Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38453
Назва: | Шляхи підвищення екологічності молокопереробних підприємств |
Автори: | Шинкарик, Марія Миколаївна Кравець, Олег Ігорович |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Бібліографічний опис: | Шинкарик М. М. Шляхи підвищення екологічності молокопереробних підприємств / М. М. Шинкарик, О. І. Кравець // Екологічна безпека держави: тези доповідей Другого всеукраїнського круглого столу, 15 грудня 2021 р. – К.: ІТТА. — с. 181-185. |
Дата публікації: | гру-2021 |
Дата подання: | гру-2021 |
Дата внесення: | 8-лип-2022 |
Видавництво: | ІТТА |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | м. Київ |
УДК: | 637 |
Теми: | екологія молоко сироватка відходи |
Діапазон сторінок: | 5 |
Короткий огляд (реферат): | Основним шляхом підвищення екологічності молочних підприємств є повна переробка молочної сироватки. Проте більшість заводів є малопотужними, не мають обладнання для переробки сироватки та не зможуть його собі дозволити у найближчій перспективі. Налагодження глибокої переробки молочної сироватки в таких умовах можливе лише за шляхом створення централізованих виробництв для переробки сироватки, що передбачає кооперацію дрібних та середніх виробників. Очищення сироватки від дисперсних частинок на запропонованому фільтрі покращить її подальшу очистку і переробку. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38453 |
Власник авторського права: | © Шинкарик М.М., Кравець О.І., 2021 |
Перелік літератури: | Шинкарик М.М. Аналіз гранулометричного складу білкової дисперсної фази / М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – 2011. – Т. 2,№ 40. – С. 266-269. Гивлюд А. М. Моніторинг забруднення стічних вод молокопереробних підприємств / А. М. Гивлюд // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2014. – № 787 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 301–305 Змієвський Ю. Г. Застосування електродіалізу і мембранної дистиляції в процесі переробки молочної сироватки : автореферат дис. на здобуття ступеня канд. сехн. наук : спец. 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв / Ю. Г. Змієвський. – К.: 2010. – 21 с. Пат. на кор. мод. 77749 України, МПК B 01 D 35/28. Фільтр для очистки молочної сироватки від сирного пилу / Шинкарик М.М., Кравець О.І., Шинкарик М.В.; заявник і власник Тернопільський нац. тех. ун. ім. І.Пулюя. заявл. 14.08.12 ; опубл. 25.02.13, Бюл. № 5. |
Тип вмісту: | Conference Abstract |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Титулка.pdf | 512,42 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
Стаття.pdf | 394,15 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
Зміст.pdf | 254,92 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора