Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50416
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorВладимир, Ольга Михайлівна-
dc.contributor.advisorVladymyr, Olha-
dc.contributor.authorГолодрига, Микола Русланович-
dc.contributor.authorHolodryha, Mykola-
dc.date.accessioned2025-12-16T15:38:25Z-
dc.date.available2025-12-16T15:38:25Z-
dc.date.issued2025-12-
dc.date.submitted2025-12-
dc.identifier.citationГолодрига М. Р. Формування та підтримка корпоративної культури підприємств індустрії гостинності (на прикладі «ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. О. М. Владимир. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 80 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50416-
dc.description.abstractГолодрига М. Р. Формування та підтримка корпоративної культури підприємств індустрії гостинності (на прикладі «ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд») Кваліфікаційна робота магістра (80 с., 7 рис., 14 табл., 78 літ. джерел) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. Тернопіль, 2025. Дана магістерська робота присвячена розгляду особливостей формування та підтримка корпоративної культури підприємств індустрії гостинності. У процесі дослідження розглянуто питання теоретико-методичних основ формування та підтримка корпоративної культури на підприємствах гостинності у сучасних умовах. У роботі досліджено особливості діяльності ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд». З метою удосконалення формування та підтримки корпоративної культури запропоновано застосувати інтегровану модель оцінювання корпоративної культури, а також рекомендовано запровадити інтегровану систему КРІ для оцінювання рівня залученості, лояльності та якості корпоративної взаємодії персоналу ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд». Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми пов’язаних із удосконаленням формування та підтримки корпоративної культури підприємств індустрії гостинності шляхом впровадження запропонованих рекомендацій у практичну діяльність ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд».uk_UA
dc.description.abstractHolodryha M. R. Formation and maintenance of corporate culture in hospitality industry enterprises (PE «MCDONALD’S UKRAINE LTD» as a case study). Master’s thesis (80 p., 7 fig., 14 tabl., 78 lit.) for obtaining the educational qualification of «Master» in the specialty 241 «Hotel, Restaurant and Catering». Ternopil Ivan Puluj National Technical University, faculty of Economics and Management. Ternopil, 2025. The master's thesis is devoted to the consideration of the formation and maintenance of corporate culture in hospitality industry enterprises. In the process of research, the theoretical and methodological of forming and maintaining corporate culture in hospitality enterprises under modern conditions were considered. In this paper examines the operational characteristics of the Foreign Investment Enterprises «McDonald’s Ukraine Ltd». In order to improve the processes of forming and maintaining corporate culture, were proposed applying an integrated model for corporate culture assessment, as well as implementing an integrated KPI system to evaluate the level of performance, loyalty, and quality of corporate interaction among the personal of PE «McDonald’s Ukraine Ltd». The practical significance of the work. The results of the study provide a basis for further research and practical solution the problems related to improving the forming and maintaining of corporate culture in hospitality enterprises by implementing the proposed recommendations into the practical activities of PE «McDonald’s Ukraine Ltd».uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП … 6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ТА ПІДТРИМКИ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ … 10 1.1. Сутність і значення корпоративної культури у системі управління підприємством … 10 1.2. Основні елементи, типи та рівні корпоративної культури … 15 1.3. Особливості формування корпоративної культури в індустрії гостинності … 22 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ФОРМУВАННЯ ТА ПІДТРИМКИ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ НА ПІІ «МАКДОНАЛЬДЗЮКРЕЙН ЛТД» … 30 2.1. Загальна характеристика діяльності та організаційної структури ПІІ «МакДональдзЮкрейн Лтд» … 30 2.2. Система формування корпоративної культури на ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд» ... 35 2.3. Вплив корпоративної культури на основні показники діяльності ПІІ «МакДональдзЮкрейн Лтд» … 42 РОЗДІЛ 3. НАПРЯМИ УДОСКОНАЛЕННЯ ФОРМУВАННЯ ТА ПІДТРИМКИ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ НА ПІІ «МАКДОНАЛЬДЗЮКРЕЙН ЛТД» ... 50 3.1. Проблеми та бар’єри у розвитку корпоративної культури на ПІІ «МакДональдзЮкрейн Лтд» … 50 3.2. Обґрунтування вибору моделі оцінювання корпоративної культури ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд» … 55 3.3. Розробка інтегрованої системи KPI для оцінювання рівня залученості, лояльності та якості корпоративної взаємодії персоналу ПІІ «МакДональдз Юкрейн ЛТД» … 58 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ … 63 4.1. Охорона праці … 63 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях… 65 ВИСНОВКИ … 70 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ... 73 ДОДАТКИuk_UA
dc.format.extent1-80-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectкорпоративна культураuk_UA
dc.subjectіндустрія гостинностіuk_UA
dc.subjectзаклади швидкого харчуванняuk_UA
dc.subjectперсоналuk_UA
dc.subjectмісіяuk_UA
dc.subjectцінностіuk_UA
dc.subjectстратегіяuk_UA
dc.subjectмотиваціяuk_UA
dc.subjectінклюзивністьuk_UA
dc.subjectcorporate cultureuk_UA
dc.subjecthospitality industryuk_UA
dc.subjectfast food restaurantsuk_UA
dc.subjectstaffuk_UA
dc.subjectmissionuk_UA
dc.subjectvaluesuk_UA
dc.subjectstrategyuk_UA
dc.subjectmotivationuk_UA
dc.subjectinclusivityuk_UA
dc.titleФормування та підтримка корпоративної культури підприємств індустрії гостинності (на прикладі «ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд»)uk_UA
dc.title.alternativeFormation and maintenance of corporate culture in hospitality industry enterprises (PE «MCDONALD’S UKRAINE LTD» as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Голодрига М.Р., 2025uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.references1. Ahn М. J.J., Ettner L. W Organiza tional Culture and Change: A Comparative Stud y of Public and Private Sector Organizations. Public Organization Review 2018. 18(3), 335-349.uk_UA
dc.relation.references2. Beugelsdijk, S., Kostova, T., Roth, K. An overview of Hofstede inspired country level culture research in internati onal business since 2006. Journal of International Business Studies . 2017. 48(1), 30-47.uk_UA
dc.relation.references3. Cameron, K.S., Quinn, R.E. Diagnosing and Changing Organizational Culture: Based on the Competing Values Framework. 3rd ed. San Francisco: Jossey Bass, 2011. 320 p.uk_UA
dc.relation.references4. De al T. E., Kennedy A. A. Corporate Cultures: T he Rites and Rituals of Corporate Life . Perseus Books.uk_UA
dc.relation.references5. Demmler M., Ortiz Ayala R., Urbiola Solís A. Comparing Corporate Cultural Profiles Using the Cultural Dimensions of Hofstede. Journal of Business and Management Sciences . 2018. 6(2), 28-35.uk_UA
dc.relation.references6. Denison, D. R., Mishra, A. K. Toward a Theory of Organizational Culture and Effectiveness. Organization Science. 2019. 30(2), 366-384.uk_UA
dc.relation.references7. Enz, C. A. Hospitality Strategic Management. Hoboken: Wiley, 2019.uk_UA
dc.relation.references8. Forbes Україна . McDonald’s відновив роботу в Україні: як ме режа працює під час війни. URL: https://forbes.ua/uk_UA
dc.relation.references9. Forbes Україна. Як McDonald’s повертається в Україну і що змінює у своїй стратегії. 2023. URL: https://forbes.uauk_UA
dc.relation.references10. Foroudi P., Pay das Turan C., Melewar T. C., Dennis C., Tzempelikos. Corporate identity management: A study of employees’ perceptions in the context of the retail and the hospitality and tourism sectors. International Journal of Hospitality Management 2024, 122:103876. U RL: repository.mdx.ac.ukuk_UA
dc.relation.references11. Gonz a lez Rodr i guez M. R., Mart i n Sam per R. C., Köseoglu M. A., Okumus F. Hotels’ corporate social responsibility practices, organizational culture, firm reputation, and performance. Journal of Sustainable Tourism , 2019, 27(3), 398-419.uk_UA
dc.relation.references12. Handy C. Understanding Organizations (5th ed.). Penguin Books. 2016.uk_UA
dc.relation.references13. Kotler P., Bowen J. T., Makens J. C. Marketing for Hospitality and Tourism. 7th Edition. Pearson, 2016. 608 p.uk_UA
dc.relation.references14. Lashley C., Morrison A. Hospitality Management: Principles and Practice. London: Routledge, 2018.uk_UA
dc.relation.references15. Marwaha P., Sharma S., Sharma G. Impact of Organizational Culture on Employee’s Performance and Job Satisfaction in Hotel Industry. PUSA Journal of Hospitality and Applied Sciences 2024 10(1).uk_UA
dc.relation.references16. McDonald’s Corporation. Annual Report 2023. Chicago, Illinois, USA: McDonald’s Corporation, 2024. 148 p.uk_UA
dc.relation.references17. McDonald’s Corporation. Annual Re port 2024. Chicago, Illinois, USA: McDonald’s Corporation, 2025. 150 p.uk_UA
dc.relation.references18. McDonald’s Corporation. Global Code of Conduct. URL: https://www.mcdonalds.comuk_UA
dc.relation.references19. McDonald ’s Ukraine Ltd. Consolidated Management Report and Consolidated Financial Statements for the year ended 31 December 2024. Київ: ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд», 2025. 42 с. URL: https://www.mcdonalds.com/content/dam/sites/ua/nfl/pdf/reporting/2024/%D0%A 1onsolidated_Management_Report_2024.pdfuk_UA
dc.relation.references20. McDonald’s Ukraine Ltd. Consolidated Management Report and Consolidated Financial Statements for the year ended 31 December 2023. Київ: ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд», 2024. 39 с. URL: https://www.mcdonalds.com/content/dam/sites/ua/ nfl/pdf/reporting/Financial_Stat ements_2023_a udited.pdfuk_UA
dc.relation.references21. Muheebwa F. P., Nansamba H., Kugonza G., Mawenu R. Corporate Culture as a Tool for Competitive Advantage of Small and Medium Enterprises in Uganda: A Case Study of the Tourism and Hospitality Sector. Scholars Journal of Economics, Business and Management 2018 Vol 5, Issue 10. URL: SAS Publishersuk_UA
dc.relation.references22. Nasaireh M. A., Abdullah A. H., Obeidat K . A. The Relationship Between Cultural Types According to Handy’s Model and Organizational Structure in Jordanian Public Universities. International Journal of Academic Research in Business and Social Sciences . 2019. 9(1), 973-985.uk_UA
dc.relation.references23. Ravasi D., Schultz M. Or ganizational Identity and Culture in the Context of Change: An Integrative Framework. Academy of Management Annals . 2020. 14(1), 91-134.uk_UA
dc.relation.references24. Ronald McDonald House Charities Ukraine. Звіт про соціальну діяльність за 2022-2023 роки. URL: https://rmhc.org.uauk_UA
dc.relation.references25. Sche in E. H. Organizational Culture and Leadership. 5th Edition. Jossey Bass, 2016. 416 p.Шейн, Едгар. Організаційна культура і лідерство. Київ: Наш Формат, 2020. 416 с.uk_UA
dc.relation.references26. The Kyiv Independent. McDonald’s to reopen re staurants in Ukraine after months of closure. 2022. URL: https://kyivindependent.comuk_UA
dc.relation.references27. Tulcanaza Prieto A. B., Aguilar Rodr i guez I. E., Artieda C. Organizational Culture and Corporate Performance in the Ec uadorian Environment. Adm. Sci. 2021 11(4), 132.uk_UA
dc.relation.references28. Vladymyr О. Influence of the Ukrainian refugees on the development of hotel and restaurant business in the countries of Central and Eastern Europe. Collection of papers new economy . Volume 1, No. 1, 2023. PP. 64-74.uk_UA
dc.relation.references29. Андрушків Б., Владимир О., Павликівська О., Погайдак О., Кирич Н. Наука і практика вирішення найважливіших соціальних проблем України на перспективу. Вісник економічної науки України . 2018. № 1 (34). С. 3-10.uk_UA
dc.relation.references30. Андрушків Б. М., Малюта Л. Я., Остро вська Г. Й. та ін. Готельно ресторанна справ а. Навчально методичне видання. Книга 1. Тернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с.uk_UA
dc.relation.references31. Артюхова І. В. Корпоративна культура підприємства: теорія та практика. Київ: КНЕУ, 2018. 256 с.uk_UA
dc.relation.references32. Бажанова Н., Владимир О. Сус пільні виклики та соціальна відповідальність бізнесу у час війни. Соціально економічні проблеми і держава . 2022. Вип. 2 (27). С. 45 62. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/p df/2022/22vomucv.pdfuk_UA
dc.relation.references33. Владимир О. Еволюція ди зайну об’єктів готельно ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу. Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну, 2021. Т.4. Вип.1. С. 45-58.uk_UA
dc.relation.references34. Владимир О. М. Еволюційні зміни у розумінні ди зайну об’єктів готельно ресторанного бізнесу. Дизайн після епохи постмодерну: ідеї, теорія, практика: матер. Всеукр. наук. практ. конф., 15-16 квітня 2021 р. Київ: КНУКіМ, 2021. 222 c.uk_UA
dc.relation.references35. Владимир О. Роль організаційного дизайну у розвитку підприємницької д іяльності. Матеріали XІХ наукової конференції ТНТУ ім. І. Пулюя, Секція: Менеджмент у виробництві та соціальній сфері, 18-19 травня 2016 року. Тернопіль. ТНТУ, 2016. С. 223-224.uk_UA
dc.relation.references36. Владимир О. Чесний бізнес в Україні: необхідна об’єктивність та передумови вв едення. Вісник Тернопільського національного економічного університету . Тернопіль: ТНЕУ, 2014. № 1. С. 71-80uk_UA
dc.relation.references37. Владимир О. М. Основні тенденції розвитку підприємств готельно ресторанного бізнесу та сфери туризму у 2019 2021 роках Гостинність, сервіс, туризм : досвід, проблеми, інновації : тези доповіде й VІІІ Міжнар. наук. практ. інтернет конф., Київ, 8-9 квіт., 2021 р. Київ : Вид. центр КНУКіМ, 2021. 350 с.uk_UA
dc.relation.references38. Владимир О.М. Бізнес культура сфери міжнародного туризму та готельно ресторанної справи. Феномен культу ри постглобалізму : зб. мат. І Міжнар. наук. практ. конф., м. Маріуполь, 27 листопада 2020р.: у 2 ч. / Маріуп. держ. ун т; гол. ред. Ю. С. Сабадаш; упоряд. С. Янковський; техн. ред. О.В. Дейниченко. Маріуполь: МДУ, 2020. Ч. І. C.39-43.uk_UA
dc.relation.references39. Владимир О.М. Дизайн готельних комплексів: практичність та концеп туальність. Теоретичні та практичні питання узгодження інтересів розвитку територіальної системи : матеріали Всеукраїнської науково практичної інтернет конференції 31 жовтня 2020 року. Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна. 2020. C. 225-227.uk_UA
dc.relation.references40. Гаєвський А., Владимир О. Організаційний дизайн як нова філософія розвитку освіти, підприємництва та держави. Інноваційні засади управління підприємствами в умовах сталого розвитку : матеріали П’ятої Всеукраїнської науково практично ї конференції пам’яті почесного професора ТНТ У, академіка НАН України Чумаченка М. Г., 25 березня 2016 р., м. Тернопіль. ТНТУ, 2016. С. 20-21.uk_UA
dc.relation.references41. Голодрига М., Владимир О. Інклюзивність як складова розвитку компанії МакДональдз Юкрейн: актуальність та проблеми втілення . Сталий, інклюзивний, смарт розвиток: наукові підходидовирішення с учасних глобальних і локальних викликів : Збірник тез доп. Другої Всеукр. наук. практ. конф. (24жовтня 2025 р., м. Тернопіль). Тернопіль: ГО«Науково аналітична спілка», 2025. С.31-33.uk_UA
dc.relation.references42. Голодрига М., Завідна Л. Си стема управління фінансовою стабільністю підприємства готельного господарства. // Global science: prospects and innovations. Proceedings of the 11th International scientific and practical conference. (June 20 22, 2024). Cognum Publishing House. Liverpool, United Kingdom. 2024. Pp. 459-466.uk_UA
dc.relation.references43. ГОСТ 12.1. 005 88. ССБТ. Загальні санітарно гігієнічні вимоги до повітря робочої зони. URL: http://pidruchniki.com/1 6850303/bzhd/vimogi_bezpeki_robochogo_mistsya_ergo nomichni_vimogiuk_UA
dc.relation.references44. ГОСТ12.2.033 78. ССБТ. Робоче місце при виконання стоячих робіт. Загальні ергономічні вимоги. URL : http://online.budstandart.com/ua/catalog/doc page?id_doc=66665uk_UA
dc.relation.references45. ДБН В.2.5-28-2006. Природне і штучне освітлення. URL : www.minregion.gov.ua/.../ProektDBNV2528Prirodnetaschtuchneosvitleuk_UA
dc.relation.references46. Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характер у . Державн а служба України з надзвичайних ситуацій. URL: https://dsns.gov.ua/uk/abetka bezpeki/diyi naselennya v umovax nadzvicainix situacii vojenn ogo xarakteruuk_UA
dc.relation.references47. ДСН3.3.6 042 99. Санітарні нор ми мікроклімату виробничих приміщень №42. URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/va042282 99#Textuk_UA
dc.relation.references48. Економічна правда. McDonald’s інвестував п онад 1,8 млрд грн у розвиток мережі в Україні у 2024 році. URL: https://www.epravda.com.uauk_UA
dc.relation.references49. Закон України «Про охорону праці» від 14.10.92 № 2695 XII. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/la ws/show/2694-12uk_UA
dc.relation.references50. Закон України «Про пожежну безпеку» від 17.12.93 №2694 URL: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2694-12uk_UA
dc.relation.references51. Інструкція першочергових дій пе рсоналу і посадових осіб підприємств, установ та організацій у разі загрози виникнення терористичних або диверсійних актів. Департамент освіти і науки. URL: https://don.kyivcity.gov.ua/files/2015/4/28/bezpeka_zakladiv_new.pdfuk_UA
dc.relation.references52. Капаць К., Владимир О. Корпора тивна соціальна відповідальність у час війни. Соціальна відповідальність як основа інноваційного розвитку бізнесу : матеріали Х ої Всеук. наук. практ. конф., пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М.Г.Чумаченка., (Тернопіль, 18 листопада 2022 р.) Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 100 с. С. 27-28.uk_UA
dc.relation.references53. Консолідований звіт про управління ПІІ «МакДональдз Юкрейн ЛТД» URL: https://ww w.mcdonalds.com/content/dam/sites/ua/nfl/pdf/ reporting/%D0%A 1onsolidated_Management_Report_2022.pdfuk_UA
dc.relation.references54. Консолідований звіт про управління ПІІ «МакДональдз Юкрейн ЛТД» URL: https://www.mcdonalds.com/content/dam/sites/ua/nfl/pdf/reporting/2024/Co nsolidated_Financial_Statements_2024_audited.pdfuk_UA
dc.relation.references55. Конституція України. URL: http://zakon5.rada.gov.ua/la ws/show/254%D0%BA/96 --%D0%B2%D1%80uk_UA
dc.relation.references56. Коржик Б.М. Основи охорони праці [навч.пос.]. Харків, ХДАМГ, 2002. 105 с.uk_UA
dc.relation.references57. Лідерство та управління командою. Навчальний посібник. Колектив авторів ТНТУ: Владимир О.М., Дудкін П. Д., Кужда Т.І., Лазарюк В.В., Мельник Л.М., Мосій О.Б., Нагорняк Г.С., Сороківська ОА., Струтинська І.В. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 68 с.uk_UA
dc.relation.references58. Малюта Л., Владимир О., Рудан В. Інноваційні підходи до інклюзивного навчання під час війни: цифрові техно логії та дистанційна освіта. Věda a perspekti vy. Praha, České republika: Mezinárodní Ekonomický Institut s.r.o ., 2025. С.17-36.uk_UA
dc.relation.references59. Малюта Л., Владимир О., Рудан В. Інтеграція дизайну в готельно ресторанний бізнес: ефекти для туризму та розвитку місцевих грома д. Економічний аналіз . 2022. Том 32. № 3. С. 307-315.uk_UA
dc.relation.references60. Малюта Л., Завідна Л, Владимир О., Рудан В. Корпоративна соціальна відповідальність важливий інструмент забезпечення економічної безпеки бізнесу під час війни. С. 387 400. Трансформація бізнесу для ст алого майбутнього: дослідження, цифровізація та інновації: монографія /за ред. д.е.н., проф. О. А. Сороківської. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2024. 593 с.uk_UA
dc.relation.references61. Малюта Л.Я., Владимир О.М., Рудан В.Я. Особливості функціонування сфери гостинності та туризму на за садах інклюзивності: міжнародний досвід та українські реалії. Інклюзивна економіка . 2025. 3(09). С. 24-32.uk_UA
dc.relation.references62. Мельник Л.М., Андрушків Б.М. Формування системи бізнес процесів підприємства у контексті сталого розвитку. Теоретичні і практичні аспекти економіки т а інтелектуальної власності : Збірник наукових праць. Маріуполь: ДВНЗ «ПДТУ», 2015. Вип. 2(12), Т. 1. С. 91-97uk_UA
dc.relation.references63. Мельник, С. П. Управління персоналом та корпоративна культура. Харків: ХНЕУ, 2017. 312 с.uk_UA
dc.relation.references64. НПАОП0.01 95. Правила пожежної безпеки в Україні. 1995. 196с. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0252-15uk_UA
dc.relation.references65. Організаційна поведінка. Аспекти ефективного підприємництва. Навчальний посібник. Колектив авторів ТНТУ: Владимир О.М., Дудкін П.Д., Кужда Т.І., Лазарюк В.В., Мельник Л.М., Мосій О.Б., Нагорняк Г. С., Сороківська ОА., Струтинська І.В. Терноп іль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 245 с.uk_UA
dc.relation.references66. Островська Г., Коцюруба А. Роль корпоративної культури в контексті управління талантами. Модернізація економіки: сучасні реалії, прогнозні сценарії та перспективи розвитку: матеріали міжнар. наук. практ. конф. (27-28 квітня 2023 р., м. Херсон м. Хмельницький). Херсон : Видавництво ФОП Вишемирський В.С., 2023. 549 с. 108-111uk_UA
dc.relation.references67. Офіційний сайт компанії в Україні. URL: https://www.mcdonalds. uauk_UA
dc.relation.references68. Підприємство з іноземними інвестиціями пр о управління «МакДональдз Юкрейн ЛТД». Фінансова звітність, складена за МСФЗ станом за рік, що закінчився 31 грудня 2021 року URL: https://www.mcdonalds.com/content/dam/sites/ua/nfl/pdf/reporting/2021-1.pdfuk_UA
dc.relation.references69. Підприємство з іноземними інвестиціями про управління «МакДональдз Юкрейн ЛТД». Консолідований звіт про управління за рік, що закінчився 31 грудня 2024 року URL: https://www.mcdonalds.com/content/dam/sites/ua/nfl/pdf/reporting/2024/%D0%A 1onsolidated_Management_Report_2024.pdfuk_UA
dc.relation.references70. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії. Соціально економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66-78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/ 23siiuri.pdfuk_UA
dc.relation.references71. Стручок В.С. Безпека в надзвича йних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196uk_UA
dc.relation.references72. Фінансування підприємницької діяльності. Економіка і бізнес. О.М. Владимир. Підручник за ред. Л. Г. Мельника, О.І. Карінцевої. Суми: Університетьська книга, 2021. 316 с.uk_UA
dc.relation.references73. Харченко О. М. Формування корпоративної ку льтури на прикладі міжнародних компаній в Україні. Вісник економічної науки . 2020. №3. С. 78-85.uk_UA
dc.relation.references74. Химич І. Корпоративна культура чинник фінансової стабільності підприємств у сучасних економічних умовах. Галицьк ий економічний вісник . 2012. №4(37). с.147-156uk_UA
dc.relation.references75. Химич І., Погайдак О. Корпоративна культура важливий елемент внутрішнього середовища підприємства . Соціально економічні проблеми і держава . 2010. Випуск 1 (3). С. 118-123.uk_UA
dc.relation.references76. Чеснокова Т. Ю. Управління корпора тивною культурою на підприємствах сфери послу г. Менеджмент та підприємництво . 2019.№2. С. 45-54.uk_UA
dc.relation.references77. Шерстюк Р. Владимир О. Ейдетика на службі готельно ресторанного бізнесу: смак, дизайн та етичність застосування International Science Journal of Management, Ec onomics & Finance. 2024. Вип 3 (1) с. 47-61uk_UA
dc.relation.references78. Шерстюк Р., Стойко І., Паляниця В. Організаційна культура управління: адхократія, компетентність і лідерство. Соціально економічні проблеми і держава . 2022. Вип. 1 (26). С. 37-45. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22srpkil.pdfuk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:241 — готельно-ресторанна справа

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Авторська довідка_Голодрига.doc44 kBMicrosoft WordGöster/Aç
dyplom_Holodryha M_R_2025.pdf3,34 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları