Link lub cytat. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132

Tytuł: Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників
Inne tytuły: Получение биоактивных фосфопептидов с использованием различных растворителей
Obtaining of bioactive casein phosphopeptides using different solvents
Authors: Юкало, Володимир Глібович
Yukalo, Volodymyr
Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Cytat: Юкало, В.Г. Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників / В.Г. Юкало, Л.А. Сторож // Наукові праці НУХТ. – 2017. – Т.23, № 5, Ч. 1. – С. 109-114.
Journal/kolekcja: Наукові праці НУХТ
Release/№ : 5
Tom: 23
Data wydania: 2017
Data archiwizacji: 2017
Date of entry: 21-sty-2018
Wydawca: Наукові праці НУХТ
Kraj (kod): UA
Place edycja: Національний університет харчових технологій
UDC: 577.112.083
122.2
Słowa kluczowe: казеїн
casein
протеоліз
proteolysis
фосфопептиди
phosphopeptides
спирти
alcohols
осадження
sedimentation
Strony: 6
Zakres stron: 109-114
Główna strona: 109
Strona końcowa: 114
Abstract: Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.
Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132
Typ zawartości: Article
Występuje w kolekcjach:Наукові публікації працівників кафедри харчової біотехнології і хімії

Pliki tej pozycji:
Plik Opis WielkośćFormat 
Tom23_№5_P109_104.pdf2,87 MBAdobe PDFPrzeglądanie/Otwarcie
Tom23_No5_P109_104.djvu123,18 kBDjVuPrzeglądanie/Otwarcie
Tom23_No5_P109_104__COVER.png391,88 kBimage/pngPrzeglądanie/Otwarcie


Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi

Narzędzia administratora