このアイテムの引用には次の識別子を使用してください: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132

タイトル: Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників
その他のタイトル: Получение биоактивных фосфопептидов с использованием различных растворителей
Obtaining of bioactive casein phosphopeptides using different solvents
著者: Юкало, Володимир Глібович
Yukalo, Volodymyr
Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Bibliographic description (Ukraine): Юкало, В.Г. Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників / В.Г. Юкало, Л.А. Сторож // Наукові праці НУХТ. – 2017. – Т.23, № 5, Ч. 1. – С. 109-114.
Journal/Collection: Наукові праці НУХТ
Issue: 5
Volume: 23
発行日: 2017
Submitted date: 2017
Date of entry: 21-1月-2018
出版者: Наукові праці НУХТ
Country (code): UA
Place of the edition/event: Національний університет харчових технологій
UDC: 577.112.083
122.2
キーワード: казеїн
casein
протеоліз
proteolysis
фосфопептиди
phosphopeptides
спирти
alcohols
осадження
sedimentation
Number of pages: 6
Page range: 109-114
Start page: 109
End page: 114
抄録: Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.
Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132
Content type: Article
出現コレクション:Наукові публікації працівників кафедри харчової біотехнології і хімії

このアイテムのファイル:
ファイル 記述 サイズフォーマット 
Tom23_№5_P109_104.pdf2,87 MBAdobe PDF見る/開く
Tom23_No5_P109_104.djvu123,18 kBDjVu見る/開く
Tom23_No5_P109_104__COVER.png391,88 kBimage/png見る/開く


このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。

管理ツール