Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29668
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorЛевицький, Віталій Васильович-
dc.contributor.authorПанонько, Володимир Васильович-
dc.contributor.authorPanonko, Volodymyren
dc.date.accessioned2019-12-23T08:49:40Z-
dc.date.available2019-12-23T08:49:40Z-
dc.date.issued2019-12-23-
dc.date.submitted2019-12-18-
dc.identifier.citationПанонько В.В. Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва цукрового сиропу: дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/В.В. Панонько . — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 108 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29668-
dc.descriptionРоботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 23 грудня 2019 р. о 12 .30 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 45 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 401uk_UA
dc.description.abstractПанонько В.В. Розробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва цукрового сиропу. 151 – автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. В магістерській роботі було проаналізовано основні аспекти технології виробництва сиропу та його види. Розроблено автоматизовану систему керування процесом виробництва інвертного сиропу та проведено оптимізацію її роботи. Panonko V.V Development and research of automated control system for technological process of sugar syrop production. 151 - automation and computer integrated technologies. - Ivan Puliuyi Ternopil National Technical University. - Ternopil, 2019. In the master's thesis the main aspects of the syrup production technology and its types were analyzed. An automated control system for the invert syrup production process has been developed and its work optimized.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 7 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 9 1.1. Види цукрів як сировини для виробеицтва сиропів 9 1.2. Класифікація і технологія виготовлення сиропів 14 1.2.1. Смакові сиропи 15 1.2.2. Лікарські сиропи 18 1.3. Теоретичні основи екстрагування 22 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 24 2.1. Технологія виробництва сиропів різних видів 24 2.2 Виробництво білого сиропу 26 2.3 Неперервне виробництво сиропу 28 2.4 Створення інвертного сиропу 30 2.5 Приготування термічної сахарози 32 3 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 35 3.1 Опис алгоритмів реалізації автоматизації процесів виробництва цукрового сиропу 35 3.2 Реалізація алгоритму підвищення точності виробництва 44 4. НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 49 4.1 Оптимізація роботи асинхронного приводу для автоматизованої системи управління виробництвом сиропу 49 4.2. Проектування алгоритму векторного управління моментом і потоком при вимірюванні вектора потокозчеплення ротора 53 4.3 Пряме векторне управління моментом і потоком АД на основі принципу розділення. 59 5. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 68 5.1. Вибір вимірювального обладнання для виробництва сиропу. 68 5.1.1. Вибір датчика температури 68 5.1.4. Вибір датчика концентрації 69 5.1.3. Вибір витратоміра 71 5.1.4. Вибір датчика для визначення рівня рідини 73 5.1.5 Вибір клапанів 75 5.1.6 Вибір насоса 75 5.1.7. Вибір контролера і модулів вводу / виводу 76 6. ОБГРУНТУВАННЯ-ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ 78 6.1. Розрахунок норм часу на виконання науково-дослідної роботи 78 6.2 Визначення витрат на оплату праці та відрахувань на соціальні заходи 79 6.3 Розрахунок матеріальних витрат 82 6.4 Розрахунок витрат на електроенергію 83 6.5 Розрахунок суми амортизаційних відрахувань 84 5.6 Обчислення накладних витрат 85 5.7 Складання кошторису витрат та визначення собівартості науково-дослідницької роботи 86 5.8 Розрахунок ціни розробки системи 87 5.9 Визначення економічної ефективності і терміну окупності капітальних вкладень 88 7 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 90 7.1 Організація охорони праці при роботі з системою управління 90 7.2 Електробезпека 92 7.3 Розрахунок заземлення 95 8 ЕКОЛОГІЯ 99 8.1 Екологізація виробництва 99 8.2 Зниження енергоємності та енергозбереження. 100 8.3 Джерела електромагнітних полів, іонізуючого випромінення та методи їх знешкодження. 102 ОСНОВНІ ВИСНОВКИ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 104 БІБЛІОГРАФІЯ 105uk_UA
dc.format.extent108-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопіль, ТНТУuk_UA
dc.subject151uk_UA
dc.subjectавтоматизація та комп’ютерно-інтегровані технологіїuk_UA
dc.subjectцукровий сиропuk_UA
dc.subjectконтролерuk_UA
dc.subjectкеруванняuk_UA
dc.subjectцукорuk_UA
dc.subjectрозчин.uk_UA
dc.subjectsugar syropen
dc.subjectcontrolleren
dc.subjectcontrolen
dc.subjectsugaren
dc.subjectsolutionen
dc.titleРозробка та дослідження автоматизованої системи керування технологічним процесом виробництва цукрового сиропуuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment and research of automated control system for technological process of sugar syrop productionen
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Панонько В.В., 2019uk_UA
dc.contributor.committeeMemberКапаціла, Юрій Богдановичuk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc621.446uk_UA
dc.relation.references1. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с. 2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 4. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с. 3. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с. 4. Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с. 5. https://mppnik.ru/publ/1088-prigotovlenie-saharnogo-siropa-v-proizvodstve-bezalkogolnyh-napitkov.html 6. https://studfile.net/preview/2905735/page:2/ 7. Назаров Н.И. Технология и оборудование пищевых производств / Н.И. Назаров, А.П. Нечаев, В.И. Щербаков. - М.: Пищ. пром., 1977. – 352 с. 8. Общая технология пищевых производств (под ред. Ковальской Л.П.) М., Колос, 1993. – 384 с. 9. Коренев В.Д., Бей С.В. Повышение точности гидростатического измерителя плотности карамельного сиропа. //Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: обчислювальна техніка та автоматизація.-Донецьк: ДонНТУ, 2014.– №23(201).- С. 165–170. 10. Гущин В.Н. Електронная система контроля параметров сахарного сиропа в производстве карамельной массы / В.С. Гущин, В.Д. Коренеев. - Наукові праці Донецького національного технічного університету.-Донецьк: ДонНТУ, 2014.– №24(201).- С. 168–180. 11. Литвиненко E.И. Технология получения сахарного сиропа при производстве кваса / [Е.И. Литвиненко, С.Н. Быканов, А.А. Литвиненко, Б.Д. Данильчук] // Вестник НТУ «ХПИ». – 2014. – № 27. – С. 40 – 45. 12. http://masters.donntu.org/2012/fkita/biei/diss/indexu.htmuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Appears in Collections:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, 174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
dyplom_Panonko_V_2019.pdfДипломна робота2,04 MBAdobe PDFView/Open
avtoreferat_Panonko_V_2019.pdfАвтореферат249,44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools