Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26516
Назва: Моделювання орієнтації кисті промислового робота при автоматизації завантажувальних операцій
Автори: Ющак, Тарас Андрійович
Бібліографічний опис: Ющак Т. А. Моделювання орієнтації кисті промислового робота при автоматизації завантажувальних операцій „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/ Т. Б. Ющак. — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 6 с.
Дата публікації: 22-гру-2018
Дата внесення: 22-гру-2018
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль, ТНТУ
Науковий керівник: Михайлишин, Роман Ігорович
УДК: 621.865.8
Теми: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
струминний захоплюючий пристрій
маніпулятор
Кількість сторінок: 6
Короткий огляд (реферат): Розглянуто випадок, коли захоплювальний пристрій призначений для транспортування плоских деталей типу пластин. Розроблено математичну модель динамічної взаємодії струминного захоплювального пристрою з вантажем при його транспортуванні по прямолінійній траєкторії. Визначено оптимальну орієнтацію кисті маніпулятора, що забезпечить мінімальне енергоспоживання струминного захоплювального пристрою. В процесі роботи визначено основні причини, які впливають на безвідривне транспортування об’єкта маніпулювання і знайдено межі зміни основних параметрів, які визначають це явище.
Опис: Проаналізовано конструкції утримуючих і підтримуючих захоплювальних пристроїв та методи планування траєкторій при виконанні маніпуляторами вантажно-розвантажувальних операцій, що дало можливість визначити умови стабільного утримування вантажу. Запропоновано математичну модель динамічної взаємодії захоплювального пристрою з вантажем при його транспортуванні по прямолінійній траєкторії, що враховує зміщення центра мас вантажу і вплив сили лобового опору повітря, та дає можливість визначити оптимальну орієнтацію захоплювача для зниження мінімально необхідної сили утримування до 45%. Досліджено енергоефективність процесу транспортування вантажу з використанням струминних захоплювальних пристроїв. Використання методу оптимізації орієнтації захоплювального пристрою при транспортуванні вантажів по заданій траєкторії дозволило знизити енергетичні затрати на 15-54%. Знайдені необхідні і достатні умови для підйомної сили, що дозволить знизити тиск в системі до необхідного мінімуму. За сучасних умов розвитку робототехніки запропонована модель дасть можливість прискорити транспортування об’єктів так і зменшити енергоспоживання стиснутого повітря.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26516
Тип вмісту: Thesis Abstract
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Yuschak_aref.pdf453,76 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора