Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38453
Title: Шляхи підвищення екологічності молокопереробних підприємств
Authors: Шинкарик, Марія Миколаївна
Кравець, Олег Ігорович
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Шинкарик М. М. Шляхи підвищення екологічності молокопереробних підприємств / М. М. Шинкарик, О. І. Кравець // Екологічна безпека держави: тези доповідей Другого всеукраїнського круглого столу, 15 грудня 2021 р. – К.: ІТТА. — с. 181-185.
Issue Date: Δεκ-2021
Submitted date: Δεκ-2021
Date of entry: 8-Ιου-2022
Publisher: ІТТА
Country (code): UA
Place of the edition/event: м. Київ
UDC: 637
Keywords: екологія
молоко
сироватка
відходи
Page range: 5
Abstract: Основним шляхом підвищення екологічності молочних підприємств є повна переробка молочної сироватки. Проте більшість заводів є малопотужними, не мають обладнання для переробки сироватки та не зможуть його собі дозволити у найближчій перспективі. Налагодження глибокої переробки молочної сироватки в таких умовах можливе лише за шляхом створення централізованих виробництв для переробки сироватки, що передбачає кооперацію дрібних та середніх виробників. Очищення сироватки від дисперсних частинок на запропонованому фільтрі покращить її подальшу очистку і переробку.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38453
Copyright owner: © Шинкарик М.М., Кравець О.І., 2021
References (Ukraine): Шинкарик М.М. Аналіз гранулометричного складу білкової дисперсної фази / М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – 2011. – Т. 2,№ 40. – С. 266-269.
Гивлюд А. М. Моніторинг забруднення стічних вод молокопереробних підприємств / А. М. Гивлюд // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2014. – № 787 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 301–305
Змієвський Ю. Г. Застосування електродіалізу і мембранної дистиляції в процесі переробки молочної сироватки : автореферат дис. на здобуття ступеня канд. сехн. наук : спец. 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв / Ю. Г. Змієвський. – К.: 2010. – 21 с.
Пат. на кор. мод. 77749 України, МПК B 01 D 35/28. Фільтр для очистки молочної сироватки від сирного пилу / Шинкарик М.М., Кравець О.І., Шинкарик М.В.; заявник і власник Тернопільський нац. тех. ун. ім. І.Пулюя. заявл. 14.08.12 ; опубл. 25.02.13, Бюл. № 5.
Content type: Conference Abstract
Εμφανίζεται στις συλλογές:Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
Титулка.pdf512,42 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
Стаття.pdf394,15 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
Зміст.pdf254,92 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα

Εργαλεία διαχειριστή