Utilize este identificador para referenciar este registo: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46942
Registo completo
Campo DCValorIdioma
dc.contributor.advisorМельник, Лілія Миколаїіна-
dc.contributor.advisorMelnyk, Liliya-
dc.contributor.authorЯнч, Ольга Володимирівна-
dc.contributor.authorYanch, Olha-
dc.date.accessioned2024-12-28T21:53:37Z-
dc.date.available2024-12-28T21:53:37Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.date.submitted2024-12-
dc.identifier.citationЯнч О. В. Удосконалення діяльності ресторанного бізнесу у контексті концепції сталого розвитку (на прикладі ресторану «Автопорт») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. М. Мельник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 85 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46942-
dc.description.abstractОб'єкт дослідження – restaurant “Avtoport”. Метою роботи вивчення теоретичних засад та розроблення практичних рекомендацій щодо удосконалення діяльності ресторанного бізнесу в контексті реалізації концепції сталого розвитку, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності та соціально-екологічної відповідальності підприємств. Методи дослідження – аналіз і синтез; комплексний аналіз; порівняльний і економічний аналіз, метод опису, метод опитування Практичне значення одержаних результатів. Розроблено рекомендації для впровадження принципів сталого розвитку в діяльність ресторану «Автопорт», що сприяють збільшенню його ефективності та відповідності сучасним вимогам.uk_UA
dc.description.abstractThe Object of Investigation is PJSC "Dnipro Hotel", a four-star hotel. The Aim of the Work is to study the theoretical foundations and develop practical recommendations for improving the restaurant business in the context of implementing the concept of sustainable development aimed at increasing the competitiveness and social and environmental responsibility of enterprises. Research methods are analysis and synthesis; comprehensive analysis; comparative and economic analysis, method of description, survey method. The practical significance of the results obtained. Recommendations for the implementation of the principles of sustainable development in the activities of the restaurant “Avtoport” have been developed, which contribute to increasing its efficiency and compliance with modern requirements.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП ...7 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНИЙ РОЗДІЛ ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В РЕСТОРАННІЙ ІНДУСТРІЇ 1.1. Сутність та принципи сталого розвитку...11 1.2. Впровадження сталих практик в управління рестораном…17 1.3. Світовий досвід реалізації концепції сталого розвитку в ресторанній галузі...21 Висновок до теоретико-методичного розділу ...26 2. АНАЛІТИЧНО-РОЗРАХУНКОВИЙ РОЗДІЛ ДОСЛІДЖЕННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В РЕСТОРАНІ «АВТОПОРТ» 2.1. Загальна характеристика діяльності закладу «Автопорт»…28 2.2. Аналіз сприйняття концепції сталого розвитку споживачами ресторанного бізнесу ...36 2.3. Оцінка впровадження сталих практик в ресторані «Автопорт...46 Висновок до аналітично-розрахункового розділу ...51 3. ПРОЄКТНО-РОЗРАХУНКОВИЙ РОЗДІЛ ПРОПОЗИЦІЇ УДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ РЕСТОРАНУ «АВТОПОРТ» ЯК СОЦІАЛЬНО ВІДПОВІДАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ У КОНТЕКСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ 3.1. Забезпечення доступності ресторану для людей з інвалідністю ...53 3.2. Адаптація меню для осіб з вадами зору ...60 3.3. Підвищення кваліфікації персоналу для обслуговування людей з інвалідністю...66 Висновок до проєктно-розрахункового розділу ...72 4.ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 4.1. Забезпечення охорони праці в ресторані «Автопорт»...74 4.2. Підготовка ресторану до надзвичайних ситуацій...76 ВИСНОВКИ ...79 БІБЛІОГРАФІЯ ...82uk_UA
dc.format.extent1-85-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectконцепція сталого розвиткуuk_UA
dc.subjectсоціальна відповідальністьuk_UA
dc.subjectпідприємствоuk_UA
dc.subjectекологічна сталістьuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectsustainable development conceptuk_UA
dc.subjectsocial responsibilityuk_UA
dc.subjectenterpriseuk_UA
dc.subjectenvironmental sustainabilityuk_UA
dc.title«Удосконалення діяльності ресторанного бізнесу у контексті концепції сталого розвитку (на прикладі ресторану «Автопорт»)uk_UA
dc.title.alternative«Improvement of the restaurant business in the context of the concept of sustainable Development (on the example of the restaurant “Avtoport”)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Янч О.В., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.references1. Мережа ресторанів "Привіт": справжня інклюзивність – це створення комфортних умов для всіх гостей. ТиКиїв. URL: https://tykyiv.com/establishments/merezha-restoraniv-privit-spravzhnia-inkliuzivnist-tse-stvorennia-rivnikh-umov-dlia-vsikh-gostei/uk_UA
dc.relation.references2. Нагорняк Г.С., Малюта Л.Я., Мельник Л.М. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. С. 30–39.URL: https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/32489/2/GEB_2020v64n3_Nahorniak_H-Determination_of_the_174-184.pdfuk_UA
dc.relation.references3. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії. Socio-Economic Problems and the State. 2023. URL: https://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdfuk_UA
dc.relation.references4. Andrushkiv B., Sorokivska O., Melnyk L., Palianytsia V., Sherstiuk R. Prospects for implementation of corporate environmental responsibility concept: the EU experience for Ukraine. Independent Journal of Management & Production. 2020. P. 600–614. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/32160/1/1220-21855-1-PB%20(1).pdfuk_UA
dc.relation.references5. Bürgi E. B. Chapter 1 History of the concept of sustainable development. Sustainable Development in International Law Making and Trade. 2015. P. 9–52. URL: https://doi.org/10.4337/978178471727uk_UA
dc.relation.references6. Chicago Sustainable Restaurant: Uncommon Ground. EthicalFoods. URL: https://ethicalfoods.com/chicago-sustainable-restaurant-uncommon-ground/uk_UA
dc.relation.references7. Dean J., Fielding K. S., Smith L., Church E., Wilson K. Eliciting diverse perspectives to prioritize community actions for biodiversity conservation. Conservation Biology. 2024. URL: https://doi.org/10.1111/cobi.14372uk_UA
dc.relation.references8. Dimopoulos P., Kokkoris P. Protection and Management of Species, Habitats, Ecosystems and Landscapes: Current Trends and Global Needs. Forests. 2020.URL: https://www.researchgate.net/publication/347160302_Protection_and_Management_of_Species_Habitats_Ecosystems_and_Landscapes_Current_Trends_and_Global_Needsuk_UA
dc.relation.references9. Faoziyah S. The Intersection of Environmental Sustainability and Social Welfare: A Framework for Integrated Policy Development. International Journal of Religion. 2024. URL: https://www.researchgate.net/publication/382849586_The_Intersection_of_Environmental_Sustainability_and_Social_Welfare_A_Framework_for_Integrated_Policy_Developmentuk_UA
dc.relation.references10. Harrach C., Geiger S., Schrader U. Sustainability empowerment in the workplace: determinants and effects. Sustainability Management Forum. 2020. URL: https://link.springer.com/article/10.1007/s00550-020-00505-1uk_UA
dc.relation.references11. How Haoma in Bangkok lives its philosophy of ‘grow to give back’. 50 best. URL: https://www.theworlds50best.com/stories/News/haoma-bangkok-sustainable-restaurant-award.htmluk_UA
dc.relation.references12. How One Restaurant in Finland is Embracing Zero Waste in a Unique Way. FodorsTravel. URL: https://www.fodors.com/world/europe/finland/helsinki/experiences/news/how-finnish-restaurant-nolla-is-embracing-zero-wasteuk_UA
dc.relation.references13. Interesting facts about the restaurant Attica, Melbourne, Australia. tabl. URL: https://tabl.com/magazine/interesting-facts-about-the-restaurant-attica-melbourne-australia.uk_UA
dc.relation.references14. Islam UI J., Nazir O., Rahman Z. Sustainably engaging employees in food wastage reduction: A conscious capitalism perspective. Journal of Cleaner Production. 2023. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0959652623002494?via=ihubuk_UA
dc.relation.references15. Lear L. J. Rachel Carson : witness for nature. Holt Paperbacks, 1997. 696 p. URL: https://archive.org/details/rachelcarson00lind/mode/2upuk_UA
dc.relation.references16. Madanaguli A., Dhir A., Kaur P., Srivastava S., Singh G. Environmental sustainability in restaurants. A systematic review and future research agenda on restaurant adoption of green practices. Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism. 2022. URL: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/15022250.2022.2134203#abstractuk_UA
dc.relation.references17. Mancheva-Ali O., Lilov I. Opportunities to achieve a sustainable restaurant business. SSRN Electronic Journal. 2018. URL: https://www.researchgate.net/publication/329135008_Opportunities_to_Achieve_a_Sustainable_Restaurant_Businessuk_UA
dc.relation.references18. Meadows D. H., Meadows D L., Randers J., Behrens III W. W. The Limits to Growth. 1972. 211 p. URL: https://archive.org/details/TheLimitsToGrowth/mode/2up?utm_sourceuk_UA
dc.relation.references19. Report of the World Commission on Environment and Development. 1987. 374 p. URL: https://digitallibrary.un.org/record/139811?v=pdfuk_UA
dc.relation.references20. Report of the World Summit for Social Development. 1995. 129 p. URL: https://digitallibrary.un.org/record/198966?utm_source=&v=pdfuk_UA
dc.relation.references21. Restaurant Azurmendi. Azurmendi. URL: https://azurmendi.restaurant/en/uk_UA
dc.relation.references22. Sachdeva K. R. Balancing Progress and Protection: The Precautionary Principle in Global Environmental Governance. International Journal For Multidisciplinary Research. 2024. URL: https://doi.org/10.36948/ijfmr.2024.v06i05.28227uk_UA
dc.relation.references23. Singh M., Vallarasu K. Environmental Conservation and Sustainability: Strategies for a Greener Future. International Journal for Multidimensional Research Perspectives. 2023. URL: https://chandigarhphilosophers.com/index.php/ijmrp/article/view/97uk_UA
dc.relation.references24. Sorokivska O., Melnyk L., Mosiy O. Environmentally responsible business: the introduction of the European experience in Ukraine. Journal of International Business Studies. 2017. P. 1539–1547.uk_UA
dc.relation.references25. Spijkers O. Intergenerational Equity and the Sustainable Development Goals. Sustainability. 2018. URL: https://doi.org/10.3390/su10113836uk_UA
dc.relation.references26. Tiwari S. Polluter Pays Principle As A Principle Of Sustainable Development: A Study In Indian Scenario. South Asian Law Review Journal. 2022. P. 112–125. URL: https://salrj.thelawbrigade.com/articles/polluter-pays-principle-as-a-principle-of-sustainable-development-a-study-in-indian-scenario/uk_UA
dc.relation.references27. Why fyn restaurant won the flor de caña sustainable restaurant award at the world’s 50 best. The Sustainable restaurant association. URL: https://thesra.org/news-insights/stories/why-fyn-restaurant-won-the-flor-de-cana-sustainable-restaurant-award-at-the-world-s-50-best/uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Aparece nas colecções:241 — готельно-ресторанна справа

Ficheiros deste registo:
Ficheiro Descrição TamanhoFormato 
Авторська довідка_Янч.doc68,5 kBMicrosoft WordVer/Abrir
dyplom_Yanch O_V_2024.pdf10,49 MBAdobe PDFVer/Abrir


Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.

Ferramentas administrativas