Please use this identifier to cite or link to this item:
                
    http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50158
| Title: | Перспективи використання рослинних білкових компонентів при виробництві продуктів для ентерального харчування | 
| Other Titles: | Prospects of using plant-orrigin protein components in the production of products for enteral nutrition | 
| Authors: | Антюшко, Д. П. Antiushko, D. P.  | 
| Affiliation: | Державний торговельно-економічний університет, Україна | 
| Bibliographic description (Ukraine): | Антюшко Д. П. Перспективи використання рослинних білкових компонентів при виробництві продуктів для ентерального харчування / Д. П. Антюшко // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 13–14. — (Інноваційні технології виробництва харчових продуктів). | 
| Bibliographic reference (2015): | Антюшко Д. П. Перспективи використання рослинних білкових компонентів при виробництві продуктів для ентерального харчування // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 13–14. | 
| Bibliographic citation (APA): | Antiushko, D. P. (2025). Perspektyvy vykorystannia roslynnykh bilkovykh komponentiv pry vyrobnytstvi produktiv dlia enteralnoho kharchuvannia [Prospects of using plant-orrigin protein components in the production of products for enteral nutrition]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 13-14. [in Ukrainian]. | 
| Bibliographic citation (CHICAGO): | Antiushko D. P. (2025) Perspektyvy vykorystannia roslynnykh bilkovykh komponentiv pry vyrobnytstvi produktiv dlia enteralnoho kharchuvannia [Prospects of using plant-orrigin protein components in the production of products for enteral nutrition]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 13-14 [in Ukrainian]. | 
| Is part of: | Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025 Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025  | 
| Conference/Event: | Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя | 
| Journal/Collection: | Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя | 
| Issue Date: | 25-Sep-2025 | 
| Date of entry: | 28-Oct-2025 | 
| Publisher: | ФОП Паляниця В. А. | 
| Place of the edition/event: | Тернопіль Ternopil  | 
| Temporal Coverage: | 25 – 26 вересня 2025 р. | 
| UDC: | 613.26 [641.1 613.032.33]  | 
| Number of pages: | 2 | 
| Page range: | 13-14 | 
| Start page: | 13 | 
| End page: | 14 | 
| URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50158 | 
| ISBN: | 978-617-8751-03-6 | 
| Copyright owner: | © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025 © ФОП Паляниця В. А., 2025  | 
| URL for reference material: | https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80#Text https://dpssukraine-my.sharepoint.com/:x:/g/personal/n_hyrfanova_dpss_gov_ua/EdCSUfw6wjFDvnXXwP9VkmYB8PFXLBWZ0kzAKFsAgKHlNw?rtime=gCJTZTH13Ug https://doi.org/10.1016/j.clp.2023.04.005 https://doi.org/10.1016/j.clnu.2021.10.018 https://www.fortunebusinessinsights.com/industry-reports/food-for-special-medical-purpose-fsmp-market-100320  | 
| References (Ukraine): | 1. Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів : Закон України № 771/97-ВР, редакція від 18.12.2024. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80#Text 2. Перелік повідомлень про намір введення в обіг дитячого харчування, харчових продуктів для спеціальних медичних цілей та харчових продуктів для контролю ваги (2025). https://dpssukraine-my.sharepoint.com/:x:/g/personal/n_hyrfanova_dpss_gov_ua/EdCSUfw6wjFDvnXXwP9VkmYB8PFXLBWZ0kzAKFsAgKHlNw?rtime=gCJTZTH13Ug 3. Salas, A.A., Travers, C.P. (2023). The Practice of Enteral Nutrition: Clinical Evidence for Feeding Protocols. Clin Perinatol, 50(3), 607-623. doi: https://doi.org/10.1016/j.clp.2023.04.005 4. Doley, J. (2022). Enteral Nutrition Overview. Nutrients, 14(11), 2180. doi: 10.3390/nu14112180 5. Bischoff, S.C., Austin, P., Boeykens, K., Chourdakis, M., Cuerda, C., Jonkers-Schuitema, C., Lichota, M., Nyulasi, I., Schneider, S.M., Stanga, Z., Pironi, L. (2022). ESPEN practical guideline: Home enteral nutrition. Clin Nutr., 41(2), 468-488. doi: https://doi.org/10.1016/j.clnu.2021.10.018 6. Fortune Business Insights. (2024). Food for Special Medical Purpose (FSMP) Market Size, Share and Global Trend by Type (Nutritionally Complete Foods, Nutritionally Complete Foods, Nutritionally Complete Foods with A Disease, Nutritionally Complete Foods), By Form (Oral, Injectable, Others), By End User (Hospitals, Clinics, Ambulatory Surgical Centers, Homecare Settings), and Regional Forecast, 2024-2032. https://www.fortunebusinessinsights.com/industry-reports/food-for-special-medical-purpose-fsmp-market-100320 7. Асланян, С.А., Гуліч, М.П., Лакша, А.М., Притульська, Н.В., Собко, І.В., Компанієць, А.О., Фомін, О.О. (2016). Науково-практичні засади розробки харчових продуктів для спеціальних медичних цілей: практика ЄС та України. Медичне забезпечення антитерористичної операції: науково-організаційні та медико-соціальні аспекти : збірник наукових праць, 144-150.  | 
| References (International): | 1. Pro osnovni pryntsypy ta vymohy do bezpechnosti ta yakosti kharchovykh produktiv : Zakon Ukrainy No  771/97-VR, redaktsiia vid 18.12.2024. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80#Text 2. Perelik povidomlen pro namir vvedennia v obih dytiachoho kharchuvannia, kharchovykh produktiv dlia spetsialnykh medychnykh tsilei ta kharchovykh produktiv dlia kontroliu vahy (2025). https://dpssukraine-my.sharepoint.com/:x:/g/personal/n_hyrfanova_dpss_gov_ua/EdCSUfw6wjFDvnXXwP9VkmYB8PFXLBWZ0kzAKFsAgKHlNw?rtime=gCJTZTH13Ug 3. Salas, A.A., Travers, C.P. (2023). The Practice of Enteral Nutrition: Clinical Evidence for Feeding Protocols. Clin Perinatol, 50(3), 607-623. doi: https://doi.org/10.1016/j.clp.2023.04.005 4. Doley, J. (2022). Enteral Nutrition Overview. Nutrients, 14(11), 2180. doi: 10.3390/nu14112180 5. Bischoff, S.C., Austin, P., Boeykens, K., Chourdakis, M., Cuerda, C., Jonkers-Schuitema, C., Lichota, M., Nyulasi, I., Schneider, S.M., Stanga, Z., Pironi, L. (2022). ESPEN practical guideline: Home enteral nutrition. Clin Nutr., 41(2), 468-488. doi: https://doi.org/10.1016/j.clnu.2021.10.018 6. Fortune Business Insights. (2024). Food for Special Medical Purpose (FSMP) Market Size, Share and Global Trend by Type (Nutritionally Complete Foods, Nutritionally Complete Foods, Nutritionally Complete Foods with A Disease, Nutritionally Complete Foods), By Form (Oral, Injectable, Others), By End User (Hospitals, Clinics, Ambulatory Surgical Centers, Homecare Settings), and Regional Forecast, 2024-2032. https://www.fortunebusinessinsights.com/industry-reports/food-for-special-medical-purpose-fsmp-market-100320 7. Aslanian, S.A., Hulich, M.P., Laksha, A.M., Prytulska, N.V., Sobko, I.V., Kompaniiets, A.O., Fomin, O.O. (2016). Naukovo-praktychni zasady rozrobky kharchovykh produktiv dlia spetsialnykh medychnykh tsilei: praktyka YeS ta Ukrainy. Medychne zabezpechennia antyterorystychnoi operatsii: naukovo-orhanizatsiini ta medyko-sotsialni aspekty : zbirnyk naukovykh prats, 144-150.  | 
| Content type: | Conference Abstract | 
| Appears in Collections: | Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025) | 
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| ICFSI_2025_Antiushko_D_P-Prospects_of_using_plant_13-14.pdf | 545,32 kB | Adobe PDF | View/Open | |
| ICFSI_2025_Antiushko_D_P-Prospects_of_using_plant_13-14__COVER.png | 515,4 kB | image/png | View/Open | 
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.