Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46944
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorВладимир, Ольга Михайлівна-
dc.contributor.advisorVladymyr, Olha-
dc.contributor.authorКоваленко, Артем Сергійович-
dc.contributor.authorKovalenko, Artem-
dc.date.accessioned2024-12-28T22:42:47Z-
dc.date.available2024-12-28T22:42:47Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.date.submitted2024-12-
dc.identifier.citationКоваленко А. С. Інноваційні шляхи удосконалення сервісного обслуговування на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі Кафе «Лабіринт») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. О. М. Владимир. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 79 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46944-
dc.description.abstractДана магістерська робота присвячена розгляду інноваційних шляхів удосконалення сервісного обслуговування у закладах ресторанного господарства. У процесі дослідження розглянуто питання теоретичних основ сервісного обслуговування, розкрито сутність сервісу та його особливості ресторанному бізнесу, розглянуто стандарти сервісу та інноваційні підходи у ньому. У роботі досліджено особливості впровадження інновацій у діяльності Кафе «Лабіринт». З метою удосконалення сервісного обслуговування в Кафе «Лабіринт» на інноваційних засадах запропоновано розробити алгоритм інноваційного сервісного обслуговування, який складатиметься з ряду обґрунтованих кроків.uk_UA
dc.description.abstractThe master's thesis is devoted to considering innovative approaches to improving service at restaurant enterprises. In the process of research, the issue of theoretical foundations of service was considered, the essence of service and its features in the restaurant business were revealed, service standards and innovative approaches in it were considered. In this paper explores the features of implementing innovations in the activities of the «Labyrinth» café. In order to improve the service in «Labyrinth» café on an innovative basis, it is suggested to develop an algorithm of innovative service, which will consist of a number of well-founded steps.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП...6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ СЕРВІСНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ В РЕСТОРАННОМУ ГОСПОДАРСТВІ ...10 1.1. Поняття сервісу та його особливості в ресторанному бізнесі...10 1.2. Стандарти сервісу в ресторанній індустрії та фактори, що на нього впливають...18 1.3. Інновації в сфері сервісу: сучасні тенденції та підходи...21 Висновки до розділу 1...26 РОЗДІЛ 2. ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙ У ДІЯЛЬНОСТІ КАФЕ «ЛАБІРИНТ»… 27 2.1. Загальна характеристика кафе «Лабіринт» …27 2.2. Організація сервісного обслуговування кафе «Лабіринт» ...32 2.3. Аналіз фінансових результатів діяльності кафе «Лабіринт» та їхня залежність від рівня обслуговування закладом кафе «Лабіринт» ...37 Висновки до розділу 2...42 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ СЕРВІСНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ В КАФЕ «ЛАБІРИНТ» НА ІННОВАЦІЙНИХ ЗАСАДАХ ...44 3.1. Обґрунтування необхідності та можливостей для впровадження інновацій у діяльність кафе «Лабіринт» ...44 3.2. Пропозиції щодо вдосконалення сервісного обслуговування в кафе «Лабіринт»… 47 3.3. Оцінка економічної ефективності впровадження інновацій сервісного обслуговування...54 Висновки до розділу 3...57 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ...60 4.1. Основи охорони праці в галузі ...60 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях...65 Висновки до розділу 4...70 ВИСНОВКИ ...71 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ...73 ДОДАТКИuk_UA
dc.format.extent1-79-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectсервісuk_UA
dc.subjectсервісне обслуговуванняuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectресторанне господарствоuk_UA
dc.subjectпослугиuk_UA
dc.subjectклієнтиuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectменюuk_UA
dc.subjectалгоритм інноваційного сервісного обслуговуванняuk_UA
dc.subjectserviceuk_UA
dc.subjectcustomer serviceuk_UA
dc.subjectinnovationuk_UA
dc.subjectrestaurant industryuk_UA
dc.subjectthe servicesuk_UA
dc.subjectclientsuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectmenuuk_UA
dc.subjectinnovative service algorithmuk_UA
dc.titleІнноваційні шляхи удосконалення сервісного обслуговування на підприємствах ресторанного господарства (на прикладі Кафе «Лабіринт»)uk_UA
dc.title.alternativeInnovative approaches to improving service at restaurant enterprises (“Labyrinth” café as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Коваленко А.С., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.references1. Jones А. Restaurant service: What it takes to knock it out of the park in 2023. URL: https://www.opentable.com/restaurant-solutions/resources/restaurant-service/uk_UA
dc.relation.references2. Zuluaga T Update Your Restaurant Service Model to Thrive in Your Busy Season. URL: https://pos.toasttab.com/blog/on-the-line/restaurant-patio service-models?srsltid=AfmBOoqcgJGw_q8MgfwMUVYbXm6BRLDteNzWd7 3hO WbGaGoO6QWm2HMhuk_UA
dc.relation.references3. Revolution Ordering-Our Mission an d Values. Revolution Ordering. URL: https://www.revolutionordering.com/our-mission-and-valuesuk_UA
dc.relation.references4. Tam Nguyen . Types of Serv ice in Restaurants and Hotels. Menubly - QR Code Menu for Restaurants. URL: https://www.menubly.com/blog/types-of- service/uk_UA
dc.relation.references5. Черевко О.В. C тратегічні пріоритети детінізації економіки України у си стемі економічної безпеки: макро та мікро вимір: Монографія. Черкаси: ПП Чабаненко Ю.А. Черкаси, 2014. 442 с. URL: https://eprints.cdu.edu.ua/447/1/shadow_economics.pdfuk_UA
dc.relation.references6. Cafelacus. Learn the characteristics that make a café enjoyable in order to spend more time there. Medium. URL: https://medium. com/@cafelacus66/learn-the-characteristics-that-make-a-café-enjoyable-in- order-to-spend-more-time-there-5f66db253d82uk_UA
dc.relation.references7. Innovation in the F&B Industry: How Restaurants, Bars, and Cafes Are Revolutionizing the Dining Experience - LUXlife Magazine. LUXlife Ma gazine. URL: https://lux life.digital/innovation-in-the-fb-industry-how- restaurants-bars-and-cafes-are-revolution-izing-the-dining-experience/uk_UA
dc.relation.references8. Innovation in the Coffee Shop Industry in 2025 - Esquires Coffee. Esquires Coffee. URL: https://esquirescoffee.co.uk/news/innovation-coffee-shop- industry/uk_UA
dc.relation.references9. Dobos О. Recommendations for Restaurant Improvement. GloriaFood. URL: https://www.restaurant-website-builder.com/recommendations-for-restaurant-improvementuk_UA
dc.relation.references10. Річний звіт кафе «Лабіринт» за 2021-2023 рік.uk_UA
dc.relation.references11. Андрушків Б., Кирич Н., Погайдак О., Шерстюк Р., Ратинський В. Шляхи удосконалення управління в період війни та у повоєнний період. Галицький економічний вісник. Тернопіль. ТНТУ, 2022. Том 78- 79. № 5-6. С. 179-189.uk_UA
dc.relation.references12. Малюта Л. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навч. посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2016. 232 с.uk_UA
dc.relation.references13. Андрушків Б.М., Паляниця В.А. Методи оцінки та а налізу ризику на підприємстві. Культура народів Причорно мор я . 2009. №162. С.uk_UA
dc.relation.references14. Архіпов В.В. Організація ресторанного господарства: навч. посіб. К. : Центр учбової літератури, 2015. 280 с.uk_UA
dc.relation.references15. Васюта В.Б., Тронь А.Ю. Шляхи покращення організації праці на підприємстві. Економічні науки-10. Економіка підприємства . URL: http://reposit.nupp.edu.ua/bitstream/PoltNTU/947/1/5fc326cea1f2c10521ed4172 6c 0a09e4-By%20Docs88.COM.pdfuk_UA
dc.relation.references16. Владимир О. Інноваційні підходи в організації інвестиційно фінансового співробітництва суб єктів підприємницького та банківського бізнесу. Соціально еконо мічні проблеми і держава . 2014. Вип.2 (11). С. 45-54. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2014/14vomptb.pdfuk_UA
dc.relation.references17. В ладимир О. Розвиток інноваційного виробництва шлях под олання бідності. « Проблеми формування та розвитку інноваційної інфраструктури» : матеріали Міжнародної науково практичної конференції (Львів, 25 травня 2020). Видавництво Львівської політехніки, С.289-290.uk_UA
dc.relation.references18. Владимир О. Фінансова підтримка інноваційного розви тку підприємств Україні Наука молода . ТНЕУ, 2014. Вип. 21. С. 19-25.uk_UA
dc.relation.references19. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитк у підприємств готельно ресторанного господарства. Галиць кий економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С.174-184.uk_UA
dc.relation.references20. Шерстюк Р., АндрушківБ., Ратинський В., Погайдак О., Кирич Н. Діджитал інструментарій відродження сервісної інфраструктури в умовах об єднання територіальних громад у повоєнний період наблизить економі ку України до європейських стандартів. Економіко- математичні методи і моделі. МММТЕС , 22 23 листопада 2022 року. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. С. 151-156.uk_UA
dc.relation.references21. Стойко І.І. Управління інноваціями: н авч.-метод. посіб. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 220 с.uk_UA
dc.relation.references22. Малюта Л.Я. Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно ресторанної сфери в туристичному контексті. Соціально-економічні проблеми і держава . 2017. Вип. 1 (16). С.148-158.uk_UA
dc.relation.references23. Кирич Н. Б., Андрушків Б. М., Погайдак О. Б. Інноваційна діяльність підприємств та організацій як метод стабілізації економіки регіонів України. Вісник економічної науки України . 200 9. № 1 (15). С. 23-25.uk_UA
dc.relation.references24. Шерстюк Р., Владимир О., Дудкін П ., Дудкіна О. Вплив пандемії COVID 19 на розвиток туризму в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення. Соціально економічні проблеми і держава . 2021. Вип. 2 (25). С. 641-652. URL: ht tp://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21srpsiv.pdfuk_UA
dc.relation.references25. Владимир О., Бажанова Н. Суспільні виклики та соціальна відповідальність бізнесу у час війни. Соціально-економічні проблеми і держава . Вип. 2 (27). С. 45-62. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22vomucv.pdfuk_UA
dc.relation.references26. Владимир О. Еволюційні зміни у розумінні дизайну об єктів готельно ресторанно го бізнесу . Всеукраїнська науково-практична конференція «Дизайн після епохи постмодерну: ідеї, теорія, практика », Київського національного університету культури і мистецтв (15 квітня). 2021. 51-56.uk_UA
dc.relation.references27. Vladymyr О. “Marshall Plan-2” - expectations and opportun ities for Ukraine and the world. Modern technologies for solving actual society s problems [Monograph]. Publishing House of University of Technology, Katowice, 2022. 450 p.uk_UA
dc.relation.references28. Владимир, О., Шерстюк, Р. Ейдетика на службі готельно ресторанного бізнесу: смак, д изайн та етичність застосування. International Science Journal of Management, Economics & Finance , 2024. 3(1), 47-61.uk_UA
dc.relation.references29. Владимир О. М. Психологічні особливості суспільства як ключовий фактор реформацій національної економіки. Галицький економічний вісник . Те рнопіль: ТНТУ, 2019. Том 56. № 1. С. 26-39.uk_UA
dc.relation.references30. Владимир О. Чесний бізнес в Україні: необхідна об єктивність та передумови введення. Вісник Тернопільського національного економічного університету . 2014. № 1. С. 71-80.uk_UA
dc.relation.references31. Нянько В. М., Паляниця В. А. Особливості р озвитку інноваційного маркетингу на підприємстві. Інноваційна економіка. 2013. №6. С. 212-217.uk_UA
dc.relation.references32. П ятницька Г.Т. Сучасні тренди розвитку ресторанного господарства в Україні. Економiка та держава . № 9. С. 66-73.uk_UA
dc.relation.references33. Гринько Т.В., Максімчук О.С. Проблеми та перспективи інноваційного розвитку вітчизняних підприємств сфери послуг. Проблеми економіки . 2015. № 1. С. 255-260uk_UA
dc.relation.references34. Шпилик С. Управління збутовою діяльністю підприємства. Галицький економічний вісник . №4(37). 2012. С. 88-95.uk_UA
dc.relation.references35. Закон України «Про охорону прац і» від 14.10.92 № 2695 XII. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2694-12uk_UA
dc.relation.references36. Гогіташвілі Г. Г., Карчевські Є. Т., Лапін В. М. Управління охороною праці та ризиком за міжнародними стандартами: навч. посіб. Київ: Знання, 2007. URL : http://westudents.com.ua/glavy/4814-42-upravlnnya- rizikami-metodi-otsnkiriziku.htmluk_UA
dc.relation.references37. Конституція України. URL: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96 --%D0%B2%D1%80uk_UA
dc.relation.references38. Коржик Б.М. Основи охорони праці [навч.пос.]. Харків, ХДАМГ, 2002. 105сuk_UA
dc.relation.references39. ДБН В.2.5 28 2018 від 01.08.2018. Природне і штучне освітл ення. URL: https://ledeffect.com.ua/images/__branding/dbn2018.pdf vitleuk_UA
dc.relation.references40. Постанова головного державного санітарного лікаря України від 06.10.2021 № 13 «Про затвердженн я протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування на період карантину у зв язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID 19)». URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0 013488 21#Textuk_UA
dc.relation.references41. Закон України «Про пожежну безпеку» від 17.12.93 №2694 URL: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2694-12uk_UA
dc.relation.references42. ДСН3.3.6 042 99. Санітарні норми мікроклімату виробничих приміщень №42. URL: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/va042282-99#Textuk_UA
dc.relation.references43. Владимир О. Еволюція дизайну об єктів готельно ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу . Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну 2021. Том 4. №1. URL http://demiurge.kn ukim.edu.ua/article/view/236119uk_UA
dc.relation.references44. ДСТУ 7950:2015 Дизайн і ергономіка. Робоче місце під час виконання робіт стоячи. Загальні ергономічні вимоги від 22.06.2015 . URL: http://online.b udstandart.com/ua/catalog/doc page?id_doc=66665uk_UA
dc.relation.references45. ГОСТ12.2.033-78. ССБТ. Робоче місце при виконання стоячих робіт. Загальні ергономічні вимоги. URL : http://online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page?id_doc=66665uk_UA
dc.relation.references46. НПАОП0.01-95. Правила пожежної безпеки в Україні-1995.-196с. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0252-15uk_UA
dc.relation.references47. ГОСТ 12.1.005-88. ССБТ. Загальні санітарно гігієнічні вимоги до повітря робочої зони. URL: http://pidruchniki.com/16850303/bzhd/vim ogi_bezpeki_robochogo_mistsya_er gonomichni_vimogiuk_UA
dc.relation.references48. Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характер. Державна служба України з надзвичайних ситуацій. URL: https://dsns.gov.ua/uk/abetka-bezpeki/diyi-naselennya-v-umovax-nadzvicainix-situacii-vojennogo-xarakteruuk_UA
dc.relation.references49. Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні - Наказ Міністерст во внутрішніх справ України від 30.12.2014 № 1417 . URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0252-15uk_UA
dc.relation.references50. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ст упеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196uk_UA
dc.relation.references51. Стручок В.С. Т ехное кологія та цивільна безпека. Ч астина «Ц ивільна безпека » : н авчальний посібник . Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424uk_UA
dc.relation.references52. Інструкція першочергови х дій персоналу і посадових осіб підприємств, установ та організацій у разі загрози виникнення терористичних або диверсійних актів. Департамент освіти і науки. URL: https:// don.kyivcity.gov.ua/files/2015/4/28/bezpeka_zakladiv_new.pdfuk_UA
dc.relation.references53. Коваленко А. С., Владимир О. М. Юридичні ризики, що супроводжують процес відкриття кафе чи ресторану та шляхи їх уникнення. Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди ро звитку: Матеріали I Всеукраїнської науково практичної конференції пам яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка: Тернопіль, 26 травня 2023 року. Т ерн опіль : ФОП Паляниця В. А., 2023. С. 57-58.uk_UA
dc.relation.references54. Коваленко А., Владимир О. Основні ризики, з якими стикают ься організації бізнесу гостинності, подорожей і відпочинку . Вітчизняна наука на зламі епох: проблеми та перспективи розвитку. Матеріали Всеукраїнської науково практичної інтернет конференції, м. Переяслав,22 лютого 2024 року Переяслав, 2024. Вип.95. С. 13-16.uk_UA
dc.relation.references55. Коваленко А. С., Владимир О. М. Інноваційні технології в сфері HoReCa: нові можливості для ресторанного бізнесу. Управління бізнес- процесами підприємств у контексті індустрії 4.0 : Матеріали Ⅻ Всеукр. практ. конф. пам яті проф. ТНТУ ім. І. Пулю я, акад. НАН М. Г. Чумаченка. Тернопіль, 11 жовтня 2024 року. Т ернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2024. С. 49-50.uk_UA
dc.relation.references56. Малюта Л., Коваленко А., Хачатрян Д. Фінансове планування та бюджетування як ключові функції стратегічного управління для забезпечення довгостроков ого успіху ресторану. Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. V Міжнар. практ. конф. (24- 25 жовтня 2024 року, м. Львів). Львів, 2024. Том 1. С. 99-101.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Коваленко.docx15,8 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити
dyplom_Kovalenko A_S_2024.pdf2,18 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора