Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50470
| Назва: | Філософія цифрової трансформації: впровадження принципів індустрії 4.0/5.0 у харчовому виробництві |
| Інші назви: | The philosophy of digital transformation: implementing industry 4.0/5.0 principles in food production |
| Автори: | Смолій, Олександр Микитишин, Андрій Григорович Королюк, Ростислав Smolii, Oleksandr Mykytyshyn, Andrii Koroliuk, Rostyslav |
| Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна Ternopil Ivan Puluj National Technical University, Ukraine |
| Бібліографічний опис: | Смолій О. Філософія цифрової трансформації: впровадження принципів індустрії 4.0/5.0 у харчовому виробництві / Олександр Смолій, Андрій Григорович Микитишин, Ростислав Королюк // Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“, 26 листопада 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 113–114. — (Прикладні інформаційні технології). |
| Бібліографічне посилання: | Смолій О., Королюк Р. Філософія цифрової трансформації: впровадження принципів індустрії 4.0/5.0 у харчовому виробництві // Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“, Тернопіль, 26 листопада 2025 р. 2025. С. 113–114. |
| Bibliographic citation (APA): | Smolii, O., Mykytyshyn, A., & Koroliuk, R. (2025). Filosofiia tsyfrovoi transformatsii: vprovadzhennia pryntsypiv industrii 4.0/5.0 u kharchovomu vyrobnytstvi [The philosophy of digital transformation: implementing industry 4.0/5.0 principles in food production]. Book of abstracts of the Ⅳ International Conference of Young Scholars and Higher Education Applicants „Philosophical dimensions of technology“, 26 November 2025, Ternopil, 113-114. PE Palianytsia V.A.. [in Ukrainian]. |
| Bibliographic citation (CHICAGO): | Smolii O., Mykytyshyn A., Koroliuk R. (2025) Filosofiia tsyfrovoi transformatsii: vprovadzhennia pryntsypiv industrii 4.0/5.0 u kharchovomu vyrobnytstvi [The philosophy of digital transformation: implementing industry 4.0/5.0 principles in food production]. Book of abstracts of the Ⅳ International Conference of Young Scholars and Higher Education Applicants „Philosophical dimensions of technology“ (Tern., 26 November 2025), pp. 113-114 [in Ukrainian]. |
| Є частиною видання: | Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“, 2025 Book of abstracts of the Ⅳ International Conference of Young Scholars and Higher Education Applicants „Philosophical dimensions of technology“, 2025 |
| Конференція/захід: | Ⅳ Міжнародна конференція молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“ |
| Журнал/збірник: | Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“ |
| Дата публікації: | 26-лис-2025 |
| Дата внесення: | 19-гру-2025 |
| Видавництво: | ФОП Паляниця В. А. PE Palianytsia V.A. |
| Місце видання, проведення: | Тернопіль Ternopil |
| Часове охоплення: | 26 листопада 2025 р. 26 November 2025 |
| УДК: | 141.2 004.89 664 |
| Теми: | цифрова трансформація індустрія 4.0/5.0 цифровий двійник харчове виробництво предиктивна аналітика |
| Кількість сторінок: | 2 |
| Діапазон сторінок: | 113-114 |
| Початкова сторінка: | 113 |
| Кінцева сторінка: | 114 |
| Короткий огляд (реферат): | Стаття досліджує філософію та практику цифрової трансформації харчового виробництва, поєднуючи принципи Індустрії 4.0 та 5.0. На прикладі екструдерних ліній обґрунтовано впровадження телеметрії та автоматизації, що забезпечило перехід до режиму повної прозорості та превентивного управління. Ключовим рішенням стало використання цифрового двійника для предиктивної аналітики, який оптимізує процеси та інтегрує машинний інтелект із людським досвідом. Доведено, що ця модернізація є зміною культури підприємства, спрямованою на досягнення стійкості та інноваційної зрілості |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50470 |
| ISBN: | 978-617-8751-05-0 |
| Власник авторського права: | © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025 |
| URL-посилання пов’язаного матеріалу: | http://www.economy.nayka.com.ua |
| Перелік літератури: | 1. Краус К.М., Краус Н.М., Штепа О.В. Індустрія х.0 і індустрія 4.0 в умовах цифрової трансформації та інноваційної стратегії розвитку національної економіки. Ефективна економіка, URL: http://www.economy.nayka.com.ua DOI: 10.32702/2307-2105-2021.5.91 2. European Commission. Industry 5.0: Towards a Sustainable, Human-centric and Resilient European Industry. Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2021. - 36 p. 3. Zhang, Z., & Zhao, Y. Application of Digital Twin and Predictive Models in Food Extrusion Processes // Journal of Food Engineering. - 2022. - Vol. 330. - P. 111-126. |
| References: | 1. Kraus K.M., Kraus N.M., Shtepa O.V. Industriia kh.0 i industriia 4.0 v umovakh tsyfrovoi transformatsii ta innovatsiinoi stratehii rozvytku natsionalnoi ekonomiky. Efektyvna ekonomika, URL: http://www.economy.nayka.com.ua DOI: 10.32702/2307-2105-2021.5.91 2. European Commission. Industry 5.0: Towards a Sustainable, Human-centric and Resilient European Industry. Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2021, 36 p. 3. Zhang, Z., & Zhao, Y. Application of Digital Twin and Predictive Models in Food Extrusion Processes, Journal of Food Engineering, 2022, Vol. 330, P. 111-126. |
| Тип вмісту: | Conference Abstract |
| Розташовується у зібраннях: | Ⅳ Міжнародна конференція молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“ (2025) |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| ICPDT_2025_Smolii_O-The_philosophy_of_digital_113-114.pdf | 368,82 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
| ICPDT_2025_Smolii_O-The_philosophy_of_digital_113-114__COVER.png | 486,29 kB | image/png | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.