Veuillez utiliser cette adresse pour citer ce document : http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41136
タイトル: Європейські системи попередження споживачів про небезпечні харчові продукти на ринку України
その他のタイトル: European systems to warn consumers about dangerous food products on the market of Ukraine
著者: Артеменко, Людмила
Affiliation: ТНТУ ім. Івана Пулюя, кафедра економіки та фінансів
Bibliographic description (Ukraine): Глобалізація світового споживчого простору призвела до об’єднання європейського співтовариства в бажанні реалізувати найголовніше соціальне право людини – доброякісне та безпечне споживання харчової продукції. Оскільки країни ЄС з наполегливою увагою реалізовували головні пріоритети стосовно питань формування правового законодавства в галузі регулювання виробництва продуктів харчування, на нинішній час, їх система безпеки харчових продуктів вважається однією з найкращих у світі.
Conference/Event: Матеріали X Міжнародної науково-практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах»
発行日: 31-3月-2023
Date of entry: 17-5月-2023
出版者: Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопіль : ФОП Паляниця В.А.,
UDC: УДК 338.439
キーワード: Міжнародна організація зі споживчих досліджень і випробувань
Page range: с. 102 - 105
シリーズ番号/レポート番号: спеціальність 08.00.04 — „Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)“;
抄録: Розглядається робота Міжнародної організації зі споживчих досліджень і випробувань (ICRT – International Consumers Research & Testing), яка застосовує практику порівняльних тестувань харчової продукції, що дозволяє національним органам влади сповіщати один одного про небезпечні їстівні товари та координувати споживачів із 46 країн світу, в колі яких перебуває і Україна..
記述: Європейські системи захищеності обігу харчової продукції, базисом яких є відповідні закони, директиви та регламенти, демонструють ефективну дієвість, закладають підґрунтя для створення єдиної інформаційної бази даних, усувають безпековий компонент.
Content: Аналізуються причини, які несуть імовірні небезпеки національному ринку продовольства та унеможливлюють гарантії постачання якісних й безпечних категорій харчової продукції на регіональні ринки. Робляться висновки про необхідність узгодженості вітчизняної нормативно-правові системи із базовим технічним регламентом Європейського законодавства.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41136
URL for reference material: 1. Системи швидкого сповіщення про непродовольчі товари, що створюють серйозний ризик: URL: http://ec.europa.eu/consumers/archive/safety/rapex/index_en.htm)/ 2. Європейська Комісія. Річний звіт RASFF 2020, Офіс публікацій, 2021.URL: https://ec.europa.eu/food/safety/rasff-food-and-feed-safety-alerts_en 3. І.В. Ємченко ЗАХОДИ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СПОЖИВАЧІВ ПРО НЕБЕЗПЕЧНІ ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ НА РИНКУ ЄС. Товарознавчий вісник: збірник наукових праць. Випуск 15, частина 2. Редкол.: ред. Пахолюк О.В., відп. секретар Передрій О.І. Луцьк, 2022. С.124 – 135. URL:http://tovvisnik.lutsk-ntu.com.ua/index.php/tovvisnik/article/view/236/206 4. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області URL:https://lsr.if.ua/derzhprodspozhivsluzhba-informuye 5. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. URL: https://www.gudpss-zp.gov.ua/?page=news&id=2149 6. Головне управління Держспоживслужби в Тернопільській області. URL:https://new.dpss-te.gov.ua/ https://www.facebook.com/Dpssternopil/?locale=uk_UA
References (Ukraine): 1. Системи швидкого сповіщення про непродовольчі товари, що створюють серйозний ризик: URL: http://ec.europa.eu/consumers/archive/safety/rapex/index_en.htm)/ 2. Європейська Комісія. Річний звіт RASFF 2020, Офіс публікацій, 2021.URL: https://ec.europa.eu/food/safety/rasff-food-and-feed-safety-alerts_en 3. І.В. Ємченко ЗАХОДИ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СПОЖИВАЧІВ ПРО НЕБЕЗПЕЧНІ ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ НА РИНКУ ЄС. Товарознавчий вісник: збірник наукових праць. Випуск 15, частина 2. Редкол.: ред. Пахолюк О.В., відп. секретар Передрій О.І. Луцьк, 2022. С.124 – 135. URL:http://tovvisnik.lutsk-ntu.com.ua/index.php/tovvisnik/article/view/236/206 4. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області URL:https://lsr.if.ua/derzhprodspozhivsluzhba-informuye 5. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. URL: https://www.gudpss-zp.gov.ua/?page=news&id=2149 6. Головне управління Держспоживслужби в Тернопільській області. URL:https://new.dpss-te.gov.ua/ https://www.facebook.com/Dpssternopil/?locale=uk_UA 7. Сирохман І. В. Сучасні проблеми безпечності і якості харчових продуктів. Огляд. Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. 2014. Вип. 14. С. 168-171.
Content type: Conference Abstract
出現コレクション:Навчальні матеріали кафедри економіки та фінансів

このアイテムのファイル:
ファイル 記述 サイズフォーマット 
Артеменко (тези).docx29,32 kBMicrosoft Word XML見る/開く


このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。

Outils d'administration