このアイテムの引用には次の識別子を使用してください:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46944
タイトル: | Інноваційні шляхи удосконалення сервісного обслуговування на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі Кафе «Лабіринт») |
その他のタイトル: | Innovative approaches to improving service at restaurant enterprises (“Labyrinth” café as a case study) |
著者: | Коваленко, Артем Сергійович Kovalenko, Artem |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна |
Bibliographic description (Ukraine): | Коваленко А. С. Інноваційні шляхи удосконалення сервісного обслуговування на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі Кафе «Лабіринт») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. О. М. Владимир. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 79 с. |
発行日: | 12月-2024 |
Submitted date: | 12月-2024 |
Date of entry: | 28-12月-2024 |
出版者: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Supervisor: | Владимир, Ольга Михайлівна Vladymyr, Olha |
キーワード: | сервіс сервісне обслуговування інновації ресторанне господарство послуги клієнти якість меню алгоритм інноваційного сервісного обслуговування service customer service innovation restaurant industry the services clients quality menu innovative service algorithm |
Page range: | 1-79 |
抄録: | Дана магістерська робота присвячена розгляду інноваційних шляхів удосконалення сервісного обслуговування у закладах ресторанного господарства. У процесі дослідження розглянуто питання теоретичних основ сервісного обслуговування, розкрито сутність сервісу та його особливості ресторанному бізнесу, розглянуто стандарти сервісу та інноваційні підходи у ньому. У роботі досліджено особливості впровадження інновацій у діяльності Кафе «Лабіринт». З метою удосконалення сервісного обслуговування в Кафе «Лабіринт» на інноваційних засадах запропоновано розробити алгоритм інноваційного сервісного обслуговування, який складатиметься з ряду обґрунтованих кроків. The master's thesis is devoted to considering innovative approaches to improving service at restaurant enterprises. In the process of research, the issue of theoretical foundations of service was considered, the essence of service and its features in the restaurant business were revealed, service standards and innovative approaches in it were considered. In this paper explores the features of implementing innovations in the activities of the «Labyrinth» café. In order to improve the service in «Labyrinth» café on an innovative basis, it is suggested to develop an algorithm of innovative service, which will consist of a number of well-founded steps. |
Content: | ЗМІСТ ВСТУП...6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ СЕРВІСНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ В РЕСТОРАННОМУ ГОСПОДАРСТВІ ...10 1.1. Поняття сервісу та його особливості в ресторанному бізнесі...10 1.2. Стандарти сервісу в ресторанній індустрії та фактори, що на нього впливають...18 1.3. Інновації в сфері сервісу: сучасні тенденції та підходи...21 Висновки до розділу 1...26 РОЗДІЛ 2. ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙ У ДІЯЛЬНОСТІ КАФЕ «ЛАБІРИНТ»… 27 2.1. Загальна характеристика кафе «Лабіринт» …27 2.2. Організація сервісного обслуговування кафе «Лабіринт» ...32 2.3. Аналіз фінансових результатів діяльності кафе «Лабіринт» та їхня залежність від рівня обслуговування закладом кафе «Лабіринт» ...37 Висновки до розділу 2...42 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ СЕРВІСНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ В КАФЕ «ЛАБІРИНТ» НА ІННОВАЦІЙНИХ ЗАСАДАХ ...44 3.1. Обґрунтування необхідності та можливостей для впровадження інновацій у діяльність кафе «Лабіринт» ...44 3.2. Пропозиції щодо вдосконалення сервісного обслуговування в кафе «Лабіринт»… 47 3.3. Оцінка економічної ефективності впровадження інновацій сервісного обслуговування...54 Висновки до розділу 3...57 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ...60 4.1. Основи охорони праці в галузі ...60 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях...65 Висновки до розділу 4...70 ВИСНОВКИ ...71 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ...73 ДОДАТКИ |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46944 |
Copyright owner: | © Коваленко А.С., 2024 |
References (Ukraine): | 1. Jones А. Restaurant service: What it takes to knock it out of the park in 2023. URL: https://www.opentable.com/restaurant-solutions/resources/restaurant-service/ 2. Zuluaga T Update Your Restaurant Service Model to Thrive in Your Busy Season. URL: https://pos.toasttab.com/blog/on-the-line/restaurant-patio service-models?srsltid=AfmBOoqcgJGw_q8MgfwMUVYbXm6BRLDteNzWd7 3hO WbGaGoO6QWm2HMh 3. Revolution Ordering-Our Mission an d Values. Revolution Ordering. URL: https://www.revolutionordering.com/our-mission-and-values 4. Tam Nguyen . Types of Serv ice in Restaurants and Hotels. Menubly - QR Code Menu for Restaurants. URL: https://www.menubly.com/blog/types-of- service/ 5. Черевко О.В. C тратегічні пріоритети детінізації економіки України у си стемі економічної безпеки: макро та мікро вимір: Монографія. Черкаси: ПП Чабаненко Ю.А. Черкаси, 2014. 442 с. URL: https://eprints.cdu.edu.ua/447/1/shadow_economics.pdf 6. Cafelacus. Learn the characteristics that make a café enjoyable in order to spend more time there. Medium. URL: https://medium. com/@cafelacus66/learn-the-characteristics-that-make-a-café-enjoyable-in- order-to-spend-more-time-there-5f66db253d82 7. Innovation in the F&B Industry: How Restaurants, Bars, and Cafes Are Revolutionizing the Dining Experience - LUXlife Magazine. LUXlife Ma gazine. URL: https://lux life.digital/innovation-in-the-fb-industry-how- restaurants-bars-and-cafes-are-revolution-izing-the-dining-experience/ 8. Innovation in the Coffee Shop Industry in 2025 - Esquires Coffee. Esquires Coffee. URL: https://esquirescoffee.co.uk/news/innovation-coffee-shop- industry/ 9. Dobos О. Recommendations for Restaurant Improvement. GloriaFood. URL: https://www.restaurant-website-builder.com/recommendations-for-restaurant-improvement 10. Річний звіт кафе «Лабіринт» за 2021-2023 рік. 11. Андрушків Б., Кирич Н., Погайдак О., Шерстюк Р., Ратинський В. Шляхи удосконалення управління в період війни та у повоєнний період. Галицький економічний вісник. Тернопіль. ТНТУ, 2022. Том 78- 79. № 5-6. С. 179-189. 12. Малюта Л. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навч. посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2016. 232 с. 13. Андрушків Б.М., Паляниця В.А. Методи оцінки та а налізу ризику на підприємстві. Культура народів Причорно мор я . 2009. №162. С. 14. Архіпов В.В. Організація ресторанного господарства: навч. посіб. К. : Центр учбової літератури, 2015. 280 с. 15. Васюта В.Б., Тронь А.Ю. Шляхи покращення організації праці на підприємстві. Економічні науки-10. Економіка підприємства . URL: http://reposit.nupp.edu.ua/bitstream/PoltNTU/947/1/5fc326cea1f2c10521ed4172 6c 0a09e4-By%20Docs88.COM.pdf 16. Владимир О. Інноваційні підходи в організації інвестиційно фінансового співробітництва суб єктів підприємницького та банківського бізнесу. Соціально еконо мічні проблеми і держава . 2014. Вип.2 (11). С. 45-54. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2014/14vomptb.pdf 17. В ладимир О. Розвиток інноваційного виробництва шлях под олання бідності. « Проблеми формування та розвитку інноваційної інфраструктури» : матеріали Міжнародної науково практичної конференції (Львів, 25 травня 2020). Видавництво Львівської політехніки, С.289-290. 18. Владимир О. Фінансова підтримка інноваційного розви тку підприємств Україні Наука молода . ТНЕУ, 2014. Вип. 21. С. 19-25. 19. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитк у підприємств готельно ресторанного господарства. Галиць кий економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С.174-184. 20. Шерстюк Р., АндрушківБ., Ратинський В., Погайдак О., Кирич Н. Діджитал інструментарій відродження сервісної інфраструктури в умовах об єднання територіальних громад у повоєнний період наблизить економі ку України до європейських стандартів. Економіко- математичні методи і моделі. МММТЕС , 22 23 листопада 2022 року. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. С. 151-156. 21. Стойко І.І. Управління інноваціями: н авч.-метод. посіб. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 220 с. 22. Малюта Л.Я. Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно ресторанної сфери в туристичному контексті. Соціально-економічні проблеми і держава . 2017. Вип. 1 (16). С.148-158. 23. Кирич Н. Б., Андрушків Б. М., Погайдак О. Б. Інноваційна діяльність підприємств та організацій як метод стабілізації економіки регіонів України. Вісник економічної науки України . 200 9. № 1 (15). С. 23-25. 24. Шерстюк Р., Владимир О., Дудкін П ., Дудкіна О. Вплив пандемії COVID 19 на розвиток туризму в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення. Соціально економічні проблеми і держава . 2021. Вип. 2 (25). С. 641-652. URL: ht tp://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21srpsiv.pdf 25. Владимир О., Бажанова Н. Суспільні виклики та соціальна відповідальність бізнесу у час війни. Соціально-економічні проблеми і держава . Вип. 2 (27). С. 45-62. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22vomucv.pdf 26. Владимир О. Еволюційні зміни у розумінні дизайну об єктів готельно ресторанно го бізнесу . Всеукраїнська науково-практична конференція «Дизайн після епохи постмодерну: ідеї, теорія, практика », Київського національного університету культури і мистецтв (15 квітня). 2021. 51-56. 27. Vladymyr О. “Marshall Plan-2” - expectations and opportun ities for Ukraine and the world. Modern technologies for solving actual society s problems [Monograph]. Publishing House of University of Technology, Katowice, 2022. 450 p. 28. Владимир, О., Шерстюк, Р. Ейдетика на службі готельно ресторанного бізнесу: смак, д изайн та етичність застосування. International Science Journal of Management, Economics & Finance , 2024. 3(1), 47-61. 29. Владимир О. М. Психологічні особливості суспільства як ключовий фактор реформацій національної економіки. Галицький економічний вісник . Те рнопіль: ТНТУ, 2019. Том 56. № 1. С. 26-39. 30. Владимир О. Чесний бізнес в Україні: необхідна об єктивність та передумови введення. Вісник Тернопільського національного економічного університету . 2014. № 1. С. 71-80. 31. Нянько В. М., Паляниця В. А. Особливості р озвитку інноваційного маркетингу на підприємстві. Інноваційна економіка. 2013. №6. С. 212-217. 32. П ятницька Г.Т. Сучасні тренди розвитку ресторанного господарства в Україні. Економiка та держава . № 9. С. 66-73. 33. Гринько Т.В., Максімчук О.С. Проблеми та перспективи інноваційного розвитку вітчизняних підприємств сфери послуг. Проблеми економіки . 2015. № 1. С. 255-260 34. Шпилик С. Управління збутовою діяльністю підприємства. Галицький економічний вісник . №4(37). 2012. С. 88-95. 35. Закон України «Про охорону прац і» від 14.10.92 № 2695 XII. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2694-12 36. Гогіташвілі Г. Г., Карчевські Є. Т., Лапін В. М. Управління охороною праці та ризиком за міжнародними стандартами: навч. посіб. Київ: Знання, 2007. URL : http://westudents.com.ua/glavy/4814-42-upravlnnya- rizikami-metodi-otsnkiriziku.html 37. Конституція України. URL: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96 --%D0%B2%D1%80 38. Коржик Б.М. Основи охорони праці [навч.пос.]. Харків, ХДАМГ, 2002. 105с 39. ДБН В.2.5 28 2018 від 01.08.2018. Природне і штучне освітл ення. URL: https://ledeffect.com.ua/images/__branding/dbn2018.pdf vitle 40. Постанова головного державного санітарного лікаря України від 06.10.2021 № 13 «Про затвердженн я протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування на період карантину у зв язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID 19)». URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0 013488 21#Text 41. Закон України «Про пожежну безпеку» від 17.12.93 №2694 URL: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2694-12 42. ДСН3.3.6 042 99. Санітарні норми мікроклімату виробничих приміщень №42. URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/va042282-99#Text 43. Владимир О. Еволюція дизайну об єктів готельно ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу . Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну 2021. Том 4. №1. URL http://demiurge.kn ukim.edu.ua/article/view/236119 44. ДСТУ 7950:2015 Дизайн і ергономіка. Робоче місце під час виконання робіт стоячи. Загальні ергономічні вимоги від 22.06.2015 . URL: http://online.b udstandart.com/ua/catalog/doc page?id_doc=66665 45. ГОСТ12.2.033-78. ССБТ. Робоче місце при виконання стоячих робіт. Загальні ергономічні вимоги. URL : http://online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page?id_doc=66665 46. НПАОП0.01-95. Правила пожежної безпеки в Україні-1995.-196с. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0252-15 47. ГОСТ 12.1.005-88. ССБТ. Загальні санітарно гігієнічні вимоги до повітря робочої зони. URL: http://pidruchniki.com/16850303/bzhd/vim ogi_bezpeki_robochogo_mistsya_er gonomichni_vimogi 48. Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характер. Державна служба України з надзвичайних ситуацій. URL: https://dsns.gov.ua/uk/abetka-bezpeki/diyi-naselennya-v-umovax-nadzvicainix-situacii-vojennogo-xarakteru 49. Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні - Наказ Міністерст во внутрішніх справ України від 30.12.2014 № 1417 . URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0252-15 50. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ст упеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196 51. Стручок В.С. Т ехное кологія та цивільна безпека. Ч астина «Ц ивільна безпека » : н авчальний посібник . Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424 52. Інструкція першочергови х дій персоналу і посадових осіб підприємств, установ та організацій у разі загрози виникнення терористичних або диверсійних актів. Департамент освіти і науки. URL: https:// don.kyivcity.gov.ua/files/2015/4/28/bezpeka_zakladiv_new.pdf 53. Коваленко А. С., Владимир О. М. Юридичні ризики, що супроводжують процес відкриття кафе чи ресторану та шляхи їх уникнення. Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди ро звитку: Матеріали I Всеукраїнської науково практичної конференції пам яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка: Тернопіль, 26 травня 2023 року. Т ерн опіль : ФОП Паляниця В. А., 2023. С. 57-58. 54. Коваленко А., Владимир О. Основні ризики, з якими стикают ься організації бізнесу гостинності, подорожей і відпочинку . Вітчизняна наука на зламі епох: проблеми та перспективи розвитку. Матеріали Всеукраїнської науково практичної інтернет конференції, м. Переяслав,22 лютого 2024 року Переяслав, 2024. Вип.95. С. 13-16. 55. Коваленко А. С., Владимир О. М. Інноваційні технології в сфері HoReCa: нові можливості для ресторанного бізнесу. Управління бізнес- процесами підприємств у контексті індустрії 4.0 : Матеріали Ⅻ Всеукр. практ. конф. пам яті проф. ТНТУ ім. І. Пулю я, акад. НАН М. Г. Чумаченка. Тернопіль, 11 жовтня 2024 року. Т ернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2024. С. 49-50. 56. Малюта Л., Коваленко А., Хачатрян Д. Фінансове планування та бюджетування як ключові функції стратегічного управління для забезпечення довгостроков ого успіху ресторану. Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. V Міжнар. практ. конф. (24- 25 жовтня 2024 року, м. Львів). Львів, 2024. Том 1. С. 99-101. |
Content type: | Master Thesis |
出現コレクション: | 241 — готельно-ресторанна справа |
このアイテムのファイル:
ファイル | 記述 | サイズ | フォーマット | |
---|---|---|---|---|
Авторська довідка_Коваленко.docx | 15,8 kB | Microsoft Word XML | 見る/開く | |
dyplom_Kovalenko A_S_2024.pdf | 2,18 MB | Adobe PDF | 見る/開く |
このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。
管理ツール