Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46913
Заглавие: Шляхи покращення якості та конкурентоспроможності підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Готель Україна»)
Други Заглавия: Ways to improve quality and competitiveness in the hospitality industry (PJSC “Hotel Ukraine” as a case study)
Автори: Комінко, Антон Анатолійович
Kominko, Anton
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Комінко А. А. Шляхи покращення якості та конкурентоспроможності підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Готель Україна») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. М. Мельник . Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 89 с.
Дата на Публикуване: Дек-2024
Submitted date: Дек-2024
Date of entry: 26-Дек-2024
Издател: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Мельник, Лілія Миколаївна
Melnyk, Liliya
UDC: 658.6
Ключови Думи: управління
механізм
конкурентоспроможність
якість
розвиток
підприємство
проектне рішення
ефективність
management
mechanism
competitiveness
quality
development
enterprise
project proposal
efficiency
Page range: 1-89
Резюме: Магістерська робота присвячена дослідженню теоретичних принципів і розробленню рекомендацій щодо покращення якості і конкурентоспроможності ПрАТ «Готель «Україна». У роботі: досліджено підходи до трактування поняття конкурентоспроможності підприємства; висвітлено сутність управління якістю та конкурентоспроможністю підприємств; визначено особливості управління якістю та конкурентоспроможністю підприємств індустрії гостинності; надано загальну характеристику діяльності готелю; здійснено аналіз економічних показників діяльності досліджуваного товариства; описано методи оцінювання конкурентоспроможності підприємств індустрії гостинності; побудовано механізм управління якістю та конкурентоспроможністю підприємства індустрії гостинності; визначено пропозиції щодо покращення якості послуг досліджуваного готелю; обґрунтовано проектне рішення зі створення смарт-номера як приклад підвищення конкурентоспроможності готелю «Україна».
The master’s thesis is devoted to the study of theoretical principles and the development of recommendations for improving the quality and competitiveness of PJSC “Hotel Ukraine”. In this paper, there were: studied the approaches to the interpretation of the concept of competitiveness of enterprise; highlighted the essence of quality management and competitiveness of enterprises; defined the features of quality management and competitiveness of enterprises in the hospitality industry; provided a general description of the hotel activity; carried out an analysis of economic indicators of the studied company; described methods for assessing the competitiveness of enterprises in the hospitality industry; developed the mechanism for managing quality and competitiveness.
Content: ЗМІСТ ВСТУП ...6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ ...9 1.1. Підходи до трактування поняття конкурентоспроможності підприємства ...9 1.2. Сутність управління якістю та конкурентоспроможністю підприємств ...14 1.3. Особливості управління якістю та конкурентоспроможністю підприємств індустрії гостинності ...20 Висновок до розділу 1 ...27 РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПРАТ «ГОТЕЛЬ «УКРАЇНА» З ТОЧКИ ЗОРУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЙОГО КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ...29 2.1. Загальна характеристика діяльності ПрАТ «Готель «Україна» ...29 2.2. Аналіз економічних показників діяльності товариства «Готель «Україна» ...37 2.3. Методи оцінювання конкурентоспроможності підприємств індустрії гостинності ...43 Висновок до розділу 2 ...51 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПОКРАЩЕННЯ ЯКОСТІ І КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПРАТ «ГОТЕЛЬ «УКРАЇНА» ...53 3.1. Побудова механізму управління якістю та конкурентоспроможністю підприємства індустрії гостинності …53 3.2. Пропозиції покращення якості послуг ПрАТ «Готель «Україна» 3.3. Проектне рішення зі створення смарт-номера як приклад підвищення конкурентоспроможності готелю «Україна» ...65 Висновок до розділу 3 ...72 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ ...74 4.1. Особливості та значення охорони праці у закладах індустрії гостинності ...74 4.2. Забезпечення ефективної роботи персоналу готелю при розробленні та реалізації заходів з евакуації персоналу та гостей ...76 ВИСНОВКИ ...82 БІБЛІОГРАФІЯ ...85 ДОДАТКИ...90
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46913
Copyright owner: © Комінко А.А., 2024
References (Ukraine): 1. Андрушків Б. М., Грод А. М., Мельник Л. М. та ін. Ресурсно-інноваційний інструментарій формування конкурентоспроможних підприємницьких структур (на прикладі меблевого виробництва). Тернопіль: ТзОВ «Видавництво Астон», 2014. 354 с.
2. Андрушків Б. М., Мельник Л. М., Малюта Л. Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навч. посіб. Тернопіль: ТНТУ, 2010. 238 с.
3. Апілат Р. В. Модель механізму управління якістю послуг у підприємствах туризму // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. Х.: ХДУХТ, 2014. Вип. 1 (11). С. 677-681.
4. Астахов А., Хриплива Л. Система управління якістю – інструмент удосконалення загальної системи управління організацією (підприємством) // Стандартизація, сертифікація, якість. 2015. № 4. С. 60-64.
5. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / укл.: Стручок В. С. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с.
6. Білоусько Т.Ю. Управління конкурентоспроможністю підприємства: навч. посіб. Харк. нац. аграр. ун-т. Харків, 2018. 210 с.
7. Брижань І. А., Чевганова В. Я. Порівняння методів оцінювання конкурентоспроможності підприємства // Технологічний аудит і резерви виробництва. 2015. № 4/5(24). С. 10-15.
8. Брінь П.В., Прокоп М.В., Нехме М.Н. Динамічне оцінювання конкурентоспроможності підприємства // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія «Міжнародні економічні відносини і світове господарство». 2019. Вип. 28. Ч. 1. С. 62-68.
9. Бугріменко Р. М., Смірнова П. В. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посіб. Харків: ТОВ Вид-во «Форт», 2021. 244 с.
10. Вакуленко А. В. Управління якістю: Навчально-методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни. К.: КНЕУ, 2013. 167 с.
11. Весперіс С. З. Особливості формування і управління якістю послуг // Актуальні питання сталого розвитку економіки. 2012. Том 1. С. 75-80.
12. Давидова О. Ю., Писаревський І. М., Ладиженська Р. С. Управління якістю продукції та послуг у готельно-ресторанному господарстві: посібник. Х.: ХНАМГ, 2012. 414 с.
13. Джеджула В. В., Єпіфанова І. Ю., Цвик О. Г. Інноваційна діяльність як чинник конкурентоспроможності підприємств // Інвестиції: практика та досвід. 2017. №4. С. 5-8.
14. Дмитрієв І.А., Кирчата І.М., Шершенюк О.М. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посібник. Х.: ФОП Бровін О.В., 2020. 340 с.
15. Должанський І.З., Загорна Т.О. Конкурентоспроможність підприємства: навчальний посібник. Київ: Центр навчальної літератури, 2021. 384 с.
16. Зайцева Л. О. Аналіз сучасних методів оцінки конкурентоспроможності підприємства // Економічний аналіз. 2013. № 3. С. 12-17.
17. Клименко С.М. Управління конкурентоспроможністю підприємства / С.М. Клименко, Т.В. Омельяненко, Д.О. Барабась та ін. К.: КНЕУ, 2008. 520 с.
18. Конкурентоспроможність підприємства: навчальний посібник / І. А. Дмитрієв, І. М. Кирчата, О. М. Шершенюк. Х.: ФОП Бровін О. В., 2020. 340 с.
19. Кузьмін О.Є. Конкурентоспроможність підприємства: планування та діагностика: монографія / О.Є. Кузьмін, О.Г. Мельник, О.П. Романко; за заг. ред. д.е.н., проф. Кузьміна О.Є. Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2011. 180 с.
20. Кухарук А., Змітрович Д. Формування конкурентних переваг підприємства з урахуванням положень концепції сталого розвитку // Науковий вісник Херсонського державного університету. 2019. Вип. 15. Ч. 2. С. 46-48.
21. Леськів Г. З., Франчук В. І., Левків Г. Я., Гобела В. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства: навчальний посібник. Львів: Львівський державний університет внутрішніх справ, 2022. 220 с.
22. Лупак Р. Л., Васильців Т. Г. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посіб. Львів: Видавництво ЛКА, 2016. 484 с.
23. Нагорняк Г. С., Малюта Л. Я., Мельник Л. М. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства // Галицький економічний вісник. Випуск 3 (64). Тернопіль, видавець «Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя», 2020. С. 30-39.
24. Новікова К. В. Конкурентоспроможність підприємства: сутність та зміст // Вісник Приазовського державного технічного університету. Серія: Економічні науки. 2017. Вип. 34. С. 201-207.
25. Пуцентейло П. Р. Конкурентоспроможність підприємства: методологія аналізу дефініції [Електронний ресурс] // Інноваційна економіка. 2015. №4(59). С. 80-86. Режим доступу: http://dspace.wunu.edu.ua/bitstream/316497/3462/1/%D0%86%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86%D1%96%D0%B9%D0%BD%D0%B0%20%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%96%D0%BA%D0%B0_2015_4.pdf.
26. Попова С.Ю., Пусікова О.А., Пшиннік В.О. Управління якістю послуг підприємств готельно-ресторанного господарства // Причорноморські економічні студії. 2020. Вип. 59 (частина 2). С 28-34.
27. Ратинський В., Шерстюк Р., Малярський О. Перспективи використання віртуальної та доповненої реальності для підприємств сфери послуг (на прикладі готельно-туристичного сегменту) // Соціально-економічні проблеми і держава. 2024. Вип. 1 (30). С. 169-176. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2024/24rsvhts.pdf/.
28. Русин-Гриник Р. Р. Сутність та структура організаційно-економічного механізму управління конкурентоспроможністю підприємства // Науковий вісник НЛТУ України. 2010. №20/5. С. 240-247.
29. Стойко І.І. Шерстюк Р.П. Управління конкурентоспроможністю (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, термінологічний словник, тести). Навч.-метод. посібник. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 156 с.
30. Стратегічне управління: навч. посіб. В. Л. Дикань та ін. Київ: Центр учбової літератури, 2013. 272 с.
31. Тарнавська Н. П. Управління конкурентоспроможністю підприємств: теорія, методологія, практика: монографія. Тернопіль: Економічна думка, 2008. 570 с.
32. Теоретичні, методологічні та практичні аспекти конкурентоспроможності підприємств: монографія / за загальною редакцією професора О.Г. Янкового. Одеса, Атлант, 2017. 514 с.
33. Фатхудинов Р. А. Осовська Г. А. Управління конкурентоспроможністю організації: підручник. К.: Кондор, 2009. 470 с.
34. Фісуненко П. А. Підходи до визначення конкурентоспроможності підприємства: сутність та еволюція поняття [Електронний ресурс] // Науково-виробничий журнал «Бізнес-навігатор». 2020. Вип. 2(58). С. 152-161. Режим доступу: http://www.business-navigator.ks.ua/journals/2020/58_2020/30.pdf.
35. Шуляр Р.В., Шуляр Н.В. Управління якістю: навч. посіб. нац. ун-т «Львівська політехніка». Л., 2009. 160 с.
36. Цибульська Е. І., Мацигура В. І. Теоретичні підходи до формування стратегії підвищення конкурентоспроможності організації // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер. Міжнародні економічні відносини та світове господарство. 2018. Вип. 22. Ч. 3. С. 98-102.
37. Язіна В.А., Кучер М.М., Сабіров О.В. Сучасні аспекти управління якістю продукції та послуг підприємств готельно-ресторанного господарства [Електронний ресурс] // Економіка і суспільство. 2021. Випуск 34. Режим доступу: file:///C:/Users/Admin/Downloads/1058-%D0%A2%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%82%D1%96-1014-1-10-20220214.pdf.
38. Strutynska I., Kozbur H., Dmytrotsa L., Sorokivska O., Melnyk L. Influence of Digital Technology on Roadmap Development for Digital Business Transformation // Advanced Computer Information Technologies, ACIT 2019: materials of the 9th International Conference (Ceske Budejovice, Czech Republic, 5–7 June 2019). Ceske Budejovice: Ternopil National Economic University and University of South Bohemia, 2019. Р. 333-337.
Content type: Master Thesis
Показва се в Колекции:241 — готельно-ресторанна справа

Файлове в Този Публикация:
Файл Описание РазмерФормат 
Авторська довідка_Комінко.doc47 kBMicrosoft WordИзглед/Отваряне
dyplom_Kominko A_A_2024.pdf1,32 MBAdobe PDFИзглед/Отваряне


Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.

Админ Инструменти