霂瑞霂��撘����迨��辣:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41136
Title: | Європейські системи попередження споживачів про небезпечні харчові продукти на ринку України |
Other Titles: | European systems to warn consumers about dangerous food products on the market of Ukraine |
Authors: | Артеменко, Людмила |
Affiliation: | ТНТУ ім. Івана Пулюя, кафедра економіки та фінансів |
Bibliographic description (Ukraine): | Глобалізація світового споживчого простору призвела до об’єднання європейського співтовариства в бажанні реалізувати найголовніше соціальне право людини – доброякісне та безпечне споживання харчової продукції. Оскільки країни ЄС з наполегливою увагою реалізовували головні пріоритети стосовно питань формування правового законодавства в галузі регулювання виробництва продуктів харчування, на нинішній час, їх система безпеки харчових продуктів вважається однією з найкращих у світі. |
Conference/Event: | Матеріали X Міжнародної науково-практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах» |
Issue Date: | 31-三月-2023 |
Date of entry: | 17-五月-2023 |
Publisher: | Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопіль : ФОП Паляниця В.А., |
UDC: | УДК 338.439 |
Keywords: | Міжнародна організація зі споживчих досліджень і випробувань |
Page range: | с. 102 - 105 |
Series/Report no.: | спеціальність 08.00.04 — „Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)“; |
Abstract: | Розглядається робота Міжнародної організації зі споживчих досліджень і випробувань (ICRT – International Consumers Research & Testing), яка застосовує практику порівняльних тестувань харчової продукції, що дозволяє національним органам влади сповіщати один одного про небезпечні їстівні товари та координувати споживачів із 46 країн світу, в колі яких перебуває і Україна.. |
Description: | Європейські системи захищеності обігу харчової продукції, базисом яких є відповідні закони, директиви та регламенти, демонструють ефективну дієвість, закладають підґрунтя для створення єдиної інформаційної бази даних, усувають безпековий компонент. |
Content: | Аналізуються причини, які несуть імовірні небезпеки національному ринку продовольства та унеможливлюють гарантії постачання якісних й безпечних категорій харчової продукції на регіональні ринки. Робляться висновки про необхідність узгодженості вітчизняної нормативно-правові системи із базовим технічним регламентом Європейського законодавства. |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41136 |
URL for reference material: | 1. Системи швидкого сповіщення про непродовольчі товари, що створюють серйозний ризик: URL: http://ec.europa.eu/consumers/archive/safety/rapex/index_en.htm)/ 2. Європейська Комісія. Річний звіт RASFF 2020, Офіс публікацій, 2021.URL: https://ec.europa.eu/food/safety/rasff-food-and-feed-safety-alerts_en 3. І.В. Ємченко ЗАХОДИ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СПОЖИВАЧІВ ПРО НЕБЕЗПЕЧНІ ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ НА РИНКУ ЄС. Товарознавчий вісник: збірник наукових праць. Випуск 15, частина 2. Редкол.: ред. Пахолюк О.В., відп. секретар Передрій О.І. Луцьк, 2022. С.124 – 135. URL:http://tovvisnik.lutsk-ntu.com.ua/index.php/tovvisnik/article/view/236/206 4. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області URL:https://lsr.if.ua/derzhprodspozhivsluzhba-informuye 5. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. URL: https://www.gudpss-zp.gov.ua/?page=news&id=2149 6. Головне управління Держспоживслужби в Тернопільській області. URL:https://new.dpss-te.gov.ua/ https://www.facebook.com/Dpssternopil/?locale=uk_UA |
References (Ukraine): | 1. Системи швидкого сповіщення про непродовольчі товари, що створюють серйозний ризик: URL: http://ec.europa.eu/consumers/archive/safety/rapex/index_en.htm)/ 2. Європейська Комісія. Річний звіт RASFF 2020, Офіс публікацій, 2021.URL: https://ec.europa.eu/food/safety/rasff-food-and-feed-safety-alerts_en 3. І.В. Ємченко ЗАХОДИ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СПОЖИВАЧІВ ПРО НЕБЕЗПЕЧНІ ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ НА РИНКУ ЄС. Товарознавчий вісник: збірник наукових праць. Випуск 15, частина 2. Редкол.: ред. Пахолюк О.В., відп. секретар Передрій О.І. Луцьк, 2022. С.124 – 135. URL:http://tovvisnik.lutsk-ntu.com.ua/index.php/tovvisnik/article/view/236/206 4. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області URL:https://lsr.if.ua/derzhprodspozhivsluzhba-informuye 5. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. URL: https://www.gudpss-zp.gov.ua/?page=news&id=2149 6. Головне управління Держспоживслужби в Тернопільській області. URL:https://new.dpss-te.gov.ua/ https://www.facebook.com/Dpssternopil/?locale=uk_UA 7. Сирохман І. В. Сучасні проблеми безпечності і якості харчових продуктів. Огляд. Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. 2014. Вип. 14. С. 168-171. |
Content type: | Conference Abstract |
�蝷箔����: | Навчальні матеріали кафедри економіки та фінансів |
��辣銝剔�﹝獢�:
獢�獢� | ��膩 | 憭批�� | �撘� | |
---|---|---|---|---|
Артеменко (тези).docx | 29,32 kB | Microsoft Word XML | 璉�閫�/撘�� |
�DSpace銝剜�������★��������雿��.
蝞∠�極