Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46913
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorМельник, Лілія Миколаївна-
dc.contributor.advisorMelnyk, Liliya-
dc.contributor.authorКомінко, Антон Анатолійович-
dc.contributor.authorKominko, Anton-
dc.date.accessioned2024-12-26T22:36:58Z-
dc.date.available2024-12-26T22:36:58Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.date.submitted2024-12-
dc.identifier.citationКомінко А. А. Шляхи покращення якості та конкурентоспроможності підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Готель Україна») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. М. Мельник . Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 89 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46913-
dc.description.abstractМагістерська робота присвячена дослідженню теоретичних принципів і розробленню рекомендацій щодо покращення якості і конкурентоспроможності ПрАТ «Готель «Україна». У роботі: досліджено підходи до трактування поняття конкурентоспроможності підприємства; висвітлено сутність управління якістю та конкурентоспроможністю підприємств; визначено особливості управління якістю та конкурентоспроможністю підприємств індустрії гостинності; надано загальну характеристику діяльності готелю; здійснено аналіз економічних показників діяльності досліджуваного товариства; описано методи оцінювання конкурентоспроможності підприємств індустрії гостинності; побудовано механізм управління якістю та конкурентоспроможністю підприємства індустрії гостинності; визначено пропозиції щодо покращення якості послуг досліджуваного готелю; обґрунтовано проектне рішення зі створення смарт-номера як приклад підвищення конкурентоспроможності готелю «Україна».uk_UA
dc.description.abstractThe master’s thesis is devoted to the study of theoretical principles and the development of recommendations for improving the quality and competitiveness of PJSC “Hotel Ukraine”. In this paper, there were: studied the approaches to the interpretation of the concept of competitiveness of enterprise; highlighted the essence of quality management and competitiveness of enterprises; defined the features of quality management and competitiveness of enterprises in the hospitality industry; provided a general description of the hotel activity; carried out an analysis of economic indicators of the studied company; described methods for assessing the competitiveness of enterprises in the hospitality industry; developed the mechanism for managing quality and competitiveness.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП ...6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ ...9 1.1. Підходи до трактування поняття конкурентоспроможності підприємства ...9 1.2. Сутність управління якістю та конкурентоспроможністю підприємств ...14 1.3. Особливості управління якістю та конкурентоспроможністю підприємств індустрії гостинності ...20 Висновок до розділу 1 ...27 РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПРАТ «ГОТЕЛЬ «УКРАЇНА» З ТОЧКИ ЗОРУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЙОГО КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ...29 2.1. Загальна характеристика діяльності ПрАТ «Готель «Україна» ...29 2.2. Аналіз економічних показників діяльності товариства «Готель «Україна» ...37 2.3. Методи оцінювання конкурентоспроможності підприємств індустрії гостинності ...43 Висновок до розділу 2 ...51 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПОКРАЩЕННЯ ЯКОСТІ І КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПРАТ «ГОТЕЛЬ «УКРАЇНА» ...53 3.1. Побудова механізму управління якістю та конкурентоспроможністю підприємства індустрії гостинності …53 3.2. Пропозиції покращення якості послуг ПрАТ «Готель «Україна» 3.3. Проектне рішення зі створення смарт-номера як приклад підвищення конкурентоспроможності готелю «Україна» ...65 Висновок до розділу 3 ...72 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ ...74 4.1. Особливості та значення охорони праці у закладах індустрії гостинності ...74 4.2. Забезпечення ефективної роботи персоналу готелю при розробленні та реалізації заходів з евакуації персоналу та гостей ...76 ВИСНОВКИ ...82 БІБЛІОГРАФІЯ ...85 ДОДАТКИ...90uk_UA
dc.format.extent1-89-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectмеханізмuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectрозвитокuk_UA
dc.subjectпідприємствоuk_UA
dc.subjectпроектне рішенняuk_UA
dc.subjectефективністьuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectmechanismuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectdevelopmentuk_UA
dc.subjectenterpriseuk_UA
dc.subjectproject proposaluk_UA
dc.subjectefficiencyuk_UA
dc.titleШляхи покращення якості та конкурентоспроможності підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Готель Україна»)uk_UA
dc.title.alternativeWays to improve quality and competitiveness in the hospitality industry (PJSC “Hotel Ukraine” as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Комінко А.А., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.6uk_UA
dc.relation.references1. Андрушків Б. М., Грод А. М., Мельник Л. М. та ін. Ресурсно-інноваційний інструментарій формування конкурентоспроможних підприємницьких структур (на прикладі меблевого виробництва). Тернопіль: ТзОВ «Видавництво Астон», 2014. 354 с.uk_UA
dc.relation.references2. Андрушків Б. М., Мельник Л. М., Малюта Л. Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навч. посіб. Тернопіль: ТНТУ, 2010. 238 с.uk_UA
dc.relation.references3. Апілат Р. В. Модель механізму управління якістю послуг у підприємствах туризму // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. Х.: ХДУХТ, 2014. Вип. 1 (11). С. 677-681.uk_UA
dc.relation.references4. Астахов А., Хриплива Л. Система управління якістю – інструмент удосконалення загальної системи управління організацією (підприємством) // Стандартизація, сертифікація, якість. 2015. № 4. С. 60-64.uk_UA
dc.relation.references5. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / укл.: Стручок В. С. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с.uk_UA
dc.relation.references6. Білоусько Т.Ю. Управління конкурентоспроможністю підприємства: навч. посіб. Харк. нац. аграр. ун-т. Харків, 2018. 210 с.uk_UA
dc.relation.references7. Брижань І. А., Чевганова В. Я. Порівняння методів оцінювання конкурентоспроможності підприємства // Технологічний аудит і резерви виробництва. 2015. № 4/5(24). С. 10-15.uk_UA
dc.relation.references8. Брінь П.В., Прокоп М.В., Нехме М.Н. Динамічне оцінювання конкурентоспроможності підприємства // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія «Міжнародні економічні відносини і світове господарство». 2019. Вип. 28. Ч. 1. С. 62-68.uk_UA
dc.relation.references9. Бугріменко Р. М., Смірнова П. В. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посіб. Харків: ТОВ Вид-во «Форт», 2021. 244 с.uk_UA
dc.relation.references10. Вакуленко А. В. Управління якістю: Навчально-методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни. К.: КНЕУ, 2013. 167 с.uk_UA
dc.relation.references11. Весперіс С. З. Особливості формування і управління якістю послуг // Актуальні питання сталого розвитку економіки. 2012. Том 1. С. 75-80.uk_UA
dc.relation.references12. Давидова О. Ю., Писаревський І. М., Ладиженська Р. С. Управління якістю продукції та послуг у готельно-ресторанному господарстві: посібник. Х.: ХНАМГ, 2012. 414 с.uk_UA
dc.relation.references13. Джеджула В. В., Єпіфанова І. Ю., Цвик О. Г. Інноваційна діяльність як чинник конкурентоспроможності підприємств // Інвестиції: практика та досвід. 2017. №4. С. 5-8.uk_UA
dc.relation.references14. Дмитрієв І.А., Кирчата І.М., Шершенюк О.М. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посібник. Х.: ФОП Бровін О.В., 2020. 340 с.uk_UA
dc.relation.references15. Должанський І.З., Загорна Т.О. Конкурентоспроможність підприємства: навчальний посібник. Київ: Центр навчальної літератури, 2021. 384 с.uk_UA
dc.relation.references16. Зайцева Л. О. Аналіз сучасних методів оцінки конкурентоспроможності підприємства // Економічний аналіз. 2013. № 3. С. 12-17.uk_UA
dc.relation.references17. Клименко С.М. Управління конкурентоспроможністю підприємства / С.М. Клименко, Т.В. Омельяненко, Д.О. Барабась та ін. К.: КНЕУ, 2008. 520 с.uk_UA
dc.relation.references18. Конкурентоспроможність підприємства: навчальний посібник / І. А. Дмитрієв, І. М. Кирчата, О. М. Шершенюк. Х.: ФОП Бровін О. В., 2020. 340 с.uk_UA
dc.relation.references19. Кузьмін О.Є. Конкурентоспроможність підприємства: планування та діагностика: монографія / О.Є. Кузьмін, О.Г. Мельник, О.П. Романко; за заг. ред. д.е.н., проф. Кузьміна О.Є. Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2011. 180 с.uk_UA
dc.relation.references20. Кухарук А., Змітрович Д. Формування конкурентних переваг підприємства з урахуванням положень концепції сталого розвитку // Науковий вісник Херсонського державного університету. 2019. Вип. 15. Ч. 2. С. 46-48.uk_UA
dc.relation.references21. Леськів Г. З., Франчук В. І., Левків Г. Я., Гобела В. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства: навчальний посібник. Львів: Львівський державний університет внутрішніх справ, 2022. 220 с.uk_UA
dc.relation.references22. Лупак Р. Л., Васильців Т. Г. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посіб. Львів: Видавництво ЛКА, 2016. 484 с.uk_UA
dc.relation.references23. Нагорняк Г. С., Малюта Л. Я., Мельник Л. М. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства // Галицький економічний вісник. Випуск 3 (64). Тернопіль, видавець «Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя», 2020. С. 30-39.uk_UA
dc.relation.references24. Новікова К. В. Конкурентоспроможність підприємства: сутність та зміст // Вісник Приазовського державного технічного університету. Серія: Економічні науки. 2017. Вип. 34. С. 201-207.uk_UA
dc.relation.references25. Пуцентейло П. Р. Конкурентоспроможність підприємства: методологія аналізу дефініції [Електронний ресурс] // Інноваційна економіка. 2015. №4(59). С. 80-86. Режим доступу: http://dspace.wunu.edu.ua/bitstream/316497/3462/1/%D0%86%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86%D1%96%D0%B9%D0%BD%D0%B0%20%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%96%D0%BA%D0%B0_2015_4.pdf.uk_UA
dc.relation.references26. Попова С.Ю., Пусікова О.А., Пшиннік В.О. Управління якістю послуг підприємств готельно-ресторанного господарства // Причорноморські економічні студії. 2020. Вип. 59 (частина 2). С 28-34.uk_UA
dc.relation.references27. Ратинський В., Шерстюк Р., Малярський О. Перспективи використання віртуальної та доповненої реальності для підприємств сфери послуг (на прикладі готельно-туристичного сегменту) // Соціально-економічні проблеми і держава. 2024. Вип. 1 (30). С. 169-176. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2024/24rsvhts.pdf/.uk_UA
dc.relation.references28. Русин-Гриник Р. Р. Сутність та структура організаційно-економічного механізму управління конкурентоспроможністю підприємства // Науковий вісник НЛТУ України. 2010. №20/5. С. 240-247.uk_UA
dc.relation.references29. Стойко І.І. Шерстюк Р.П. Управління конкурентоспроможністю (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, термінологічний словник, тести). Навч.-метод. посібник. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 156 с.uk_UA
dc.relation.references30. Стратегічне управління: навч. посіб. В. Л. Дикань та ін. Київ: Центр учбової літератури, 2013. 272 с.uk_UA
dc.relation.references31. Тарнавська Н. П. Управління конкурентоспроможністю підприємств: теорія, методологія, практика: монографія. Тернопіль: Економічна думка, 2008. 570 с.uk_UA
dc.relation.references32. Теоретичні, методологічні та практичні аспекти конкурентоспроможності підприємств: монографія / за загальною редакцією професора О.Г. Янкового. Одеса, Атлант, 2017. 514 с.uk_UA
dc.relation.references33. Фатхудинов Р. А. Осовська Г. А. Управління конкурентоспроможністю організації: підручник. К.: Кондор, 2009. 470 с.uk_UA
dc.relation.references34. Фісуненко П. А. Підходи до визначення конкурентоспроможності підприємства: сутність та еволюція поняття [Електронний ресурс] // Науково-виробничий журнал «Бізнес-навігатор». 2020. Вип. 2(58). С. 152-161. Режим доступу: http://www.business-navigator.ks.ua/journals/2020/58_2020/30.pdf.uk_UA
dc.relation.references35. Шуляр Р.В., Шуляр Н.В. Управління якістю: навч. посіб. нац. ун-т «Львівська політехніка». Л., 2009. 160 с.uk_UA
dc.relation.references36. Цибульська Е. І., Мацигура В. І. Теоретичні підходи до формування стратегії підвищення конкурентоспроможності організації // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер. Міжнародні економічні відносини та світове господарство. 2018. Вип. 22. Ч. 3. С. 98-102.uk_UA
dc.relation.references37. Язіна В.А., Кучер М.М., Сабіров О.В. Сучасні аспекти управління якістю продукції та послуг підприємств готельно-ресторанного господарства [Електронний ресурс] // Економіка і суспільство. 2021. Випуск 34. Режим доступу: file:///C:/Users/Admin/Downloads/1058-%D0%A2%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%82%D1%96-1014-1-10-20220214.pdf.uk_UA
dc.relation.references38. Strutynska I., Kozbur H., Dmytrotsa L., Sorokivska O., Melnyk L. Influence of Digital Technology on Roadmap Development for Digital Business Transformation // Advanced Computer Information Technologies, ACIT 2019: materials of the 9th International Conference (Ceske Budejovice, Czech Republic, 5–7 June 2019). Ceske Budejovice: Ternopil National Economic University and University of South Bohemia, 2019. Р. 333-337.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:241 — готельно-ресторанна справа

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Авторська довідка_Комінко.doc47 kBMicrosoft WordGöster/Aç
dyplom_Kominko A_A_2024.pdf1,32 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları