Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41136
Назва: Європейські системи попередження споживачів про небезпечні харчові продукти на ринку України
Інші назви: European systems to warn consumers about dangerous food products on the market of Ukraine
Автори: Артеменко, Людмила
Приналежність: ТНТУ ім. Івана Пулюя, кафедра економіки та фінансів
Бібліографічний опис: Глобалізація світового споживчого простору призвела до об’єднання європейського співтовариства в бажанні реалізувати найголовніше соціальне право людини – доброякісне та безпечне споживання харчової продукції. Оскільки країни ЄС з наполегливою увагою реалізовували головні пріоритети стосовно питань формування правового законодавства в галузі регулювання виробництва продуктів харчування, на нинішній час, їх система безпеки харчових продуктів вважається однією з найкращих у світі.
Конференція/захід: Матеріали X Міжнародної науково-практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах»
Дата публікації: 31-бер-2023
Дата внесення: 17-тра-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль : ФОП Паляниця В.А.,
УДК: УДК 338.439
Теми: Міжнародна організація зі споживчих досліджень і випробувань
Діапазон сторінок: с. 102 - 105
Серія/номер: спеціальність 08.00.04 — „Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)“;
Короткий огляд (реферат): Розглядається робота Міжнародної організації зі споживчих досліджень і випробувань (ICRT – International Consumers Research & Testing), яка застосовує практику порівняльних тестувань харчової продукції, що дозволяє національним органам влади сповіщати один одного про небезпечні їстівні товари та координувати споживачів із 46 країн світу, в колі яких перебуває і Україна..
Опис: Європейські системи захищеності обігу харчової продукції, базисом яких є відповідні закони, директиви та регламенти, демонструють ефективну дієвість, закладають підґрунтя для створення єдиної інформаційної бази даних, усувають безпековий компонент.
Зміст: Аналізуються причини, які несуть імовірні небезпеки національному ринку продовольства та унеможливлюють гарантії постачання якісних й безпечних категорій харчової продукції на регіональні ринки. Робляться висновки про необхідність узгодженості вітчизняної нормативно-правові системи із базовим технічним регламентом Європейського законодавства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41136
URL-посилання пов’язаного матеріалу: 1. Системи швидкого сповіщення про непродовольчі товари, що створюють серйозний ризик: URL: http://ec.europa.eu/consumers/archive/safety/rapex/index_en.htm)/ 2. Європейська Комісія. Річний звіт RASFF 2020, Офіс публікацій, 2021.URL: https://ec.europa.eu/food/safety/rasff-food-and-feed-safety-alerts_en 3. І.В. Ємченко ЗАХОДИ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СПОЖИВАЧІВ ПРО НЕБЕЗПЕЧНІ ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ НА РИНКУ ЄС. Товарознавчий вісник: збірник наукових праць. Випуск 15, частина 2. Редкол.: ред. Пахолюк О.В., відп. секретар Передрій О.І. Луцьк, 2022. С.124 – 135. URL:http://tovvisnik.lutsk-ntu.com.ua/index.php/tovvisnik/article/view/236/206 4. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області URL:https://lsr.if.ua/derzhprodspozhivsluzhba-informuye 5. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. URL: https://www.gudpss-zp.gov.ua/?page=news&id=2149 6. Головне управління Держспоживслужби в Тернопільській області. URL:https://new.dpss-te.gov.ua/ https://www.facebook.com/Dpssternopil/?locale=uk_UA
Перелік літератури: 1. Системи швидкого сповіщення про непродовольчі товари, що створюють серйозний ризик: URL: http://ec.europa.eu/consumers/archive/safety/rapex/index_en.htm)/ 2. Європейська Комісія. Річний звіт RASFF 2020, Офіс публікацій, 2021.URL: https://ec.europa.eu/food/safety/rasff-food-and-feed-safety-alerts_en 3. І.В. Ємченко ЗАХОДИ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СПОЖИВАЧІВ ПРО НЕБЕЗПЕЧНІ ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ НА РИНКУ ЄС. Товарознавчий вісник: збірник наукових праць. Випуск 15, частина 2. Редкол.: ред. Пахолюк О.В., відп. секретар Передрій О.І. Луцьк, 2022. С.124 – 135. URL:http://tovvisnik.lutsk-ntu.com.ua/index.php/tovvisnik/article/view/236/206 4. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області URL:https://lsr.if.ua/derzhprodspozhivsluzhba-informuye 5. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. URL: https://www.gudpss-zp.gov.ua/?page=news&id=2149 6. Головне управління Держспоживслужби в Тернопільській області. URL:https://new.dpss-te.gov.ua/ https://www.facebook.com/Dpssternopil/?locale=uk_UA 7. Сирохман І. В. Сучасні проблеми безпечності і якості харчових продуктів. Огляд. Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. 2014. Вип. 14. С. 168-171.
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Навчальні матеріали кафедри економіки та фінансів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Артеменко (тези).docx29,32 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора