Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50393
Назва: Наукове обгрунтування та розробка полікомпонентних харчових продуктів з використанням пробіотичних мікроорганізмів
Автори: Бейко, Людмила Анатоліївна
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна
Бібліографічний опис: Бейко Л. А. Наукове обгрунтування та розробка полікомпонентних харчових продуктів з використанням пробіотичних мікроорганізмів. [Монографія] — К.: ЦП «КОМПРИНТ», 2025. — 213 с.
Дата публікації: 2025
Дата подання: 2025
Дата внесення: 12-гру-2025
Видавництво: ФОП Ямчинський О.В.
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Київ
УДК: 664.0:637.52
Кількість сторінок: 213
Короткий огляд (реферат): Проаналізований сучасний стан та доцільність використання живих організмів у виробництві м'ясних продуктів. Досліджені та визначені умови використання у виробництві ферментованих м'ясних виробів пропіоновокислих бактерій здатних синтезувати пропіонову кислоту пригнічучи розвиток небезпечної мікрофлори та надавати продуктам специфічного аромату. Визначені оптимальні умови розвитку пропіоновокислих бактерій; розроблена експериментальна рецептура фаршевих ковбасних виробів; визначена технологічна перевага і роль пропіоновокислих бактерій при посолі м'ясної сировини при процесі осадки та готових ковбасних виробів; визначено вплив пропіоновокислих бактерій на біологічну цінність ковбасних виробів, представлені мікроструктурні дослідження контрольних та дослідних зразків і результати сенсорної оцінки якості ковбас.
Опис: Рекомендовано Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України ( Протокол № 4 від 22.10 2025 року)
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50393
ISBN: 978-617-8718-48-0
Власник авторського права: © Л. А. Бейко, 2025
© НУБіП України, 2025
Тип вмісту: Monograph
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації працівників кафедри харчової біотехнології і хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Beyko L. A. _Monohrafiya_ 2025.docx48,44 MBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора