Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29668
Назва: Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва цукрового сиропу
Інші назви: Development and research of automated control system for technological process of sugar syrop production
Автори: Панонько, Володимир Васильович
Panonko, Volodymyr
Бібліографічний опис: Панонько В.В. Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва цукрового сиропу: дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/В.В. Панонько . — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 108 с.
Дата публікації: 23-гру-2019
Дата подання: 18-гру-2019
Дата внесення: 23-гру-2019
Видавництво: Тернопіль, ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Левицький, Віталій Васильович
Члени комітету: Капаціла, Юрій Богданович
УДК: 621.446
Теми: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
цукровий сироп
контролер
керування
цукор
розчин.
sugar syrop
controller
control
sugar
solution
Діапазон сторінок: 108
Короткий огляд (реферат): Панонько В.В. Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва цукрового сиропу. 151 – автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. В магістерській роботі було проаналізовано основні аспекти технології виробництва сиропу та його види. Розроблено автоматизовану систему керування процесом виробництва інвертного сиропу та проведено оптимізацію її роботи. Panonko V.V Development and research of automated control system for technological process of sugar syrop production. 151 - automation and computer integrated technologies. - Ivan Puliuyi Ternopil National Technical University. - Ternopil, 2019. In the master's thesis the main aspects of the syrup production technology and its types were analyzed. An automated control system for the invert syrup production process has been developed and its work optimized.
Опис: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 23 грудня 2019 р. о 12 .30 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 45 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 401
Зміст: ВСТУП 7 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 9 1.1. Види цукрів як сировини для виробеицтва сиропів 9 1.2. Класифікація і технологія виготовлення сиропів 14 1.2.1. Смакові сиропи 15 1.2.2. Лікарські сиропи 18 1.3. Теоретичні основи екстрагування 22 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 24 2.1. Технологія виробництва сиропів різних видів 24 2.2 Виробництво білого сиропу 26 2.3 Неперервне виробництво сиропу 28 2.4 Створення інвертного сиропу 30 2.5 Приготування термічної сахарози 32 3 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 35 3.1 Опис алгоритмів реалізації автоматизації процесів виробництва цукрового сиропу 35 3.2 Реалізація алгоритму підвищення точності виробництва 44 4. НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 49 4.1 Оптимізація роботи асинхронного приводу для автоматизованої системи управління виробництвом сиропу 49 4.2. Проектування алгоритму векторного управління моментом і потоком при вимірюванні вектора потокозчеплення ротора 53 4.3 Пряме векторне управління моментом і потоком АД на основі принципу розділення. 59 5. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 68 5.1. Вибір вимірювального обладнання для виробництва сиропу. 68 5.1.1. Вибір датчика температури 68 5.1.4. Вибір датчика концентрації 69 5.1.3. Вибір витратоміра 71 5.1.4. Вибір датчика для визначення рівня рідини 73 5.1.5 Вибір клапанів 75 5.1.6 Вибір насоса 75 5.1.7. Вибір контролера і модулів вводу / виводу 76 6. ОБГРУНТУВАННЯ-ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ 78 6.1. Розрахунок норм часу на виконання науково-дослідної роботи 78 6.2 Визначення витрат на оплату праці та відрахувань на соціальні заходи 79 6.3 Розрахунок матеріальних витрат 82 6.4 Розрахунок витрат на електроенергію 83 6.5 Розрахунок суми амортизаційних відрахувань 84 5.6 Обчислення накладних витрат 85 5.7 Складання кошторису витрат та визначення собівартості науково-дослідницької роботи 86 5.8 Розрахунок ціни розробки системи 87 5.9 Визначення економічної ефективності і терміну окупності капітальних вкладень 88 7 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 90 7.1 Організація охорони праці при роботі з системою управління 90 7.2 Електробезпека 92 7.3 Розрахунок заземлення 95 8 ЕКОЛОГІЯ 99 8.1 Екологізація виробництва 99 8.2 Зниження енергоємності та енергозбереження. 100 8.3 Джерела електромагнітних полів, іонізуючого випромінення та методи їх знешкодження. 102 ОСНОВНІ ВИСНОВКИ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 104 БІБЛІОГРАФІЯ 105
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29668
Власник авторського права: © Панонько В.В., 2019
Перелік літератури: 1. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с. 2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 4. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с. 3. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с. 4. Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с. 5. https://mppnik.ru/publ/1088-prigotovlenie-saharnogo-siropa-v-proizvodstve-bezalkogolnyh-napitkov.html 6. https://studfile.net/preview/2905735/page:2/ 7. Назаров Н.И. Технология и оборудование пищевых производств / Н.И. Назаров, А.П. Нечаев, В.И. Щербаков. - М.: Пищ. пром., 1977. – 352 с. 8. Общая технология пищевых производств (под ред. Ковальской Л.П.) М., Колос, 1993. – 384 с. 9. Коренев В.Д., Бей С.В. Повышение точности гидростатического измерителя плотности карамельного сиропа. //Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: обчислювальна техніка та автоматизація.-Донецьк: ДонНТУ, 2014.– №23(201).- С. 165–170. 10. Гущин В.Н. Електронная система контроля параметров сахарного сиропа в производстве карамельной массы / В.С. Гущин, В.Д. Коренеев. - Наукові праці Донецького національного технічного університету.-Донецьк: ДонНТУ, 2014.– №24(201).- С. 168–180. 11. Литвиненко E.И. Технология получения сахарного сиропа при производстве кваса / [Е.И. Литвиненко, С.Н. Быканов, А.А. Литвиненко, Б.Д. Данильчук] // Вестник НТУ «ХПИ». – 2014. – № 27. – С. 40 – 45. 12. http://masters.donntu.org/2012/fkita/biei/diss/indexu.htm
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Panonko_V_2019.pdfДипломна робота2,04 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
avtoreferat_Panonko_V_2019.pdfАвтореферат249,44 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора