Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48066
Назва: | Удосконалення вузла створення тиску преса марки Е8-ОПГ для відтискання сиру |
Інші назви: | Enhancement of the pressure creation unit in the E8-OPG press for cheese pressing |
Автори: | Конопка, Олександр Васильович |
Приналежність: | ТНТУ |
Бібліографічний опис: | Конопка О. В. Удосконалення вузла створення тиску преса марки Е8-ОПГ для відтискання сиру : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 — галузеве машинобудування / наук. кер. М.М. Шинкарик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя , 2024. 71 с. |
Дата публікації: | гру-2024 |
Дата подання: | гру-2024 |
Дата внесення: | 28-січ-2025 |
Видавництво: | ТНТУ |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | ТНТУ |
Науковий керівник: | Шинкарик, Марія Миколаївни |
УДК: | 637 |
Теми: | 133 галузеве машинобудування прес основа пресування удосконалення |
Діапазон сторінок: | 71 |
Короткий огляд (реферат): | Автор кваліфікаційної роботи освітнього рівня «магістр» – Конопка Олександр Васильович. Тема кваліфікаційної роботи магістра: Удосконалення вузла створення тиску преса марки Е8-ОПГ для відтискання сиру. Кваліфікаційну роботу магістра виконано в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя в 2024 році Кваліфікаційна робота магістра складається із розрахунково пояснювальної записки розміру 70 сторінки (26 рисунків) та графічної частини розміру 8 аркушів формату А1. В даній роботі запропоновано рішення щодо удосконалення вузла створення тиску преса марки Е8-ОПГ для відтискання сиру. |
Опис: | Задачі, які вирішуються у кваліфікаційній роботі: аналіз конструкцій сучасних пресів; розроблення заходів з удосконалення преса марки Е8-ОПГ з виконанням відповідних розрахунків; вибір методик та інструментів для виконання досліджень; виконання досліджень згідно розробленої струтури; аналіз отриманих результатів досліджень; розроблення заходів із охорони праці та техніки безпеки; вирішення питань щодо безпеки у надзвичайних ситуаціях. |
Зміст: | Вступ. 1. Аналіз сучасного стану пресів для сиру, вибір та обґрунтування основних напрямків дослідження. 2. Обгрунтування методів та методик досліджень. 3. Розроблення Розроблення нових проектно-технологічних і технічних вирішень щодо вдосконалення пресу Е8-ОПГ.4. Комп’ютерне моделювання наконечника штока вузла створення тиску преса марки Е8-ОПГ для відтискання сиру. 5. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 5.1. Заходи з охорони праці і техніки безпеки в сирцеху. 5.2. Заходи з безпеки в надзвичайних ситуаціях. Висновки. Перелік посилань. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48066 |
Власник авторського права: | © Конопка О. В., 2024 |
Перелік літератури: | 1. Конопка О.В., Бугера С.В. Методи визначення адгезії структурованих мас // Актуальні задачі сучасних технологій: зб. тез доповідей ХІIІ міжнар. наук.-практ. конф. молодих учених та студентів. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2024. С. 159. 2. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія молока і молочних продуктів. Київ: НУХТ, 2006. 351 с. 3. Сухенко Ю.Г. та ін. Технологія сиру: підручник. Київ: Компринт, 2015. 412 с. 4. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв. Київ: Інкос, Центр навч. літ., 2007. 344 с. 5. Бабанов І.Г. та ін. Інноваційне обладнання молокопереробних підприємств. Київ: ТОВ «ІНКОС», 2019. 718 с. 6. Железняк І.О., Косенко В.В.; за ред. Косенка В.В. Основи наукових досліджень. Суми: СумДПУ ім. А.С. Макаренка, 2014. 284 с. 7. Грищенко І.М., Григоренко О.М., Борисейко В.А. Основи наукових досліджень. Київ: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2001. 124 с. 8. Білуха М.Т. Методологія наукових досліджень. Київ: АБУ, 2002. 480 с. 9. Weber M., Verma G. SolidWorks Simulation 2017 Black Book. CADCAMCAE Works, 2016. 362 p. 10. Almattar T. Learn SolidWorks 2022. 2nd ed. Packt, 2022. 676 p. 11. Tran P. Certified SOLIDWORKS Professional Advanced Preparation Material. SDC Publications, 2018. 288 p. 12. Ворощук В.Я., Вітенько Т.М. Інжиніринг та 3D моделювання в середовищі SolidWorks: навч. посіб. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2023. 164 с. 13. Паска М.З. та ін. Інноваційний інженірінг: навч.-метод. посіб. Львів: ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, 2016. 82 с. 14. Kurowski P.M. Engineering Analysis with SolidWorks Simulation 2018. USA: SDC Publications, 2018. 597 p. 15. Systemes D. Theoretical Manual SolidWorks Simulation. Dassault Systemes, 2015. 114 p. 16. Самойчук К.О. та ін. Основи розрахунку та конструювання обладнання переробних і харчових виробництв: підручник. Київ: ПрофКнига, 2020. 428 с. 17. Ялпачик В.Ф. та ін. Розрахунки обладнання харчових виробництв: навчальний посібник. Мелітополь: Видавничий будинок ММД, 2014. 264 с 18. Панченко В.О. та ін. Монтаж, експлуатація та ремонт гідромашин і гідропневмоприводів. Суми: СумДУ, 2015. 151 с. 19. Корольов О.О. Ремонт та відновлення обладнання галузі: методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт для студентів усіх форм навчання спеціальності 181 – «Харчові технології». Частина II. Чернігів: ЧНТУ, 2017. 60 с. 20. Ткачук К.Н. та ін. Основи охорони праці: підручник. 2-ге вид. Київ: Основа, 2006. 448 с. 21. Одарченко М.С. та ін. Основи охорона праці. Харків: Стиль-Издат, 2017. 334 с. 22. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях: методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. 156 с. 23. Стручок В.С. Техноекологія та цивільна безпека. Частина «Цивільна безпека». Тернопіль: ФОП Паляниця. 24. Шинкарик М. М. Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом / М. М. Шинкарик, О.І. Кравець, Паперняк Р.В.// Зб. тез доп. ХIV Міжнародної науково-практичної конференції Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем 23-24 травня 2024 р. м. Чернігів, 2024. С. 310-312. 25. Improvement of environmental sustainability of milk processing enterprises / Oleh Kravets, Mariia Shynkaryk, Viktor Kravets // Scientific Journal of TNTU. — Tern.: TNTU, 2024. — Vol 114. — No 2. — P. 111–118. 26. Паперняк Р.В. Вплив механізації виробництва сиру кисломолочного на втрати білку / Р.В. Паперняк, М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // мат. Міжнародної науково-практичної конференції: «Біотехнології продовольчих продуктів: проблеми і перспективи» 10 грудня 2024 р. м. Київ : ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод». 2024. С.68-69. 27. Heat exchange in a chamber apparatus with a circulation circuit during cheese masses production / Mariia Shynkaryk, Viktor Voroshchuk, Oleh Kravets, Olha Krupa, Natalia Zvarych // Scientific Journal of TNTU. — Tern.: TNTU, 2022. — Vol 108. — No 4. — P. 43–53. 28. Орлюк Ю.Т. Реологічні особливості виробництва сиру / Ю.Т. Орлюк, М.М. Шинкарик, О.І. Кравець, М.Р. Коневич / Збірник наукових праць «Продовольчі ресурси» – 2018р. – № 10. – С. 226-231 |
Тип вмісту: | Master Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 133 — галузеве машинобудування |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КРМ Конопка_МОм-61.pdf | КРМ | 10,42 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора