Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50506
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorОсторовська, Галина Йосипівна-
dc.contributor.advisorOstrovska, Halyna-
dc.contributor.authorМарків, Віталій Петрович-
dc.contributor.authorMarkiv, Vitaliy-
dc.date.accessioned2025-12-20T16:06:01Z-
dc.date.available2025-12-20T16:06:01Z-
dc.date.issued2025-12-
dc.date.submitted2025-12-
dc.identifier.citationМарків В.П. Удосконалення управління бізнес-процесами на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі ресторану «Стожари») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Г. Й. Островська. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 104 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50506-
dc.description.abstractУ роботі розглядаються актуальні для сучасних реалій питання управління бізнес-процесами на підприємствах ресторанного господарства. Розкрито сутність та структурні компоненти процесного управління у підприємницьких системах ресторанного бізнесу. Охарактеризовано функціональні особливості системи процесного управління та визначено її роль у ефективності діяльності підприємств. Висвітлено методичні підходи для проведення реінжинірингу бізнес-процесів у ресторанах з урахуванням сучасних практик управління. Надано характеристику діяльності ресторану «Стожари» та здійснено аналітичну оцінку стратегічних позицій ресторану «Стожари» на основі SWOT-аналізу. Досліджено існуючу процесну структуру «AS-IS» у ресторані та ідентифіковано проблемні точки бізнес-процесів. Сформовано пропозиції щодо оптимізованої моделі «TO BE» бізнес-процесу закупівлі сировини з метою підвищення ефективності та контролю. Розроблено детальний регламент бізнес-процесу «Формування заявки на закупівлю» для стандартизації дій персоналу. Оцінено економічну доцільність і потенційну ефективність впровадження запропонованого проєкту у діяльність ресторану «Стожари».uk_UA
dc.description.abstractThe paper considers issues of business process management in restaurant enterprises that are relevant to modern realities. The essence and structural components of process management in restaurant business entrepreneurial systems are revealed. The functional features of the process management system are characterized and its role in the efficiency of enterprises is determined. Methodological approaches for reengineering business processes in restaurants, taking into account modern management practices, are highlighted. The activities of the “Stozhary” restaurant were characterized and an analytical assessment of the strategic positions of the “Stozhary” restaurant was carried out based on SWOT analysis. The existing AS-IS process structure in the restaurant was studied and problem areas in business processes were identified. Proposals have been formulated for an optimized “TO BE” model of the raw materials procurement business process with the aim of improving efficiency and control. Detailed regulations for the “Procurement Request Formulation” business process have been developed to standardize staff actions. The economic feasibility and potential effectiveness of implementing the proposed project in the activities of the Stozhary restaurant have been assessed.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП...........................................................................................6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ НА ПІДПРИЄМСТВАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ....................10 1.1. Сутність і структура процесного управління у підприємницьких системах ресторанного бізнесу .........................................................10 1.2. Функціональна характеристика системи процесного управління..........25 1.3. Методичні підходи до реінжинірингу бізнес-процесів на підприємствах ресторанного бізнесу....................................................31 Висновки до розділу 1.....................................................................36 РОЗДІЛ 2. ДІЮЧА ПРАКТИКА УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ РЕСТОРАНУ «СТОЖАРИ».................................................................38 2.1. Загальна характеристика діяльності ресторану «Стожари»..................38 2.2. Аналітична оцінка стратегічних позицій ресторану «Стожари» на основі SWOT-аналізу .................................................................43 2.3. Аналіз загальної процесної структури «AS-IS» у ресторані «Стожари»..51 Висновки до розділу 2.....................................................................62 РОЗДІЛ 3. РОЗРОБЛЕННЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ ПРОЦЕСНОГО УПРАВЛІННЯ В РЕСТОРАНІ «СТОЖАРИ».....................64 3.1 Пропозиції щодо моделі «TO BE» бізнес-процесу закупівлі сировини для ресторану «Стожари».................................................................64 3.2. Розроблення регламенту бізнес-процесу «Формування заявки на закупівлю»...................................................................................66 3.3. Економічна ефективність впровадження проєкту в ресторані «Стожари».................................................................................................73 Висновки до розділу 3.....................................................................82 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ ..................................................................................84 4.1. Вимоги до проведення інструктажів і навчань персоналу ...................84 4.2. Журнали обліку та періодичні перевірки відповідності нормам безпеки .......................................................................................86 Висновки до розділу 4.....................................................................89 ВИСНОВКИ....................................................................................91 БІБЛІОГРАФІЯ................................................................................94 ДОДАТКИ....................................................................................103uk_UA
dc.format.extent1-104-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectбізнес-процесиuk_UA
dc.subjectпроцесне управлінняuk_UA
dc.subjectресторанне господарствоuk_UA
dc.subjectреінжиніринг бізнес-процесівuk_UA
dc.subjectефективність діяльностіuk_UA
dc.subjectстратегічний аналізuk_UA
dc.subjectSWOT-аналізuk_UA
dc.subjectмодель AS-ISuk_UA
dc.subjectмодель TO-BEuk_UA
dc.subjectрегламентація бізнес-процесівuk_UA
dc.subjectуправління закупівлямиuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjectbusiness processesuk_UA
dc.subjectprocess managementuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectbusiness process reengineeringuk_UA
dc.subjectperformance efficiencyuk_UA
dc.subjectstrategic analysisuk_UA
dc.subjectSWOT analysisuk_UA
dc.subjectAS-IS modeluk_UA
dc.subjectTO-BE modeluk_UA
dc.subjectbusiness process regulationuk_UA
dc.subjectprocurement managementuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.titleУдосконалення управління бізнес-процесами на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі ресторану «Стожари»)uk_UA
dc.title.alternativeImprovement of business process management in restaurant enterprises (“Stozhary” restaurant as a case of study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Марків В.П., 2025uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.5:640.43uk_UA
dc.relation.references1. Федотова І. В., Бочарова Н. А., Рахваль-Мюллер А. Система управління корпоративною культурою: сучасні підходи та стратегічні перспективи. European scientific journal of Economic and Financial innovation. 2025. No1(15). С. 138-151. DOI: http://doi.org/10.32750/2025-0112uk_UA
dc.relation.references2. Грузіна, І.А., Кінас, І.О., Перерва, І.М. Теорія управління: навч. посібник. Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця. 2021. 138 с.uk_UA
dc.relation.references3. Шевченко Н. В., Копитко М. І. Управління проєктами як складова операційного менеджменту та забезпечення достатнього рівня фінансової безпеки підприємства. Соціальна економіка. 2025. Вип. 70. С. 94-101. . DOI: https://doi.org/10.26565/2524-2547-2025-70-08uk_UA
dc.relation.references4. Rode A., Jensby A., Svejvig P. Evaluating a Project Management Methodology to Improve Project Performance. International Journal of Managing Projects in Business. 2024. Vol. 17, No. 3. Pp. 405–429. DOI: https://doi.org/10.1108/IJMPB-08-2023-0182uk_UA
dc.relation.references5. Shenhar A.J., Dvir D. Reinventing Project Management: The Diamond Approach to Successful Growth and Innovation. Harvard Business Review Press. 2021. 289 p.uk_UA
dc.relation.references6. Volovyk O.I., Harmash O.M. Exploring Current Project Management Methodologies in the Context of Their Best Applications. Intellectualization of Logistics and Supply Chain Management. 2022. No 14. Pp. 2. DOI: https://doi.org/10.46783/smart-scm/2022-14-2uk_UA
dc.relation.references7. Dursun M., Goker N. Evaluation of Project Management Methodologies Success Factors Using Fuzzy Cognitive Map Method: Waterfall, Agile, and Lean Six Sigma Cases. International Journal of Intelligent Systems and Applications in Engineering. 2022. Vol. 10, No. 1. Pp. 35–43. DOI: https://doi.org/10.18201/ijisae.2022.265uk_UA
dc.relation.references8. Mirzaei M., Mabin V.J., Zwikael O. Customising Hybrid Project Management Methodologies. Production Planning & Control. 2024. Pp. 1–18. DOI: https://doi.org/10.1080/09537287.2024.2349231uk_UA
dc.relation.references9. Li Z. Y., Crook J., Andreeva G., Tang Y. Predicting the Risk of Financial Distress Using Corporate Governance Measures. Southern Pacific-Basin Finance Journal. 2021. Vol. 68. DOI: https://doi.org/10.1016/j.pacfin.2020.101334uk_UA
dc.relation.references10. Андрусів У.Я., Черчата А.О., Орловська Ю.В. Процесно-орієнтоване управління трансформацією підприємств в умовах розвитку циркулярної економіки. Економічний простір. 2025. No 198. С. 142-147. DOI: https://doi.org/10.30838/EP.198.142-147uk_UA
dc.relation.references11. Черчата, А. О., Андрусів, У. Я., Зелінська, Г. О., & Михайлюк, Ю. Р. (2023). Управління підприємствами на засадах процесного підходу. Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. No 2(28). С. 133–142.uk_UA
dc.relation.references12. Седиков Д.В. Системогенез методології стратегічного управління підприємствами в умовах трансформаційної економіки. Актуальні питання економічних наук. 2025. SSN 3041-2129. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.16810134uk_UA
dc.relation.references13. Онищенко О.А. Практична інтеграція теорії організацій у формування лідерських компетентностей менеджера. European scientific journal of Economic and Financial innovation. 2025. No4(18). С. 131-142. DOI: http://doi.org/10.32750/2025-0411uk_UA
dc.relation.references14. Бондарчук Н.В., Сиченко В.В., Браженко А.С. Методологічні підходи до вибору альтернатив у процесі прийняття управлінських рішень у сфері публічного управління. Суспільство та національні інтереси. 2025. No 11(19). С. 521-531. DOI: https://doi.org/10.52058/3041-1572-2025-11(19)-521-531uk_UA
dc.relation.references15. Бондарчук Н.В. Колективні методи прийняття управлінських рішень, як інструмент підвищення ефективності управління. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. 2021. Вип. 17. Т.2 С. 251-259. DOI: https://doi.org/10.15330/apred.2.17.251-259uk_UA
dc.relation.references16. Шостак Л.В., Сур’як А.В. Удосконалення фінансово-економічної безпеки підприємства на основі управління бізнес-процесами. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка. 2023. No 17. С. 126-132. DOI: https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.17.17uk_UA
dc.relation.references17. ISO 9000:2000 – Системи управління якістю. Основні положення і словник. Міжнародна організація зі стандартизації. Женева: ISO, 2000. URL: https://www.iso.org/standard/29280.html?utmuk_UA
dc.relation.references18. Шульга О. Методичні підходи до аналізу бізнес-процесів підприємства. Економіка та суспільство. 2025. Вип. 79. DOI: https://doi.org/10.32782/2524- 0072/2025-79-148uk_UA
dc.relation.references19. Гайдаєнко О.М., Шевчук Н.С. Методичні аспекти вдосконалення бізнес-процесів підприємств. Причорноморські економічні студії. 2019. Вип. 45. С. 51-55.uk_UA
dc.relation.references20. Дергачов Є.В., Фіщук К.О. Методичні підходи до аналізу та оптимізації бізнес-процесів. Ефективна економіка. 2020. No 11. DOI: https://doi.org/10.32702/2307-2105-2020.11.99uk_UA
dc.relation.references21. Прокопенко М.О. Удосконалення методологічних підходів до аналізу бізнес-процесів на промислових підприємствах. Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. 2022. No 35. С. 298-306. URL: https://nzlubp.org.ua/index.php/journal/article/view/847uk_UA
dc.relation.references22. Лободяк С.І. Сутність та класифікація бізнес-процесів підприємства: теоретичний аспект. Економіка та суспільство. 2025. Вип. 78. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2025-78-29uk_UA
dc.relation.references23. Бондаренко В.М., Бутусов О.Д., Герзанич В.М. Суть та класифікація бізнес-процесів в сучасній науковій парадигмі. У: Управління соціально- економічними трансформаціями господарських процесів: реалії і виклики : збірник тез доповідей Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Мукачево, 18-19 квітня 2019 р.), Мукачево: МДУ, 2019. С. 295–298.uk_UA
dc.relation.references24. Волосатова М. Поняття категорії «бізнес–процес» та характерні риси його змісту. URL: https://conf.ztu.edu.ua/wp-content/uploads/2018/12/45.pdfuk_UA
dc.relation.references25. Гнатишин Л., Варфалюк В. Особливості управління бізнес-процесами у великотоварних сільськогосподарських підприємствах. Аграрна економіка. 2023. Т. 16. No 1-2. С.60–68.uk_UA
dc.relation.references26. Світлишин І.І. Категоріальний аналіз поняття «бізнес-процес». Економіка, управління та адміністрування. 2023. No 2(104). С. 58–64.uk_UA
dc.relation.references27. Гречко А.В., Захаров Н.В. Сутність поняття бізнес процес. Управління та діагностування бізнес процесів на підприємстві. 2024. No 9. DOI: https://doi.org/10.32702/2307-2105.2024.9.25uk_UA
dc.relation.references28. Теребух А.А., Русин-Гриник Р.Р., Підвальний М.В. Бізнес-процеси підприємства: суть та класифікаційні ознаки. Ефективна економіка. 2023. No 4. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2023_4_15uk_UA
dc.relation.references29. Тур О.В., Матусевич А.С. Управління бізнес-процесами на підприємстві. Ефективна економіка. 2018. No 6. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=6415uk_UA
dc.relation.references30. Шматько Н.М., Яковенко С.В. Аналітичний огляд бізнес-процесів підприємства. Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Економіка і управління. 2025. Том 36 (75). No 1. С. 119-124. DOI: https://doi.org/10.32782/2523- 4803/75-1-18uk_UA
dc.relation.references31. Станасюк Н. Бізнес-процеси як об’єкт імітаційного моделювання. Економіка та суспільство. 2025. Вип. 71. DOI: https://doi.org/10.32782/2524- 0072/2025-71-135uk_UA
dc.relation.references32. Halaška M., Šperka R. Is there a Need for Agent-based Modelling and Simulation in Business Process Management?. Organizacija. 2018. Vol. 51, No 4. Pp. 255-269. DOI: https://doi.org/10.2478/orga-2018-0019uk_UA
dc.relation.references33. Солодей Д., Рябоволик Т. Методології моделювання бізнес-процесів. LV науково-технічна конференція «Наука в ЦНТУ: основні досягнення та перспективи розвитку» за підсумками проведення «Дня науки – 2021». Матеріали. 2021. С.168-172.uk_UA
dc.relation.references34. Шматковська Т.О., Стащук О.В., Дзямулич М.І. Особливості моделювання бізнес-процесів в умовах формування цифрової економіки. Економіка та суспільство. 2021. Вип 26. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072 /2021-26-66.uk_UA
dc.relation.references35. Gadatsch A. Introduction to Business Process Management. Springer. Wiesbaden. 2023. URL: https://doi.org/10.1007/978-3-658-41584-6_1uk_UA
dc.relation.references36. Goel K., Bandara W., Gable G.: Conceptualizing business process standardization: A review and synthesis. Schmalenbach Journal of Business Research (SBUR). Springer, Heidelberg. 2023. Vol. 75, Iss. 2. Pp. 195-237, https://doi.org/10.1007/s41471-023-00158-yuk_UA
dc.relation.references37. Світлишин І.І. Категоріальний аналіз поняття «бізнес-процес». Економіка, управління та адміністрування. 2023. No 2(104). С. 58-64. DOI: https://doi.org/10.26642/jen-2023-2(104)-58-64uk_UA
dc.relation.references38. Jenkins W. Business Process Optimization Guide. 2023. URL:https://jetdocs.io/business-process-optimization/uk_UA
dc.relation.references39. Raia M. Business Process Optimization Fundamentals. 2024. URL: https://www.nutrient.io/blog/process-optimization-fundamentals/uk_UA
dc.relation.references40. Bell E. Business Process Optimization Explained. 2023. URL: https://appian.com/blog/acp/business-process-management/business-process- optimizationuk_UA
dc.relation.references41. Гачко Б.М. процесний підхід в управлінні бізнесом підприємства. Журнал «Наукові інновації та передові технології». 2025. No 4(44). DOI: https://doi.org/10.52058/2786-5274-2025-4(44)-765-774uk_UA
dc.relation.references42. Шулла Р. С., Попик М. М., Світлинець О. В. Характеристика та класифікація бізнес-процесів підприємств готельно-ресторанного бізнесу на основі системного підходу. Бізнес Інформ. 2025. No3. C. 206–215. https://doi.org/10.32983/2222-4459-2025-3-206-215uk_UA
dc.relation.references43. Деркач А. Реінжиніринг бізнес-процесів будівельного підприємства в умовах цифровізації. Шляхи підвищення ефективності будівництва. 2023. No 2(50). С. 251–265. DOI: https://doi.org/10.32347/2707-501x.2022.50(2).251-265uk_UA
dc.relation.references44. Кононенко Ж., Шаравара Р., Яковенко Т. Моделювання бізнес-процесу – складова управління підприємством. Економіка та суспільство. Вип. 62. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-62-134.uk_UA
dc.relation.references45. Кушнірук В.С., Величко О.В., Коваль О.Д. Управління бізнес- процесами в готельно-ресторанному бізнесі. Економіка та суспільство. 2023. Вип.47. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-47-65uk_UA
dc.relation.references46. Enhancing Resilience by Boosting Digital Business Transformation in Ukraine. Report OECD. 2024. URL: https://www.oecd.org/en/publications/enhancing- resilience-by-boosting-digital-business-transformation-in-ukraine_4b13b0bb- en.html?utmuk_UA
dc.relation.references47. Бойко Р.В., Винницький Т.І. Внутрішній контроль бізнес процесів у дистрибуційних компаніях: організаційний аспект. Актуальні проблеми економічних наук. 2025. DOI https://doi.org/10.5281/zenodo.17415189uk_UA
dc.relation.references48. Винницький Т.І. Основні підходи до організації внутрішнього контролю бізнес процесів у дистрибуційних компаніях. Управління розвитком соціально-економічних систем: матер. ІX Міжнар. науково-практичної конф. Ч. 2. Харків: ДБТУ, 2025. С. 550–553.uk_UA
dc.relation.references49. Масленніков Є.І., Попенко О.О. Внутрішній аудит бізнес-процесів як базовий інструмент розвитку підприємства та системи управління. Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління. 2024. No23 (3 (58). С. 44–56. DOI: https://doi.org/10.18524/2413–9998.2024.3(58).330105uk_UA
dc.relation.references50. Wang C., Wang D., Deng X., & Wang S. Research on the Impact of Enterprise Digital Transformation on Internal Control. Sustainability. 2023. No15 (10). DOI: https://doi.org/10.3390/su15108392uk_UA
dc.relation.references51. Мазій Н.Г. Цифрові інновації як драйвер оптимізації бізнес-процесів. Електронне наукове фахове видання з економічних наук «Modern Economics». 2025. No53. С. 182-187. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V53(2025)-25uk_UA
dc.relation.references52. Robson M., Ullah F. A Practical Guide to Business Process Reengineering. URL: https://surl.li/kytporuk_UA
dc.relation.references53. Ревенко О.В., Іпполітова І.Я. Теоретико-методичні аспекти здійснення реінжинірингу бізнес-процесів підприємства. Інфраструктура ринку. 2021. Вип. 60. С. 109-117. DOI: https://doi.org/10.32843/infrastruct60-21.uk_UA
dc.relation.references54. Хорошун В. Інформаційна модель реінжинірингу бізнес-процесів в системі управління персоналом промислового підприємства. Економіка та суспільство. 2023. Вип. 47. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-47-71.uk_UA
dc.relation.references55. Луцяк В. В., Польова О. Л., Ставська Ю. В., Мостенська Т. Г. Управління бізнес-процесами в ГРС : навчальний посібник. Вінниця : ВНАУ, 2019. 331 с.uk_UA
dc.relation.references56. Мельник О.Г., Мукан О.В., Злотнік М.Л. Особливості моделювання бізнес-процесів підприємства та їх оптимізування в контексті здійснення міжнародної діяльності. Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення та проблеми розвитку.2019. Вип. 2. С.43-52.uk_UA
dc.relation.references57. Kozlovskyi Y., Zarakhovskyi O., Neilenko S. Специфіка проєктування процесу надання послуг харчування у підприємствах готельного бізнесу. Ефективна економіка. 2025. No 10. DOI: http://doi.org/10.32702/2307- 2105.2025.10.62uk_UA
dc.relation.references58. Нодь О.Л., Стегней М.І., Бергхауер О.О. Розвиток готельно- ресторанного обслуговування в контексті розвитку цифрової економіки та євроінтеграції. Економічний простір. 2025. No 200. С. 221-226.uk_UA
dc.relation.references59. Прокопенко Н., Коваленко Н., Шапіро Д. Інноваційні технології та їх роль у забезпеченні конкурентоспроможності готельних підприємств. Modeling the Development of the Economic Systems. 2024. No 4. С. 32–38. DOI: https://doi.org/10.31891/mdes/2024-14-4.uk_UA
dc.relation.references60. Iranmanesh M., Ghobakhloo M., Nilashi M., Tseng M.L., Yadegaridehkordi E., Leung N. Applications of disruptive digital technologies in hotel industry: A systematic review. International Journal of Hospitality Management. 2022. No 107. DOI: https://doi.org/10.1016/j.ijhm.2022.103304.uk_UA
dc.relation.references61. Svitlana P. Business processes organization in the hotel and restaurant business. Modern Economics. 2023. Т. 38. No 1. С. 117-124.uk_UA
dc.relation.references62. Даниленко О.В., Зоценко Л.М., Братіцел М.Л. Пріоритети розвитку цифрових технологій у ресторанному бізнесі (food tech) в Україні. Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Економіка і управління. 2019. Т. 30 (69), No 2. С. 95–101. URL: https://www.econ.vernadskyjournals.in.ua/journals/2019/30_69_2/21.pdf.uk_UA
dc.relation.references63. Барна М., Мельник І. Стратегія цифровізації готельно-ресторанного бізнесу. Економіка та суспільство. 2025. No 71. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2025-71-66.uk_UA
dc.relation.references64. Holovnia О., Zakharova T., Lopatiuk R., Melnyk S., Prylutskyi A., Stavska U., Tabenska O. Problems and prospects of development of hotel and restaurant and tourist industry in the conditions of integration processes. Monograph. – Primedia eLaunch, Boston, USA, 2022. Р. 333.uk_UA
dc.relation.references65. Стегней, М. І., Нодь, О. Л., Бергхауер, О. О., & Кампов, Н. С. (2024). Трансформація готельно-ресторанного обслуговування в умовах цифровізації. Український журнал прикладної економіки та техніки, Т.9, No3. С. 26-29. DOI: https://doi.org/10.36887/2415-8453-2024-3-4.uk_UA
dc.relation.references66. Danylkiv Kh. P., Sadura O. B. Swot-analysis as a tool for determining a small entrepreneurial structure development strategy. Innovative economy. 2021. No 3- 4. DOI: https://doi.org/10.37332/2309-1533.2021.3-4.9uk_UA
dc.relation.references67. Гриненко В.В. Стратегічна діагностика потенціалу підприємства: конспект лекцій (для студентів магістратури спеціальності 281 – Публічне управління та адміністрування). Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2019. 127 с.uk_UA
dc.relation.references68. Карачина Н.П., Сметанюк О.А., Крепкий П.В. Конкурентні стратегії та заходи антикризового управління підприємствами у довоєнний та повоєнний періоди. Економічний простір. 2025. No 200. С. 179-183.uk_UA
dc.relation.references69. Шацька З. Я., Дубас О. Ю. Стратегічне управління розвитком підприємств апк в україні умовах смартекономіки. Економіка та суспільство. 2025. Вип. 75. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2025-75-32uk_UA
dc.relation.references70. Іванов Ю.Б. Регіональні аспекти диверсифікації розвитку малого бізнесу в Україні. Проблеми економіки. 2025. No 2 (64). С. 96-108. DOI: https://doi.org/10.32983/2222-0712-2025-2-96-108uk_UA
dc.relation.references71. Піжук О.І. Стратегія підприємства : навч. посіб. Львів : Видавець Марченко Т.В. 2025. 392 с.; іл.uk_UA
dc.relation.references72. Журавльова І.В., Лелюк С.В., Берест М.М. Організаційно-методичне забезпечення фінансового менеджменту суб’єктів господарювання в умовах невизначеності середовища : монографія. Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця. 2024. 233 с.uk_UA
dc.relation.references73. Стрілок О.В. Сутність категорій «бізнес-процес»та «оптимізація бізнес-процесів». Збірник наукових праць ДУІТ. Серія «Економіка і управління». 2025. Bun. 57. С. 55-64. DOI: https://doi.org/10.32703/2664-2964-2025-57-55-64uk_UA
dc.relation.references74. Фінансова звітність ресторану «Стожари» 2024–2025 р.uk_UA
dc.relation.references75. Закон України «Про охорону праці». Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, No 49, ст.668. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694- 12#Textuk_UA
dc.relation.references76. Наказ Міністерства соціальної політики України No 15 від 29.01.2018 «Про затвердження Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0872-18#Textuk_UA
dc.relation.references77. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» / В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А. 156 с.uk_UA
dc.relation.references78. ДСТУ 4161-2003 «Система стандартів безпеки праці. Пожежна безпека. Загальні вимоги». URL: https://online.budstandart.com/ua/catalog/doc- page.html?id_doc=57909uk_UA
dc.relation.references79. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»» / автор-укладач В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 2022. 156 с. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Марків.doc44,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplom_Markiv V_P_2025.pdf1,39 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора