Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132
Заглавие: | Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників |
Други Заглавия: | Получение биоактивных фосфопептидов с использованием различных растворителей Obtaining of bioactive casein phosphopeptides using different solvents |
Автори: | Юкало, Володимир Глібович Yukalo, Volodymyr Сторож, Людмила Анатоліївна Storozh, Liudmyla |
Bibliographic description (Ukraine): | Юкало, В.Г. Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників / В.Г. Юкало, Л.А. Сторож // Наукові праці НУХТ. – 2017. – Т.23, № 5, Ч. 1. – С. 109-114. |
Journal/Collection: | Наукові праці НУХТ |
Issue: | 5 |
Volume: | 23 |
Дата на Публикуване: | 2017 |
Submitted date: | 2017 |
Date of entry: | 21-Яну-2018 |
Издател: | Наукові праці НУХТ |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Національний університет харчових технологій |
UDC: | 577.112.083 122.2 |
Ключови Думи: | казеїн casein протеоліз proteolysis фосфопептиди phosphopeptides спирти alcohols осадження sedimentation |
Number of pages: | 6 |
Page range: | 109-114 |
Start page: | 109 |
End page: | 114 |
Резюме: | Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів. Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів. |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132 |
Content type: | Article |
Показва се в Колекции: | Наукові публікації працівників кафедри харчової біотехнології і хімії |
Файлове в Този Публикация:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Tom23_№5_P109_104.pdf | 2,87 MB | Adobe PDF | Изглед/Отваряне | |
Tom23_No5_P109_104.djvu | 123,18 kB | DjVu | Изглед/Отваряне | |
Tom23_No5_P109_104__COVER.png | 391,88 kB | image/png | Изглед/Отваряне |
Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.
Админ Инструменти