Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50416| Назва: | Формування та підтримка корпоративної культури підприємств індустрії гостинності (на прикладі «ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд») |
| Інші назви: | Formation and maintenance of corporate culture in hospitality industry enterprises (PE «MCDONALD’S UKRAINE LTD» as a case study) |
| Автори: | Голодрига, Микола Русланович Holodryha, Mykola |
| Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна |
| Бібліографічний опис: | Голодрига М.Р. Формування та підтримка корпоративної культури підприємств індустрії гостинності (на прикладі «ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. О. М. Владимир. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 80 с. |
| Дата публікації: | гру-2025 |
| Дата подання: | гру-2025 |
| Дата внесення: | 16-гру-2025 |
| Видавництво: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
| Країна (код): | UA |
| Місце видання, проведення: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
| Науковий керівник: | Владимир, Ольга Михайлівна Vladymyr, Olha |
| Теми: | корпоративна культура індустрія гостинності заклади швидкого харчування персонал місія цінності стратегія мотивація інклюзивність corporate culture hospitality industry fast food restaurants staff mission values strategy motivation inclusivity |
| Діапазон сторінок: | 1-80 |
| Короткий огляд (реферат): | Голодрига М. Р. Формування та підтримка корпоративної культури підприємств індустрії гостинності (на прикладі «ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд»)
Кваліфікаційна робота магістра (80 с., 7 рис., 14 табл., 78 літ. джерел) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. Тернопіль, 2025.
Дана магістерська робота присвячена розгляду особливостей формування та підтримка корпоративної культури підприємств індустрії гостинності.
У процесі дослідження розглянуто питання теоретико-методичних основ формування та підтримка корпоративної культури на підприємствах гостинності у сучасних умовах. У роботі досліджено особливості діяльності ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд». З метою удосконалення формування та підтримки корпоративної культури запропоновано застосувати інтегровану модель оцінювання корпоративної культури, а також рекомендовано запровадити інтегровану систему КРІ для оцінювання рівня залученості, лояльності та якості корпоративної взаємодії персоналу ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд».
Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми пов’язаних із удосконаленням формування та підтримки корпоративної культури підприємств індустрії гостинності шляхом впровадження запропонованих рекомендацій у практичну діяльність ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд». Holodryha M. R. Formation and maintenance of corporate culture in hospitality industry enterprises (PE «MCDONALD’S UKRAINE LTD» as a case study). Master’s thesis (80 p., 7 fig., 14 tabl., 78 lit.) for obtaining the educational qualification of «Master» in the specialty 241 «Hotel, Restaurant and Catering». Ternopil Ivan Puluj National Technical University, faculty of Economics and Management. Ternopil, 2025. The master's thesis is devoted to the consideration of the formation and maintenance of corporate culture in hospitality industry enterprises. In the process of research, the theoretical and methodological of forming and maintaining corporate culture in hospitality enterprises under modern conditions were considered. In this paper examines the operational characteristics of the Foreign Investment Enterprises «McDonald’s Ukraine Ltd». In order to improve the processes of forming and maintaining corporate culture, were proposed applying an integrated model for corporate culture assessment, as well as implementing an integrated KPI system to evaluate the level of performance, loyalty, and quality of corporate interaction among the personal of PE «McDonald’s Ukraine Ltd». The practical significance of the work. The results of the study provide a basis for further research and practical solution the problems related to improving the forming and maintaining of corporate culture in hospitality enterprises by implementing the proposed recommendations into the practical activities of PE «McDonald’s Ukraine Ltd». |
| Зміст: | ЗМІСТ ВСТУП …………………………………………………………………………… 6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ТА ПІДТРИМКИ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ ………………………………………………..….. 10 1.1. Сутність і значення корпоративної культури у системі управління підприємством ……………………………………………….… 10 1.2. Основні елементи, типи та рівні корпоративної культури ………….…... 15 1.3. Особливості формування корпоративної культури в індустрії гостинності …………………………………………………………………... 22 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ФОРМУВАННЯ ТА ПІДТРИМКИ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ НА ПІІ «МАКДОНАЛЬДЗЮКРЕЙН ЛТД» …………..………… 30 2.1. Загальна характеристика діяльності та організаційної структури ПІІ «МакДональдзЮкрейн Лтд» ………………………………………….. 30 2.2. Система формування корпоративної культури на ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд» ……………………………………………………………..….. 35 2.3. Вплив корпоративної культури на основні показники діяльності ПІІ «МакДональдзЮкрейн Лтд»………………………………………….… 42 РОЗДІЛ 3. НАПРЯМИ УДОСКОНАЛЕННЯ ФОРМУВАННЯ ТА ПІДТРИМКИ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ НА ПІІ «МАКДОНАЛЬДЗЮКРЕЙН ЛТД» ……………………………………….. 50 3.1. Проблеми та бар’єри у розвитку корпоративної культури на ПІІ «МакДональдзЮкрейн Лтд» ……………………………….…………. 50 3.2. Обґрунтування вибору моделі оцінювання корпоративної культури ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд» ……………………………………..…... 55 3.3. Розробка інтегрованої системи KPI для оцінювання рівня залученості, лояльності та якості корпоративної взаємодії персоналу ПІІ «МакДональдз Юкрейн ЛТД» ………………………………………... 58 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ …………………………………………………………………….. 63 4.1. Охорона праці ……………………………………….……………………… 63 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях………………………………………….. 65 ВИСНОВКИ ……………………………………………………………………… 70 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ……………...………………...….. 73 ДОДАТКИ |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50416 |
| Власник авторського права: | © Голодрига М.Р., 2025 |
| Перелік літератури: | 1. Ahn М. J.J., Ettner L. W Organiza tional Culture and Change: A Comparative Stud y of Public and Private Sector Organizations. Public Organization Review 2018. 18(3), 335-349. 2. Beugelsdijk, S., Kostova, T., Roth, K. An overview of Hofstede inspired country level culture research in internati onal business since 2006. Journal of International Business Studies . 2017. 48(1), 30-47. 3. Cameron, K.S., Quinn, R.E. Diagnosing and Changing Organizational Culture: Based on the Competing Values Framework. 3rd ed. San Francisco: Jossey Bass, 2011. 320 p. 4. De al T. E., Kennedy A. A. Corporate Cultures: T he Rites and Rituals of Corporate Life . Perseus Books. 5. Demmler M., Ortiz Ayala R., Urbiola Solís A. Comparing Corporate Cultural Profiles Using the Cultural Dimensions of Hofstede. Journal of Business and Management Sciences . 2018. 6(2), 28-35. 6. Denison, D. R., Mishra, A. K. Toward a Theory of Organizational Culture and Effectiveness. Organization Science. 2019. 30(2), 366-384. 7. Enz, C. A. Hospitality Strategic Management. Hoboken: Wiley, 2019. 8. Forbes Україна . McDonald’s відновив роботу в Україні: як ме режа працює під час війни. URL: https://forbes.ua/ 9. Forbes Україна. Як McDonald’s повертається в Україну і що змінює у своїй стратегії. 2023. URL: https://forbes.ua 10. Foroudi P., Pay das Turan C., Melewar T. C., Dennis C., Tzempelikos. Corporate identity management: A study of employees’ perceptions in the context of the retail and the hospitality and tourism sectors. International Journal of Hospitality Management 2024, 122:103876. U RL: repository.mdx.ac.uk 11. Gonz a lez Rodr i guez M. R., Mart i n Sam per R. C., Köseoglu M. A., Okumus F. Hotels’ corporate social responsibility practices, organizational culture, firm reputation, and performance. Journal of Sustainable Tourism , 2019, 27(3), 398-419. 12. Handy C. Understanding Organizations (5th ed.). Penguin Books. 2016. 13. Kotler P., Bowen J. T., Makens J. C. Marketing for Hospitality and Tourism. 7th Edition. Pearson, 2016. 608 p. 14. Lashley C., Morrison A. Hospitality Management: Principles and Practice. London: Routledge, 2018. 15. Marwaha P., Sharma S., Sharma G. Impact of Organizational Culture on Employee’s Performance and Job Satisfaction in Hotel Industry. PUSA Journal of Hospitality and Applied Sciences 2024 10(1). 16. McDonald’s Corporation. Annual Report 2023. Chicago, Illinois, USA: McDonald’s Corporation, 2024. 148 p. 17. McDonald’s Corporation. Annual Re port 2024. Chicago, Illinois, USA: McDonald’s Corporation, 2025. 150 p. 18. McDonald’s Corporation. Global Code of Conduct. URL: https://www.mcdonalds.com 19. McDonald ’s Ukraine Ltd. Consolidated Management Report and Consolidated Financial Statements for the year ended 31 December 2024. Київ: ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд», 2025. 42 с. URL: https://www.mcdonalds.com/content/dam/sites/ua/nfl/pdf/reporting/2024/%D0%A 1onsolidated_Management_Report_2024.pdf 20. McDonald’s Ukraine Ltd. Consolidated Management Report and Consolidated Financial Statements for the year ended 31 December 2023. Київ: ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд», 2024. 39 с. URL: https://www.mcdonalds.com/content/dam/sites/ua/ nfl/pdf/reporting/Financial_Stat ements_2023_a udited.pdf 21. Muheebwa F. P., Nansamba H., Kugonza G., Mawenu R. Corporate Culture as a Tool for Competitive Advantage of Small and Medium Enterprises in Uganda: A Case Study of the Tourism and Hospitality Sector. Scholars Journal of Economics, Business and Management 2018 Vol 5, Issue 10. URL: SAS Publishers 22. Nasaireh M. A., Abdullah A. H., Obeidat K . A. The Relationship Between Cultural Types According to Handy’s Model and Organizational Structure in Jordanian Public Universities. International Journal of Academic Research in Business and Social Sciences . 2019. 9(1), 973-985. 23. Ravasi D., Schultz M. Or ganizational Identity and Culture in the Context of Change: An Integrative Framework. Academy of Management Annals . 2020. 14(1), 91-134. 24. Ronald McDonald House Charities Ukraine. Звіт про соціальну діяльність за 2022-2023 роки. URL: https://rmhc.org.ua 25. Sche in E. H. Organizational Culture and Leadership. 5th Edition. Jossey Bass, 2016. 416 p.Шейн, Едгар. Організаційна культура і лідерство. Київ: Наш Формат, 2020. 416 с. 26. The Kyiv Independent. McDonald’s to reopen re staurants in Ukraine after months of closure. 2022. URL: https://kyivindependent.com 27. Tulcanaza Prieto A. B., Aguilar Rodr i guez I. E., Artieda C. Organizational Culture and Corporate Performance in the Ec uadorian Environment. Adm. Sci. 2021 11(4), 132. 