Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Юкало, Володимир Глібович | - |
dc.contributor.author | Yukalo, Volodymyr | - |
dc.contributor.author | Сторож, Людмила Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Storozh, Liudmyla | - |
dc.date.accessioned | 2018-01-21T12:50:33Z | - |
dc.date.available | 2018-01-21T12:50:33Z | - |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.date.submitted | 2017 | - |
dc.identifier.citation | Юкало, В.Г. Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників / В.Г. Юкало, Л.А. Сторож // Наукові праці НУХТ. – 2017. – Т.23, № 5, Ч. 1. – С. 109-114. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132 | - |
dc.description.abstract | Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів. | uk_UA |
dc.description.abstract | Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів. | uk_UA |
dc.format.extent | 109-114 | - |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Наукові праці НУХТ | uk_UA |
dc.subject | казеїн | uk_UA |
dc.subject | casein | uk_UA |
dc.subject | протеоліз | uk_UA |
dc.subject | proteolysis | uk_UA |
dc.subject | фосфопептиди | uk_UA |
dc.subject | phosphopeptides | uk_UA |
dc.subject | спирти | uk_UA |
dc.subject | alcohols | uk_UA |
dc.subject | осадження | uk_UA |
dc.subject | sedimentation | uk_UA |
dc.title | Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників | uk_UA |
dc.title.alternative | Получение биоактивных фосфопептидов с использованием различных растворителей | uk_UA |
dc.title.alternative | Obtaining of bioactive casein phosphopeptides using different solvents | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
dc.coverage.placename | Національний університет харчових технологій | uk_UA |
dc.format.pages | 6 | - |
dc.subject.udc | 577.112.083 | uk_UA |
dc.subject.udc | 122.2 | - |
dc.citation.journalTitle | Наукові праці НУХТ | - |
dc.citation.volume | 23 | - |
dc.citation.issue | 5 | - |
dc.citation.spage | 109 | - |
dc.citation.epage | 114 | - |
dc.coverage.country | UA | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації працівників кафедри харчової біотехнології і хімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Tom23_№5_P109_104.pdf | 2,87 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
Tom23_No5_P109_104.djvu | 123,18 kB | DjVu | Переглянути/відкрити | |
Tom23_No5_P109_104__COVER.png | 391,88 kB | image/png | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора