กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132

ชื่อเรื่อง: Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників
ชื่อเรื่องอื่นๆ: Получение биоактивных фосфопептидов с использованием различных растворителей
Obtaining of bioactive casein phosphopeptides using different solvents
ผู้แต่ง: Юкало, Володимир Глібович
Yukalo, Volodymyr
Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Bibliographic description (Ukraine): Юкало, В.Г. Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників / В.Г. Юкало, Л.А. Сторож // Наукові праці НУХТ. – 2017. – Т.23, № 5, Ч. 1. – С. 109-114.
Journal/Collection: Наукові праці НУХТ
Issue: 5
Volume: 23
วันที่เผยแพร่: 2017
Submitted date: 2017
Date of entry: 21-มกร-2018
สำนักพิมพ์: Наукові праці НУХТ
Country (code): UA
Place of the edition/event: Національний університет харчових технологій
UDC: 577.112.083
122.2
คำสำคัญ: казеїн
casein
протеоліз
proteolysis
фосфопептиди
phosphopeptides
спирти
alcohols
осадження
sedimentation
Number of pages: 6
Page range: 109-114
Start page: 109
End page: 114
บทคัดย่อ: Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.
Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132
Content type: Article
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล:Наукові публікації працівників кафедри харчової біотехнології і хімії

แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
แฟ้ม รายละเอียด ขนาดรูปแบบ 
Tom23_№5_P109_104.pdf2,87 MBAdobe PDFดู/เปิด
Tom23_No5_P109_104.djvu123,18 kBDjVuดู/เปิด
Tom23_No5_P109_104__COVER.png391,88 kBimage/pngดู/เปิด


รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น

เครื่องมือสำหรับผู้ดูแลระบบ