28. Vladymyr О. Influence of the Ukrainian refugees on the development of hotel and restaurant business in the countries of Central and Eastern Europe. Collection of papers new economy . Volume 1, No. 1, 2023. PP. 64-74. 29. Андрушків Б., Владимир О., Павликівська О., Погайдак О., Кирич Н. Наука і практика вирішення найважливіших соціальних проблем України на перспективу. Вісник економічної науки України . 2018. № 1 (34). С. 3-10. 30. Андрушків Б. М., Малюта Л. Я., Остро вська Г. Й. та ін. Готельно ресторанна справ а. Навчально методичне видання. Книга 1. Тернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с. 31. Артюхова І. В. Корпоративна культура підприємства: теорія та практика. Київ: КНЕУ, 2018. 256 с. 32. Бажанова Н., Владимир О. Сус пільні виклики та соціальна відповідальність бізнесу у час війни. Соціально економічні проблеми і держава . 2022. Вип. 2 (27). С. 45 62. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/p df/2022/22vomucv.pdf 33. Владимир О. Еволюція ди зайну об’єктів готельно ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу. Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну, 2021. Т.4. Вип.1. С. 45-58. 34. Владимир О. М. Еволюційні зміни у розумінні ди зайну об’єктів готельно ресторанного бізнесу. Дизайн після епохи постмодерну: ідеї, теорія, практика: матер. Всеукр. наук. практ. конф., 15-16 квітня 2021 р. Київ: КНУКіМ, 2021. 222 c. 35. Владимир О. Роль організаційного дизайну у розвитку підприємницької д іяльності. Матеріали XІХ наукової конференції ТНТУ ім. І. Пулюя, Секція: Менеджмент у виробництві та соціальній сфері, 18-19 травня 2016 року. Тернопіль. ТНТУ, 2016. С. 223-224. 36. Владимир О. Чесний бізнес в Україні: необхідна об’єктивність та передумови вв едення. Вісник Тернопільського національного економічного університету . Тернопіль: ТНЕУ, 2014. № 1. С. 71-80 37. Владимир О. М. Основні тенденції розвитку підприємств готельно ресторанного бізнесу та сфери туризму у 2019 2021 роках Гостинність, сервіс, туризм : досвід, проблеми, інновації : тези доповіде й VІІІ Міжнар. наук. практ. інтернет конф., Київ, 8-9 квіт., 2021 р. Київ : Вид. центр КНУКіМ, 2021. 350 с. 38. Владимир О.М. Бізнес культура сфери міжнародного туризму та готельно ресторанної справи. Феномен культу ри постглобалізму : зб. мат. І Міжнар. наук. практ. конф., м. Маріуполь, 27 листопада 2020р.: у 2 ч. / Маріуп. держ. ун т; гол. ред. Ю. С. Сабадаш; упоряд. С. Янковський; техн. ред. О.В. Дейниченко. Маріуполь: МДУ, 2020. Ч. І. C.39-43. 39. Владимир О.М. Дизайн готельних комплексів: практичність та концеп туальність. Теоретичні та практичні питання узгодження інтересів розвитку територіальної системи : матеріали Всеукраїнської науково практичної інтернет конференції 31 жовтня 2020 року. Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна. 2020. C. 225-227. 40. Гаєвський А., Владимир О. Організаційний дизайн як нова філософія розвитку освіти, підприємництва та держави. Інноваційні засади управління підприємствами в умовах сталого розвитку : матеріали П’ятої Всеукраїнської науково практично ї конференції пам’яті почесного професора ТНТ У, академіка НАН України Чумаченка М. Г., 25 березня 2016 р., м. Тернопіль. ТНТУ, 2016. С. 20-21. 41. Голодрига М., Владимир О. Інклюзивність як складова розвитку компанії МакДональдз Юкрейн: актуальність та проблеми втілення . Сталий, інклюзивний, смарт розвиток: наукові підходидовирішення с учасних глобальних і локальних викликів : Збірник тез доп. Другої Всеукр. наук. практ. конф. (24жовтня 2025 р., м. Тернопіль). Тернопіль: ГО«Науково аналітична спілка», 2025. С.31-33. 42. Голодрига М., Завідна Л. Си стема управління фінансовою стабільністю підприємства готельного господарства. // Global science: prospects and innovations. Proceedings of the 11th International scientific and practical conference. (June 20 22, 2024). Cognum Publishing House. Liverpool, United Kingdom. 2024. Pp. 459-466. 43. ГОСТ 12.1. 005 88. ССБТ. Загальні санітарно гігієнічні вимоги до повітря робочої зони. URL: http://pidruchniki.com/1 6850303/bzhd/vimogi_bezpeki_robochogo_mistsya_ergo nomichni_vimogi 44. ГОСТ12.2.033 78. ССБТ. Робоче місце при виконання стоячих робіт. Загальні ергономічні вимоги. URL : http://online.budstandart.com/ua/catalog/doc page?id_doc=66665 45. ДБН В.2.5-28-2006. Природне і штучне освітлення. URL : www.minregion.gov.ua/.../ProektDBNV2528Prirodnetaschtuchneosvitle 46. Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характер у . Державн а служба України з надзвичайних ситуацій. URL: https://dsns.gov.ua/uk/abetka bezpeki/diyi naselennya v umovax nadzvicainix situacii vojenn ogo xarakteru 47. ДСН3.3.6 042 99. Санітарні нор ми мікроклімату виробничих приміщень №42. URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/va042282 99#Text 48. Економічна правда. McDonald’s інвестував п онад 1,8 млрд грн у розвиток мережі в Україні у 2024 році. URL: https://www.epravda.com.ua 49. Закон України «Про охорону праці» від 14.10.92 № 2695 XII. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/la ws/show/2694-12 50. Закон України «Про пожежну безпеку» від 17.12.93 №2694 URL: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2694-12 51. Інструкція першочергових дій пе рсоналу і посадових осіб підприємств, установ та організацій у разі загрози виникнення терористичних або диверсійних актів. Департамент освіти і науки. URL: https://don.kyivcity.gov.ua/files/2015/4/28/bezpeka_zakladiv_new.pdf 52. Капаць К., Владимир О. Корпора тивна соціальна відповідальність у час війни. Соціальна відповідальність як основа інноваційного розвитку бізнесу : матеріали Х ої Всеук. наук. практ. конф., пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М.Г.Чумаченка., (Тернопіль, 18 листопада 2022 р.) Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 100 с. С. 27-28. 53. Консолідований звіт про управління ПІІ «МакДональдз Юкрейн ЛТД» URL: https://ww w.mcdonalds.com/content/dam/sites/ua/nfl/pdf/ reporting/%D0%A 1onsolidated_Management_Report_2022.pdf 54. Консолідований звіт про управління ПІІ «МакДональдз Юкрейн ЛТД» URL: https://www.mcdonalds.com/content/dam/sites/ua/nfl/pdf/reporting/2024/Co nsolidated_Financial_Statements_2024_audited.pdf 55. Конституція України. URL: http://zakon5.rada.gov.ua/la ws/show/254%D0%BA/96 --%D0%B2%D1%80 56. Коржик Б.М. Основи охорони праці [навч.пос.]. Харків, ХДАМГ, 2002. 105 с. 57. Лідерство та управління командою. Навчальний посібник. Колектив авторів ТНТУ: Владимир О.М., Дудкін П. Д., Кужда Т.І., Лазарюк В.В., Мельник Л.М., Мосій О.Б., Нагорняк Г.С., Сороківська ОА., Струтинська І.В. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 68 с. 58. Малюта Л., Владимир О., Рудан В. Інноваційні підходи до інклюзивного навчання під час війни: цифрові техно логії та дистанційна освіта. Věda a perspekti vy. Praha, České republika: Mezinárodní Ekonomický Institut s.r.o ., 2025. С.17-36. 59. Малюта Л., Владимир О., Рудан В. Інтеграція дизайну в готельно ресторанний бізнес: ефекти для туризму та розвитку місцевих грома д. Економічний аналіз . 2022. Том 32. № 3. С. 307-315. 60. Малюта Л., Завідна Л, Владимир О., Рудан В. Корпоративна соціальна відповідальність важливий інструмент забезпечення економічної безпеки бізнесу під час війни. С. 387 400. Трансформація бізнесу для ст алого майбутнього: дослідження, цифровізація та інновації: монографія /за ред. д.е.н., проф. О. А. Сороківської. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2024. 593 с. 61. Малюта Л.Я., Владимир О.М., Рудан В.Я. Особливості функціонування сфери гостинності та туризму на за садах інклюзивності: міжнародний досвід та українські реалії. Інклюзивна економіка . 2025. 3(09). С. 24-32. 62. Мельник Л.М., Андрушків Б.М. Формування системи бізнес процесів підприємства у контексті сталого розвитку. Теоретичні і практичні аспекти економіки т а інтелектуальної власності : Збірник наукових праць. Маріуполь: ДВНЗ «ПДТУ», 2015. Вип. 2(12), Т. 1. С. 91-97 63. Мельник, С. П. Управління персоналом та корпоративна культура. Харків: ХНЕУ, 2017. 312 с. 64. НПАОП0.01 95. Правила пожежної безпеки в Україні. 1995. 196с. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0252-15 65. Організаційна поведінка. Аспекти ефективного підприємництва. Навчальний посібник. Колектив авторів ТНТУ: Владимир О.М., Дудкін П.Д., Кужда Т.І., Лазарюк В.В., Мельник Л.М., Мосій О.Б., Нагорняк Г. С., Сороківська ОА., Струтинська І.В. Терноп іль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 245 с. 66. Островська Г., Коцюруба А. Роль корпоративної культури в контексті управління талантами. Модернізація економіки: сучасні реалії, прогнозні сценарії та перспективи розвитку: матеріали міжнар. наук. практ. конф. (27-28 квітня 2023 р., м. Херсон м. Хмельницький). Херсон : Видавництво ФОП Вишемирський В.С., 2023. 549 с. 108-111 67. Офіційний сайт компанії в Україні. URL: https://www.mcdonalds. ua 68. Підприємство з іноземними інвестиціями пр о управління «МакДональдз Юкрейн ЛТД». Фінансова звітність, складена за МСФЗ станом за рік, що закінчився 31 грудня 2021 року URL: https://www.mcdonalds.com/content/dam/sites/ua/nfl/pdf/reporting/2021-1.pdf 69. Підприємство з іноземними інвестиціями про управління «МакДональдз Юкрейн ЛТД». Консолідований звіт про управління за рік, що закінчився 31 грудня 2024 року URL: https://www.mcdonalds.com/content/dam/sites/ua/nfl/pdf/reporting/2024/%D0%A 1onsolidated_Management_Report_2024.pdf 70. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії. Соціально економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66-78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/ 23siiuri.pdf 71. Стручок В.С. Безпека в надзвича йних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196 72. Фінансування підприємницької діяльності. Економіка і бізнес. О.М. Владимир. Підручник за ред. Л. Г. Мельника, О.І. Карінцевої. Суми: Університетьська книга, 2021. 316 с. 73. Харченко О. М. Формування корпоративної ку льтури на прикладі міжнародних компаній в Україні. Вісник економічної науки . 2020. №3. С. 78-85. 74. Химич І. Корпоративна культура чинник фінансової стабільності підприємств у сучасних економічних умовах. Галицьк ий економічний вісник . 2012. №4(37). с.147-156 75. Химич І., Погайдак О. Корпоративна культура важливий елемент внутрішнього середовища підприємства . Соціально економічні проблеми і держава . 2010. Випуск 1 (3). С. 118-123. 76. Чеснокова Т. Ю. Управління корпора тивною культурою на підприємствах сфери послу г. Менеджмент та підприємництво . 2019.№2. С. 45-54. 77. Шерстюк Р. Владимир О. Ейдетика на службі готельно ресторанного бізнесу: смак, дизайн та етичність застосування International Science Journal of Management, Ec onomics & Finance. 2024. Вип 3 (1) с. 47-61 78. Шерстюк Р., Стойко І., Паляниця В. Організаційна культура управління: адхократія, компетентність і лідерство. Соціально економічні проблеми і держава . 2022. Вип. 1 (26). С. 37-45. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22srpkil.pdf |
| Тип вмісту: | Master Thesis |
| Розташовується у зібраннях: | 241 — готельно-ресторанна справа |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Авторська довідка_Голодрига.doc | 44 kB | Microsoft Word | Переглянути/відкрити | |
| dyplom_Holodryha M_R_2025.pdf | 3,34 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора