Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ (2015) : [133] Домівка зібрання

8-9 жовтня 2015 року відбулася Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» присвячена 20-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя.

Збірник матеріалів конференції

У роботі конференції взяли участь викладачі, аспіранти та студенти кафедри харчової біотехнології і хімії, вище керівництво університету, представники влади області й міста, представники промислових підприємств харчової галузі, а також науковці та дослідники з вищих наукових та навчальних закладів України й з-за кордону.

З вітальними словами до колективу кафедри та усіх учасників конференції звернулись завідувач кафедри харчової біотехнології і хімії д.б.н., професор Покотило Олег Степанович, ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, д.т.н., професор Ясній Петро Володимирович, директор Департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації Напора Олег Романович, начальник відділу міжнародного співробітництва і туризму Тернопільської міської ради Кашицький Володимир Володимирович, заступник директора з кадрових питань ПАП «Агропродсервіс» Воробець Петро Петрович.

Також цього дня кафедру харчової біотехнології і хімії вітали Марек Варенчук, Президент Польської Академії Здоров’я; Олексій Вартаньян, директор ТМ «Мак – Вар Екопродукт», (Вінниця); Михайло Марченко, заслужений діяч науки і техніки України, декан факультету біології, екології та біотехнології, завідувач кафедри біохімії та біотехнології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича; Марія Паска, завідувач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького; Таїсія Рижкова к.т.н., доцент, доцент кафедри технології молока Харківського зооветеринарного інституту.

З нагоди проведення Міжнародної науково-технічної конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» та з нагоди Дня працівників харчової промисловості Подяками від міського голови та Почесними грамотами Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя були відзначені кращі науково-педагогічні працівники кафедри.

Учасники конференції мали змогу заслухати та обговорити 19 доповідей, представлених на пленарних засіданнях, 43 доповіді в рамках секції «Харчові технології», 22 доповіді на засіданнях секції «Харчова хімія і біотехнологія», 18 доповідей в секції «Безпека та експертиза харчових продуктів», 10 доповідей в рамках секції «Стандартизація, сертифікація сировини і харчових продуктів» та 17 доповідей в секції «Економічні аспекти, пріоритети та інновації у виробництві харчових продуктів».

Конференція проводилася з метою висвітлення основних результатів наукових досліджень, здобутків, відкриттів у харчовій науці за останні роки в Україні та світі, а також представлення досягнень провідними виробниками харчових продуктів, в першу чергу Тернопільської області. Разом з тим, у секціях конференції було висвітлено широке коло питань щодо безпеки, якості та експертизи харчових продуктів, стандартизації, сертифікації сировини і харчових продуктів в проекції нових національних законів.

Під час роботи конференції також діяла виставка харчової продукції підприємств: Корпорація «Агропродсервіс», ТОВ «Україна», ДП «Дінтер Україна Скала», ТОВ «Агробізнес», ПП «Агроспецгосп», ПАТ «ТерА», ТОВ «Опілля», ТМ «Мак – Вар Екопродукт» та інші.

Учасники конференції відвідали Музей історії університету та Музей імені Івана Пулюя.

Світлини з події на сторінці Facebook.

Тези доповідей міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“

Зміст


1
5
СЕКЦІЯ ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
29
30
32
34
35
38
40
41
43
44
46
47
49
50
52
54
56
58
60
61
63
65
67
69
71
73
75
77
78
80
82
84
86
88
90
92
93
95
96
99
101
СЕКЦІЯ ХАРЧОВА ХІМІЯ І БІОТЕХНОЛОГІЯ
102
103
105
107
109
111
113
114
116
118
120
122
124
126
128
129
131
132
134
135
137
139
141
143
145
146
147
149
151
153
155
157
159
160
161
163
164
165
166
168
169
170
171
172
174
176
СЕКЦІЯ СТАНДАРТИЗАЦІЯ, СЕРТИФІКАЦІЯ СИРОВИНИ І ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
178
180
181
183
185
187
188
190
192
193
194
196
199
200
202
204
206
208
209
211
213
214
215
217
219
221
223
224
226
227
228
230
231

Content


1
5
FOOD TECHNOLOGY SECTION
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
29
30
32
34
35
38
40
41
43
44
46
47
49
50
52
54
56
58
60
61
63
65
67
69
71
73
75
77
78
80
82
84
86
88
90
92
93
95
96
99
101
FOOD CHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY SECTION
102
103
105
107
109
111
113
114
116
118
120
122
124
126
128
129
131
132
134
135
137
139
141
143
145
146
147
149
151
153
155
157
159
160
161
163
164
165
166
168
169
170
171
172
174
176
STANDARDIZATION AND CERTIFICATION OF RAW MATERIALS AND FOOD PRODUCTS SECTION
178
180
181
183
185
187
188
190
192
193
194
196
199
200
202
204
206
208
209
211
213
214
215
217
219
221
223
224
226
227
228
230
231

Огляд
Підпишіться на це зібрання, щоб щодня отримувати повідомлення електронною поштою про нові додавання RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Матеріали зібрання (сортування: Дати збереження за спаданням): від 1 до 20 з 133
Попередній переглядДата публікаціїНазваАвтор(и)
FSI_2015_Publish_pages_231-233__COVER.png.jpg8-жов-2015Видавничі сторінки-
FSI_2015_Kuzminska_C-Biodegradable_hydrogels_based_230__COVER.png.jpg8-жов-2015Біодеградабельні гідрогелі на основі хітозануКузмінська, Христина; Савка, Марія; Будішевська, Ольга; Воронов, Станіслав; Kuzminska, Chrystyna; Savka, Maria; Budishevska, Olha; Voronov, Stanislav; Національний університет «Львівська політехніка», Україна
FSI_2015_Kaplun_A-The_role_of_qualified_professionals_228-229__COVER.png.jpg8-жов-2015Роль кваліфікованих фахівців у розвитку харчової промисловостіКаплун, Андрій; Kaplun, Andrey; Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі, Україна
FSI_2015_Vasylyev_V-The_using_worked_sunflower_227__COVER.png.jpg8-жов-2015Використання відпрацьованої соняшникової олії для модифікації дисперсної крейдиВасильєв, Віктор; Чобіт, Максим; Панченко, Юрій; Кот, Володимир; Vasylyev, Viktor; Chobit, Maxym; Panchenko, Yuriy; Kot, Volodymyr; Національний університет «Львівська політехніка», Україна
FSI_2015_Zvarych_N-Adaptation_problems_offood_226__COVER.png.jpg8-жов-2015Проблеми адаптації харчових виробництв до глобальної зміни кліматуЗварич, Наталя; Zvarych, Natalia; Тернопільський національний технічний університет імені І. Пулюя, Україна
FSI_2015_Gryshchuk_V_P-Innovative_water_technologies_224-225__COVER.png.jpg8-жов-2015Інноваційні водні технології, практика і перспективи використання в галузях для життєдіяльності людиниГрищук, Валерій Павлович; Gryshchuk, Valerii P.; ПП ЖИВА ВОДА, м.Київ
FSI_2015_Grabovskyi_S-Hormonal_profile_and_nonspecific_223__COVER.png.jpg8-жов-2015Гормональний профіль та неспецифічна резистентність кнурів за умов передзабійного стресуГрабовський, С.; Грабовська, О.; Grabovskyi, S.; Grabovska, O.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, Україна; Інститут біології тварин НААН, Україна
FSI_2015_Bal-Prylypko_L-Actual_trends_of_national_221-222__COVER.png.jpg8-жов-2015Актуальні тенденції вітчизняної мʼясопереробної промисловостіБаль-Прилипко, Л.; Леонова, Б.; Сокирко, О.; Bal-Prylypko, L.; Leonova, B.; Sokirko, A.; Національний університет біоресурсів і природокористування України, Україна
FSI_2015_Voloshyn_R-Cross_linked_hydrogels_219-220__COVER.png.jpg8-жов-2015Зшиті гідрогелі на основі кополімерів акриламідуВолошин, Руслана; Букартик, Наталя; Шевчук, Олег; Токарев, Віктор; Voloshyn, Ruslana; Bukartyk, Natalia; Shevchuk, Oleh; Tokarev, Viktor; Національний університет "Львівська політехніка"
FSI_2015_Tsedik_O-Technological_features_of_217-218__COVER.png.jpg8-жов-2015Технологические особенности новых гибридов кукурузыЦедик, Ольга; Tsedik, Olga; Учреждение образования «Могилевский государственный университет продовольствия», г. Могилев, Республика Беларусь
FSI_2015_Gumnitsky_Y-Prospects_for_the_combined_215-216__COVER.png.jpg8-жов-2015Перспективи використання пиловловлювачів комбінованої дії на підприємствах переробної і харчової галузей регіонуГумницький, Ярослав; Куц, Віктор; Gumnitsky, Yaroslav; Kuts, Victor; Національний університет "Львівська політехніка", Україна; Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна
FSI_2015_Kozlova_E-Osobennosti_vnedreniia_msfo_214__COVER.png.jpg8-жов-2015Особенности внедрения мсфо в практику работы пищевых предприятий в беларуси и туркменистанеКозлова, Елена; Курбанов, Сапардурды; Могилевский государственный университет продовольствия, Республика Беларусь
FSI_2015_Balotska_A-Market_research_the_Republic_213__COVER.png.jpg8-жов-2015Исследование рынка Республики Беларусь и приоритеты в производстве мясных продуктов функционального назначенияBalotska, Aliaxandr; Labkova, Maryna; Болотько, Александр; Лобкова, Марина; Могилевский государственный университет продовольствия, Республика Беларусь
FSI_2015_Bihunyak_T-Dietary_supplements_Ksenoderm_211-212__COVER.png.jpg8-жов-2015Дієтична добавка «Ксенодерм»: склад та дія на організм людиниБігуняк, Тетяна; Бігуняк, Катерина; Bihunyak, Tetyana; Bihunyak, Kateryna; ДВНЗ "Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України"
FSI_2015_Klimova_Y-Improving_the_efficiency_209-210__COVER.png.jpg8-жов-2015Повышение эффективности маркетинговой деятельности предприятий пищевой промышленности на основе сбалансированной системы показателей и рейтинговой оценкиKlimova, Yuliya; Moskaleva, Alina; Климова, Юлия; Москалева, Алина; Могилевский государственный университет продовольствия, Республика Беларусь
FSI_2015_Podrushnyak_A-Prospects_foruse_food_supplement_208__COVER.png.jpg8-жов-2015Перспективи використання харчової добавки Велькорин (E 242) у виробництві напоївПодрушняк, А. Є.; Голінько, О. М.; Деміч, А. А.; Євмененко, К. В.; Вихор, В. О.; Podrushnyak, A.; Golynko, O.; Demich, A.; Yevmenenko, K.; Vyhor, V.; Державне підприємство «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І.Медведя Міністерства охорони здоров‘я України", Україна
FSI_2015_Vitenko_T-Using_of_cavitation_activation_206-207__COVER.png.jpg8-жов-2015Застосування кавітаційної активації розчинника в технології виготовлення розчинної кавиВітенько, Тетяна; Городиський, Назар; Vitenko, Tetiana; Horodyskyy, Nazar; Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна
FSI_2015_Sherstiuk_R_P-Performance_evaluation_204-205__COVER.png.jpg8-жов-2015Показники оцінки ефективності інноваційно-логістичних процесів у сфері управління промислового підприємства (Європейські адаптивно-трансформаційні контексти)Шерстюк, Роман Петрович; Погайдак, Ольга Богданівна; Sherstiuk, R. P.; Pohaydak, O. B.; Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя,Україна
FSI_2015_Kazutina_T-Modern_principles_of_design_202-203__COVER.png.jpg8-жов-2015Современные принципы проектирования пищевых продуктовKazutina, Tatyana; Mashkova, Irina; Казутина, Татьяна; Машкова, Ирина; Учреждение образования «Могилевский государственный университет продовольствия, Республика Беларусь
FSI_2015_Adamchuk_T_V-The_issue_of_harmonizing_200-201__COVER.png.jpg8-жов-2015Питання гармонізації законодавства україни у сфері регламентації харчових добавок з міжнародними вимогамиАдамчук, Т. В.; Adamchuk, T. V.; ДП "Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І.Медведя Міністерства охорони здоров'я України", Україна
Матеріали зібрання (сортування: Дати збереження за спаданням): від 1 до 20 з 133