Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50393
Title: Наукове обгрунтування та розробка полікомпонентних харчових продуктів з використанням пробіотичних мікроорганізмів
Authors: Бейко, Людмила Анатоліївна
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Бейко Л. А. Наукове обгрунтування та розробка полікомпонентних харчових продуктів з використанням пробіотичних мікроорганізмів. [Монографія] — К.: ЦП «КОМПРИНТ», 2025. — 213 с.
Issue Date: 2025
Submitted date: 2025
Date of entry: 12-Dec-2025
Publisher: ФОП Ямчинський О.В.
Country (code): UA
Place of the edition/event: Київ
UDC: 664.0:637.52
Number of pages: 213
Abstract: Проаналізований сучасний стан та доцільність використання живих організмів у виробництві м'ясних продуктів. Досліджені та визначені умови використання у виробництві ферментованих м'ясних виробів пропіоновокислих бактерій здатних синтезувати пропіонову кислоту пригнічучи розвиток небезпечної мікрофлори та надавати продуктам специфічного аромату. Визначені оптимальні умови розвитку пропіоновокислих бактерій; розроблена експериментальна рецептура фаршевих ковбасних виробів; визначена технологічна перевага і роль пропіоновокислих бактерій при посолі м'ясної сировини при процесі осадки та готових ковбасних виробів; визначено вплив пропіоновокислих бактерій на біологічну цінність ковбасних виробів, представлені мікроструктурні дослідження контрольних та дослідних зразків і результати сенсорної оцінки якості ковбас.
Description: Рекомендовано Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України ( Протокол № 4 від 22.10 2025 року)
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50393
ISBN: 978-617-8718-48-0
Copyright owner: © Л. А. Бейко, 2025
© НУБіП України, 2025
Content type: Monograph
Appears in Collections:Наукові публікації працівників кафедри харчової біотехнології і хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Beyko L. A. _Monohrafiya_ 2025.docx48,44 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools