Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50393| Назва: | Наукове обгрунтування та розробка полікомпонентних харчових продуктів з використанням пробіотичних мікроорганізмів |
| Автори: | Бейко, Людмила Анатоліївна |
| Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна |
| Бібліографічний опис: | Бейко Л. А. Наукове обгрунтування та розробка полікомпонентних харчових продуктів з використанням пробіотичних мікроорганізмів. [Монографія] — К.: ЦП «КОМПРИНТ», 2025. — 213 с. |
| Дата публікації: | 2025 |
| Дата подання: | 2025 |
| Дата внесення: | 12-гру-2025 |
| Видавництво: | ФОП Ямчинський О.В. |
| Країна (код): | UA |
| Місце видання, проведення: | Київ |
| УДК: | 664.0:637.52 |
| Кількість сторінок: | 213 |
| Короткий огляд (реферат): | Проаналізований сучасний стан та доцільність використання живих організмів у виробництві м'ясних продуктів. Досліджені та визначені умови використання у виробництві ферментованих м'ясних виробів пропіоновокислих бактерій здатних синтезувати пропіонову кислоту пригнічучи розвиток небезпечної мікрофлори та надавати продуктам специфічного аромату. Визначені оптимальні умови розвитку пропіоновокислих бактерій; розроблена експериментальна рецептура фаршевих ковбасних виробів; визначена технологічна перевага і роль пропіоновокислих бактерій при посолі м'ясної сировини при процесі осадки та готових ковбасних виробів; визначено вплив пропіоновокислих бактерій на біологічну цінність ковбасних виробів, представлені мікроструктурні дослідження контрольних та дослідних зразків і результати сенсорної оцінки якості ковбас. |
| Опис: | Рекомендовано Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України ( Протокол № 4 від 22.10 2025 року) |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50393 |
| ISBN: | 978-617-8718-48-0 |
| Власник авторського права: | © Л. А. Бейко, 2025 © НУБіП України, 2025 |
| Тип вмісту: | Monograph |
| Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації працівників кафедри харчової біотехнології і хімії |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Beyko L. A. _Monohrafiya_ 2025.docx | 48,44 MB | Microsoft Word XML | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора