Defnyddiwch y dynodwr hwn i ddyfynnu neu i gysylltu â'r eitem hon:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46984
Título: | «Розробка проекту дитячого ігрового простору в закладі громадського харчування (на прикладі ресторану «Автопорт»)» |
Outros títulos: | Development of a project for children's play space in a catering establishment (on the example of the restaurant “Avtoport”) |
Autor: | Олексій, Вікторія Христина Василівна Oleksii, Viktoriia Khrystyna |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна |
Bibliographic description (Ukraine): | Олексій В. Х. В. Розробка проекту дитячого ігрового простору в закладі громадського харчування (на прикладі ресторану «Автопорт») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. В. А. Паляниця. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 88 с. |
Data: | Dez-2024 |
Submitted date: | Dez-2024 |
Date of entry: | 30-Dez-2024 |
Editora: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Supervisor: | Паляниця, Віктор Анатолійович Palanytsia, Victor |
Palavras-chave: | ресторанний бізнес ігровий простір проектування індустрія гостинності маркетинг конкурентоспроможність дитяча кімната restaurant business play space design hospitality industry marketing competitiveness children's room |
Page range: | 1-88 |
Resumo: | Кваліфікаційна робота магістра на тему «Розробка проекту дитячого ігрового простору в закладі громадського харчування (на прикладі ресторану «Автопорт»)». Виконана на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2024. Дана кваліфікаційна робота присвячена дослідженню бізнес-процесів та впровадженню дитячого ігрового простору в ресторанному комплексі «Автопорт» із метою підвищення конкурентоспроможності та створення додаткових можливостей для сімейного відпочинку. Проект охоплює планування й дизайн ігрової зони, її технічне й маркетингове забезпечення, а також особливості управління в сучасних умовах невизначеності. Робота складається з чотирьох розділів. У теоретичній частині розглянуто сутність проектування та розробки дитячих ігрових просторів, а також проведено детальний аналіз діяльності ресторану «Автопорт» з визначенням чинників, що формують його конкурентні переваги. Оцінено ринкові можливості й окреслено передумови для впровадження ігрової зони. У практичній частині дослідження розкрито методи й етапи проектування дитячого ігрового простору. Запропоновано інноваційні рішення щодо дизайну, зонування, підбору обладнання та забезпечення комплексної безпеки, а також розроблено маркетингові заходи й рекомендації для успішного просування ігрової кімнати серед цільової аудиторії. Практична цінність роботи полягає у створенні комплексного проекту додаткової ігрової зони з урахуванням маркетингових, економічних і дизайнерських аспектів. Окрім того, розроблено оптимальні методи просування цієї зони та запропоновано практичні кроки для її впровадження, що можуть бути корисними для закладу. Master's qualification work on the topic Development of a project for children's play space in a catering establishment (on the example of the restaurant “Avtoport”) was performed for the master's degree in specialty 241 “Hotel and restaurant business.” - Ternopil National Technical University named after Ivan Puluj, Faculty of Economics and Management - Ternopil, 2024. This qualification work is devoted to the study of business processes and the implementation of a children's play area in the “Avtoport” restaurant complex in order to increase competitiveness and create additional opportunities for family recreation. The project covers the planning and design of the play area, its technical and marketing support, as well as management features in today's uncertain environment. The work consists of four sections. The theoretical chapter considers the essence of designing and developing children's play spaces, as well as a detailed analysis of the activities of the restaurant “Avtoport” with the identification of factors that form its competitive advantages. The market opportunities are assessed and the prerequisites for the introduction of a play area are outlined. The practical chapter of the study reveals the methods and stages of designing a children's play space. Innovative solutions for design, zoning, equipment selection and comprehensive security are proposed, as well as marketing measures and recommendations for the successful promotion of the playroom among the target audience. The practical significance of the work lies in the creation of a comprehensive project of an additional play area, taking into account marketing, economic and design aspects. In addition, the optimal methods of promoting this zone have been developed and practical steps for its implementation have been proposed, which may be useful for the institution. |
Content: | ЗМІСТ ВСТУП ...7 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ПРОЕКТУВАННЯ ...9 1.1. Сутність проектування та їх етапи в контексті впровадження дитячого ігрового простору ...9 1.2. Обґрунтування доцільності реалізації проекту у вигляді дитячого ігрового простору ...14 1.3. Особливості впровадження дитячого ігрового простору в сучасних умовах ...16 1.4. Психологічні аспекти гри у розвитку дитини ...19 РОЗДІЛ 2. ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ ПРОЕКТУ У ВИГЛЯДІ ДИТЯЧОГО ІГРОВОГО ПРОСТОРУ В РЕСТОРАНІ «АВТОПОРТ» ...28 2.1. Характеристика закладу, її структура та службовий склад ...28 2.2. Аналізування діяльності ресторану «Автопорт» і його готовності до створення й реалізації проекту дитячого ігрового простору ...36 2.3. Аналізування тенденцій розвитку дитячого ігрового простору ...48 РОЗДІЛ 3. РОЗРОБКА ДИТЯЧОГО ІГРОВОГО ПРОСТОРУ В ЗАКЛАДІ ... 54 3.1. Генерація проекту з унікальною торговою пропозицією ...54 3.2. Розробка проект-дизайну дитячого ігрового простору ...57 3.3. Маркетинговий план просування проекту дитячого ігрового простору ... 65 3.4. Розрахунок ефективності проекту ...71 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ...77 4.1. Еколого-економічні проблеми використання природних ресурсів ... 77 4.2. Організаційні аспекти здійснення охорона праці на підприємстві ... 79 ВИСНОВОК ...88 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ...90 ДОДАТКИ ...94 |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46984 |
Copyright owner: | © Олексій В.Х.В, 2024 |
References (Ukraine): | 1. Hopkins, B., Schutte, R., & Garton, K. (1971). The effects of access to a playroom on the rate and quality of printing and writing of first and second-grade students.. Journal of applied behavior analysis, 4 2, 77-87 . https://doi.org/10.1901/JABA.1971.4-77. 2. Hospitality Trends: The Latest Trends in Hospitality for 2025. Revfine.com. URL: https://www.revfine.com/hospitality-trends/ 3. Kara, N., & Cagiltay, K. (2020). Smart toys for preschool children: A design and development research. Electron. Commer. Res. Appl., 39, 100909. https://doi.org/10.1016/j.elerap.2019.100909 4. Routh, D., & Schroeder, C. (1976). Standardized playroom measures as indices of hyperactivity. Journal of Abnormal Child Psychology, 4, 199-207. https://doi.org/10.1007/BF00916522. 5. Standardized playroom measures as indices of hyperactivity - Research on Child and Adolescent Psychopathology. SpringerLink. URL: https://link.springer.com/article/10.1007/BF00916522 6. Standardized playroom measures as indices of hyperactivity - Research on Child and Adolescent Psychopathology. SpringerLink. URL: https://link.springer.com/article/10.1007/BF00916522 7. Trends of development of domestic hospitality industry in COVID-19 conditions | The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series: International Relations. Economics. Country Studies. Tourism. Home Page. URL: https://doi.org/10.26565/2310-9513-2021-13-11 8. View of IMPLEMENTATION OF THE PROJECT APPROACH TO MANAGEMENT OF TOURISM DEVELOPMENT OF THE REGION. Scientific Bulletin of Ivano-Frankivsk National Technical University of Oil and Gas (Series: Economics and Management in the Oil and Gas Industry). URL: https://eung.nung.edu.ua/index.php/ecom/article/view/520/365 9. Андрушків Б.М. Формування категоріального апарату соціально-відповідальної діяльності бізнесу / Б.М. Андрушків, О.І. Павликівська, Р.П. Шерстюк // Вісник Запорізького національного університету. Економічні науки. - 2017. - № 4. - С. 7-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vznu_eco_2017_4_3. 10. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / укл.: Стручок В. С. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с. 11. Все про туризм: туристична бібліотека. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/tymejchuk2.htm. 12. Електронний репозитарій ДВНЗ "УжНУ": Перспективи розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні в умовах глобалізації світового господарства. URL: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/25547 13. КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання. URL: https://conferences.vntu.edu.ua/index.php/fiip/fiip2024/paper/viewFile/20239/16747 (дата звернення: 26.12.2024). 14. Національний університет «Острозька академія». URL: https://www.oa.edu.ua/download/Lektsija_8.pdf 15. НДЦ | Головна. URL: https://ndc-ipr.org/media/publications/files/aref_Пинда.pdf 16. ПРАВОВЕ СТАНОВИЩЕ ПІДПРИЄМСТВ. Pidru4niki. URL: https://pidru4niki.com/10810806/pravo/pravove_stanovische_pidpriyemstv 17. Система електронного забезпечення навчання ЗНУ. URL: https://moodle.znu.edu.ua/mod/resource/view.php?id=154375 18. Система електронного забезпечення навчання ЗНУ. URL: https://moodle.znu.edu.ua/mod/resource/view.php?id=154375 19. Закон України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23 грудня 1997 р. № 771/97-ВР // Відомості Верховної Ради України, 1998. № 19. С. 98. 20. Закон України «Про власність» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991, № 20, С. 249. 21. Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2003, № 31-32, С. 263. 22. Закон України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2004, N 9, С. 79. 23. Закон України «Про інноваційну діяльність» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 2002. № 36. – С. 266 (поточна редакція від 05.12.2012). 24. Закон України «Про конкуренцію» // Відомості Верховної Ради України. 1997. №36. с. 167. 25. Закон України «Про підприємництво» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991, N 14, С.168 (втратив чинність, окрім ст. 4). 26. Закон України «Про підприємства» // Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991, N 24, С. 272. 27. Ілляшенко С.М., Біловодська О.А. Управління інноваційним розвитком промислових підприємств: монограф. Суми: Університетська книга, 2010. 281 с. 28. Йохна М.А., Стадник В.В. Економіка і організація інноваційної діяльності: навч. посіб. К: Видавничий центр «Академія», 2011. 400 с. 29. Козловський В. О. Інноваційний менеджмент: навч. посіб. Вінниця: ВНТУ, 2011. 210 с. 30. Колінко Н.О. Структурно-логістична схема управління інноваційною діяльністю/ Вісник НУ «Львівська політехніка»«, 2012. Серія №727 «Менеджмент» С. 329–340. 31. Колінко Н.О. Управління інноваційною діяльністю як основа якісних зрушень. Вісник Національного університету «Львівська політехніка», 2011. Серія №704 «Менеджмент». С. 10–17. 32. Купчак Б.Ф. Напрями активізації інноваційних процесів у сфері малого підприємництва. Науковий вісник НЛТУ України, 2014. Вип. 10. С. 239-244. 33. Малюта Л. Я. Маркетинг в соціальних мережах – інноваційний інструмент розвитку бізнесу / Людмила Малюта, Роман Довгошия // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції „Розвиток навчально-науково-виробничих комплексів в умовах трансформаційної економіки», 21 березня 2012 року Т. : ТНТУ, 2012 С. 26. (Маркетинг інновацій, трансфер технологій та інтелектуальна власність). Nauka i studia №1 (216). 34. Мірошник Р.О., Меренюк Л.В. Проблеми використання та оцінки інноваційного потенціалу підприємств. Вісник НУ «Львівська політехніка». 2012. Вип. № 611 «Проблеми економіки та управління». С. 191-197. 35. Павленко І.А., Гончарова Н.П., Швиданенко Г.О. Економіка та організація інноваційної діяльності: [навч.-метод. посіб.]. К.: КНЕУ, 2009. 150 с. 36. ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ (офіціант) [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://infoblog.in.ua/posadova-instruktsiya-ofitsianta-restoranu.html 37. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навч. посіб., за заг. ред. О. М. Ястремської, Г. В. Верещагіної. X.: ВД «ІНЖЕК», 2012. 340 с. 38. Стюарт Грант. Ефективне управління збутом: пер. з англ. Дніпропетровськ: Баланс-Клуб, 2009. 192 с. 39. Чухрай Н.І. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства. Львів: НУ «Львівська політехніка», 2012. 340 с. 40. Шегда A.B. Менеджмент. К: Знання, 2012. 280 с. 41. Шилова О.Ю., Чермошенцева Є.С. Інноваційний потенціал підприємства: сутність і механізм управління. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2012. Вип. № 1. С. 220-227. |
Content type: | Master Thesis |
Aparece nas colecções: | 241 — готельно-ресторанна справа |
Ficheiros deste registo:
Ficheiro | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
Авторська довідка_Олексій.docx | 18,94 kB | Microsoft Word XML | Ver/Abrir | |
dyplom_Oleksii_ V_Kh_V_2024.pdf | 2,83 MB | Adobe PDF | Ver/Abrir |
Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.
Offer Gweinyddol