Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38218
Назва: Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю переробки 20 т молока за зміну
Інші назви: Workshop project of whole milk products production of 20 t of milk processing capacity per shift
Автори: Шевчук, Валентин Павлович
Shevchuk, Valentyn
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Шевчук В.П. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю переробки 20 т молока за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / В.П. Шевчук. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 51 с.
Bibliographic description: Shevchuk V.P. Plans and specifications of curd and curd articles production shop of 20 t of milk processing per shift capacity: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / V.P. Shevchuk. — Ternopil : TNTU, 2022. — 51 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 26-чер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Пилипець, Оксана Михайлівна
Pylypets, Oksana
УДК: 637.1
Теми: незбираномолочні продукти
пастеризоване молоко
йогурт
вершки пастеризовані
whole-milk products
pasteurized milk
yogurt
pasteurized cream
Кількість сторінок: 51
Короткий огляд (реферат): Відповідно до завдання, метою представленої роботи є проєктування цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю переробки 20 тон молока за зміну. У процесі виконання кваліфікаційної роботи був зроблений розрахунок продуктів запланованого асортиментного ряду, а також, для забезпечення виробництва молочних продуктів належної якості, було підібрано технологічне обладнання. Встановлене устаткування дасть можливість підвищити продуктивність та сприятиме покращенню якісних показників готових виробів. У вступі наведена коротка інформація по незбираномолочній продукції. Розрахунок продуктів запланованого асортименту, опис процесів їх виробництва, вимоги до якості сировини, детальна характеристика технологічного процесу виробництва, організація здійснення ТХК та МБК на прикладі молока та вершків, підбір устаткування та розрахунок його кількості, що необхідна для виробництва, а також зроблені розрахунки площ виробничих приміщень подано у розділі 1. Розділ другий містить інформацію, що стосується техніко-економічного обґрунтування. Питанням безпеки життєдіяльності та охорони праці присвячений третій розділ даної роботи. В кінці наведено перелік використаних джерел літератури.
According to the task, the purpose of the presented work is to design a shop for the production of whole milk products with a processing capacity of 20 tons of milk per shift. In the process of performing the qualification work, the calculation of the products of the planned range was made, and also, to ensure the production of dairy products of proper quality, technological equipment was selected. The installed equipment will increase productivity and improve the quality of finished products. The introduction provides brief information on whole milk products. Calculation of products of the planned range, description of their production processes, raw materials quality requirements, detailed characteristics of the technological production process, organization of TCС and MBC on the example of milk and cream, selection of equipment and calculation of its quantity required for production, and also calculations of production areas premises are presented in section 1. Section two contains information related to the feasibility study. The third section of this work is devoted to the issues of life safety and labor protection. A list of used literature sources is presented at the end.
Зміст: ВСТУП... 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА... 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту... 1.1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини.. 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів.... 1.2.1 Вимоги до сировини, яка використовується для виробництва молочних продуктів... 1.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту... 1.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту....... 1.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту.... 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту... 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання... 1.5 Підбір технологічного обладнання... 1.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень... 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ... 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ... СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ...
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38218
Власник авторського права: © Шевчук В.П., 2022
Перелік літератури: 1. Технологія молочних продуктів : Підручник / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін. – К. : НУХТ, 2013. – 502 с. 2. Технологія незбираномолочних продуктів: навч. посіб. / Т.А. Скорченко, Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, О.В. Кочубей; за ред. Т.А. Скорченко. – Вінниця: Нова Книга, 2005. – 264 с. 3. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. : Навч. посіб. – К. : НУХТ, 2013. – 343 с. 4. ДСТУ 3662:2018 «Молоко коров’яче незбиране. Вимоги при заготівлі». [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 5. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. [На заміну РСТ УССР 1326-88; чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2017. 6. ДСТУ 2661:2010 «Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови». [чинний від 2011-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2011. 7. ДСТУ 7519:2014 «Вершки питні. Технічні умови». [чинний від 2005-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005. 8. ДСТУ 4343:2004 «Йогурти. Загальні технічні умови». [чинний від 2015-02- 01]. Вид. офіц. Київ: Мінекономрозвитку України, 2015. 9. Ромоданова В. О., Костенко Т. П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості.: Навч. посіб. – К. : НУХТ, 2003. – 168 с. 10. Н.М. Шульга, Л.А. Млечко. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 11. Инструкция по санитарной обработке оборудования, инвентаря и тары на предприятиях молочной промышленности. – М. : ВНИМИ, 1998. – 108 с. 51 12. Ростроса Н. М., Мордвинцева П. В. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности. – М: Агропромиздат, 1989. – 303 с. 13. Проектирование предприятий молочной промышленности с основами промстроительства : учеб. пособие / Л. В. Голубева, Л. Э. Глаголева, В. М. Степанов, Н. А. Тихомирова. – Санктпетербург : ГИОРД, 2010. – 288 с 14. Березюк О. В., Лемешев М. С.. Безпека життєдіяльності: навчальний підручник ВНТУ 2011. – 204 с. 15. Грибан В. Г., Негодченко О. В.. Охорона праці: навчальний посібник (для студ. вищ. навч. закл.): – К центр учбової літератури, 2009. – 280с. 16. Гандзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці: Підручник. 5-е вид. / За ред. М.П. Гандзюка. – К.: Каравела, 2011. – 384 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Shevchuk.docАвторська довідка47 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dylpomna_Shevchuk.pdfДипломна робота3,56 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора