Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38453
Tytuł: | Шляхи підвищення екологічності молокопереробних підприємств |
Authors: | Шинкарик, Марія Миколаївна Кравець, Олег Ігорович |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Bibliographic description (Ukraine): | Шинкарик М. М. Шляхи підвищення екологічності молокопереробних підприємств / М. М. Шинкарик, О. І. Кравець // Екологічна безпека держави: тези доповідей Другого всеукраїнського круглого столу, 15 грудня 2021 р. – К.: ІТТА. — с. 181-185. |
Data wydania: | gru-2021 |
Data archiwizacji: | gru-2021 |
Date of entry: | 8-lip-2022 |
Wydawca: | ІТТА |
Kraj (kod): | UA |
Place edycja: | м. Київ |
UDC: | 637 |
Słowa kluczowe: | екологія молоко сироватка відходи |
Zakres stron: | 5 |
Abstract: | Основним шляхом підвищення екологічності молочних підприємств є повна переробка молочної сироватки. Проте більшість заводів є малопотужними, не мають обладнання для переробки сироватки та не зможуть його собі дозволити у найближчій перспективі. Налагодження глибокої переробки молочної сироватки в таких умовах можливе лише за шляхом створення централізованих виробництв для переробки сироватки, що передбачає кооперацію дрібних та середніх виробників. Очищення сироватки від дисперсних частинок на запропонованому фільтрі покращить її подальшу очистку і переробку. |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38453 |
Właściciel praw autorskich: | © Шинкарик М.М., Кравець О.І., 2021 |
Wykaz piśmiennictwa: | Шинкарик М.М. Аналіз гранулометричного складу білкової дисперсної фази / М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – 2011. – Т. 2,№ 40. – С. 266-269. Гивлюд А. М. Моніторинг забруднення стічних вод молокопереробних підприємств / А. М. Гивлюд // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2014. – № 787 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 301–305 Змієвський Ю. Г. Застосування електродіалізу і мембранної дистиляції в процесі переробки молочної сироватки : автореферат дис. на здобуття ступеня канд. сехн. наук : спец. 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв / Ю. Г. Змієвський. – К.: 2010. – 21 с. Пат. на кор. мод. 77749 України, МПК B 01 D 35/28. Фільтр для очистки молочної сироватки від сирного пилу / Шинкарик М.М., Кравець О.І., Шинкарик М.В.; заявник і власник Тернопільський нац. тех. ун. ім. І.Пулюя. заявл. 14.08.12 ; опубл. 25.02.13, Бюл. № 5. |
Typ zawartości: | Conference Abstract |
Występuje w kolekcjach: | Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій |
Pliki tej pozycji:
Plik | Opis | Wielkość | Format | |
---|---|---|---|---|
Титулка.pdf | 512,42 kB | Adobe PDF | Przeglądanie/Otwarcie | |
Стаття.pdf | 394,15 kB | Adobe PDF | Przeglądanie/Otwarcie | |
Зміст.pdf | 254,92 kB | Adobe PDF | Przeglądanie/Otwarcie |
Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi
Yönetim Araçları