このアイテムの引用には次の識別子を使用してください: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50166

タイトル: Антимікробна активність нізину на Escherichia Coli
その他のタイトル: Antimibromic activity of nisin on escherichia Coli
著者: Перкій, Ю. Б.
Кухтин, Микола Дмитрович
Болтик, Н. П.
Perkiy, Yu. B.
Kukhtyn, M. D.
Boltyk, N. P.
Affiliation: Тернопільська дослідна станція Інституту ветеринарної медицини НААН, Україна
Тернопільський національний технічний університет імені І. Пулюя, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Перкій Ю. Б. Антимікробна активність нізину на Escherichia Coli / Ю. Б. Перкій, Микола Дмитрович Кухтин, Н. П. Болтик // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 75–76. — (Харчова хімія, біохімія, біотехнологія та функціональні харчові продукти).
Bibliographic reference (2015): Перкій Ю. Б., Болтик Н. П. Антимікробна активність нізину на Escherichia Coli // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 75–76.
Bibliographic citation (APA): Perkiy, Yu. B., Kukhtyn, M. D., & Boltyk, N. P. (2025). Antymikrobna aktyvnist nizynu na Escherichia Coli [Antimibromic activity of nisin on escherichia Coli]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 75-76. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Perkiy Yu. B., Kukhtyn M. D., Boltyk N. P. (2025) Antymikrobna aktyvnist nizynu na Escherichia Coli [Antimibromic activity of nisin on escherichia Coli]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 75-76 [in Ukrainian].
Is part of: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025
Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025
Conference/Event: Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Journal/Collection: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
発行日: 25-9月-2025
Date of entry: 28-10月-2025
出版者: ФОП Паляниця В. А.
Place of the edition/event: Тернопіль
Ternopil
Temporal Coverage: 25 – 26 вересня 2025 р.
UDC: 664
615.281.9
579.842.11
Number of pages: 2
Page range: 75-76
Start page: 75
End page: 76
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50166
ISBN: 978-617-8751-03-6
Copyright owner: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
© ФОП Паляниця В. А., 2025
URL for reference material: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2016.10.013
https://doi.org/10.1080/10408398.2013.763765
https://doi.org/10.1016/j.ifset.2018.06.008
https://doi.org/10.1016/j.ijantimicag.2016.08.016
https://doi.org/10.1016/j.tifs.2009.01.056
https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2022.109324
References (Ukraine): 1. Meira, S. M. M., Zehetmeyer, G., Werner, J. O., & Brandelli, A. (2017) A novel active packaging material based on starch-halloysite nanocomposites incorporating antimicrobial peptides. Food Hydrocolloids, 63, 561–570. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2016.10.013
2. Gharsallaoui, A., Oulahal, N., Joly, C., & Degraeve, P. (2016). Nisin as a food preservative: Part 1: Physicochemical properties, antimicrobial activity, and main uses. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 56(8), 1262–1274. https://doi.org/10.1080/10408398.2013.763765
3. Santos, J. C. P., Sousa, R. C. S., Otoni, C. G., Moraes, A. R. F., Souza, V. G. L., Medeiros, E. A. A., … Soares N. F. F. (2018). Nisin and other antimicrobial peptides: Production, mechanisms of action, and pplication in active food packaging. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 48, 179–194. https://doi.org/10.1016/j.ifset.2018.06.008
4. Ahmad, V., Khan, M. S., Jamal, Q. M. S., Alzohairy, M. A., Karaawi, M. A. A., & Siddiqui M. U. (2017). Antimicrobial potential of bacteriocins: in therapy, agriculture and food preservation. International Journal of Antimicrobial Agents, 49(1), 1–11. https://doi.org/10.1016/j.ijantimicag.2016.08.016
5. de Arauz, L. J., Jozala, A. F., Mazzola, P. G., & Penna, C. V. (2009). Nisin biotechnological production and application: A review. Trends Food Sci. Technol., 20(3–4), 146–154. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2009.01.056
6. Zhao, G., Kempen, P. J., Zheng, T., Jakobsen, T. H., Zhao, S., Gu, L., ... Jensen, P. R. (2023). Synergistic bactericidal effect of nisin and phytic acid against Escherichia coli O157:H7. Food Control., 144, 109324. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2022.109324
References (International): 1. Meira, S. M. M., Zehetmeyer, G., Werner, J. O., & Brandelli, A. (2017) A novel active packaging material based on starch-halloysite nanocomposites incorporating antimicrobial peptides. Food Hydrocolloids, 63, 561–570. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2016.10.013
2. Gharsallaoui, A., Oulahal, N., Joly, C., & Degraeve, P. (2016). Nisin as a food preservative: Part 1: Physicochemical properties, antimicrobial activity, and main uses. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 56(8), 1262–1274. https://doi.org/10.1080/10408398.2013.763765
3. Santos, J. C. P., Sousa, R. C. S., Otoni, C. G., Moraes, A. R. F., Souza, V. G. L., Medeiros, E. A. A., … Soares N. F. F. (2018). Nisin and other antimicrobial peptides: Production, mechanisms of action, and pplication in active food packaging. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 48, 179–194. https://doi.org/10.1016/j.ifset.2018.06.008
4. Ahmad, V., Khan, M. S., Jamal, Q. M. S., Alzohairy, M. A., Karaawi, M. A. A., & Siddiqui M. U. (2017). Antimicrobial potential of bacteriocins: in therapy, agriculture and food preservation. International Journal of Antimicrobial Agents, 49(1), 1–11. https://doi.org/10.1016/j.ijantimicag.2016.08.016
5. de Arauz, L. J., Jozala, A. F., Mazzola, P. G., & Penna, C. V. (2009). Nisin biotechnological production and application: A review. Trends Food Sci. Technol., 20(3–4), 146–154. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2009.01.056
6. Zhao, G., Kempen, P. J., Zheng, T., Jakobsen, T. H., Zhao, S., Gu, L., ... Jensen, P. R. (2023). Synergistic bactericidal effect of nisin and phytic acid against Escherichia coli O157:H7. Food Control., 144, 109324. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2022.109324
Content type: Conference Abstract
出現コレクション:Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025)

このアイテムのファイル:
ファイル 記述 サイズフォーマット 
ICFSI_2025_Perkiy_Yu_B-Antimibromic_activity_of_75-76.pdf548,15 kBAdobe PDF見る/開く
ICFSI_2025_Perkiy_Yu_B-Antimibromic_activity_of_75-76__COVER.png488,18 kBimage/png見る/開く


このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。