Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50505| Títol: | Формування та вдосконалення стратегії розвитку готельно-ресторанного підприємства (на прикладі кафе «Пиріжкова») |
| Altres títols: | Formation and improvement of a development strategy for a hotel and restaurant enterprise (“Pyrizhkova” café as a case of study) |
| Autor: | Федірко, Олександр Михайлович Fedirko, Oleksandr |
| Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна |
| Bibliographic description (Ukraine): | Федірко О.М. Формування та вдосконалення стратегії розвитку готельно-ресторанного підприємства (на прикладі кафе «Пиріжкова») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. П. Д. Дудкін. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 111 с. |
| Data de publicació: | de -2025 |
| Submitted date: | de -2025 |
| Date of entry: | 20-de -2025 |
| Editorial: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
| Country (code): | UA |
| Place of the edition/event: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
| Supervisor: | Дудкін, Павло Дмитрович Dudkin, Pavlo |
| UDC: | 658.5:640.43 |
| Paraules clau: | стратегія розвитку мотивація персоналу HR-стратегія дефіцит кадрів ресторанний бізнес система мотивації розвиток кар’єри задоволеність персоналу програма адаптації кафетерій успіху економічна ефективність організаційна безпека development strategy staff motivation HR strategy staff shortage restaurant business motivation system career development staff satisfaction adaptation program cafeteria of success economic efficiency organizational security |
| Page range: | 1-111 |
| Resum: | У роботі розглядаються актуальні для сучасних реалій питання формування та вдосконалення стратегії розвитку готельно-ресторанного підприємства в сучасних умовах господарювання. Узагальнено сучасні наукові підходи до трактування сутності стратегії розвитку підприємств. Визначено концептуальні особливості та узагальнити сучасні практики мотивації персоналу як складової стратегії розвитку підприємства. Досліджено сучасні мотиваційні стратегії та інструменти управління персоналом у сфері ресторанного бізнесу Надано організаційно-економічну характеристику кафе «Пиріжкова» та здійснено оцінювання кадрового потенціалу підприємства. Здійснено оцінювання кадрового потенціалу підприємства. Проаналізовано діючу систему мотивації основного персоналу ресторанного закладу. Здійснено оцінювання дієвості та результативності процесів кар’єрного розвитку персоналу. Визначено рівень задоволеності персоналу мотиваційними заходами, що впроваджуються на підприємстві. Розроблено програму адаптаційного навчання та розвитку співробітників кафе «Пиріжкова». Сформовано концепцію та програму кар’єрного розвитку персоналу закладу. Розроблено алгоритм упровадження та оцінено економічну ефективність системи «Кафетерій успіху» в кафе «Пиріжкова». The paper examines topical issues of forming and improving the development strategy of a hotel and restaurant enterprise in modern economic conditions. Modern scientific approaches to interpreting the essence of enterprise development strategies are summarized. Conceptual features are identified and modern practices of personnel motivation as a component of enterprise development strategy are summarized. Modern motivational strategies and personnel management tools in the restaurant business are investigated. The organizational and economic characteristics of the Pyrizhkova café were provided and the human resource potential of the enterprise was assessed. The current motivation system for the restaurant's key personnel was analyzed. The effectiveness and efficiency of staff career development processes were assessed. The level of staff satisfaction with the motivational measures implemented at the enterprise was determined. A training and development program was elaborated for the adaptation stage of employees of the “Pyrizhkova” café, a career development program for the establishment's personnel, and an algorithm for implementing the “Cafeteria of Success” project. The economic efficiency of implementing the “Cafeteria of Success” at the “Pyrizhkova” café has been calculated. Organizational aspects of safety in the restaurant business have been highlighted |
| Content: | ЗМІСТ ВСТУП...........................................................................................6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ....................................................11 1.1. Сутність та сучасні підходи до стратегії розвитку підприємств.............11 1.2. Концептуальні особливості та сучасні практики мотивації персоналу як складової стратегії розвитку підприємства ...........................................23 1.3. Новітні мотиваційні стратегії та інструменти управління персоналом у сфері ресторанного бізнесу...............................................................36 Висновки до розділу 1.....................................................................41 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ДІЮЧОЇ ПРАКТИКИ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ...........................43 2.1. Організаційно-економічна характеристика кафе «Пиріжкова» та аналіз кадрового потенціалу .....................................................................43 2.2. Аналіз діючої системи мотивації основного персоналу ресторанного закладу .......................................................................................54 2.3. Оцінка дієвості та результативності процесів кар’єрного розвитку працівників ..................................................................................57 2.4. Дослідження рівня задоволеності мотивацією персоналу в кафе «Пиріжкова».................................................................................68 Висновки до розділу 2.....................................................................74 РОЗДІЛ 3. ВДОСКОНАЛЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ КАФЕ «ПИРІЖКОВА»...............................................................................77 3.1 Розроблення програми адаптаційного навчання та розвитку персоналу в рамках стратегії розвитку підприємства ..............................................77 3.2. Формування програми кар’єрного розвитку персоналу закладу ...........85 3.3. Алгоритм упровадження та оцінка економічної ефективності системи «Кафетерій успіху» в кафе «Пиріжкова»...............................................92 Висновки до розділу 3...................................................................101 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ.................................................................................103 4.1. Організаційні заходи безпеки готельно-ресторанних підприємств в умовах воєнного стану ...................................................................103 4.2. Економічні заходи з інноваційного забезпечення безпеки в готельно- ресторанному бізнесі в умовах війни ................................................105 4.3. Інноваційні технології безпеки для підприємств сфери гостинності ....108 Висновки до розділу 4...................................................................110 ВИСНОВКИ..................................................................................112 БІБЛІОГРАФІЯ..............................................................................117 ДОДАТКИ....................................................................................126 |
| URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50505 |
| Copyright owner: | © Федірко О.М., 2025 |
| References (Ukraine): | 1. Дибба Л. Стратегічне планування підприємства: сучасні підходи та інструменти. Львів: ЛНУ ім. І. Франка. 2024. 278 с. 2. Діксіт А., Налібафф Б. Мистецтво стратегії: Посібник з теорії ігор / пер. з англ. Київ: Наш Формат, 2018. 440 с. 3. Сунь-Цзи. Мистецтво війни. К.: Фоліо, 2022. 224 с. 4. Волкова Н.В. Менеджмент: теорія та практика. К.: Центр учбової літератури, 2023. 432 с. 5. Grant R. Contemporary Strategy Analysis. 11th ed. Wiley, 2024. 812 p. 6. Chandler A. Strategy and Structure: Chapters in the History of the American Industrial Enterprise. Cambridge: MIT Press, 2014. 480 p. 7. Faulkner D., Johnson G. The Oxford Handbook of Strategy. Oxford: Oxford University Press, 1995. 544 p. 8. Ансофф І. Стратегічне управління. К.: Основи, 2019. 512 с. 9. Drucker P. Management Challenges for the 21st Century. New York: HarperBusiness, 2022. 320 p. 10. Quinn J.B. Strategies for Change: Logical Incrementalism. Irwin, Homewood. 1980. 222 р. 11. Thompson, A., Strickland, A., Gamble, J. Crafting and Executing Strategy. 23rd ed. New York: McGraw-Hill, 2023. 752 p. 12. Mintzberg, H., Ahlstrand, B., Lampel, J. Strategy Safari: A Guided Tour Through the Wilds of Strategic Management. 3rd ed. New York: Free Press, 2020. 416 p. 13. Мескон М.Х., Альберт М., Хедоурі Ф. Основи менеджменту / пер. з англ. К.: Діалоги, 2000. 702 с. 14. Porter M.E. Competitive Strategy: Techniques for Analyzing Industries and Competitors. New York: Free Press, 1998. 396 p. 15. Кузьмін О.Є., Мельник О.Г. Основи менеджменту. Тернопіль: ТНЕУ, 2021. 398 с. 16. Халіна О.В. Стратегічний менеджмент: навчальний посібник. Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2022. 356 с. 17. Ліпич Л., Кушнір М., Хілуха О. Бізнес-стратегії підприємств в умовах воєнної економіки. Економіка та суспільство. 2024. Вип. 60. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-60-110 18. Бугайчук В., Кривульський Є., Глюза К. Формування стратегії розвитку підприємства в умовах війни. Економіка та суспільствою. 2023. Вип. 56. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-56-81 19. Ареф’єва О., Пілецька С., Лістрова М. Формування конкурентної стратегії підприємства в системі антикризового управління. Економіка та суспільство. 2022. Вип. 43. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-43-35 20. Дикань В., Фролова Н. Напрями та інструменти державної підтримки розвитку малого та середнього бізнесу в Україні у воєнний час. Економіка та суспільство. 2022. Вип. 38. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-38-56 21. Ковальчук Н., Калугарь А. Виклики для підприємств України в умовах війни з Росією. Економіка та суспільство. 22. Гринько Т.В., Гвініашвілі Т.З. та Каліберда М.С. Стратегічне управління підприємством в умовах цифрової економіки. Економіка та суспільство. 2023. Вип. 50. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-50-71 23. Нагорна І.І., Корейба В.Д. вплив цифровізації на стратегічне управління розвитком підприємства. Ефективна економіка. 2024. No 6. DOI: http://doi.org/10.32702/2307-2105.2024.6.47 24. Broeck A.V., Carpini J.A., Diefendorff J.M. How much effort will I put into my work? It depends on your type of motivation. Oxford Handbook of Human Motivation. Ed. by R. Ryan. N.Y. 2019. 33 рр. DOI:10.1002/9781119168058.ch19 25. Broeck A.V, Howard J. L., Van Vaerenbergh Y., Leroy H., Gagné M. Beyond intrinsic and extrinsic motivation: A meta-analysis on self-determination theory’s multidimensional conceptualization of work motivation. Organizational Psychology Review. 2021. DOI: https://doi.org/10.1177/20413866211006173 26. Aguinis H., Burgi-Tian J. Performance management around the world: solving the standardization vs adaptation dilemma. IIM Ranchi Journal of Management Studies. 2023. Vol. 2(2). Рр. 159–170. URL: https://www.emerald.com/insight/content/ 27. Черниш І.В., Козик М.В. Сучасні форми і методи мотивації персоналу підприємств сфери послуг. Економіка і регіон. 2021. No 1 (80). С. 87–91. DOI: https://doi.org/10.26906/EiR.2021.1(80).2242 28. Гірняк К.М., Тарасович Л.В. Мотивація персоналу в контексті трансформацій та змін на вcіх рівнях менеджменту. Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління. 2025. Вип. 17. DOI: https://doi.org/10.54929/2786-5738-2025-17-04-06 29. Тертична Л.І., Паламарчук А.Б. Стимулювання праці на принципах інтелектуалізації в системі менеджменту продуктивності. Економіка та суспільство. 2024. Вип. 62. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-62-110 30. Ostrovska H.Y. Maliuta L.Ya, Sherstiuk R.Р, Yasinetska I.А. Development of intellectual potential at systematic paradigm of knowledge management. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu. 2020. No 4. Рр. 171-178. DOI: https://doi.org/10.33271/nvngu/2020-4/171. 31. Щьокіна Є.Ю., Задорожнюк Н.О., Білоусова І.А. Система управління талантами в сучасних організаціях. Інфраструктура 32. Островська Г.Й. Активізація та ефективне використання інтелектуального потенціалу промислового підприємства. Науковий вісник ІФНТУНГ. 2020. No 2(22). С. 18-31. DOI: https://doi.org/10.31471/2409-0948- 2020-2(22)-18-31 33. Шульженко В., Дорошенко М., Сосніцький А. Особливості мотивації в процесі командної роботи персоналу організації. Економічний форум. 2021. No 1. С. 158-163. DOI: https://doi.org/10.36910/6775-2308-8559-2021-4-22. 34. Алєщенко Л.О. Тимбілдінг у віддалених командах в умовах воєнного стану: виклики та можливості. Економічний простір. 2025. No 197. С. 128-134. DOI: https://doi.org/10.30838/EP.197.128-134 35. Немченко Т., Сторожук О. Мотивація працівників як ключовий чинник ефективного управління торговельними підприємствами в епоху соціальноорієнтованого бізнесу. Економіка та суспільство. 2025. Вип. 75. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2025-75-96 36. Zhang M., Devi S. Toward a Theory of Motivation and Performance for Organizational Employees: A Case Study of a Walmart Store in the USA. Public Administration Research. 2024. Vol. 13(2). Pp. 9–28. DOI: https://doi.org/10.5539/par.v13n2p9 37. Гірняк К.М., Тарасович Л.В. Мотивація персоналу в контексті трансформацій та змін на уcіх рівнях менеджменту. Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління. 2025. No 17. DOI: https://doi.org/10.54929/2786-5738-2025-17-04-06 38. Дмитрієв Є.Є. Актуалізація стратегій HRM як елемент трансформацій економіки праці в умовах розвитку індустрій нових щаблів. Ефективна економіка. 2025. No 7. DOI: http://doi.org/10.32702/2307-2105.2025.7.56 39. Андрійчук І.П. Емпіричне дослідження особливостей професійної мотивації персоналу у сфері обслуговування. Габітус. 2022. Вип. 40. С. 155– 160. 40. Покровська Н.М., Скрипник Т.В. Мотивація персоналу в ESG концепції. Економічний простір. 2025. No 199. С. 249-254. DOI: https://doi.org/10.30838/EP.199.249-254 41. Rojas M., Méndez A., Watkins-Fassler K. The hierarchy of needs empirical examination of Maslow’s theory and lessons for development. World Development. 2023. No 165. Рр. 106-185. DOI: https://doi.org/10.1016/j.worlddev.2023.106185 42. Aggarwal P.J. Service Quality Dimensions in the Context of Herzberg Two Factor Theory. International Journal of Asian Business and Information Management. 2023. Vol. 14, Issue 1. DOI: https://doi.org/10.4018/IJABIM.325231 43. Hemakumara M.G. The impact of motivation on job performance: A review of literature. Journal of Human Resources Management and Labor Studies. 2020. Vol. 8(2). Рр. 24-29. 44. Gyepi-Garbrah T., Preko A., Mohammed I. Using goal-setting theory and expectancy theory to understand career goal implementation in the hospitality industry. Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education. 2023. Vol. 32. DOI: https://doi.org/10.1016/j.jhlste.2023.100425 45. Guo Y., Ayoun B. What’s in it for them? The role of social curiosity and social needs in motivating and retaining hospitality employees. International Journal of Hospitality Management. 2023. Vol. 115. DOI: https://doi.org/10.1016/j.ijhm.2023.103596 46. Ge J., Fu Q., Zhang J., An Z., Liang X., Zhou H. How does classroom justice contribute to creativity? The mediating effects of sense of place and the moderating effects of social-emotional competence. Thinking Skills and Creativity. 2025. Vol. 58. DOI: https://doi.org/10.1016/j.tsc.2025.101927 47. Островська Г. Мотивування персоналу щодо підвищення рівня інтелектуалізації праці в умовах новітньої управлінської парадигми. Review of transport economics and management. 2022. Вип. 7(23), 156–167. DOI: https://doi.org/10.15802/rtem2022/268780 48. Біліченко О.С. Класичні і сучасні моделі мотивації трудової діяльності. Вісник аграрної науки Причорномор’я. 2022. No 4. С. 119–125. 49. Кравченко О.О., Кравченко Ю.О. Інвестиція в майбутнє: розвиток та утримання талановитих працівників. Економіка та суспільство. 2024. Вип. 62. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-62-71 50. Романюк М.Д. Вагомість впливу нематеріальних чинників на мотивацію персоналу підприємства. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. 2023. No 19. С. 329–336. DOI: https://doi.org/10.15330/apred.1.19.329-336 51. Бойченко А.А., Шмиголь Н.М., Гальцова О.Л. Мотивація: показники роботи працівників, вплив мотивації персоналу на результативність підприємства. Приазовський економічний вісник. 2021. Вип. 5. С. 44–50. 52. Сайко В.Р. Дослідження поняття «мотивація» в контексті управління персоналом. Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. Серія економічна. 2023. Вип. 36. С. 60–69. DOI: http://dx.doi.org/10.5281/zenodo.7723519. 53. Kowalski M. Generational cycles and changes in time and space. Geographia Polonica. 2019. Vol. 92. No 3. DOI: https://doi.org/10.7163/GPOL.0148 54. Сірош Д., Дідур Г. Кадровий дефіцит та виснаження людського капіталу як детермінанти уповільнення економічного розвитку України. Економіка та суспільство. 2025. Вип. 74. DOI: https://doi.org/10.32782/2524- 0072/2025-74-100 55. Богданович О.А. Ринок праці України: сьогодення та перспективи майбутнього. Економічний простір. 2025. No 199. С. 139-143. DOI: https://doi.org/10.30838/EP.199.139-143 56. Ринок праці в Україні: Аналіз, тенденції. (2025). URL: https://bizmag.com.ua/rynok-praczi-v-ukrayini/. 57. Радкевич В.О., Пригодій М.А. (Ред.). Працевлаштування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти: інформаційно-аналітичні матеріали до питання «Про результати моніторингу працевлаштування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти» засідання колегії Міністерства освіти і науки України. Київ: Інститут професійної освіти НАПН України. 2025. 53 с. URL: https://lib.iitta.gov.ua/id/eprint/744949/1/Employment%20of%20graduates_2025.pdf 58. Прохоровська С. Мотивація персоналу підприємств в умовах сучасних викликів. Трансформаційна економіка. 2023. No 2(2). С. 45-48. DOI: https://doi.org/10.32782/2786-8141/2023-2-8. 59. Wiastuti R.D., Rashid B. Evaluating Restaurant Innovativeness ‒ The Generation Z Perspective Across Dining Format. International Journal of Sustainable Development and Planning. Vol. 19. Iss. 1. 2024. Рр. 149-159. DOI: https://doi.org/10.18280/ijsdp.190113 60. Мельник Н.В., Лояк Л.М. Сучасні формати споживчого досвіду в готельно-ресторанних закладах: інтерактивність як відповідь на стандарти обслуговування. Ефективна економіка. 2025. No 8. DOI: http://doi.org/10.32702/2307-2105.2025.8.63 61. Saranya Devi E., Lakshmi S. Embracing of Artificial Intelligence Playing the Customer Gratification in Hotel Industry ‒ a Study. International Research Journal of Education and Technology. 2023. Vol. 5. Iss. 3. Рр. 46-52. 62. Євтушенко О.А. Система неперервного навчання в сучасних бізнес- організаціях. Наукові інновації та передові технології. No 5(45). DOI: https://doi.org/10.52058/2786-5274-2025-5(45)-1129-1140 63. Захарова Т.В. Стратегія управління кадровим потенціалом у готельно- ресторанному бізнесі. Наукові записки Національного університету «Острозька академія». Серія «Економіка»: науковий журнал. 2025. No 38(66). С. 47–52. DOI: http://doi.org/10.25264/2311-5149-2025-38(66)-47-52 64. Олійник Т.Г., Крамарук М.В., Зозуля О.В. Мотиваційні стратегії та їх вплив на продуктивність працівників аграрної сфери. Агросвіт. 2024. No 6. С. 120–126. DOI: http://doi.org/10.32702/2306-6792.2024.6.120 65. Черевань І., Коваленко Ю., Голець С. Мотивація персоналу підприємств: сучасні тренди в умовах воєнного стану. Сталий розвиток економіки. 2024. No 4(51). С. 104-109. DOI: https://doi.org/10.32782/2308- 1988/2024-51-14. 66. Сайко В.Р., Ільчук П.Г. Дослідження тенденцій розвитку мотивації персоналу: глобальний погляд на практику Японії, Німеччини, Китаю, США та можливості запозичення досвіду для системи управління проектами в Україні. Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. 2023. No (38). С. 350–360. DOI:10.5281/zenodo.8401964 67. Давидова О.Ю., Черевична Н.І., Гречко А.А. Роль HR-менеджменту в готельно-ресторанному господарстві. Бізнес Інформ. 2025. No 2. C. 262–269. DOI: https://doi.org/10.32983/2222-4459-2025-2-262-269 68. Язіна В. Сучасні HR-тренди у готельно-ресторанному бізнесі. Економіка та суспільство. Вип. 72. DOI: https://doi.org/10.32782/2524- 0072/2025-72-166 69. Шейко Ю.О. Інновації в HR-менеджменті готельно-ресторанного бізнесу. Економіка та суспільство. 2023. Вип. 54. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2721/2636 70. Мунтян І., Муркалова Д., Мужайло В. Етично-мотиваційні складові ефективного командоутворення: теоретичний аспект аналізу. Економіка та суспільство. 2024. No 69. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-69-64 71. Островська Г.Й. Управління креативністю персоналу в закладах індустрії гостинності. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. Вип. 9(42). С. 83-90. DOI: https://doi.org/10.32515/2663- 1636.2023.9(42). 72. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3(64). С. 174-184. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/32489 73. Фінансова звітність кафе «Пиріжкова» 2022-2024 рр. 74. Ostrovska H. Training of key personnel competences in the digital economy. Digital macro trends and technologies of the XXI century: monograph. Part ІІ. Edited by Irina Tatomyr, Liubov Kvasnii. Praha: OKTAN PRINT, 2023. 268 р. С. 257–267. 75. Крисько Ж., Бордун І. Оцінювання мотиваторів та демотиваторів діяльності працівників підприємства. Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України. 2024. No 23. С. 99-103. DOI: https://doi.org/10.35774/rarrpsu2018.23.099 76. Гаврилова О.В., Осійчук В.В. Мотивація персоналу як один із методів управління у готельних підприємствах. Modern Economics. 2023. No 38. С. 22-27. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V38(2023)-03. 77. Дудкін П., Федірко О. Продуктові інновації як ефективна стратегія розвитку підприємств ресторанного бізнесу. Collection of Scientific Papers with the Proceedings of the 2nd International Scientific and Practical Conference «Scientific Research: Emerging Theories and Practical Breakthroughs» (November 17-19, 2025, Edinburgh, Scotland). European Open Science Space, 2025. Р. 388-392. 78. Surwise. Building engagement through recognition. URL: https://surwise.pro/?utm 79. Cost of living. Study in Ukraine. Ministry of Education and Science of Ukraine. State Enterprise “Ukrainian State Center for International Education”. URL: https://studyinukraine.gov.ua/life-in-ukraine/cost-of-living 80. Даниленко-Кульчицька В.А. Вплив війни на готельно-ресторанний бізнес України. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. 2022. No 6. С. 19–23. Doi: https://doi.org/10.32782/tourismhospcee-6-3. 81. Мельник І.М., Хмельницька Є.В., Баган Н.В. Організаційно- економічний та правовий механізми підвищення безпекової ефективності управління ресурсами інноваційно орієнтованих підприємств індустрії гостинності в контексті диджиталізації. Український журнал прикладної економіки та техніки. 2024. Том 9. No 1. С. 389-395. DOI: https://doi.org/10.36887/2415-8453-2024-1-66. 82. Стручок В.С. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях». Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. 83. Стручок В.С. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»». Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. Отримано з http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424 |
| Content type: | Master Thesis |
| Apareix a les col·leccions: | 241 — готельно-ресторанна справа |
Arxius per aquest ítem:
| Arxiu | Descripció | Mida | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Авторська довідка_Федірко.doc | 44,5 kB | Microsoft Word | Veure/Obrir | |
| dyplom_Fedirko O_M_2025.pdf | 1,9 MB | Adobe PDF | Veure/Obrir |
Els ítems de DSpace es troben protegits per copyright, amb tots els drets reservats, sempre i quan no s’indiqui el contrari.
Eines d'Administrador