Link lub cytat. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50470

Tytuł: Філософія цифрової трансформації: впровадження принципів індустрії 4.0/5.0 у харчовому виробництві
Inne tytuły: The philosophy of digital transformation: implementing industry 4.0/5.0 principles in food production
Authors: Смолій, Олександр
Микитишин, Андрій Григорович
Королюк, Ростислав
Smolii, Oleksandr
Mykytyshyn, Andrii
Koroliuk, Rostyslav
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна
Ternopil Ivan Puluj National Technical University, Ukraine
Bibliographic description (Ukraine): Смолій О. Філософія цифрової трансформації: впровадження принципів індустрії 4.0/5.0 у харчовому виробництві / Олександр Смолій, Андрій Григорович Микитишин, Ростислав Королюк // Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“, 26 листопада 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 113–114. — (Прикладні інформаційні технології).
Bibliographic reference (2015): Смолій О., Королюк Р. Філософія цифрової трансформації: впровадження принципів індустрії 4.0/5.0 у харчовому виробництві // Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“, Тернопіль, 26 листопада 2025 р. 2025. С. 113–114.
Bibliographic citation (APA): Smolii, O., Mykytyshyn, A., & Koroliuk, R. (2025). Filosofiia tsyfrovoi transformatsii: vprovadzhennia pryntsypiv industrii 4.0/5.0 u kharchovomu vyrobnytstvi [The philosophy of digital transformation: implementing industry 4.0/5.0 principles in food production]. Book of abstracts of the Ⅳ International Conference of Young Scholars and Higher Education Applicants „Philosophical dimensions of technology“, 26 November 2025, Ternopil, 113-114. PE Palianytsia V.A.. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Smolii O., Mykytyshyn A., Koroliuk R. (2025) Filosofiia tsyfrovoi transformatsii: vprovadzhennia pryntsypiv industrii 4.0/5.0 u kharchovomu vyrobnytstvi [The philosophy of digital transformation: implementing industry 4.0/5.0 principles in food production]. Book of abstracts of the Ⅳ International Conference of Young Scholars and Higher Education Applicants „Philosophical dimensions of technology“ (Tern., 26 November 2025), pp. 113-114 [in Ukrainian].
Część publikacji: Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“, 2025
Book of abstracts of the Ⅳ International Conference of Young Scholars and Higher Education Applicants „Philosophical dimensions of technology“, 2025
Konferencja/wydarzenie: Ⅳ Міжнародна конференція молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“
Journal/kolekcja: Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“
Data wydania: 26-lis-2025
Date of entry: 19-gru-2025
Wydawca: ФОП Паляниця В. А.
PE Palianytsia V.A.
Place edycja: Тернопіль
Ternopil
Zakresu czasowego: 26 листопада 2025 р.
26 November 2025
UDC: 141.2
004.89
664
Słowa kluczowe: цифрова трансформація
індустрія 4.0/5.0
цифровий двійник
харчове виробництво
предиктивна аналітика
Strony: 2
Zakres stron: 113-114
Główna strona: 113
Strona końcowa: 114
Abstract: Стаття досліджує філософію та практику цифрової трансформації харчового виробництва, поєднуючи принципи Індустрії 4.0 та 5.0. На прикладі екструдерних ліній обґрунтовано впровадження телеметрії та автоматизації, що забезпечило перехід до режиму повної прозорості та превентивного управління. Ключовим рішенням стало використання цифрового двійника для предиктивної аналітики, який оптимізує процеси та інтегрує машинний інтелект із людським досвідом. Доведено, що ця модернізація є зміною культури підприємства, спрямованою на досягнення стійкості та інноваційної зрілості
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50470
ISBN: 978-617-8751-05-0
Właściciel praw autorskich: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
Związane URL literatura: http://www.economy.nayka.com.ua
Wykaz piśmiennictwa: 1. Краус К.М., Краус Н.М., Штепа О.В. Індустрія х.0 і індустрія 4.0 в умовах цифрової трансформації та інноваційної стратегії розвитку національної економіки. Ефективна економіка, URL: http://www.economy.nayka.com.ua DOI: 10.32702/2307-2105-2021.5.91
2. European Commission. Industry 5.0: Towards a Sustainable, Human-centric and Resilient European Industry. Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2021. - 36 p.
3. Zhang, Z., & Zhao, Y. Application of Digital Twin and Predictive Models in Food Extrusion Processes // Journal of Food Engineering. - 2022. - Vol. 330. - P. 111-126.
References: 1. Kraus K.M., Kraus N.M., Shtepa O.V. Industriia kh.0 i industriia 4.0 v umovakh tsyfrovoi transformatsii ta innovatsiinoi stratehii rozvytku natsionalnoi ekonomiky. Efektyvna ekonomika, URL: http://www.economy.nayka.com.ua DOI: 10.32702/2307-2105-2021.5.91
2. European Commission. Industry 5.0: Towards a Sustainable, Human-centric and Resilient European Industry. Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2021, 36 p.
3. Zhang, Z., & Zhao, Y. Application of Digital Twin and Predictive Models in Food Extrusion Processes, Journal of Food Engineering, 2022, Vol. 330, P. 111-126.
Typ zawartości: Conference Abstract
Występuje w kolekcjach:Ⅳ Міжнародна конференція молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“ (2025)



Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi