Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46912
Заглавие: | Удосконалення організації відпочинку і розваг на підприємствах індустрії гостинності (на прикладі готелю сімейного типу «Болгарія») |
Други Заглавия: | Improvement of leisure and entertainment organization in hospitality industry enterprises (family-owned "Bulgaria" hotel as a case study) |
Автори: | Мелешко, Наталія Мирославівна Meleshko, Nataliia |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна |
Bibliographic description (Ukraine): | Мелешко Н. М. Удосконалення організації відпочинку і розваг на підприємствах індустрії гостинності (на прикладі готелю сімейного типу «Болгарія») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. П. Д. Дудкін. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 91 с. |
Дата на Публикуване: | Дек-2024 |
Submitted date: | Дек-2024 |
Date of entry: | 26-Дек-2024 |
Издател: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Supervisor: | Дудкін, Павло Дмитрович Dudkin, Pavlo |
UDC: | 65.011, 647.9 |
Ключови Думи: | інновації готельно-ресторанний бізнес впровадження інноваційних проектів атракція готель сімейного типу innovation hospitality industry implementation of innovative projects attraction, family-type hotel |
Page range: | 1-91 |
Резюме: | Кваліфікаційна робота на тему “Удосконалення організації відпочинку і розваг на підприємствах індустрії гостинності (на прикладі готелю сімейного типу «Болгарія») базується на вивченні та аналізі підприємств, які надають різноманітні послуги у готельно-ресторанній сфері. На прикладі готелю сімейного типу «Болгарія» розглянуто основні засади управління та розвитку відпочинкових послуг, які мають за мету підвищення конкурентоспроможності суб’єкта підприємницької діяльності та максимального задоволення потреб споживача. У дослідженні запропоновано огляд доступних літературних джерел, проведено аналізування різноманітних підходів, які використовуються для імплементації атракцій у готельно-ресторанному бізнесі. Зазначено основні тенденції та фактори впливу на відбір інноваційних рішень, а також визначено найбільш привабливі, з економічної точки зору, напрямки дослідження. Кваліфікаційна робота характеризується актуальністю теми в розрізі викликів сьогодення, що стоять перед готельно-ресторанним бізнесом та здійснює обґрунтування важливості нових атракцій, як важливого чинника підвищення ефективності управління та розвитку готелю сімейного типу «Болгарія». Методологічною базою під час здійснення дослідження є огляд різних монографічних джерел, огляд базових дефініцій у готельно-ресторанному бізнесіі, а також використання економіко-статистичних методів, зокрема, анкетування та інтерв’ювання, які необхідні для збору даних, що характеризують інноваційні процеси у готелях сімейного типу. Загальні висновки, які можуть бути зроблені в результаті майбутніх досліджень, демонструють необхідність інноваційного розвитку готельно-ресторанного бізнесу та потребує покращення діяльності готелів сімейного типу. Qualification Paper: Improvement of leisure and entertainment organization in hospitality industry enterprises (family-owned "Bulgaria" hotel as a case study). This qualification paper delves into the optimization of recreational and entertainment services within the hospitality industry, using the family-type hotel "Bulgaria" as a case study. By examining various enterprises that provide hospitality services, the study explores the fundamental principles of managing and developing leisure offerings. The primary objective is to enhance the business's competitiveness and maximize customer satisfaction. The research involves a comprehensive review of relevant literature and an analysis of diverse approaches to implementing attractions in the hotel and restaurant industry. It identifies key trends and factors influencing the selection of innovative solutions, and pinpoints the most economically viable research avenues. The paper underscores the timeliness of this research in addressing the contemporary challenges faced by the hospitality industry. It substantiates the significance of novel attractions as a crucial factor in elevating the management efficiency and development of the family-type hotel "Bulgaria." Methodologically, the study relies on a review of various monographs, a comprehensive overview of fundamental concepts in the hospitality industry, and the application of economic and statistical methods such as surveys and interviews to gather data characterizing innovative processes in family-type hotels. The overall conclusions drawn from this research highlight the imperative of innovative development within the hospitality industry, particularly for family-type hotels. |
Content: | ЗМІСТ ВСТУП ...8 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЇ ВІДПОЧИНКУ І РОЗВАГ В ГОТЕЛЬНОМУ БІЗНЕСІ ...11 1.1. Сутність та основні завдання відпочинку і розваг в індустрії гостинності ...11 1.2. Роль відпочинку і розваг у задоволенні потреб споживачів ...19 1.3. Сучасні тренди в індустрії гостинності ...26 РОЗДІЛ 2. СИСТЕМНИЙ АНАЛІЗ ОРГАНІЗАЦІЇ ВІДПОЧИНКУ В ГОТЕЛІ СІМЕЙНОГО ТИПУ «БОЛГАРІЯ» ...36 2.1. Загальна характеристика готелю сімейного типу «Болгарія» ...36 2.2. Аналіз можливостей обслуговування іноземних туристів в готелі сімейного типу «Болгарія» ...46 2.3. Оцінка результативності надання основних та додаткових послуг в готелі сімейного типу «Болгарія» ...49 РОЗДІЛ 3. НАПРЯМКИ УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ВІДПОЧИНКУ І РОЗВАГ В ЗАКЛАДІ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ ...53 3.1. Розробка стратегії інклюзивного сімейного готелю ...53 3.2. Обґрунтування ефективності впровадження інвестиційних проектів в готелі сімейного типу «Болгарія»...59 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ .... 67 4.1. Організація проведення інструктажів з питань охорони праці ...67 4.2. Пожежна безпека ...69 ВИСНОВКИ ...73 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ...75 ДОДАТКИ ...79 |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46912 |
Copyright owner: | © Мелешко Н.М., 2024 |
References (Ukraine): | 1. Борисова О. В. Тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2012. Вип. 1(2). 331–338 с. 2. Бурий С.А. Інноваційний потенціал у сфері готельно–ресторанного бізнесу та туризму / С. А. Бурий Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2014. № 5. Т.2. С. 201–205 3. Бутенко А.Ю. Інновації у ресторанному бізнесі / А.Ю. Бутенко, Р.О. Бліщ : Матеріали ІV Міжнародної науково–практичної конференції Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг. 2016. С. 303–306. 4. Владимир О.М., Дудкіна О.П., Дудкін П.Д., Шерстюк Р.П. Вплив пандемії COVID-19 на розвиток туризму в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення. Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 641-652. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21srpsiv.pdf 5. Влащенко Н.М. Інноваційні технології в готельному господарстві: конспект лекцій 2016. 89 с. URL: http://tourlib.net/books_ukr/vlaschenko.pdf 6. Галасюк К.А. Оцінка інноваційного потенціалу підприємств готельного господарства : дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : 08.00.04 / Галасюк Катерина Артурівна. Одеса, 2016. 304 с. 7. Державна служба статистики України. Сфера гостинності : бюлетень / URL : http://www.ukrstat.gov.ua/. 8. Дудкін П.Д., Дудкіна О.П. Логістична та інфраструктурна складові дестинацій в індустрії гостинності. Соціально-економічні проблеми і держава. 2020. Вип. 1 (22). С. 57-65. URL:http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2020/20dpdvig.pdf 9. Закон України "Про туризм" (ВР України, Закон № 324/95-ВР від 15 вересня 1995 р. (із змінами та доповненнями) URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/324/95-%D0%B2%D1%80#Text 10. Індустрія гостинності: прогноз на 2023 рік. [Електронний ресурс]. URL: www.ey.com/UA/uk/Industries/Real-Estate 11. Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування»: матеріали VIII-ої Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М. Г. Чумаченка (Тернопіль, 28 березня 2019 року) / МОН України, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя [та ін.]. Тернопіль: 2019. 93 с. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/27904 12. Клапчук М.В., Біян В.І., Брухлій Б.В. Інноваційні технології в ресторанному господарстві. Карпатський край. 2015. № 1(2). С. 92–99. 13. Коваленко Н.О. Інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності в Україні / Н. О. Коваленко . Європейські перспективи. 2015. Вип. 7. С. 174. 14. Ковтуненко Ю.В. Впровадження системи управлінського обліку на підприємствах готельно–ресторанного бізнесу. Економіка. Фінанси. Право. 2018. №2/1 С. 15–17. 15. Ковтуненко Ю.В. Особливості бізнес-планування інноваційних проектів. Економіка: реалії часу. Науковий журнал. 2017. № 4 (32). С. 53–59. 16. Король, С. Я. Характеристика основної діяльності готелю. Стратегія розвитку туристичної індустрії та громадського харчування. Праці міжнар. наук.-пр. конф.: К.: КДТЕУ. 2020. С.124 – 128. 17. Летуновська Н. Є. Управління ефективністю соціальної інфраструктури промислових підприємств у сучасних умовах. Економічний вісник Донбасу. 2014. №1 (35). С. 139–147. 18. Мальська М.П. Готельний бізнес: теорія та практика : навчальний посібник. / Мальська М.П., Пандяк І.Г. К.: Центр учбової літератури, 2009. 472 с. 19. Маркетингова товарна політика: навч. посібник / Є.Крикавський, І. Дейнега, Р. Патора. 2-ге вид. Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2015. 276 с. 20. Матеріали готелю сімейного типу «Болгарія» 21. Мелешко Н. М., Оливко В. Й. Формування окремих аспектів бізнес-стратегії сучасного міні-готелю. Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку: матеріали дванадцятої всеукраїнської науково-практичної конференції, Тернопіль, 11.10.2024, ФОП Паляниця В. А., 2024. С. 72. [Електронний ресурс]. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46483 22. Навольська Н.В. Бенчмаркінг як інструмент підвищення ефективності діяльності підприємств Причорноморські економічні студії. 2016 №6. С. 84–87. 23. Нечаюк Л.І. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент: URL: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm. 24. Островська Г. Напрями розвитку управління інноваційними ідеями на підприємстві [Електронний ресурс] / Галина Островська, Людмила Малюта, Оксана Гладчук . Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С.131-143. URL : http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22ohyinp.pdf 25. Пермінова Г. В. Аналітично–концептуальні підходи до проблеми корпоративної соціальної відповідальності. Вісник Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». 2013. № 4. С. 81–84. 26. Постова В. В., Лук’янець А. В. Особливості формування та підтримка іміджу підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Підприємництво та інновації. 2020. №. 14. С. 63–67. 27. Про схвалення Стратегії демографічного розвитку України на період до 2040 року https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/922-2024-%D1%80#Text 28. Руденко В.П. Основи готельної справи. URL: http://pidruchniki.com/1584072023997/turizm/osnovi_gotelnoyi_spravi. 29. Старостіна А.О. Маркетингові дослідження. Практичний аспект. К.: Видав. Дім. «Вільямс», 2004. 262с. 30. Стратегія розвитку: інвестиційний вимір: монографія / за ред. д-ра Гуткевич С. О. Харків: Діса плюс, 2016. 162 с. |
Content type: | Master Thesis |
Показва се в Колекции: | 241 — готельно-ресторанна справа |
Файлове в Този Публикация:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Авторська довідка_Мелешко.doc | 50,5 kB | Microsoft Word | Изглед/Отваряне | |
dyplom_Meleshko N_M_2024.pdf | 3,87 MB | Adobe PDF | Изглед/Отваряне |
Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.
Админ Инструменти