Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39874
Назва: | Удосконалення технології виробництва та розробка рецептури хліба з додаванням морських водоростей |
Інші назви: | Production technology improvement and recipe development for bread with seaweed adding |
Автори: | П'яла, Ульяна Ярославівна Piala, Uliana Yaroslavivna |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001 |
Бібліографічний опис: | П'яла У.Я. Удосконалення технології виробництва та розробка рецептури хліба з__додаванням морських водоростей: дипломна робота магістра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / У.Я. П'яла. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 78 с. |
Bibliographic description: | Piala U. Y. Production technology improvement and recipe development for bread with seaweed adding: master's thesis in specialty „181 — “food technology” / U. Y. Piala. — Ternopil : TNTU, 2022. — 78 p. |
Дата публікації: | 2022 |
Дата внесення: | 31-гру-2022 |
Видавництво: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Науковий керівник: | Бейко, Людмила Анатоліївна Beiko, Liudmyla Anatoliivna |
Члени комітету: | Пилипець, Оксана Михайлівна Pylypets, Oksana Mykhailivna |
УДК: | 664 |
Теми: | 181 харчові технології морські водорості вакаме ламінарія слані хліб опара технологія seaweed wakame kelp bread bread production technology |
Кількість сторінок: | 78 |
Короткий огляд (реферат): | Проаналізовано та віднайдено літературні та патентні джерела щодо морських водоростей, їх хімічного складу, вмісту біологічно активни речовин, користі та використання. Доліджено технологіяю та виробництво хліба. Розраховано рецепти хліба з додаванням морський водоростей. Визначено їх якість. Запропоновано виробництво хліба, який містить морські водорості для промислового виробницта. |
Опис: | Literary sources on seaweed, their chemical composition, benefits and use were analyzed and found. The technology and production of bread were studied. Recipes for bread with the addition of seaweed have been calculated. Their quality is determined. Production of bread containing seaweed for industry is proposed. |
Зміст: | Вступ ............ 1. Техніко-економічне обґрунтування проекту........... 2. Технологічна частина проєкту................. 2.1. Технологічні розрахунки виробництва запроектованого асортименту............................. 2.2. Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва............................. 2.3. Забезпечення технологічного процесу виробництва запроектованого асортименту................... 3. Науково-дослідна частина проекту............... 3.1. Аналітичний огляд літературних джерел............. 3.2. Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження................. 3.3. Результати дослідження..................... 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях............................. 4.1.Охорона праці................................. 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях..................Висновки.............................. Список використаних літературних джерел..................... Додатки....... |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39874 |
Власник авторського права: | © П'яла У.Я., 2022 |
Перелік літератури: | 2. А.Т. Лялик, О.С. Покотило, М.Д. Кухтин, Л.А. Бейко. Органолепичний і сенсорний аналіз сиркової пасти з лляною олією. Журнал «Технічні науки та технології», No1 (19) с.287-295 3. А Лялик, Л Бейко, М Кухтин, О Покотило Використання лляної олії у виробництві харчових продуктів. Вісник аграрної науки. Том 99 No 3 (2021): Bulletin of Agricultural Science, с 78-83. 4. Дейниченко Г.В.та ін.Вплив добавок морських водоростей на процес сушіння борошняних формованих виробів. Прогресивні ресурні технології. Збірник наук. пр. Харків-2002 С 113-116. 5. ДСТУ 2120-93. Хлібопекарське виробництво. Терміни та визначення 6. ДСТУ 2209-93. Борошно, побічні продукти і відходи. Терміни та визначення. 7. ДСТУ-П 4583:2006. Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна (33879) 8. ДСТУ 7517:2014 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови 9. Дробот В.І. Ситник І.П. КорзуХліб з додаванням водоростей//Зерно і хліб 2015 No2 С 12-16 10. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. – Київ: Логос, 2002. – 364 с. 11. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот– Київ. Кондор, 2018. — 440 с. 12. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 1990. - 278 с 13. Дробот В. І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. / В. І. Дробот .- Київ. Руслана, 2019. — 416 с. 14. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. — 958 с. 15. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. - 287с. 16. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. — Київ: ЦУЛ, 2017. — 432 с. 17. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г.М.Лисюк. — Суми: Університетська книга, 2009. — 464 с. 18. https://irp.te.ua/l-r-33/ 19. https://opendatabot.ua/c/31273795 20. https://nadzbruchchya-hlib.business-guide.com.ua/ 21. https://www.agroone.info/publication/hlib-z-minulogo-do-sogodennja/ 22. http://www.irbis-nbuv.gov.ua/cgibin/irbis_nbuv/ cgiirbis_64.exe 23. https://zakon.rada.gov.ua/go/z0226-12 24. https://leg.co.ua/knigi/pravila/pravila-ohoroni-praci-dlya-vidavnictv- yiredakciy-4.html 25. https://www.twirpx.com/file/1202067/ 26. http://rdaberyslav.gov.ua/index.php/news/1861-okhorona-pratsi- oboviazky-robotodavtsiv-i-pratsivnykiv 27. https://pidru4niki.com/85788/bzhd/sklad_povitrya_robochoyi_zoni_d zherela_zabrudnennya_povitryanogo_seredovischa_shkidlivimi_rechovinami |
References: | 1. Anastasiia Lialyk, Oleg Pokotylo, Mykola Kukhtyn, Ludmila Beyko, Yulia Horiuk, Svetlana Dobrovolska. Fatty acid composition of curd spread with different flax oil content. Nova Biotechnologica et Chimica 19 No. 2 (2020):с. 216-222 |
Тип вмісту: | Master Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 181 — харчові технології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
avtorska dovidka_Piala .doc | Авторська довідка | 28,5 kB | Microsoft Word | Переглянути/відкрити |
dyplom_Piala .pdf | Дипломна робота | 2,66 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора