Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50505
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorДудкін, Павло Дмитрович-
dc.contributor.advisorDudkin, Pavlo-
dc.contributor.authorФедірко, Олександр Михайлович-
dc.contributor.authorFedirko, Oleksandr-
dc.date.accessioned2025-12-20T15:40:26Z-
dc.date.available2025-12-20T15:40:26Z-
dc.date.issued2025-12-
dc.date.submitted2025-12-
dc.identifier.citationФедірко О.М. Формування та вдосконалення стратегії розвитку готельно-ресторанного підприємства (на прикладі кафе «Пиріжкова») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. П. Д. Дудкін. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 111 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50505-
dc.description.abstractУ роботі розглядаються актуальні для сучасних реалій питання формування та вдосконалення стратегії розвитку готельно-ресторанного підприємства в сучасних умовах господарювання. Узагальнено сучасні наукові підходи до трактування сутності стратегії розвитку підприємств. Визначено концептуальні особливості та узагальнити сучасні практики мотивації персоналу як складової стратегії розвитку підприємства. Досліджено сучасні мотиваційні стратегії та інструменти управління персоналом у сфері ресторанного бізнесу Надано організаційно-економічну характеристику кафе «Пиріжкова» та здійснено оцінювання кадрового потенціалу підприємства. Здійснено оцінювання кадрового потенціалу підприємства. Проаналізовано діючу систему мотивації основного персоналу ресторанного закладу. Здійснено оцінювання дієвості та результативності процесів кар’єрного розвитку персоналу. Визначено рівень задоволеності персоналу мотиваційними заходами, що впроваджуються на підприємстві. Розроблено програму адаптаційного навчання та розвитку співробітників кафе «Пиріжкова». Сформовано концепцію та програму кар’єрного розвитку персоналу закладу. Розроблено алгоритм упровадження та оцінено економічну ефективність системи «Кафетерій успіху» в кафе «Пиріжкова».uk_UA
dc.description.abstractThe paper examines topical issues of forming and improving the development strategy of a hotel and restaurant enterprise in modern economic conditions. Modern scientific approaches to interpreting the essence of enterprise development strategies are summarized. Conceptual features are identified and modern practices of personnel motivation as a component of enterprise development strategy are summarized. Modern motivational strategies and personnel management tools in the restaurant business are investigated. The organizational and economic characteristics of the Pyrizhkova café were provided and the human resource potential of the enterprise was assessed. The current motivation system for the restaurant's key personnel was analyzed. The effectiveness and efficiency of staff career development processes were assessed. The level of staff satisfaction with the motivational measures implemented at the enterprise was determined. A training and development program was elaborated for the adaptation stage of employees of the “Pyrizhkova” café, a career development program for the establishment's personnel, and an algorithm for implementing the “Cafeteria of Success” project. The economic efficiency of implementing the “Cafeteria of Success” at the “Pyrizhkova” café has been calculated. Organizational aspects of safety in the restaurant business have been highlighteduk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП...........................................................................................6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ....................................................11 1.1. Сутність та сучасні підходи до стратегії розвитку підприємств.............11 1.2. Концептуальні особливості та сучасні практики мотивації персоналу як складової стратегії розвитку підприємства ...........................................23 1.3. Новітні мотиваційні стратегії та інструменти управління персоналом у сфері ресторанного бізнесу...............................................................36 Висновки до розділу 1.....................................................................41 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ДІЮЧОЇ ПРАКТИКИ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ...........................43 2.1. Організаційно-економічна характеристика кафе «Пиріжкова» та аналіз кадрового потенціалу .....................................................................43 2.2. Аналіз діючої системи мотивації основного персоналу ресторанного закладу .......................................................................................54 2.3. Оцінка дієвості та результативності процесів кар’єрного розвитку працівників ..................................................................................57 2.4. Дослідження рівня задоволеності мотивацією персоналу в кафе «Пиріжкова».................................................................................68 Висновки до розділу 2.....................................................................74 РОЗДІЛ 3. ВДОСКОНАЛЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ КАФЕ «ПИРІЖКОВА»...............................................................................77 3.1 Розроблення програми адаптаційного навчання та розвитку персоналу в рамках стратегії розвитку підприємства ..............................................77 3.2. Формування програми кар’єрного розвитку персоналу закладу ...........85 3.3. Алгоритм упровадження та оцінка економічної ефективності системи «Кафетерій успіху» в кафе «Пиріжкова»...............................................92 Висновки до розділу 3...................................................................101 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ.................................................................................103 4.1. Організаційні заходи безпеки готельно-ресторанних підприємств в умовах воєнного стану ...................................................................103 4.2. Економічні заходи з інноваційного забезпечення безпеки в готельно- ресторанному бізнесі в умовах війни ................................................105 4.3. Інноваційні технології безпеки для підприємств сфери гостинності ....108 Висновки до розділу 4...................................................................110 ВИСНОВКИ..................................................................................112 БІБЛІОГРАФІЯ..............................................................................117 ДОДАТКИ....................................................................................126uk_UA
dc.format.extent1-111-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectстратегія розвиткуuk_UA
dc.subjectмотивація персоналуuk_UA
dc.subjectHR-стратегіяuk_UA
dc.subjectдефіцит кадрівuk_UA
dc.subjectресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectсистема мотиваціїuk_UA
dc.subjectрозвиток кар’єриuk_UA
dc.subjectзадоволеність персоналуuk_UA
dc.subjectпрограма адаптаціїuk_UA
dc.subjectкафетерій успіхуuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjectорганізаційна безпекаuk_UA
dc.subjectdevelopment strategyuk_UA
dc.subjectstaff motivationuk_UA
dc.subjectHR strategyuk_UA
dc.subjectstaff shortageuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectmotivation systemuk_UA
dc.subjectcareer developmentuk_UA
dc.subjectstaff satisfactionuk_UA
dc.subjectadaptation programuk_UA
dc.subjectcafeteria of successuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjectorganizational securityuk_UA
dc.titleФормування та вдосконалення стратегії розвитку готельно-ресторанного підприємства (на прикладі кафе «Пиріжкова»)uk_UA
dc.title.alternativeFormation and improvement of a development strategy for a hotel and restaurant enterprise (“Pyrizhkova” café as a case of study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Федірко О.М., 2025uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.5:640.43uk_UA
dc.relation.references1. Дибба Л. Стратегічне планування підприємства: сучасні підходи та інструменти. Львів: ЛНУ ім. І. Франка. 2024. 278 с.uk_UA
dc.relation.references2. Діксіт А., Налібафф Б. Мистецтво стратегії: Посібник з теорії ігор / пер. з англ. Київ: Наш Формат, 2018. 440 с.uk_UA
dc.relation.references3. Сунь-Цзи. Мистецтво війни. К.: Фоліо, 2022. 224 с.uk_UA
dc.relation.references4. Волкова Н.В. Менеджмент: теорія та практика. К.: Центр учбової літератури, 2023. 432 с.uk_UA
dc.relation.references5. Grant R. Contemporary Strategy Analysis. 11th ed. Wiley, 2024. 812 p.uk_UA
dc.relation.references6. Chandler A. Strategy and Structure: Chapters in the History of the American Industrial Enterprise. Cambridge: MIT Press, 2014. 480 p.uk_UA
dc.relation.references7. Faulkner D., Johnson G. The Oxford Handbook of Strategy. Oxford: Oxford University Press, 1995. 544 p.uk_UA
dc.relation.references8. Ансофф І. Стратегічне управління. К.: Основи, 2019. 512 с.uk_UA
dc.relation.references9. Drucker P. Management Challenges for the 21st Century. New York: HarperBusiness, 2022. 320 p.uk_UA
dc.relation.references10. Quinn J.B. Strategies for Change: Logical Incrementalism. Irwin, Homewood. 1980. 222 р.uk_UA
dc.relation.references11. Thompson, A., Strickland, A., Gamble, J. Crafting and Executing Strategy. 23rd ed. New York: McGraw-Hill, 2023. 752 p.uk_UA
dc.relation.references12. Mintzberg, H., Ahlstrand, B., Lampel, J. Strategy Safari: A Guided Tour Through the Wilds of Strategic Management. 3rd ed. New York: Free Press, 2020. 416 p.uk_UA
dc.relation.references13. Мескон М.Х., Альберт М., Хедоурі Ф. Основи менеджменту / пер. з англ. К.: Діалоги, 2000. 702 с.uk_UA
dc.relation.references14. Porter M.E. Competitive Strategy: Techniques for Analyzing Industries and Competitors. New York: Free Press, 1998. 396 p.uk_UA
dc.relation.references15. Кузьмін О.Є., Мельник О.Г. Основи менеджменту. Тернопіль: ТНЕУ, 2021. 398 с.uk_UA
dc.relation.references16. Халіна О.В. Стратегічний менеджмент: навчальний посібник. Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2022. 356 с.uk_UA
dc.relation.references17. Ліпич Л., Кушнір М., Хілуха О. Бізнес-стратегії підприємств в умовах воєнної економіки. Економіка та суспільство. 2024. Вип. 60. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-60-110uk_UA
dc.relation.references18. Бугайчук В., Кривульський Є., Глюза К. Формування стратегії розвитку підприємства в умовах війни. Економіка та суспільствою. 2023. Вип. 56. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-56-81uk_UA
dc.relation.references19. Ареф’єва О., Пілецька С., Лістрова М. Формування конкурентної стратегії підприємства в системі антикризового управління. Економіка та суспільство. 2022. Вип. 43. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-43-35uk_UA
dc.relation.references20. Дикань В., Фролова Н. Напрями та інструменти державної підтримки розвитку малого та середнього бізнесу в Україні у воєнний час. Економіка та суспільство. 2022. Вип. 38. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-38-56uk_UA
dc.relation.references21. Ковальчук Н., Калугарь А. Виклики для підприємств України в умовах війни з Росією. Економіка та суспільство.uk_UA
dc.relation.references22. Гринько Т.В., Гвініашвілі Т.З. та Каліберда М.С. Стратегічне управління підприємством в умовах цифрової економіки. Економіка та суспільство. 2023. Вип. 50. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-50-71uk_UA
dc.relation.references23. Нагорна І.І., Корейба В.Д. вплив цифровізації на стратегічне управління розвитком підприємства. Ефективна економіка. 2024. No 6. DOI: http://doi.org/10.32702/2307-2105.2024.6.47uk_UA
dc.relation.references24. Broeck A.V., Carpini J.A., Diefendorff J.M. How much effort will I put into my work? It depends on your type of motivation. Oxford Handbook of Human Motivation. Ed. by R. Ryan. N.Y. 2019. 33 рр. DOI:10.1002/9781119168058.ch19uk_UA
dc.relation.references25. Broeck A.V, Howard J. L., Van Vaerenbergh Y., Leroy H., Gagné M. Beyond intrinsic and extrinsic motivation: A meta-analysis on self-determination theory’s multidimensional conceptualization of work motivation. Organizational Psychology Review. 2021. DOI: https://doi.org/10.1177/20413866211006173uk_UA
dc.relation.references26. Aguinis H., Burgi-Tian J. Performance management around the world: solving the standardization vs adaptation dilemma. IIM Ranchi Journal of Management Studies. 2023. Vol. 2(2). Рр. 159–170. URL: https://www.emerald.com/insight/content/uk_UA
dc.relation.references27. Черниш І.В., Козик М.В. Сучасні форми і методи мотивації персоналу підприємств сфери послуг. Економіка і регіон. 2021. No 1 (80). С. 87–91. DOI: https://doi.org/10.26906/EiR.2021.1(80).2242uk_UA
dc.relation.references28. Гірняк К.М., Тарасович Л.В. Мотивація персоналу в контексті трансформацій та змін на вcіх рівнях менеджменту. Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління. 2025. Вип. 17. DOI: https://doi.org/10.54929/2786-5738-2025-17-04-06uk_UA
dc.relation.references29. Тертична Л.І., Паламарчук А.Б. Стимулювання праці на принципах інтелектуалізації в системі менеджменту продуктивності. Економіка та суспільство. 2024. Вип. 62. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-62-110uk_UA
dc.relation.references30. Ostrovska H.Y. Maliuta L.Ya, Sherstiuk R.Р, Yasinetska I.А. Development of intellectual potential at systematic paradigm of knowledge management. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu. 2020. No 4. Рр. 171-178. DOI: https://doi.org/10.33271/nvngu/2020-4/171.uk_UA
dc.relation.references31. Щьокіна Є.Ю., Задорожнюк Н.О., Білоусова І.А. Система управління талантами в сучасних організаціях. Інфраструктураuk_UA
dc.relation.references32. Островська Г.Й. Активізація та ефективне використання інтелектуального потенціалу промислового підприємства. Науковий вісник ІФНТУНГ. 2020. No 2(22). С. 18-31. DOI: https://doi.org/10.31471/2409-0948- 2020-2(22)-18-31uk_UA
dc.relation.references33. Шульженко В., Дорошенко М., Сосніцький А. Особливості мотивації в процесі командної роботи персоналу організації. Економічний форум. 2021. No 1. С. 158-163. DOI: https://doi.org/10.36910/6775-2308-8559-2021-4-22.uk_UA
dc.relation.references34. Алєщенко Л.О. Тимбілдінг у віддалених командах в умовах воєнного стану: виклики та можливості. Економічний простір. 2025. No 197. С. 128-134. DOI: https://doi.org/10.30838/EP.197.128-134uk_UA
dc.relation.references35. Немченко Т., Сторожук О. Мотивація працівників як ключовий чинник ефективного управління торговельними підприємствами в епоху соціальноорієнтованого бізнесу. Економіка та суспільство. 2025. Вип. 75. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2025-75-96uk_UA
dc.relation.references36. Zhang M., Devi S. Toward a Theory of Motivation and Performance for Organizational Employees: A Case Study of a Walmart Store in the USA. Public Administration Research. 2024. Vol. 13(2). Pp. 9–28. DOI: https://doi.org/10.5539/par.v13n2p9uk_UA
dc.relation.references37. Гірняк К.М., Тарасович Л.В. Мотивація персоналу в контексті трансформацій та змін на уcіх рівнях менеджменту. Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління. 2025. No 17. DOI: https://doi.org/10.54929/2786-5738-2025-17-04-06uk_UA
dc.relation.references38. Дмитрієв Є.Є. Актуалізація стратегій HRM як елемент трансформацій економіки праці в умовах розвитку індустрій нових щаблів. Ефективна економіка. 2025. No 7. DOI: http://doi.org/10.32702/2307-2105.2025.7.56uk_UA
dc.relation.references39. Андрійчук І.П. Емпіричне дослідження особливостей професійної мотивації персоналу у сфері обслуговування. Габітус. 2022. Вип. 40. С. 155– 160.uk_UA
dc.relation.references40. Покровська Н.М., Скрипник Т.В. Мотивація персоналу в ESG концепції. Економічний простір. 2025. No 199. С. 249-254. DOI: https://doi.org/10.30838/EP.199.249-254uk_UA
dc.relation.references41. Rojas M., Méndez A., Watkins-Fassler K. The hierarchy of needs empirical examination of Maslow’s theory and lessons for development. World Development. 2023. No 165. Рр. 106-185. DOI: https://doi.org/10.1016/j.worlddev.2023.106185uk_UA
dc.relation.references42. Aggarwal P.J. Service Quality Dimensions in the Context of Herzberg Two Factor Theory. International Journal of Asian Business and Information Management. 2023. Vol. 14, Issue 1. DOI: https://doi.org/10.4018/IJABIM.325231uk_UA
dc.relation.references43. Hemakumara M.G. The impact of motivation on job performance: A review of literature. Journal of Human Resources Management and Labor Studies. 2020. Vol. 8(2). Рр. 24-29.uk_UA
dc.relation.references44. Gyepi-Garbrah T., Preko A., Mohammed I. Using goal-setting theory and expectancy theory to understand career goal implementation in the hospitality industry. Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education. 2023. Vol. 32. DOI: https://doi.org/10.1016/j.jhlste.2023.100425uk_UA
dc.relation.references45. Guo Y., Ayoun B. What’s in it for them? The role of social curiosity and social needs in motivating and retaining hospitality employees. International Journal of Hospitality Management. 2023. Vol. 115. DOI: https://doi.org/10.1016/j.ijhm.2023.103596uk_UA
dc.relation.references46. Ge J., Fu Q., Zhang J., An Z., Liang X., Zhou H. How does classroom justice contribute to creativity? The mediating effects of sense of place and the moderating effects of social-emotional competence. Thinking Skills and Creativity. 2025. Vol. 58. DOI: https://doi.org/10.1016/j.tsc.2025.101927uk_UA
dc.relation.references47. Островська Г. Мотивування персоналу щодо підвищення рівня інтелектуалізації праці в умовах новітньої управлінської парадигми. Review of transport economics and management. 2022. Вип. 7(23), 156–167. DOI: https://doi.org/10.15802/rtem2022/268780uk_UA
dc.relation.references48. Біліченко О.С. Класичні і сучасні моделі мотивації трудової діяльності. Вісник аграрної науки Причорномор’я. 2022. No 4. С. 119–125.uk_UA
dc.relation.references49. Кравченко О.О., Кравченко Ю.О. Інвестиція в майбутнє: розвиток та утримання талановитих працівників. Економіка та суспільство. 2024. Вип. 62. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-62-71uk_UA
dc.relation.references50. Романюк М.Д. Вагомість впливу нематеріальних чинників на мотивацію персоналу підприємства. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. 2023. No 19. С. 329–336. DOI: https://doi.org/10.15330/apred.1.19.329-336uk_UA
dc.relation.references51. Бойченко А.А., Шмиголь Н.М., Гальцова О.Л. Мотивація: показники роботи працівників, вплив мотивації персоналу на результативність підприємства. Приазовський економічний вісник. 2021. Вип. 5. С. 44–50.uk_UA
dc.relation.references52. Сайко В.Р. Дослідження поняття «мотивація» в контексті управління персоналом. Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. Серія економічна. 2023. Вип. 36. С. 60–69. DOI: http://dx.doi.org/10.5281/zenodo.7723519.uk_UA
dc.relation.references53. Kowalski M. Generational cycles and changes in time and space. Geographia Polonica. 2019. Vol. 92. No 3. DOI: https://doi.org/10.7163/GPOL.0148uk_UA
dc.relation.references54. Сірош Д., Дідур Г. Кадровий дефіцит та виснаження людського капіталу як детермінанти уповільнення економічного розвитку України. Економіка та суспільство. 2025. Вип. 74. DOI: https://doi.org/10.32782/2524- 0072/2025-74-100uk_UA
dc.relation.references55. Богданович О.А. Ринок праці України: сьогодення та перспективи майбутнього. Економічний простір. 2025. No 199. С. 139-143. DOI: https://doi.org/10.30838/EP.199.139-143uk_UA
dc.relation.references56. Ринок праці в Україні: Аналіз, тенденції. (2025). URL: https://bizmag.com.ua/rynok-praczi-v-ukrayini/.uk_UA
dc.relation.references57. Радкевич В.О., Пригодій М.А. (Ред.). Працевлаштування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти: інформаційно-аналітичні матеріали до питання «Про результати моніторингу працевлаштування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти» засідання колегії Міністерства освіти і науки України. Київ: Інститут професійної освіти НАПН України. 2025. 53 с. URL: https://lib.iitta.gov.ua/id/eprint/744949/1/Employment%20of%20graduates_2025.pdfuk_UA
dc.relation.references58. Прохоровська С. Мотивація персоналу підприємств в умовах сучасних викликів. Трансформаційна економіка. 2023. No 2(2). С. 45-48. DOI: https://doi.org/10.32782/2786-8141/2023-2-8.uk_UA
dc.relation.references59. Wiastuti R.D., Rashid B. Evaluating Restaurant Innovativeness ‒ The Generation Z Perspective Across Dining Format. International Journal of Sustainable Development and Planning. Vol. 19. Iss. 1. 2024. Рр. 149-159. DOI: https://doi.org/10.18280/ijsdp.190113uk_UA
dc.relation.references60. Мельник Н.В., Лояк Л.М. Сучасні формати споживчого досвіду в готельно-ресторанних закладах: інтерактивність як відповідь на стандарти обслуговування. Ефективна економіка. 2025. No 8. DOI: http://doi.org/10.32702/2307-2105.2025.8.63uk_UA
dc.relation.references61. Saranya Devi E., Lakshmi S. Embracing of Artificial Intelligence Playing the Customer Gratification in Hotel Industry ‒ a Study. International Research Journal of Education and Technology. 2023. Vol. 5. Iss. 3. Рр. 46-52.uk_UA
dc.relation.references62. Євтушенко О.А. Система неперервного навчання в сучасних бізнес- організаціях. Наукові інновації та передові технології. No 5(45). DOI: https://doi.org/10.52058/2786-5274-2025-5(45)-1129-1140uk_UA
dc.relation.references63. Захарова Т.В. Стратегія управління кадровим потенціалом у готельно- ресторанному бізнесі. Наукові записки Національного університету «Острозька академія». Серія «Економіка»: науковий журнал. 2025. No 38(66). С. 47–52. DOI: http://doi.org/10.25264/2311-5149-2025-38(66)-47-52uk_UA
dc.relation.references64. Олійник Т.Г., Крамарук М.В., Зозуля О.В. Мотиваційні стратегії та їх вплив на продуктивність працівників аграрної сфери. Агросвіт. 2024. No 6. С. 120–126. DOI: http://doi.org/10.32702/2306-6792.2024.6.120uk_UA
dc.relation.references65. Черевань І., Коваленко Ю., Голець С. Мотивація персоналу підприємств: сучасні тренди в умовах воєнного стану. Сталий розвиток економіки. 2024. No 4(51). С. 104-109. DOI: https://doi.org/10.32782/2308- 1988/2024-51-14.uk_UA
dc.relation.references66. Сайко В.Р., Ільчук П.Г. Дослідження тенденцій розвитку мотивації персоналу: глобальний погляд на практику Японії, Німеччини, Китаю, США та можливості запозичення досвіду для системи управління проектами в Україні. Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. 2023. No (38). С. 350–360. DOI:10.5281/zenodo.8401964uk_UA
dc.relation.references67. Давидова О.Ю., Черевична Н.І., Гречко А.А. Роль HR-менеджменту в готельно-ресторанному господарстві. Бізнес Інформ. 2025. No 2. C. 262–269. DOI: https://doi.org/10.32983/2222-4459-2025-2-262-269uk_UA
dc.relation.references68. Язіна В. Сучасні HR-тренди у готельно-ресторанному бізнесі. Економіка та суспільство. Вип. 72. DOI: https://doi.org/10.32782/2524- 0072/2025-72-166uk_UA
dc.relation.references69. Шейко Ю.О. Інновації в HR-менеджменті готельно-ресторанного бізнесу. Економіка та суспільство. 2023. Вип. 54. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2721/2636uk_UA
dc.relation.references70. Мунтян І., Муркалова Д., Мужайло В. Етично-мотиваційні складові ефективного командоутворення: теоретичний аспект аналізу. Економіка та суспільство. 2024. No 69. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-69-64uk_UA
dc.relation.references71. Островська Г.Й. Управління креативністю персоналу в закладах індустрії гостинності. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. Вип. 9(42). С. 83-90. DOI: https://doi.org/10.32515/2663- 1636.2023.9(42).uk_UA
dc.relation.references72. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3(64). С. 174-184. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/32489uk_UA
dc.relation.references73. Фінансова звітність кафе «Пиріжкова» 2022-2024 рр.uk_UA
dc.relation.references74. Ostrovska H. Training of key personnel competences in the digital economy. Digital macro trends and technologies of the XXI century: monograph. Part ІІ. Edited by Irina Tatomyr, Liubov Kvasnii. Praha: OKTAN PRINT, 2023. 268 р. С. 257–267.uk_UA
dc.relation.references75. Крисько Ж., Бордун І. Оцінювання мотиваторів та демотиваторів діяльності працівників підприємства. Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України. 2024. No 23. С. 99-103. DOI: https://doi.org/10.35774/rarrpsu2018.23.099uk_UA
dc.relation.references76. Гаврилова О.В., Осійчук В.В. Мотивація персоналу як один із методів управління у готельних підприємствах. Modern Economics. 2023. No 38. С. 22-27. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V38(2023)-03.uk_UA
dc.relation.references77. Дудкін П., Федірко О. Продуктові інновації як ефективна стратегія розвитку підприємств ресторанного бізнесу. Collection of Scientific Papers with the Proceedings of the 2nd International Scientific and Practical Conference «Scientific Research: Emerging Theories and Practical Breakthroughs» (November 17-19, 2025, Edinburgh, Scotland). European Open Science Space, 2025. Р. 388-392.uk_UA
dc.relation.references78. Surwise. Building engagement through recognition. URL: https://surwise.pro/?utmuk_UA
dc.relation.references79. Cost of living. Study in Ukraine. Ministry of Education and Science of Ukraine. State Enterprise “Ukrainian State Center for International Education”. URL: https://studyinukraine.gov.ua/life-in-ukraine/cost-of-livinguk_UA
dc.relation.references80. Даниленко-Кульчицька В.А. Вплив війни на готельно-ресторанний бізнес України. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. 2022. No 6. С. 19–23. Doi: https://doi.org/10.32782/tourismhospcee-6-3.uk_UA
dc.relation.references81. Мельник І.М., Хмельницька Є.В., Баган Н.В. Організаційно- економічний та правовий механізми підвищення безпекової ефективності управління ресурсами інноваційно орієнтованих підприємств індустрії гостинності в контексті диджиталізації. Український журнал прикладної економіки та техніки. 2024. Том 9. No 1. С. 389-395. DOI: https://doi.org/10.36887/2415-8453-2024-1-66.uk_UA
dc.relation.references82. Стручок В.С. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях». Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с.uk_UA
dc.relation.references83. Стручок В.С. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»». Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. Отримано з http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:241 — готельно-ресторанна справа

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Авторська довідка_Федірко.doc44,5 kBMicrosoft WordGöster/Aç
dyplom_Fedirko O_M_2025.pdf1,9 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları