Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50166

Назва: Антимікробна активність нізину на Escherichia Coli
Інші назви: Antimibromic activity of nisin on escherichia Coli
Автори: Перкій, Ю. Б.
Кухтин, Микола Дмитрович
Болтик, Н. П.
Perkiy, Yu. B.
Kukhtyn, M. D.
Boltyk, N. P.
Приналежність: Тернопільська дослідна станція Інституту ветеринарної медицини НААН, Україна
Тернопільський національний технічний університет імені І. Пулюя, Україна
Бібліографічний опис: Перкій Ю. Б. Антимікробна активність нізину на Escherichia Coli / Ю. Б. Перкій, Микола Дмитрович Кухтин, Н. П. Болтик // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 75–76. — (Харчова хімія, біохімія, біотехнологія та функціональні харчові продукти).
Бібліографічне посилання: Перкій Ю. Б., Болтик Н. П. Антимікробна активність нізину на Escherichia Coli // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 75–76.
Bibliographic citation (APA): Perkiy, Yu. B., Kukhtyn, M. D., & Boltyk, N. P. (2025). Antymikrobna aktyvnist nizynu na Escherichia Coli [Antimibromic activity of nisin on escherichia Coli]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 75-76. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Perkiy Yu. B., Kukhtyn M. D., Boltyk N. P. (2025) Antymikrobna aktyvnist nizynu na Escherichia Coli [Antimibromic activity of nisin on escherichia Coli]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 75-76 [in Ukrainian].
Є частиною видання: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025
Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025
Конференція/захід: Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Журнал/збірник: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Дата публікації: 25-вер-2025
Дата внесення: 28-жов-2025
Видавництво: ФОП Паляниця В. А.
Місце видання, проведення: Тернопіль
Ternopil
Часове охоплення: 25 – 26 вересня 2025 р.
УДК: 664
615.281.9
579.842.11
Кількість сторінок: 2
Діапазон сторінок: 75-76
Початкова сторінка: 75
Кінцева сторінка: 76
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50166
ISBN: 978-617-8751-03-6
Власник авторського права: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
© ФОП Паляниця В. А., 2025
URL-посилання пов’язаного матеріалу: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2016.10.013
https://doi.org/10.1080/10408398.2013.763765
https://doi.org/10.1016/j.ifset.2018.06.008
https://doi.org/10.1016/j.ijantimicag.2016.08.016
https://doi.org/10.1016/j.tifs.2009.01.056
https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2022.109324
Перелік літератури: 1. Meira, S. M. M., Zehetmeyer, G., Werner, J. O., & Brandelli, A. (2017) A novel active packaging material based on starch-halloysite nanocomposites incorporating antimicrobial peptides. Food Hydrocolloids, 63, 561–570. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2016.10.013
2. Gharsallaoui, A., Oulahal, N., Joly, C., & Degraeve, P. (2016). Nisin as a food preservative: Part 1: Physicochemical properties, antimicrobial activity, and main uses. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 56(8), 1262–1274. https://doi.org/10.1080/10408398.2013.763765
3. Santos, J. C. P., Sousa, R. C. S., Otoni, C. G., Moraes, A. R. F., Souza, V. G. L., Medeiros, E. A. A., … Soares N. F. F. (2018). Nisin and other antimicrobial peptides: Production, mechanisms of action, and pplication in active food packaging. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 48, 179–194. https://doi.org/10.1016/j.ifset.2018.06.008
4. Ahmad, V., Khan, M. S., Jamal, Q. M. S., Alzohairy, M. A., Karaawi, M. A. A., & Siddiqui M. U. (2017). Antimicrobial potential of bacteriocins: in therapy, agriculture and food preservation. International Journal of Antimicrobial Agents, 49(1), 1–11. https://doi.org/10.1016/j.ijantimicag.2016.08.016
5. de Arauz, L. J., Jozala, A. F., Mazzola, P. G., & Penna, C. V. (2009). Nisin biotechnological production and application: A review. Trends Food Sci. Technol., 20(3–4), 146–154. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2009.01.056
6. Zhao, G., Kempen, P. J., Zheng, T., Jakobsen, T. H., Zhao, S., Gu, L., ... Jensen, P. R. (2023). Synergistic bactericidal effect of nisin and phytic acid against Escherichia coli O157:H7. Food Control., 144, 109324. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2022.109324
References: 1. Meira, S. M. M., Zehetmeyer, G., Werner, J. O., & Brandelli, A. (2017) A novel active packaging material based on starch-halloysite nanocomposites incorporating antimicrobial peptides. Food Hydrocolloids, 63, 561–570. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2016.10.013
2. Gharsallaoui, A., Oulahal, N., Joly, C., & Degraeve, P. (2016). Nisin as a food preservative: Part 1: Physicochemical properties, antimicrobial activity, and main uses. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 56(8), 1262–1274. https://doi.org/10.1080/10408398.2013.763765
3. Santos, J. C. P., Sousa, R. C. S., Otoni, C. G., Moraes, A. R. F., Souza, V. G. L., Medeiros, E. A. A., … Soares N. F. F. (2018). Nisin and other antimicrobial peptides: Production, mechanisms of action, and pplication in active food packaging. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 48, 179–194. https://doi.org/10.1016/j.ifset.2018.06.008
4. Ahmad, V., Khan, M. S., Jamal, Q. M. S., Alzohairy, M. A., Karaawi, M. A. A., & Siddiqui M. U. (2017). Antimicrobial potential of bacteriocins: in therapy, agriculture and food preservation. International Journal of Antimicrobial Agents, 49(1), 1–11. https://doi.org/10.1016/j.ijantimicag.2016.08.016
5. de Arauz, L. J., Jozala, A. F., Mazzola, P. G., & Penna, C. V. (2009). Nisin biotechnological production and application: A review. Trends Food Sci. Technol., 20(3–4), 146–154. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2009.01.056
6. Zhao, G., Kempen, P. J., Zheng, T., Jakobsen, T. H., Zhao, S., Gu, L., ... Jensen, P. R. (2023). Synergistic bactericidal effect of nisin and phytic acid against Escherichia coli O157:H7. Food Control., 144, 109324. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2022.109324
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.