Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132

Назва: Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників
Інші назви: Получение биоактивных фосфопептидов с использованием различных растворителей
Obtaining of bioactive casein phosphopeptides using different solvents
Автори: Юкало, Володимир Глібович
Yukalo, Volodymyr
Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Бібліографічний опис: Юкало, В.Г. Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників / В.Г. Юкало, Л.А. Сторож // Наукові праці НУХТ. – 2017. – Т.23, № 5, Ч. 1. – С. 109-114.
Журнал/збірник: Наукові праці НУХТ
Випуск/№ : 5
Том: 23
Дата публікації: 2017
Дата подання: 2017
Видавництво: Наукові праці НУХТ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Національний університет харчових технологій
УДК: 577.112.083
122.2
Теми: казеїн
casein
протеоліз
proteolysis
фосфопептиди
phosphopeptides
спирти
alcohols
осадження
sedimentation
Кількість сторінок: 6
Діапазон сторінок: 109-114
Початкова сторінка: 109
Кінцева сторінка: 114
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.
Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132
Тип вмісту : Article
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації працівників кафедри харчової біотехнології і хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tom23_№5_P109_104.pdf2,87 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Tom23_No5_P109_104.djvu123,18 kBDjVuПереглянути/відкрити
Tom23_No5_P109_104__COVER.png391,88 kBimage/pngПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора