Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29668
Titel: Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва цукрового сиропу
Sonstige Titel: Development and research of automated control system for technological process of sugar syrop production
Autor(en): Панонько, Володимир Васильович
Panonko, Volodymyr
Bibliographic description (Ukraine): Панонько В.В. Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва цукрового сиропу: дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/В.В. Панонько . — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 108 с.
Erscheinungsdatum: 23-Dez-2019
Submitted date: 18-Dez-2019
Date of entry: 23-Dez-2019
Herausgeber: Тернопіль, ТНТУ
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Левицький, Віталій Васильович
Committee members: Капаціла, Юрій Богданович
UDC: 621.446
Stichwörter: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
цукровий сироп
контролер
керування
цукор
розчин.
sugar syrop
controller
control
sugar
solution
Page range: 108
Zusammenfassung: Панонько В.В. Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва цукрового сиропу. 151 – автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. В магістерській роботі було проаналізовано основні аспекти технології виробництва сиропу та його види. Розроблено автоматизовану систему керування процесом виробництва інвертного сиропу та проведено оптимізацію її роботи. Panonko V.V Development and research of automated control system for technological process of sugar syrop production. 151 - automation and computer integrated technologies. - Ivan Puliuyi Ternopil National Technical University. - Ternopil, 2019. In the master's thesis the main aspects of the syrup production technology and its types were analyzed. An automated control system for the invert syrup production process has been developed and its work optimized.
Beschreibung: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 23 грудня 2019 р. о 12 .30 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 45 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 401
Content: ВСТУП 7 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 9 1.1. Види цукрів як сировини для виробеицтва сиропів 9 1.2. Класифікація і технологія виготовлення сиропів 14 1.2.1. Смакові сиропи 15 1.2.2. Лікарські сиропи 18 1.3. Теоретичні основи екстрагування 22 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 24 2.1. Технологія виробництва сиропів різних видів 24 2.2 Виробництво білого сиропу 26 2.3 Неперервне виробництво сиропу 28 2.4 Створення інвертного сиропу 30 2.5 Приготування термічної сахарози 32 3 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 35 3.1 Опис алгоритмів реалізації автоматизації процесів виробництва цукрового сиропу 35 3.2 Реалізація алгоритму підвищення точності виробництва 44 4. НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 49 4.1 Оптимізація роботи асинхронного приводу для автоматизованої системи управління виробництвом сиропу 49 4.2. Проектування алгоритму векторного управління моментом і потоком при вимірюванні вектора потокозчеплення ротора 53 4.3 Пряме векторне управління моментом і потоком АД на основі принципу розділення. 59 5. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 68 5.1. Вибір вимірювального обладнання для виробництва сиропу. 68 5.1.1. Вибір датчика температури 68 5.1.4. Вибір датчика концентрації 69 5.1.3. Вибір витратоміра 71 5.1.4. Вибір датчика для визначення рівня рідини 73 5.1.5 Вибір клапанів 75 5.1.6 Вибір насоса 75 5.1.7. Вибір контролера і модулів вводу / виводу 76 6. ОБГРУНТУВАННЯ-ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ 78 6.1. Розрахунок норм часу на виконання науково-дослідної роботи 78 6.2 Визначення витрат на оплату праці та відрахувань на соціальні заходи 79 6.3 Розрахунок матеріальних витрат 82 6.4 Розрахунок витрат на електроенергію 83 6.5 Розрахунок суми амортизаційних відрахувань 84 5.6 Обчислення накладних витрат 85 5.7 Складання кошторису витрат та визначення собівартості науково-дослідницької роботи 86 5.8 Розрахунок ціни розробки системи 87 5.9 Визначення економічної ефективності і терміну окупності капітальних вкладень 88 7 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 90 7.1 Організація охорони праці при роботі з системою управління 90 7.2 Електробезпека 92 7.3 Розрахунок заземлення 95 8 ЕКОЛОГІЯ 99 8.1 Екологізація виробництва 99 8.2 Зниження енергоємності та енергозбереження. 100 8.3 Джерела електромагнітних полів, іонізуючого випромінення та методи їх знешкодження. 102 ОСНОВНІ ВИСНОВКИ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 104 БІБЛІОГРАФІЯ 105
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29668
Copyright owner: © Панонько В.В., 2019
References (Ukraine): 1. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с. 2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 4. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с. 3. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с. 4. Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с. 5. https://mppnik.ru/publ/1088-prigotovlenie-saharnogo-siropa-v-proizvodstve-bezalkogolnyh-napitkov.html 6. https://studfile.net/preview/2905735/page:2/ 7. Назаров Н.И. Технология и оборудование пищевых производств / Н.И. Назаров, А.П. Нечаев, В.И. Щербаков. - М.: Пищ. пром., 1977. – 352 с. 8. Общая технология пищевых производств (под ред. Ковальской Л.П.) М., Колос, 1993. – 384 с. 9. Коренев В.Д., Бей С.В. Повышение точности гидростатического измерителя плотности карамельного сиропа. //Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: обчислювальна техніка та автоматизація.-Донецьк: ДонНТУ, 2014.– №23(201).- С. 165–170. 10. Гущин В.Н. Електронная система контроля параметров сахарного сиропа в производстве карамельной массы / В.С. Гущин, В.Д. Коренеев. - Наукові праці Донецького національного технічного університету.-Донецьк: ДонНТУ, 2014.– №24(201).- С. 168–180. 11. Литвиненко E.И. Технология получения сахарного сиропа при производстве кваса / [Е.И. Литвиненко, С.Н. Быканов, А.А. Литвиненко, Б.Д. Данильчук] // Вестник НТУ «ХПИ». – 2014. – № 27. – С. 40 – 45. 12. http://masters.donntu.org/2012/fkita/biei/diss/indexu.htm
Content type: Master Thesis
Enthalten in den Sammlungen:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, 174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка

Dateien zu dieser Ressource:
Datei Beschreibung GrößeFormat 
dyplom_Panonko_V_2019.pdfДипломна робота2,04 MBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen
avtoreferat_Panonko_V_2019.pdfАвтореферат249,44 kBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen


Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.

Herramientas de Administrador