Denne identifikatoren kan du bruke til å sitere eller lenke til denne innførselen: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50470

Tittel: Філософія цифрової трансформації: впровадження принципів індустрії 4.0/5.0 у харчовому виробництві
Alternative titler: The philosophy of digital transformation: implementing industry 4.0/5.0 principles in food production
Authors: Смолій, Олександр
Микитишин, Андрій Григорович
Королюк, Ростислав
Smolii, Oleksandr
Mykytyshyn, Andrii
Koroliuk, Rostyslav
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна
Ternopil Ivan Puluj National Technical University, Ukraine
Bibliographic description (Ukraine): Смолій О. Філософія цифрової трансформації: впровадження принципів індустрії 4.0/5.0 у харчовому виробництві / Олександр Смолій, Андрій Григорович Микитишин, Ростислав Королюк // Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“, 26 листопада 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 113–114. — (Прикладні інформаційні технології).
Bibliographic reference (2015): Смолій О., Королюк Р. Філософія цифрової трансформації: впровадження принципів індустрії 4.0/5.0 у харчовому виробництві // Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“, Тернопіль, 26 листопада 2025 р. 2025. С. 113–114.
Bibliographic citation (APA): Smolii, O., Mykytyshyn, A., & Koroliuk, R. (2025). Filosofiia tsyfrovoi transformatsii: vprovadzhennia pryntsypiv industrii 4.0/5.0 u kharchovomu vyrobnytstvi [The philosophy of digital transformation: implementing industry 4.0/5.0 principles in food production]. Book of abstracts of the Ⅳ International Conference of Young Scholars and Higher Education Applicants „Philosophical dimensions of technology“, 26 November 2025, Ternopil, 113-114. PE Palianytsia V.A.. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Smolii O., Mykytyshyn A., Koroliuk R. (2025) Filosofiia tsyfrovoi transformatsii: vprovadzhennia pryntsypiv industrii 4.0/5.0 u kharchovomu vyrobnytstvi [The philosophy of digital transformation: implementing industry 4.0/5.0 principles in food production]. Book of abstracts of the Ⅳ International Conference of Young Scholars and Higher Education Applicants „Philosophical dimensions of technology“ (Tern., 26 November 2025), pp. 113-114 [in Ukrainian].
Is part of: Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“, 2025
Book of abstracts of the Ⅳ International Conference of Young Scholars and Higher Education Applicants „Philosophical dimensions of technology“, 2025
Conference/Event: Ⅳ Міжнародна конференція молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“
Journal/Collection: Матеріали Ⅳ Міжнародної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“
Utgivelsesdato: 26-nov-2025
Date of entry: 19-des-2025
Forlag: ФОП Паляниця В. А.
PE Palianytsia V.A.
Place of the edition/event: Тернопіль
Ternopil
Temporal Coverage: 26 листопада 2025 р.
26 November 2025
UDC: 141.2
004.89
664
Emneord: цифрова трансформація
індустрія 4.0/5.0
цифровий двійник
харчове виробництво
предиктивна аналітика
Number of pages: 2
Page range: 113-114
Start page: 113
End page: 114
Abstrakt: Стаття досліджує філософію та практику цифрової трансформації харчового виробництва, поєднуючи принципи Індустрії 4.0 та 5.0. На прикладі екструдерних ліній обґрунтовано впровадження телеметрії та автоматизації, що забезпечило перехід до режиму повної прозорості та превентивного управління. Ключовим рішенням стало використання цифрового двійника для предиктивної аналітики, який оптимізує процеси та інтегрує машинний інтелект із людським досвідом. Доведено, що ця модернізація є зміною культури підприємства, спрямованою на досягнення стійкості та інноваційної зрілості
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50470
ISBN: 978-617-8751-05-0
Copyright owner: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
URL for reference material: http://www.economy.nayka.com.ua
References (Ukraine): 1. Краус К.М., Краус Н.М., Штепа О.В. Індустрія х.0 і індустрія 4.0 в умовах цифрової трансформації та інноваційної стратегії розвитку національної економіки. Ефективна економіка, URL: http://www.economy.nayka.com.ua DOI: 10.32702/2307-2105-2021.5.91
2. European Commission. Industry 5.0: Towards a Sustainable, Human-centric and Resilient European Industry. Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2021. - 36 p.
3. Zhang, Z., & Zhao, Y. Application of Digital Twin and Predictive Models in Food Extrusion Processes // Journal of Food Engineering. - 2022. - Vol. 330. - P. 111-126.
References (International): 1. Kraus K.M., Kraus N.M., Shtepa O.V. Industriia kh.0 i industriia 4.0 v umovakh tsyfrovoi transformatsii ta innovatsiinoi stratehii rozvytku natsionalnoi ekonomiky. Efektyvna ekonomika, URL: http://www.economy.nayka.com.ua DOI: 10.32702/2307-2105-2021.5.91
2. European Commission. Industry 5.0: Towards a Sustainable, Human-centric and Resilient European Industry. Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2021, 36 p.
3. Zhang, Z., & Zhao, Y. Application of Digital Twin and Predictive Models in Food Extrusion Processes, Journal of Food Engineering, 2022, Vol. 330, P. 111-126.
Content type: Conference Abstract
Vises i samlingene:Ⅳ Міжнародна конференція молодих учених та здобувачів вищої освіти „Філософські виміри техніки“ (2025)



Alle innførsler i DSpace er beskyttet av copyright