Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/571
Title: | Вплив форми леза ножів на енергоспоживання кутера |
Other Titles: | Influence of form of knife-blade is on the energy consumption of cutter |
Authors: | Закалов, Олександр Васильович Мазяк, З. Бортник, А. Zakalow, O. Mazyak, Z. Bortnyk, A. |
Bibliographic description (Ukraine): | Закалов О. Вплив форми леза ножів на енергоспоживання кутера / Закалов О., Мазяк З., Бортник А. // Вісник ТДТУ. — 2010. — Том 15. — № 2. — С. 94-100. — (машинобудування, автоматизація виробництва та процеси механічної обробки). |
Issue Date: | 5-Mei-2010 |
Date of entry: | 5-Nov-2010 |
Publisher: | Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя |
Place of the edition/event: | Тернопіль, Україна |
UDC: | 664.013 |
Keywords: | ножі кутера м’ясна сировина фарш робочі органи подрібнення різання knives of cutter meat raw material stuffing workings organs grindings down cutting |
Abstract: | Проведено аналіз розподілу силових факторів по ріжучій кромці та бічних поверхнях ножа для робочих органів кутера з різними формами ріжучої кромки. Виявлено переваги та недоліки процесу подрібнення з використанням таких ножів. Запропоновано заходи щодо зменшення енергоспоживання подрібнювачів м’яса. In the article the analysis of division of power factors is conducted on a cutting edge and lateral surfaces of knife for the workings organs of cutter with the different forms of cutting edge. Found out advantages and lacks of process of grinding down with the use of such knives. Measures are offered on diminishing of energy consumption of grindings down of meat. |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/571 |
ISSN: | 1727-7108 |
Copyright owner: | © „Вісник Тернопільського національного технічного університету“ |
Publications status : | Опубліковано раніше |
Content type: | Article |
Appears in Collections: | Вісник ТДТУ, 2010, Том 15, № 2 |
Files in This Item:
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.