Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50470
| Заглавие: | Філософія цифрової трансформації: впровадження принципів індустрії 4.0/5.0 у харчовому виробництві |
| Други Заглавия: | The philosophy of digital transformation: implementing industry 4.0/5.0 principles in food production |
| Автори: | Смолій, Олександр Микитишин, Андрій Григорович Королюк, Ростислав Smolii, Oleksandr Mykytyshyn, Andrii Koroliuk, Rostyslav |
| Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна Ternopil Ivan Puluj National Technical University, Ukraine |
| Bibliographic description (Ukraine): | Смолій О. Філософія цифрової трансформації: впровадження принципів індустрії 4.0/5.0 у харчовому виробництві / Олександр Смолій, Андрій Григорович Микитишин, Ростислав Королюк // Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“, 26 листопада 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 113–114. — (Прикладні інформаційні технології). |
| Bibliographic reference (2015): | Смолій О., Королюк Р. Філософія цифрової трансформації: впровадження принципів індустрії 4.0/5.0 у харчовому виробництві // Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“, Тернопіль, 26 листопада 2025 р. 2025. С. 113–114. |
| Bibliographic citation (APA): | Smolii, O., Mykytyshyn, A., & Koroliuk, R. (2025). Filosofiia tsyfrovoi transformatsii: vprovadzhennia pryntsypiv industrii 4.0/5.0 u kharchovomu vyrobnytstvi [The philosophy of digital transformation: implementing industry 4.0/5.0 principles in food production]. Book of abstracts of the Ⅳ International Conference of Young Scholars and Higher Education Applicants „Philosophical dimensions of technology“, 26 November 2025, Ternopil, 113-114. PE Palianytsia V.A.. [in Ukrainian]. |
| Bibliographic citation (CHICAGO): | Smolii O., Mykytyshyn A., Koroliuk R. (2025) Filosofiia tsyfrovoi transformatsii: vprovadzhennia pryntsypiv industrii 4.0/5.0 u kharchovomu vyrobnytstvi [The philosophy of digital transformation: implementing industry 4.0/5.0 principles in food production]. Book of abstracts of the Ⅳ International Conference of Young Scholars and Higher Education Applicants „Philosophical dimensions of technology“ (Tern., 26 November 2025), pp. 113-114 [in Ukrainian]. |
| Is part of: | Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“, 2025 Book of abstracts of the Ⅳ International Conference of Young Scholars and Higher Education Applicants „Philosophical dimensions of technology“, 2025 |
| Conference/Event: | Ⅳ Міжнародна конференція молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“ |
| Journal/Collection: | Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“ |
| Дата на Публикуване: | 26-Ное-2025 |
| Date of entry: | 19-Дек-2025 |
| Издател: | ФОП Паляниця В. А. PE Palianytsia V.A. |
| Place of the edition/event: | Тернопіль Ternopil |
| Temporal Coverage: | 26 листопада 2025 р. 26 November 2025 |
| UDC: | 141.2 004.89 664 |
| Ключови Думи: | цифрова трансформація індустрія 4.0/5.0 цифровий двійник харчове виробництво предиктивна аналітика |
| Number of pages: | 2 |
| Page range: | 113-114 |
| Start page: | 113 |
| End page: | 114 |
| Резюме: | Стаття досліджує філософію та практику цифрової трансформації харчового виробництва, поєднуючи принципи Індустрії 4.0 та 5.0. На прикладі екструдерних ліній обґрунтовано впровадження телеметрії та автоматизації, що забезпечило перехід до режиму повної прозорості та превентивного управління. Ключовим рішенням стало використання цифрового двійника для предиктивної аналітики, який оптимізує процеси та інтегрує машинний інтелект із людським досвідом. Доведено, що ця модернізація є зміною культури підприємства, спрямованою на досягнення стійкості та інноваційної зрілості |
| URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50470 |
| ISBN: | 978-617-8751-05-0 |
| Copyright owner: | © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025 |
| URL for reference material: | http://www.economy.nayka.com.ua |
| References (Ukraine): | 1. Краус К.М., Краус Н.М., Штепа О.В. Індустрія х.0 і індустрія 4.0 в умовах цифрової трансформації та інноваційної стратегії розвитку національної економіки. Ефективна економіка, URL: http://www.economy.nayka.com.ua DOI: 10.32702/2307-2105-2021.5.91 2. European Commission. Industry 5.0: Towards a Sustainable, Human-centric and Resilient European Industry. Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2021. - 36 p. 3. Zhang, Z., & Zhao, Y. Application of Digital Twin and Predictive Models in Food Extrusion Processes // Journal of Food Engineering. - 2022. - Vol. 330. - P. 111-126. |
| References (International): | 1. Kraus K.M., Kraus N.M., Shtepa O.V. Industriia kh.0 i industriia 4.0 v umovakh tsyfrovoi transformatsii ta innovatsiinoi stratehii rozvytku natsionalnoi ekonomiky. Efektyvna ekonomika, URL: http://www.economy.nayka.com.ua DOI: 10.32702/2307-2105-2021.5.91 2. European Commission. Industry 5.0: Towards a Sustainable, Human-centric and Resilient European Industry. Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2021, 36 p. 3. Zhang, Z., & Zhao, Y. Application of Digital Twin and Predictive Models in Food Extrusion Processes, Journal of Food Engineering, 2022, Vol. 330, P. 111-126. |
| Content type: | Conference Abstract |
| Показва се в Колекции: | Ⅳ Міжнародна конференція молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“ (2025) |
Файлове в Този Публикация:
| Файл | Описание | Размер | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| ICPDT_2025_Smolii_O-The_philosophy_of_digital_113-114.pdf | 368,82 kB | Adobe PDF | Изглед/Отваряне | |
| ICPDT_2025_Smolii_O-The_philosophy_of_digital_113-114__COVER.png | 486,29 kB | image/png | Изглед/Отваряне |
Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.