Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50158

Назва: Перспективи використання рослинних білкових компонентів при виробництві продуктів для ентерального харчування
Інші назви: Prospects of using plant-orrigin protein components in the production of products for enteral nutrition
Автори: Антюшко, Д. П.
Antiushko, D. P.
Приналежність: Державний торговельно-економічний університет, Україна
Бібліографічний опис: Антюшко Д. П. Перспективи використання рослинних білкових компонентів при виробництві продуктів для ентерального харчування / Д. П. Антюшко // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 13–14. — (Інноваційні технології виробництва харчових продуктів).
Бібліографічне посилання: Антюшко Д. П. Перспективи використання рослинних білкових компонентів при виробництві продуктів для ентерального харчування // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 13–14.
Bibliographic citation (APA): Antiushko, D. P. (2025). Perspektyvy vykorystannia roslynnykh bilkovykh komponentiv pry vyrobnytstvi produktiv dlia enteralnoho kharchuvannia [Prospects of using plant-orrigin protein components in the production of products for enteral nutrition]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 13-14. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Antiushko D. P. (2025) Perspektyvy vykorystannia roslynnykh bilkovykh komponentiv pry vyrobnytstvi produktiv dlia enteralnoho kharchuvannia [Prospects of using plant-orrigin protein components in the production of products for enteral nutrition]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 13-14 [in Ukrainian].
Є частиною видання: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025
Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025
Конференція/захід: Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Журнал/збірник: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Дата публікації: 25-вер-2025
Дата внесення: 28-жов-2025
Видавництво: ФОП Паляниця В. А.
Місце видання, проведення: Тернопіль
Ternopil
Часове охоплення: 25 – 26 вересня 2025 р.
УДК: 613.26
[641.1
613.032.33]
Кількість сторінок: 2
Діапазон сторінок: 13-14
Початкова сторінка: 13
Кінцева сторінка: 14
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50158
ISBN: 978-617-8751-03-6
Власник авторського права: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
© ФОП Паляниця В. А., 2025
URL-посилання пов’язаного матеріалу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80#Text
https://dpssukraine-my.sharepoint.com/:x:/g/personal/n_hyrfanova_dpss_gov_ua/EdCSUfw6wjFDvnXXwP9VkmYB8PFXLBWZ0kzAKFsAgKHlNw?rtime=gCJTZTH13Ug
https://doi.org/10.1016/j.clp.2023.04.005
https://doi.org/10.1016/j.clnu.2021.10.018
https://www.fortunebusinessinsights.com/industry-reports/food-for-special-medical-purpose-fsmp-market-100320
Перелік літератури: 1. Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів : Закон України № 771/97-ВР, редакція від 18.12.2024. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80#Text
2. Перелік повідомлень про намір введення в обіг дитячого харчування, харчових продуктів для спеціальних медичних цілей та харчових продуктів для контролю ваги (2025). https://dpssukraine-my.sharepoint.com/:x:/g/personal/n_hyrfanova_dpss_gov_ua/EdCSUfw6wjFDvnXXwP9VkmYB8PFXLBWZ0kzAKFsAgKHlNw?rtime=gCJTZTH13Ug
3. Salas, A.A., Travers, C.P. (2023). The Practice of Enteral Nutrition: Clinical Evidence for Feeding Protocols. Clin Perinatol, 50(3), 607-623. doi: https://doi.org/10.1016/j.clp.2023.04.005
4. Doley, J. (2022). Enteral Nutrition Overview. Nutrients, 14(11), 2180. doi: 10.3390/nu14112180
5. Bischoff, S.C., Austin, P., Boeykens, K., Chourdakis, M., Cuerda, C., Jonkers-Schuitema, C., Lichota, M., Nyulasi, I., Schneider, S.M., Stanga, Z., Pironi, L. (2022). ESPEN practical guideline: Home enteral nutrition. Clin Nutr., 41(2), 468-488. doi: https://doi.org/10.1016/j.clnu.2021.10.018
6. Fortune Business Insights. (2024). Food for Special Medical Purpose (FSMP) Market Size, Share and Global Trend by Type (Nutritionally Complete Foods, Nutritionally Complete Foods, Nutritionally Complete Foods with A Disease, Nutritionally Complete Foods), By Form (Oral, Injectable, Others), By End User (Hospitals, Clinics, Ambulatory Surgical Centers, Homecare Settings), and Regional Forecast, 2024-2032. https://www.fortunebusinessinsights.com/industry-reports/food-for-special-medical-purpose-fsmp-market-100320
7. Асланян, С.А., Гуліч, М.П., Лакша, А.М., Притульська, Н.В., Собко, І.В., Компанієць, А.О., Фомін, О.О. (2016). Науково-практичні засади розробки харчових продуктів для спеціальних медичних цілей: практика ЄС та України. Медичне забезпечення антитерористичної операції: науково-організаційні та медико-соціальні аспекти : збірник наукових праць, 144-150.
References: 1. Pro osnovni pryntsypy ta vymohy do bezpechnosti ta yakosti kharchovykh produktiv : Zakon Ukrainy No 771/97-VR, redaktsiia vid 18.12.2024. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80#Text
2. Perelik povidomlen pro namir vvedennia v obih dytiachoho kharchuvannia, kharchovykh produktiv dlia spetsialnykh medychnykh tsilei ta kharchovykh produktiv dlia kontroliu vahy (2025). https://dpssukraine-my.sharepoint.com/:x:/g/personal/n_hyrfanova_dpss_gov_ua/EdCSUfw6wjFDvnXXwP9VkmYB8PFXLBWZ0kzAKFsAgKHlNw?rtime=gCJTZTH13Ug
3. Salas, A.A., Travers, C.P. (2023). The Practice of Enteral Nutrition: Clinical Evidence for Feeding Protocols. Clin Perinatol, 50(3), 607-623. doi: https://doi.org/10.1016/j.clp.2023.04.005
4. Doley, J. (2022). Enteral Nutrition Overview. Nutrients, 14(11), 2180. doi: 10.3390/nu14112180
5. Bischoff, S.C., Austin, P., Boeykens, K., Chourdakis, M., Cuerda, C., Jonkers-Schuitema, C., Lichota, M., Nyulasi, I., Schneider, S.M., Stanga, Z., Pironi, L. (2022). ESPEN practical guideline: Home enteral nutrition. Clin Nutr., 41(2), 468-488. doi: https://doi.org/10.1016/j.clnu.2021.10.018
6. Fortune Business Insights. (2024). Food for Special Medical Purpose (FSMP) Market Size, Share and Global Trend by Type (Nutritionally Complete Foods, Nutritionally Complete Foods, Nutritionally Complete Foods with A Disease, Nutritionally Complete Foods), By Form (Oral, Injectable, Others), By End User (Hospitals, Clinics, Ambulatory Surgical Centers, Homecare Settings), and Regional Forecast, 2024-2032. https://www.fortunebusinessinsights.com/industry-reports/food-for-special-medical-purpose-fsmp-market-100320
7. Aslanian, S.A., Hulich, M.P., Laksha, A.M., Prytulska, N.V., Sobko, I.V., Kompaniiets, A.O., Fomin, O.O. (2016). Naukovo-praktychni zasady rozrobky kharchovykh produktiv dlia spetsialnykh medychnykh tsilei: praktyka YeS ta Ukrainy. Medychne zabezpechennia antyterorystychnoi operatsii: naukovo-orhanizatsiini ta medyko-sotsialni aspekty : zbirnyk naukovykh prats, 144-150.
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.