Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46942
Назва: «Удосконалення діяльності ресторанного бізнесу у контексті концепції сталого розвитку (на прикладі ресторану «Автопорт»)
Інші назви: «Improvement of the restaurant business in the context of the concept of sustainable Development (on the example of the restaurant “Avtoport”)
Автори: Янч, Ольга Володимирівна
Yanch, Olha
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Янч О. В. Удосконалення діяльності ресторанного бізнесу у контексті концепції сталого розвитку (на прикладі ресторану «Автопорт») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. М. Мельник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 85 с.
Дата публікації: гру-2024
Дата подання: гру-2024
Дата внесення: 28-гру-2024
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Мельник, Лілія Миколаїіна
Melnyk, Liliya
Теми: управління
ресторанний бізнес
концепція сталого розвитку
соціальна відповідальність
підприємство
екологічна сталість
management
restaurant business
sustainable development concept
social responsibility
enterprise
environmental sustainability
Діапазон сторінок: 1-85
Короткий огляд (реферат): Об'єкт дослідження – restaurant “Avtoport”. Метою роботи вивчення теоретичних засад та розроблення практичних рекомендацій щодо удосконалення діяльності ресторанного бізнесу в контексті реалізації концепції сталого розвитку, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності та соціально-екологічної відповідальності підприємств. Методи дослідження – аналіз і синтез; комплексний аналіз; порівняльний і економічний аналіз, метод опису, метод опитування Практичне значення одержаних результатів. Розроблено рекомендації для впровадження принципів сталого розвитку в діяльність ресторану «Автопорт», що сприяють збільшенню його ефективності та відповідності сучасним вимогам.
The Object of Investigation is PJSC "Dnipro Hotel", a four-star hotel. The Aim of the Work is to study the theoretical foundations and develop practical recommendations for improving the restaurant business in the context of implementing the concept of sustainable development aimed at increasing the competitiveness and social and environmental responsibility of enterprises. Research methods are analysis and synthesis; comprehensive analysis; comparative and economic analysis, method of description, survey method. The practical significance of the results obtained. Recommendations for the implementation of the principles of sustainable development in the activities of the restaurant “Avtoport” have been developed, which contribute to increasing its efficiency and compliance with modern requirements.
Зміст: ЗМІСТ ВСТУП ...7 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНИЙ РОЗДІЛ ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В РЕСТОРАННІЙ ІНДУСТРІЇ 1.1. Сутність та принципи сталого розвитку...11 1.2. Впровадження сталих практик в управління рестораном…17 1.3. Світовий досвід реалізації концепції сталого розвитку в ресторанній галузі...21 Висновок до теоретико-методичного розділу ...26 2. АНАЛІТИЧНО-РОЗРАХУНКОВИЙ РОЗДІЛ ДОСЛІДЖЕННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В РЕСТОРАНІ «АВТОПОРТ» 2.1. Загальна характеристика діяльності закладу «Автопорт»…28 2.2. Аналіз сприйняття концепції сталого розвитку споживачами ресторанного бізнесу ...36 2.3. Оцінка впровадження сталих практик в ресторані «Автопорт...46 Висновок до аналітично-розрахункового розділу ...51 3. ПРОЄКТНО-РОЗРАХУНКОВИЙ РОЗДІЛ ПРОПОЗИЦІЇ УДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ РЕСТОРАНУ «АВТОПОРТ» ЯК СОЦІАЛЬНО ВІДПОВІДАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ У КОНТЕКСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ 3.1. Забезпечення доступності ресторану для людей з інвалідністю ...53 3.2. Адаптація меню для осіб з вадами зору ...60 3.3. Підвищення кваліфікації персоналу для обслуговування людей з інвалідністю...66 Висновок до проєктно-розрахункового розділу ...72 4.ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 4.1. Забезпечення охорони праці в ресторані «Автопорт»...74 4.2. Підготовка ресторану до надзвичайних ситуацій...76 ВИСНОВКИ ...79 БІБЛІОГРАФІЯ ...82
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46942
Власник авторського права: © Янч О.В., 2024
Перелік літератури: 1. Мережа ресторанів "Привіт": справжня інклюзивність – це створення комфортних умов для всіх гостей. ТиКиїв. URL: https://tykyiv.com/establishments/merezha-restoraniv-privit-spravzhnia-inkliuzivnist-tse-stvorennia-rivnikh-umov-dlia-vsikh-gostei/
2. Нагорняк Г.С., Малюта Л.Я., Мельник Л.М. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. С. 30–39.URL: https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/32489/2/GEB_2020v64n3_Nahorniak_H-Determination_of_the_174-184.pdf
3. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії. Socio-Economic Problems and the State. 2023. URL: https://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdf
4. Andrushkiv B., Sorokivska O., Melnyk L., Palianytsia V., Sherstiuk R. Prospects for implementation of corporate environmental responsibility concept: the EU experience for Ukraine. Independent Journal of Management & Production. 2020. P. 600–614. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/32160/1/1220-21855-1-PB%20(1).pdf
5. Bürgi E. B. Chapter 1 History of the concept of sustainable development. Sustainable Development in International Law Making and Trade. 2015. P. 9–52. URL: https://doi.org/10.4337/978178471727
6. Chicago Sustainable Restaurant: Uncommon Ground. EthicalFoods. URL: https://ethicalfoods.com/chicago-sustainable-restaurant-uncommon-ground/
7. Dean J., Fielding K. S., Smith L., Church E., Wilson K. Eliciting diverse perspectives to prioritize community actions for biodiversity conservation. Conservation Biology. 2024. URL: https://doi.org/10.1111/cobi.14372
8. Dimopoulos P., Kokkoris P. Protection and Management of Species, Habitats, Ecosystems and Landscapes: Current Trends and Global Needs. Forests. 2020.URL: https://www.researchgate.net/publication/347160302_Protection_and_Management_of_Species_Habitats_Ecosystems_and_Landscapes_Current_Trends_and_Global_Needs
9. Faoziyah S. The Intersection of Environmental Sustainability and Social Welfare: A Framework for Integrated Policy Development. International Journal of Religion. 2024. URL: https://www.researchgate.net/publication/382849586_The_Intersection_of_Environmental_Sustainability_and_Social_Welfare_A_Framework_for_Integrated_Policy_Development
10. Harrach C., Geiger S., Schrader U. Sustainability empowerment in the workplace: determinants and effects. Sustainability Management Forum. 2020. URL: https://link.springer.com/article/10.1007/s00550-020-00505-1
11. How Haoma in Bangkok lives its philosophy of ‘grow to give back’. 50 best. URL: https://www.theworlds50best.com/stories/News/haoma-bangkok-sustainable-restaurant-award.html
12. How One Restaurant in Finland is Embracing Zero Waste in a Unique Way. FodorsTravel. URL: https://www.fodors.com/world/europe/finland/helsinki/experiences/news/how-finnish-restaurant-nolla-is-embracing-zero-waste
13. Interesting facts about the restaurant Attica, Melbourne, Australia. tabl. URL: https://tabl.com/magazine/interesting-facts-about-the-restaurant-attica-melbourne-australia.
14. Islam UI J., Nazir O., Rahman Z. Sustainably engaging employees in food wastage reduction: A conscious capitalism perspective. Journal of Cleaner Production. 2023. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0959652623002494?via=ihub
15. Lear L. J. Rachel Carson : witness for nature. Holt Paperbacks, 1997. 696 p. URL: https://archive.org/details/rachelcarson00lind/mode/2up
16. Madanaguli A., Dhir A., Kaur P., Srivastava S., Singh G. Environmental sustainability in restaurants. A systematic review and future research agenda on restaurant adoption of green practices. Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism. 2022. URL: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/15022250.2022.2134203#abstract
17. Mancheva-Ali O., Lilov I. Opportunities to achieve a sustainable restaurant business. SSRN Electronic Journal. 2018. URL: https://www.researchgate.net/publication/329135008_Opportunities_to_Achieve_a_Sustainable_Restaurant_Business
18. Meadows D. H., Meadows D L., Randers J., Behrens III W. W. The Limits to Growth. 1972. 211 p. URL: https://archive.org/details/TheLimitsToGrowth/mode/2up?utm_source
19. Report of the World Commission on Environment and Development. 1987. 374 p. URL: https://digitallibrary.un.org/record/139811?v=pdf
20. Report of the World Summit for Social Development. 1995. 129 p. URL: https://digitallibrary.un.org/record/198966?utm_source=&v=pdf
21. Restaurant Azurmendi. Azurmendi. URL: https://azurmendi.restaurant/en/
22. Sachdeva K. R. Balancing Progress and Protection: The Precautionary Principle in Global Environmental Governance. International Journal For Multidisciplinary Research. 2024. URL: https://doi.org/10.36948/ijfmr.2024.v06i05.28227
23. Singh M., Vallarasu K. Environmental Conservation and Sustainability: Strategies for a Greener Future. International Journal for Multidimensional Research Perspectives. 2023. URL: https://chandigarhphilosophers.com/index.php/ijmrp/article/view/97
24. Sorokivska O., Melnyk L., Mosiy O. Environmentally responsible business: the introduction of the European experience in Ukraine. Journal of International Business Studies. 2017. P. 1539–1547.
25. Spijkers O. Intergenerational Equity and the Sustainable Development Goals. Sustainability. 2018. URL: https://doi.org/10.3390/su10113836
26. Tiwari S. Polluter Pays Principle As A Principle Of Sustainable Development: A Study In Indian Scenario. South Asian Law Review Journal. 2022. P. 112–125. URL: https://salrj.thelawbrigade.com/articles/polluter-pays-principle-as-a-principle-of-sustainable-development-a-study-in-indian-scenario/
27. Why fyn restaurant won the flor de caña sustainable restaurant award at the world’s 50 best. The Sustainable restaurant association. URL: https://thesra.org/news-insights/stories/why-fyn-restaurant-won-the-flor-de-cana-sustainable-restaurant-award-at-the-world-s-50-best/
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Янч.doc68,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplom_Yanch O_V_2024.pdf10,49 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора