Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50506
Заглавие: Удосконалення управління бізнес-процесами на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі ресторану «Стожари»)
Други Заглавия: Improvement of business process management in restaurant enterprises (“Stozhary” restaurant as a case of study)
Автори: Марків, Віталій Петрович
Markiv, Vitaliy
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Марків В.П. Удосконалення управління бізнес-процесами на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі ресторану «Стожари») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Г. Й. Островська. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 104 с.
Дата на Публикуване: Дек-2025
Submitted date: Дек-2025
Date of entry: 20-Дек-2025
Издател: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Осторовська, Галина Йосипівна
Ostrovska, Halyna
UDC: 658.5:640.43
Ключови Думи: бізнес-процеси
процесне управління
ресторанне господарство
реінжиніринг бізнес-процесів
ефективність діяльності
стратегічний аналіз
SWOT-аналіз
модель AS-IS
модель TO-BE
регламентація бізнес-процесів
управління закупівлями
економічна ефективність
business processes
process management
restaurant business
business process reengineering
performance efficiency
strategic analysis
SWOT analysis
AS-IS model
TO-BE model
business process regulation
procurement management
economic efficiency
Page range: 1-104
Резюме: У роботі розглядаються актуальні для сучасних реалій питання управління бізнес-процесами на підприємствах ресторанного господарства. Розкрито сутність та структурні компоненти процесного управління у підприємницьких системах ресторанного бізнесу. Охарактеризовано функціональні особливості системи процесного управління та визначено її роль у ефективності діяльності підприємств. Висвітлено методичні підходи для проведення реінжинірингу бізнес-процесів у ресторанах з урахуванням сучасних практик управління. Надано характеристику діяльності ресторану «Стожари» та здійснено аналітичну оцінку стратегічних позицій ресторану «Стожари» на основі SWOT-аналізу. Досліджено існуючу процесну структуру «AS-IS» у ресторані та ідентифіковано проблемні точки бізнес-процесів. Сформовано пропозиції щодо оптимізованої моделі «TO BE» бізнес-процесу закупівлі сировини з метою підвищення ефективності та контролю. Розроблено детальний регламент бізнес-процесу «Формування заявки на закупівлю» для стандартизації дій персоналу. Оцінено економічну доцільність і потенційну ефективність впровадження запропонованого проєкту у діяльність ресторану «Стожари».
The paper considers issues of business process management in restaurant enterprises that are relevant to modern realities. The essence and structural components of process management in restaurant business entrepreneurial systems are revealed. The functional features of the process management system are characterized and its role in the efficiency of enterprises is determined. Methodological approaches for reengineering business processes in restaurants, taking into account modern management practices, are highlighted. The activities of the “Stozhary” restaurant were characterized and an analytical assessment of the strategic positions of the “Stozhary” restaurant was carried out based on SWOT analysis. The existing AS-IS process structure in the restaurant was studied and problem areas in business processes were identified. Proposals have been formulated for an optimized “TO BE” model of the raw materials procurement business process with the aim of improving efficiency and control. Detailed regulations for the “Procurement Request Formulation” business process have been developed to standardize staff actions. The economic feasibility and potential effectiveness of implementing the proposed project in the activities of the Stozhary restaurant have been assessed.
Content: ЗМІСТ ВСТУП...........................................................................................6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ НА ПІДПРИЄМСТВАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ....................10 1.1. Сутність і структура процесного управління у підприємницьких системах ресторанного бізнесу .........................................................10 1.2. Функціональна характеристика системи процесного управління..........25 1.3. Методичні підходи до реінжинірингу бізнес-процесів на підприємствах ресторанного бізнесу....................................................31 Висновки до розділу 1.....................................................................36 РОЗДІЛ 2. ДІЮЧА ПРАКТИКА УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ РЕСТОРАНУ «СТОЖАРИ».................................................................38 2.1. Загальна характеристика діяльності ресторану «Стожари»..................38 2.2. Аналітична оцінка стратегічних позицій ресторану «Стожари» на основі SWOT-аналізу .................................................................43 2.3. Аналіз загальної процесної структури «AS-IS» у ресторані «Стожари»..51 Висновки до розділу 2.....................................................................62 РОЗДІЛ 3. РОЗРОБЛЕННЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ ПРОЦЕСНОГО УПРАВЛІННЯ В РЕСТОРАНІ «СТОЖАРИ».....................64 3.1 Пропозиції щодо моделі «TO BE» бізнес-процесу закупівлі сировини для ресторану «Стожари».................................................................64 3.2. Розроблення регламенту бізнес-процесу «Формування заявки на закупівлю»...................................................................................66 3.3. Економічна ефективність впровадження проєкту в ресторані «Стожари».................................................................................................73 Висновки до розділу 3.....................................................................82 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ ..................................................................................84 4.1. Вимоги до проведення інструктажів і навчань персоналу ...................84 4.2. Журнали обліку та періодичні перевірки відповідності нормам безпеки .......................................................................................86 Висновки до розділу 4.....................................................................89 ВИСНОВКИ....................................................................................91 БІБЛІОГРАФІЯ................................................................................94 ДОДАТКИ....................................................................................103
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50506
Copyright owner: © Марків В.П., 2025
References (Ukraine): 1. Федотова І. В., Бочарова Н. А., Рахваль-Мюллер А. Система управління корпоративною культурою: сучасні підходи та стратегічні перспективи. European scientific journal of Economic and Financial innovation. 2025. No1(15). С. 138-151. DOI: http://doi.org/10.32750/2025-0112
2. Грузіна, І.А., Кінас, І.О., Перерва, І.М. Теорія управління: навч. посібник. Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця. 2021. 138 с.
3. Шевченко Н. В., Копитко М. І. Управління проєктами як складова операційного менеджменту та забезпечення достатнього рівня фінансової безпеки підприємства. Соціальна економіка. 2025. Вип. 70. С. 94-101. . DOI: https://doi.org/10.26565/2524-2547-2025-70-08
4. Rode A., Jensby A., Svejvig P. Evaluating a Project Management Methodology to Improve Project Performance. International Journal of Managing Projects in Business. 2024. Vol. 17, No. 3. Pp. 405–429. DOI: https://doi.org/10.1108/IJMPB-08-2023-0182
5. Shenhar A.J., Dvir D. Reinventing Project Management: The Diamond Approach to Successful Growth and Innovation. Harvard Business Review Press. 2021. 289 p.
6. Volovyk O.I., Harmash O.M. Exploring Current Project Management Methodologies in the Context of Their Best Applications. Intellectualization of Logistics and Supply Chain Management. 2022. No 14. Pp. 2. DOI: https://doi.org/10.46783/smart-scm/2022-14-2
7. Dursun M., Goker N. Evaluation of Project Management Methodologies Success Factors Using Fuzzy Cognitive Map Method: Waterfall, Agile, and Lean Six Sigma Cases. International Journal of Intelligent Systems and Applications in Engineering. 2022. Vol. 10, No. 1. Pp. 35–43. DOI: https://doi.org/10.18201/ijisae.2022.265
8. Mirzaei M., Mabin V.J., Zwikael O. Customising Hybrid Project Management Methodologies. Production Planning & Control. 2024. Pp. 1–18. DOI: https://doi.org/10.1080/09537287.2024.2349231
9. Li Z. Y., Crook J., Andreeva G., Tang Y. Predicting the Risk of Financial Distress Using Corporate Governance Measures. Southern Pacific-Basin Finance Journal. 2021. Vol. 68. DOI: https://doi.org/10.1016/j.pacfin.2020.101334
10. Андрусів У.Я., Черчата А.О., Орловська Ю.В. Процесно-орієнтоване управління трансформацією підприємств в умовах розвитку циркулярної економіки. Економічний простір. 2025. No 198. С. 142-147. DOI: https://doi.org/10.30838/EP.198.142-147
11. Черчата, А. О., Андрусів, У. Я., Зелінська, Г. О., & Михайлюк, Ю. Р. (2023). Управління підприємствами на засадах процесного підходу. Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. No 2(28). С. 133–142.
12. Седиков Д.В. Системогенез методології стратегічного управління підприємствами в умовах трансформаційної економіки. Актуальні питання економічних наук. 2025. SSN 3041-2129. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.16810134
13. Онищенко О.А. Практична інтеграція теорії організацій у формування лідерських компетентностей менеджера. European scientific journal of Economic and Financial innovation. 2025. No4(18). С. 131-142. DOI: http://doi.org/10.32750/2025-0411
14. Бондарчук Н.В., Сиченко В.В., Браженко А.С. Методологічні підходи до вибору альтернатив у процесі прийняття управлінських рішень у сфері публічного управління. Суспільство та національні інтереси. 2025. No 11(19). С. 521-531. DOI: https://doi.org/10.52058/3041-1572-2025-11(19)-521-531
15. Бондарчук Н.В. Колективні методи прийняття управлінських рішень, як інструмент підвищення ефективності управління. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. 2021. Вип. 17. Т.2 С. 251-259. DOI: https://doi.org/10.15330/apred.2.17.251-259
16. Шостак Л.В., Сур’як А.В. Удосконалення фінансово-економічної безпеки підприємства на основі управління бізнес-процесами. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка. 2023. No 17. С. 126-132. DOI: https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.17.17
17. ISO 9000:2000 – Системи управління якістю. Основні положення і словник. Міжнародна організація зі стандартизації. Женева: ISO, 2000. URL: https://www.iso.org/standard/29280.html?utm
18. Шульга О. Методичні підходи до аналізу бізнес-процесів підприємства. Економіка та суспільство. 2025. Вип. 79. DOI: https://doi.org/10.32782/2524- 0072/2025-79-148
19. Гайдаєнко О.М., Шевчук Н.С. Методичні аспекти вдосконалення бізнес-процесів підприємств. Причорноморські економічні студії. 2019. Вип. 45. С. 51-55.
20. Дергачов Є.В., Фіщук К.О. Методичні підходи до аналізу та оптимізації бізнес-процесів. Ефективна економіка. 2020. No 11. DOI: https://doi.org/10.32702/2307-2105-2020.11.99
21. Прокопенко М.О. Удосконалення методологічних підходів до аналізу бізнес-процесів на промислових підприємствах. Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. 2022. No 35. С. 298-306. URL: https://nzlubp.org.ua/index.php/journal/article/view/847
22. Лободяк С.І. Сутність та класифікація бізнес-процесів підприємства: теоретичний аспект. Економіка та суспільство. 2025. Вип. 78. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2025-78-29
23. Бондаренко В.М., Бутусов О.Д., Герзанич В.М. Суть та класифікація бізнес-процесів в сучасній науковій парадигмі. У: Управління соціально- економічними трансформаціями господарських процесів: реалії і виклики : збірник тез доповідей Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Мукачево, 18-19 квітня 2019 р.), Мукачево: МДУ, 2019. С. 295–298.
24. Волосатова М. Поняття категорії «бізнес–процес» та характерні риси його змісту. URL: https://conf.ztu.edu.ua/wp-content/uploads/2018/12/45.pdf
25. Гнатишин Л., Варфалюк В. Особливості управління бізнес-процесами у великотоварних сільськогосподарських підприємствах. Аграрна економіка. 2023. Т. 16. No 1-2. С.60–68.
26. Світлишин І.І. Категоріальний аналіз поняття «бізнес-процес». Економіка, управління та адміністрування. 2023. No 2(104). С. 58–64.
27. Гречко А.В., Захаров Н.В. Сутність поняття бізнес процес. Управління та діагностування бізнес процесів на підприємстві. 2024. No 9. DOI: https://doi.org/10.32702/2307-2105.2024.9.25
28. Теребух А.А., Русин-Гриник Р.Р., Підвальний М.В. Бізнес-процеси підприємства: суть та класифікаційні ознаки. Ефективна економіка. 2023. No 4. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2023_4_15
29. Тур О.В., Матусевич А.С. Управління бізнес-процесами на підприємстві. Ефективна економіка. 2018. No 6. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=6415
30. Шматько Н.М., Яковенко С.В. Аналітичний огляд бізнес-процесів підприємства. Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Економіка і управління. 2025. Том 36 (75). No 1. С. 119-124. DOI: https://doi.org/10.32782/2523- 4803/75-1-18
31. Станасюк Н. Бізнес-процеси як об’єкт імітаційного моделювання. Економіка та суспільство. 2025. Вип. 71. DOI: https://doi.org/10.32782/2524- 0072/2025-71-135
32. Halaška M., Šperka R. Is there a Need for Agent-based Modelling and Simulation in Business Process Management?. Organizacija. 2018. Vol. 51, No 4. Pp. 255-269. DOI: https://doi.org/10.2478/orga-2018-0019
33. Солодей Д., Рябоволик Т. Методології моделювання бізнес-процесів. LV науково-технічна конференція «Наука в ЦНТУ: основні досягнення та перспективи розвитку» за підсумками проведення «Дня науки – 2021». Матеріали. 2021. С.168-172.
34. Шматковська Т.О., Стащук О.В., Дзямулич М.І. Особливості моделювання бізнес-процесів в умовах формування цифрової економіки. Економіка та суспільство. 2021. Вип 26. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072 /2021-26-66.
35. Gadatsch A. Introduction to Business Process Management. Springer. Wiesbaden. 2023. URL: https://doi.org/10.1007/978-3-658-41584-6_1
36. Goel K., Bandara W., Gable G.: Conceptualizing business process standardization: A review and synthesis. Schmalenbach Journal of Business Research (SBUR). Springer, Heidelberg. 2023. Vol. 75, Iss. 2. Pp. 195-237, https://doi.org/10.1007/s41471-023-00158-y
37. Світлишин І.І. Категоріальний аналіз поняття «бізнес-процес». Економіка, управління та адміністрування. 2023. No 2(104). С. 58-64. DOI: https://doi.org/10.26642/jen-2023-2(104)-58-64
38. Jenkins W. Business Process Optimization Guide. 2023. URL:https://jetdocs.io/business-process-optimization/
39. Raia M. Business Process Optimization Fundamentals. 2024. URL: https://www.nutrient.io/blog/process-optimization-fundamentals/
40. Bell E. Business Process Optimization Explained. 2023. URL: https://appian.com/blog/acp/business-process-management/business-process- optimization
41. Гачко Б.М. процесний підхід в управлінні бізнесом підприємства. Журнал «Наукові інновації та передові технології». 2025. No 4(44). DOI: https://doi.org/10.52058/2786-5274-2025-4(44)-765-774
42. Шулла Р. С., Попик М. М., Світлинець О. В. Характеристика та класифікація бізнес-процесів підприємств готельно-ресторанного бізнесу на основі системного підходу. Бізнес Інформ. 2025. No3. C. 206–215. https://doi.org/10.32983/2222-4459-2025-3-206-215
43. Деркач А. Реінжиніринг бізнес-процесів будівельного підприємства в умовах цифровізації. Шляхи підвищення ефективності будівництва. 2023. No 2(50). С. 251–265. DOI: https://doi.org/10.32347/2707-501x.2022.50(2).251-265
44. Кононенко Ж., Шаравара Р., Яковенко Т. Моделювання бізнес-процесу – складова управління підприємством. Економіка та суспільство. Вип. 62. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-62-134.
45. Кушнірук В.С., Величко О.В., Коваль О.Д. Управління бізнес- процесами в готельно-ресторанному бізнесі. Економіка та суспільство. 2023. Вип.47. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-47-65
46. Enhancing Resilience by Boosting Digital Business Transformation in Ukraine. Report OECD. 2024. URL: https://www.oecd.org/en/publications/enhancing- resilience-by-boosting-digital-business-transformation-in-ukraine_4b13b0bb- en.html?utm
47. Бойко Р.В., Винницький Т.І. Внутрішній контроль бізнес процесів у дистрибуційних компаніях: організаційний аспект. Актуальні проблеми економічних наук. 2025. DOI https://doi.org/10.5281/zenodo.17415189
48. Винницький Т.І. Основні підходи до організації внутрішнього контролю бізнес процесів у дистрибуційних компаніях. Управління розвитком соціально-економічних систем: матер. ІX Міжнар. науково-практичної конф. Ч. 2. Харків: ДБТУ, 2025. С. 550–553.
49. Масленніков Є.І., Попенко О.О. Внутрішній аудит бізнес-процесів як базовий інструмент розвитку підприємства та системи управління. Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління. 2024. No23 (3 (58). С. 44–56. DOI: https://doi.org/10.18524/2413–9998.2024.3(58).330105
50. Wang C., Wang D., Deng X., & Wang S. Research on the Impact of Enterprise Digital Transformation on Internal Control. Sustainability. 2023. No15 (10). DOI: https://doi.org/10.3390/su15108392
51. Мазій Н.Г. Цифрові інновації як драйвер оптимізації бізнес-процесів. Електронне наукове фахове видання з економічних наук «Modern Economics». 2025. No53. С. 182-187. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V53(2025)-25
52. Robson M., Ullah F. A Practical Guide to Business Process Reengineering. URL: https://surl.li/kytpor
53. Ревенко О.В., Іпполітова І.Я. Теоретико-методичні аспекти здійснення реінжинірингу бізнес-процесів підприємства. Інфраструктура ринку. 2021. Вип. 60. С. 109-117. DOI: https://doi.org/10.32843/infrastruct60-21.
54. Хорошун В. Інформаційна модель реінжинірингу бізнес-процесів в системі управління персоналом промислового підприємства. Економіка та суспільство. 2023. Вип. 47. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-47-71.
55. Луцяк В. В., Польова О. Л., Ставська Ю. В., Мостенська Т. Г. Управління бізнес-процесами в ГРС : навчальний посібник. Вінниця : ВНАУ, 2019. 331 с.
56. Мельник О.Г., Мукан О.В., Злотнік М.Л. Особливості моделювання бізнес-процесів підприємства та їх оптимізування в контексті здійснення міжнародної діяльності. Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення та проблеми розвитку.2019. Вип. 2. С.43-52.
57. Kozlovskyi Y., Zarakhovskyi O., Neilenko S. Специфіка проєктування процесу надання послуг харчування у підприємствах готельного бізнесу. Ефективна економіка. 2025. No 10. DOI: http://doi.org/10.32702/2307- 2105.2025.10.62
58. Нодь О.Л., Стегней М.І., Бергхауер О.О. Розвиток готельно- ресторанного обслуговування в контексті розвитку цифрової економіки та євроінтеграції. Економічний простір. 2025. No 200. С. 221-226.
59. Прокопенко Н., Коваленко Н., Шапіро Д. Інноваційні технології та їх роль у забезпеченні конкурентоспроможності готельних підприємств. Modeling the Development of the Economic Systems. 2024. No 4. С. 32–38. DOI: https://doi.org/10.31891/mdes/2024-14-4.
60. Iranmanesh M., Ghobakhloo M., Nilashi M., Tseng M.L., Yadegaridehkordi E., Leung N. Applications of disruptive digital technologies in hotel industry: A systematic review. International Journal of Hospitality Management. 2022. No 107. DOI: https://doi.org/10.1016/j.ijhm.2022.103304.
61. Svitlana P. Business processes organization in the hotel and restaurant business. Modern Economics. 2023. Т. 38. No 1. С. 117-124.
62. Даниленко О.В., Зоценко Л.М., Братіцел М.Л. Пріоритети розвитку цифрових технологій у ресторанному бізнесі (food tech) в Україні. Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Економіка і управління. 2019. Т. 30 (69), No 2. С. 95–101. URL: https://www.econ.vernadskyjournals.in.ua/journals/2019/30_69_2/21.pdf.
63. Барна М., Мельник І. Стратегія цифровізації готельно-ресторанного бізнесу. Економіка та суспільство. 2025. No 71. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2025-71-66.
64. Holovnia О., Zakharova T., Lopatiuk R., Melnyk S., Prylutskyi A., Stavska U., Tabenska O. Problems and prospects of development of hotel and restaurant and tourist industry in the conditions of integration processes. Monograph. – Primedia eLaunch, Boston, USA, 2022. Р. 333.
65. Стегней, М. І., Нодь, О. Л., Бергхауер, О. О., & Кампов, Н. С. (2024). Трансформація готельно-ресторанного обслуговування в умовах цифровізації. Український журнал прикладної економіки та техніки, Т.9, No3. С. 26-29. DOI: https://doi.org/10.36887/2415-8453-2024-3-4.
66. Danylkiv Kh. P., Sadura O. B. Swot-analysis as a tool for determining a small entrepreneurial structure development strategy. Innovative economy. 2021. No 3- 4. DOI: https://doi.org/10.37332/2309-1533.2021.3-4.9
67. Гриненко В.В. Стратегічна діагностика потенціалу підприємства: конспект лекцій (для студентів магістратури спеціальності 281 – Публічне управління та адміністрування). Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2019. 127 с.
68. Карачина Н.П., Сметанюк О.А., Крепкий П.В. Конкурентні стратегії та заходи антикризового управління підприємствами у довоєнний та повоєнний періоди. Економічний простір. 2025. No 200. С. 179-183.
69. Шацька З. Я., Дубас О. Ю. Стратегічне управління розвитком підприємств апк в україні умовах смартекономіки. Економіка та суспільство. 2025. Вип. 75. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2025-75-32
70. Іванов Ю.Б. Регіональні аспекти диверсифікації розвитку малого бізнесу в Україні. Проблеми економіки. 2025. No 2 (64). С. 96-108. DOI: https://doi.org/10.32983/2222-0712-2025-2-96-108
71. Піжук О.І. Стратегія підприємства : навч. посіб. Львів : Видавець Марченко Т.В. 2025. 392 с.; іл.
72. Журавльова І.В., Лелюк С.В., Берест М.М. Організаційно-методичне забезпечення фінансового менеджменту суб’єктів господарювання в умовах невизначеності середовища : монографія. Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця. 2024. 233 с.
73. Стрілок О.В. Сутність категорій «бізнес-процес»та «оптимізація бізнес-процесів». Збірник наукових праць ДУІТ. Серія «Економіка і управління». 2025. Bun. 57. С. 55-64. DOI: https://doi.org/10.32703/2664-2964-2025-57-55-64
74. Фінансова звітність ресторану «Стожари» 2024–2025 р.
75. Закон України «Про охорону праці». Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, No 49, ст.668. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694- 12#Text
76. Наказ Міністерства соціальної політики України No 15 від 29.01.2018 «Про затвердження Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0872-18#Text
77. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» / В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А. 156 с.
78. ДСТУ 4161-2003 «Система стандартів безпеки праці. Пожежна безпека. Загальні вимоги». URL: https://online.budstandart.com/ua/catalog/doc- page.html?id_doc=57909
79. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»» / автор-укладач В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 2022. 156 с. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424
Content type: Master Thesis
Показва се в Колекции:241 — готельно-ресторанна справа

Файлове в Този Публикация:
Файл Описание РазмерФормат 
Авторська довідка_Марків.doc44,5 kBMicrosoft WordИзглед/Отваряне
dyplom_Markiv V_P_2025.pdf1,39 MBAdobe PDFИзглед/Отваряне


Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.

Админ Инструменти