сфері регламентації харчових добавок з міжнародними вимогами

Організація виробництва органічних молочних продуктів в Україні

Ресурсоощадність харчових переробних підприємств вимога дня

Контроль показників якості сиркової маси та твердого сичугового сиру «Чеддер» відповідно до вимог системи НАССР

Щодо стандартизації продуктів для спеціальних медичних цілей

Наукове обгрунтування встановлення відповідності мікробіологічним критеріям гігієни виробництва туш свиней

Визначення якості виноградних вин

Оцінка якості меду натурального, виробленого в різних регіонах України

Гармонизация отечественных максимально допустимых уровней содержания микотоксинов в пищевых продуктах с регламентами ЕС

Використання традиційних технологій для отримання сучасних продуктів харчування

Сучасний стан і тенденції формування асортименту мармеладу желейного

Щодо регламентації показників якості молочних продуктів

Порядок державної реєстрації харчових продуктів функціонального призначення

Контроль якості при виробництві нових видів консервів

Development of instrumental analytical approaches based on the principles of biosensorics for control of quality of milk and milk products

Алгоритм впливу води поверхневих водойм як фактора ризику для здоров'я населення

Мониторинг нитратов в воде

Способи досягнення екологічної безпеки харчових продуктів

Характеристика основних показників монофлорного меду одеської області

Мікробіологічний контроль водного середовища для вирощування прісноводної риби

Mikroorganizmy potencjalnie chorobotwórcze w ściekach i osadach ściekowych przemysłu spożywczego

Мідії, як біотест-об’єкти для визначення рівня безпечності водного середовища та гідробіонтів відносно хлорорганічних сполук

Хімічний склад та харчова цінність яловичини в залежності від віку й статі тварин

Оцінка якості соків для дитячого харчування

Вплив вітаміну е та селену на якість і тривалість зберігання яловичини

Визначення цитотоксичності сухої молочної сироватки, збагаченої магнієм і манганом

Українські стандарти безпечності харчових продуктів

Особливості харчування людей похилого віку

Мікробіологічні дослідження гострих соусів з перцю чілі та відповідність їх вимогам безпеки

Особливості харчування у літньому і старечому віці

Безпека та якість сиру кисломолочного «домашнього» виробництва, що реалізується на агропродовольчих ринках міста тернополя

Ампелоекологічний потенціал території тов «агрофірма шабо» для виробництва вин з зазначенням походження

Молоко і молочні продукти з підвищеним вмістом омега-3 жирних кислот

Генетично модифіковані продукти: економічна революція чи біологічна загроза

Роль національної комісії україни кодекс аліментаріус щодо безпечності харчових добавок

Перспективи впровадження біопродукції на основі мікробіоти «тибетський грибок»

Перетравлюваність білків бринзи з частковою заміною хлориду натрію хлоридом калію

Розробка нанокомпозитного амперометричного біосенсора для контроля якості вина на основі визначення лактату

Кальцій гідроксилапатит як бактерицидний наповнювач композиційних матеріалів

Удосконалення методу визначення числа омилення у жирах тваринного походження

Отримання біологічно активних комплексів – метал-селен-ліпідних субстанцій

Розробка високоспецифічного методу ПЛР-індикації Enterobacter Sakazakii

Щодо можливості розширення сфери застосування сорбатів та бензоатів у консервованих грибах

Використання реакції азосполучення для хроматографічного визначення 2-хлорофенолу

Получение биологически активных компонентов клеточных стенок поливидовой бактериальной закваски ферментативным способом

Отримання продуктів обмеженого ферментативного гідролізу геміцелюлоз початків кукурудзи

Исследование реологических свойств низколактозных кисломолочных продуктов

Качественная характеристика кукурузного глютена

Антимікробні та антиадгезивні властивості поверхнево-активних речовин Acinetobacter Calcoaceticus ІМВ В-7241 і Nocardia Vaccinii ІМВ В-7405, синтезованих на олієвмісних відходах

Влияние водоросли хлореллы на изменение аминокислотного состава пива

Використання біополімерів рослинної сировини в технології харчових продуктів із піленгасом

Проблемы кормления лошадей и пути их решения

Споживні властивості зерна проса

Вміст каротиноїдів в селекційних зразках харчової кременистої кукурудзи

Використання роботів-маніпуляторів в харчовій індустрії

Актуальність використання ензимів у мийних засобах для санітарної обробки технологічного устаткування молокопереробних підприємств

Додаткові функції протеїнів молока і шляхи їх використання

Эффективность адгезии наноразмерных частиц в системе волокон

Наукові основи розробки технологій ферменованих білкових продуктів з козиного молока

Вплив електроактивованої води на проникність солі при солінні м’яса

Молочні продукти лікувально-профілактичного призначення із новими фітодобавками

Консервування дикорослої сировини

Комплекс обладнання для отримання рослинної олії в малих переробних цехах

Влияние жидкой закваски с внесением коры дуба на кислотонакопление в тесте

Динаміка зміни кількості життєздатних клітин під час зберігання кисловершкового масла, виготовленого в осінньо-зимовий період року

Зміна органолептичних показників кисломолочного сиру залежно від дози внесеної клітковини з насіння кунжуту

Технологічна оцінка якості мяса із спеціифічним розвитком автолізу

Дрессинги з гарбузовою клітковиною

Вплив ультразвуку на інтенсифікацію екстрагування суміші поліамінів (спленіну)

Основні технологічні аспекти використання бджолиного обніжжя у виробництві майонезу

Використання рослинної сировини у технології виробництва напівкопчених ковбас

Технологія морозива з козиного молока функціонального призначення

Формування асортименту желейних виробів шляхом збагачення їх мінеральним преміксом

Creation of a new alcoholic beverages

Перспективы использования нетрадиционного растительного сырья в производстве пива

К вопросу сушки побочных продуктов пищевых предприятий

Вивченняможливості використання екструдованого кукурудзяного борошна в технології безглютенового бісквітного напівфабрикату

Особливості впливу теплової обробки на реологічні характеристики сиркових мас

Вивчення впливу кислотності робочого середовища на продуктивність ультрафільтраційних мембран

Визначення ступеня глікемічності макаронних виробів, збагачених харчовими волокнами

Перспективні технології отримання високоенергетичних емульсій

 

Стрічки RSS

RSS Feed RSS Feed

 

Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард 
Зворотний зв’язок
Якщо Ви знайшли помилку, або інформація на сайті неточна — натисніть „Ctrl+Enter“ та виправте неточність. Дякуємо! Система Orphus