Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132

Title: Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників
Other Titles: Получение биоактивных фосфопептидов с использованием различных растворителей
Obtaining of bioactive casein phosphopeptides using different solvents
Authors: Юкало, Володимир Глібович
Yukalo, Volodymyr
Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Bibliographic description (Ukraine): Юкало, В.Г. Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників / В.Г. Юкало, Л.А. Сторож // Наукові праці НУХТ. – 2017. – Т.23, № 5, Ч. 1. – С. 109-114.
Journal/Collection: Наукові праці НУХТ
Issue: 5
Volume: 23
Issue Date: 2017
Submitted date: 2017
Date of entry: 21-Jan-2018
Publisher: Наукові праці НУХТ
Country (code): UA
Place of the edition/event: Національний університет харчових технологій
UDC: 577.112.083
122.2
Keywords: казеїн
casein
протеоліз
proteolysis
фосфопептиди
phosphopeptides
спирти
alcohols
осадження
sedimentation
Number of pages: 6
Page range: 109-114
Start page: 109
End page: 114
Abstract: Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.
Стаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132
Content type: Article
Appears in Collections:Наукові публікації працівників кафедри харчової біотехнології і хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tom23_№5_P109_104.pdf2,87 MBAdobe PDFView/Open
Tom23_No5_P109_104.djvu123,18 kBDjVuView/Open
Tom23_No5_P109_104__COVER.png391,88 kBimage/pngView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools