Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41136
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorАртеменко, Людмила-
dc.date.accessioned2023-05-17T12:18:08Z-
dc.date.available2023-05-17T12:18:08Z-
dc.date.issued2023-03-31-
dc.identifier.citationГлобалізація світового споживчого простору призвела до об’єднання європейського співтовариства в бажанні реалізувати найголовніше соціальне право людини – доброякісне та безпечне споживання харчової продукції. Оскільки країни ЄС з наполегливою увагою реалізовували головні пріоритети стосовно питань формування правового законодавства в галузі регулювання виробництва продуктів харчування, на нинішній час, їх система безпеки харчових продуктів вважається однією з найкращих у світі.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41136-
dc.descriptionЄвропейські системи захищеності обігу харчової продукції, базисом яких є відповідні закони, директиви та регламенти, демонструють ефективну дієвість, закладають підґрунтя для створення єдиної інформаційної бази даних, усувають безпековий компонент.uk_UA
dc.description.abstractРозглядається робота Міжнародної організації зі споживчих досліджень і випробувань (ICRT – International Consumers Research & Testing), яка застосовує практику порівняльних тестувань харчової продукції, що дозволяє національним органам влади сповіщати один одного про небезпечні їстівні товари та координувати споживачів із 46 країн світу, в колі яких перебуває і Україна..uk_UA
dc.description.tableofcontentsАналізуються причини, які несуть імовірні небезпеки національному ринку продовольства та унеможливлюють гарантії постачання якісних й безпечних категорій харчової продукції на регіональні ринки. Робляться висновки про необхідність узгодженості вітчизняної нормативно-правові системи із базовим технічним регламентом Європейського законодавства.uk_UA
dc.format.extentс. 102 - 105-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.ispartofseriesспеціальність 08.00.04 — „Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)“;-
dc.relation.uri1. Системи швидкого сповіщення про непродовольчі товари, що створюють серйозний ризик: URL: http://ec.europa.eu/consumers/archive/safety/rapex/index_en.htm)/ 2. Європейська Комісія. Річний звіт RASFF 2020, Офіс публікацій, 2021.URL: https://ec.europa.eu/food/safety/rasff-food-and-feed-safety-alerts_en 3. І.В. Ємченко ЗАХОДИ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СПОЖИВАЧІВ ПРО НЕБЕЗПЕЧНІ ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ НА РИНКУ ЄС. Товарознавчий вісник: збірник наукових праць. Випуск 15, частина 2. Редкол.: ред. Пахолюк О.В., відп. секретар Передрій О.І. Луцьк, 2022. С.124 – 135. URL:http://tovvisnik.lutsk-ntu.com.ua/index.php/tovvisnik/article/view/236/206 4. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області URL:https://lsr.if.ua/derzhprodspozhivsluzhba-informuye 5. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. URL: https://www.gudpss-zp.gov.ua/?page=news&id=2149 6. Головне управління Держспоживслужби в Тернопільській області. URL:https://new.dpss-te.gov.ua/ https://www.facebook.com/Dpssternopil/?locale=uk_UAuk_UA
dc.subjectМіжнародна організація зі споживчих досліджень і випробуваньuk_UA
dc.titleЄвропейські системи попередження споживачів про небезпечні харчові продукти на ринку Україниuk_UA
dc.title.alternativeEuropean systems to warn consumers about dangerous food products on the market of Ukraineuk_UA
dc.typeConference Abstractuk_UA
dc.coverage.placenameТернопіль : ФОП Паляниця В.А.,uk_UA
dc.subject.udcУДК 338.439uk_UA
dc.relation.references1. Системи швидкого сповіщення про непродовольчі товари, що створюють серйозний ризик: URL: http://ec.europa.eu/consumers/archive/safety/rapex/index_en.htm)/ 2. Європейська Комісія. Річний звіт RASFF 2020, Офіс публікацій, 2021.URL: https://ec.europa.eu/food/safety/rasff-food-and-feed-safety-alerts_en 3. І.В. Ємченко ЗАХОДИ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СПОЖИВАЧІВ ПРО НЕБЕЗПЕЧНІ ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ НА РИНКУ ЄС. Товарознавчий вісник: збірник наукових праць. Випуск 15, частина 2. Редкол.: ред. Пахолюк О.В., відп. секретар Передрій О.І. Луцьк, 2022. С.124 – 135. URL:http://tovvisnik.lutsk-ntu.com.ua/index.php/tovvisnik/article/view/236/206 4. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області URL:https://lsr.if.ua/derzhprodspozhivsluzhba-informuye 5. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. URL: https://www.gudpss-zp.gov.ua/?page=news&id=2149 6. Головне управління Держспоживслужби в Тернопільській області. URL:https://new.dpss-te.gov.ua/ https://www.facebook.com/Dpssternopil/?locale=uk_UA 7. Сирохман І. В. Сучасні проблеми безпечності і якості харчових продуктів. Огляд. Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. 2014. Вип. 14. С. 168-171.uk_UA
dc.contributor.affiliationТНТУ ім. Івана Пулюя, кафедра економіки та фінансівuk_UA
dc.citation.conferenceМатеріали X Міжнародної науково-практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах»-
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:Навчальні матеріали кафедри економіки та фінансів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Артеменко (тези).docx29,32 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора