Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132

Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЮкало, Володимир Глібович-
dc.contributor.authorYukalo, Volodymyr-
dc.contributor.authorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.authorStorozh, Liudmyla-
dc.date.accessioned2018-01-21T12:50:33Z-
dc.date.available2018-01-21T12:50:33Z-
dc.date.issued2017-
dc.date.submitted2017-
dc.identifier.citationЮкало, В.Г. Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників / В.Г. Юкало, Л.А. Сторож // Наукові праці НУХТ. – 2017. – Т.23, № 5, Ч. 1. – С. 109-114.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23132-
dc.description.abstractСтаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.uk_UA
dc.description.abstractСтаття присвячена визначенню впливу виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди із гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію в присутності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78%), які за молекулярною масою є подібними до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу приводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.uk_UA
dc.format.extent109-114-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаукові праці НУХТuk_UA
dc.subjectказеїнuk_UA
dc.subjectcaseinuk_UA
dc.subjectпротеолізuk_UA
dc.subjectproteolysisuk_UA
dc.subjectфосфопептидиuk_UA
dc.subjectphosphopeptidesuk_UA
dc.subjectспиртиuk_UA
dc.subjectalcoholsuk_UA
dc.subjectосадженняuk_UA
dc.subjectsedimentationuk_UA
dc.titleОтримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинниківuk_UA
dc.title.alternativeПолучение биоактивных фосфопептидов с использованием различных растворителейuk_UA
dc.title.alternativeObtaining of bioactive casein phosphopeptides using different solventsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.coverage.placenameНаціональний університет харчових технологійuk_UA
dc.format.pages6-
dc.subject.udc577.112.083uk_UA
dc.subject.udc122.2-
dc.citation.journalTitleНаукові праці НУХТ-
dc.citation.volume23-
dc.citation.issue5-
dc.citation.spage109-
dc.citation.epage114-
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації працівників кафедри харчової біотехнології і хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tom23_№5_P109_104.pdf2,87 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Tom23_No5_P109_104.djvu123,18 kBDjVuПереглянути/відкрити
Tom23_No5_P109_104__COVER.png391,88 kBimage/pngПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора