Utilize este identificador para referenciar este registo: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50575
Título: Дослідження шляхів організаційно-технічного розвитку підприємства, на прикладі ТОВ «ВІКОНТ»
Outros títulos: Research on the Ways of Organizational and Technical Development of an Enterprise (LLC “VIKONT” as a case of study)
Autor: Галицький, Ігор Романович
Halytskyi, Ihor
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Галицький І.Р. Дослідження шляхів організаційно-технічного розвитку підприємства, на прикладі ТОВ «ВІКОНТ»: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра: спец. 073 - Менеджмент / наук. кер. М.П. Галущак. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 78 с.
Halytskyi І. Research on the Ways of Organizational and Technical Development of an Enterprise (LLC “VIKONT” as a case of study): work for a master's degree: spec. 073 – management / scientific supervisor M. Halushchak. Ternopil: Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2025. 78 p.
Data: 25-Dez-2025
Submitted date: 22-Dez-2025
Date of entry: 25-Dez-2025
Editora: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Галущак, Михайло Петрович
Committee members: Шерстюк, Роман Петрович
UDC: 637.134
Palavras-chave: 073
менеджмент
розвиток
організаційний та технічний розвиток
комплексна автоматизація виробничих процесів на млині
диверсифікація продукції
development
organizational and technical development
comprehensive automation of production processes at the mill
product diversification
Resumo: Магістерська робота: 78 сторінок, 9 рисунків, 19 таблиць, 1 додаток, 38 літературних джерел. Об’єкт дослідження ‒ процес розвитку підприємства в умовах мінливого конкурентного середовища. Предмет дослідження - організаційно-технічний розвиток борошномельного підприємства. Метою роботи є дослідження теоретичних основ і практичних аспектів організаційно-технічного розвитку борошномельного підприємства для підвищення його конкурентоспроможності. Методи дослідження – опис, спостереження, синтез, узагальнення, пояснення, економіко-статистичний аналіз. У роботі внесено низку рекомендацій щодо оранізаційно-технічного розвитку досліджуваного підприємства шляхом комплексної автоматизації виробничих процесів, розвитку його матеріально-технічної бази та розширення асортименту продукції, що випускається. Результати дослідження можуть бути впроваджені у практичну діяльність ТОВ «ВІКОНТ», а також використані іншими аналогічними підприємствами, з метою підвищення ефективності своєї діяльності.
Master Degree thesis contains of 78 pages, 9 figures, 19 tables, 1 appendix, 38 references. The object of the study is the process of enterprise development in a changing competitive environment. The subject of the study is the organizational and technical development of a flour milling enterprise. The purpose of the work is to study the theoretical foundations and practical aspects of the organizational and technical development of a flour milling enterprise to increase its competitiveness. Research methods are description, observation, synthesis, generalization, explanation, economic and statistical analysis. The work includes a number of recommendations for the organizational and technical development of the enterprise under study through comprehensive automation of production processes, development of its material and technical base and expansion of the range of products produced. The results of the study can be implemented in the practical activities of VICONT LLC, as well as used by other similar enterprises in order to increase the efficiency of their activities
Descrição: Рівень економічної ефективності підприємства визначається багатьма чинниками та умовами. Характерною рисою більшості вітчизняних промислових підприємств є високий ступінь зносу та досить низький коефіцієнт оновлення основних фондів, внаслідок чого знижується якість продукції, а її собівартість зростає. Тому нашим підприємствам необхідно обирати шлях організаційно-технічного розвитку. Напрямки вдосконалення організаційно-технічного розвитку слід формувати з врахуванням можливостей підприємства, його специфіки функціонування, умов ринку та наявних у підприємства проблем. ТОВ “ВІКОНТ” – борошномельне підприємство, що з 1999 року здійснює свою виробничу діяльність на орендованих виробничих потужностях у с. Миролюбівка Тернопільської області. Основним напрямком діяльності товариства є виробництво сортового пшеничного борошна. За роки оренди товариством виконано великий обсяг робіт з реконструкції виробничих приміщень та технологічного процесу, зокрема встановлено нове обладнання вітчизняного виробництва, виготовлене за ліцензією, наданою швейцарською фірмою «Бюллер». Також у співпраці з фірмою «ІННОВІН» впроваджено автоматизацію зволоження зерна перед його розмелом.
Content: Вступ 7. Розділ 1 Організаційно-технічний розвиток підприємства, його суть і основні форми 9. 1.1 Сутність і напрями розвитку підприємства 9. 1.2 Організаційний та технічний розвиток підприємства 14. 1.3 Показники оцінювання рівня організаційно-технічного розвитку підприємства 22. Розділ 2 Дослідження діяльності та організаційно-технічного рівня ТОВ “ВІКОНТ” 27. 2.1 Загальна характеристика ТОВ “ВІКОНТ” 27. 2.2 Аналіз основних показників діяльності товариства 35. 2.3 Оцінка ефективності використання матеріально-технічної бази 42. Розділ 3 Шляхи підвищення рівня організаційно-технічного розвитку ТОВ “ВІКОНТ” 46. 3.1 Комплексна автоматизація виробничих процесів на млині 46. 3.2 Технічне дооснащення виробництва для зміни фасування продукції 54. 3.3 Обґрунтування доцільності диверсифікації виробництва 61. Розділ 4 Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 66. 4.1 Загальний аналіз стану охорони праці у ТОВ «ВІКОНТ» 66. 4.2 Забезпечення техногенної безпеки на об’єктах економіки 68. Висновки 72. Бібліографія 75. Додатки 79.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50575
Copyright owner: „© Галицький Ігор Романович, 2025“
References (Ukraine): 1. Прийма Л.Р., Кулиняк І Я. Розвиток підприємства: сутність поняття. Науковий вісник ЛУ України. 2012. Випуск 22.10. С. 236–241.
2. Лопушинська О.В. Сутність і напрями розвитку підприємства: теоретичний аспект. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2017. № 5 (84). С. 87-92. URL: file:///C:/Users/Admin/Downloads/Nvpusk_2017_5_12.pdf
3. Іванчук К.О. Теоретичні підходи до визначення категорії «розвиток підприємства». Стратегія і механізм регулювання промислового розвитку. – 2012. С. 231–239.
4. Матіщак Ю.І. Характеристика поняття «розвиток підприємства» та його зв’язку з іншими економічними категоріями. Науковий вісник Одеського національного економічного університету. 2015. № 3 (223). С. 102–112.
5. Чорна М.В., Коваль М.С. Особливості управління розвитком підприємств ресторанного господарства. Ефективна економіка. 2015. № 1. URL: http://www.irbis-nbuv.gov.ua/cgi-bin/irbis_nbuv/cgiirbis_64.exe?I21DBN=LINK&P21DBN=UJRN&Z21ID=&S21REF=10&S21CNR=20&S21STN=1&S21FMT=ASP_meta&C21COM=S&2_S21P03=FILA=&2_S21STR=efek_2015_1_5
6. Кулиняк І.Я., Прийма Л.Р., Шпак О.Г. Напрями розвитку підприємства в умовах динамічного середовища. Науковий вісник Ужгородського університету. Сер.: Економіка. 2012. Вип. 3 (37). С. 55–58.
7. Олефіренко О.М., Шевлюга О.Г. Техніко-технологічний розвиток як необхідна умова розвитку сучасних підприємств. Економічні проблеми сталого розвитку: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої пам'яті проф. Балацького О. Ф. Суми : СумДУ, 2013. Т. 2. С. 164–166.
8. Петрович Й.М., Кіт А.Ф., Кулішов В.В. Оновлення техніко-технологічної бази шляхом проведення технічного переозброєння й реконструкції підприємства. URL: http://poglyad.com/students/item/15599.
9. Шляга О.В., Масилюк Б.В. Цілі та пріоритети розвитку техніко-технологічної бази підприємства. Економіка і менеджмент – 2013: перспективи інтеграції та інноваційного розвитку. URL: https://confcontact.com/2014_04_25_ekonomika_i_menedgment/tom2/61_Shlyaga.htm
10. Матіщак Ю.І. Шляхи підвищення організаційно-технічного розвитку молокопереробних підприємств України. Науковий вісник Херсонського державного університету. 2017. Випуск 25. Частина 1. С. 170-173.
11. Кужда Т.І., Галущак М.П., Галущак О.Я. Оцінювання факторів інноваційного розвитку підприємств за допомогою кореляційно-регресійного підходу. Вісник Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. 2007. Випуск 21. С. 160-165.
12. Каличева Н.Є., Масан В.В., Старцев Д.С. Вплив техніко-технологічних інновацій на ефективний розвиток підприємства. Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Економіка і управління. 2018. Том 29 (68). № 5. С. 51-54.
13. Забродська Г.І., Забродська Л.Д. Організаційний розвиток підприємства: основи визначення дефініції. Молодий вчений. 2017. № 4.4 (44). С. 55-59.
14. Занора В. Розвиток підприємства: сутність, форми, види. Галицький економічний вісник. 2019. № 6 (61). С.69-78.
15. Передерієнко Н.І. Сутнісно-змістовна характеристика процесів управління стратегічним розвитком підприємств. Стратегічні напрями розвитку підприємств видавничої галузі, поліграфічної діяльності і книготоргівлі: монографія / під. ред. Ганжурова Ю. С. Київ, 2015. С. 10–24.
16. Галущак О.Я. Кондирєв В. Основні завдання технічного розвитку підприємства. Матеріали міжнародної науково-практичної конференції студентів і молодих учених „Соціально-економічні аспекти розвитку економіки. Т.: ТНТУ, 2017. С. 21–22
17. Верхоглядова Н.І., Кононова І.В. Систематизація підходів до трактування розвитку будівельного підприємства. Економіка та управління підприємствами. 2016. Вип. 1. С. 67–74.
18. Ємельянов О.Ю. Показники оцінювання рівня технічного розвитку підприємств. Міжнародний науковий журнал «Грааль науки». 2021. № 10. С.52-56.
19. Горіна Г.О. Діалектика поняття «розвиток підприємства». Причорноморські економічні студії. 2016. Вип. 8. С. 123–127.
20. Офіційний сайт ТОВ «ВІКОНТ». URL: https://www.vikont.com.ua/about/ https://www.vikont.com.ua/about/
21. ДСТУ ISO 22000:2019 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга. [Чинний від 2019-12-01]. Вид. офіц. Київ: ДП УкрНДНЦ, 2019. 39 с.
22. ДСТУ 46.004-99. Борошно пшеничне. Технічні умови. [Чинний від 1999-08-15]. Вид. офіц. Київ: ДП УкрНДНЦ, 1999. 12 с.
23. Чат-бот Опендатабот. URL: https://opendatabot.ua/c/43766806
24. Ткаченко А. М., Марченко К. А. Сучасні підходи до управління розвитком підприємства. Економіка і регіон. 2014. Вип. 1. С. 85–90.
25. Галущак М.П., Кучинський В.В. Запровадження сучасних методів організації виробничих процесів на українських підприємствах // Збірник тез доповідей ІІ міжнародної науково-практичної конференції: «Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, діджиталізація та інновації. Тернопіль: ТНТУ, 2022. С 6-7.
26. Офіційний сайт компанії «ІННОВІННПРОМ». URL: https://innovinnprom.com/istoriya-kompaniyi
27. Гудзь О.Є., Музиченко А.Л. Організаційний розвиток підприємства. Економіка. Менеджмент. Бізнес. 2020. №4 (34). С. 8-12.
28. Гудзь О.Є. Модернізація організаційно-інформаційного дизайну сучасних підприємств. Економіка. Менеджмент. Бізнес. 2017. №2 (19). C. 4-12.
29. Галущак О.Я., Галущак М.П. Оцінювання ефективності інвестиційно-інноваційної діяльності підприємств. Соціально-економічні проблеми і держава: збірник наукових праць. 2009. №1 (2). С.47-57.
30. Рибчинський Р. Чим живе український ринок борошна у воєнний час? Інформаційно-аналітичне агентство «АПК-Інформ». URL: https://www.apk-inform.com/uk/exclusive/opinion/1535238
31. Дослідження щодо розвитку технології пакування борошна в Україні. URL: https://ua.coyograinmachine.com/company-profile
32. Напівавтомат пакувальний з дозатором ДВП-3. URL: https://asvik.kiev.ua/ua/catalog/group/product/20
33. Напівавтоматичний дозатор для фасування борошна КД-20-В2. URL: https://prom.ua/ua/p1211003966-poluavtomaticheskij-dozator-dlya.htm
34. Юрченко А.Ю. Особливості функціонування та інноваційного розвитку борошномельних підприємств на продовольчому ринку України. Економіка і суспільство. 2017. Випуск 11. С. 344-348.
35. Сакіркін С. Підсумки 2024 року для борошномельної галузі України. АПК ІНФОРМ. 25 лютого 2025 р. URL: https://www.apk-inform.com/uk/exclusive/topic/1546672
36. Полонська О.М., Солошонок А.Л., Некова Г.П. Аналіз обігу зернових та виробництва борошномельно-круп’яної продукції в Україні. Економіка харчової промисловості. 2021. Том 13, Випуск 3. С. 34-45.
37. Бабаєв І.О. Конкурентоспроможність продукції підприємств борошномельної галузі : дис. ... д-ра філософії : 051 / Полтавський державний аграрний університет. Полтава, 2023. 271 c.
38. Галущак М., Галицький І. Сучасні шляхи організаційно-технічного розвитку підприємства. Матеріали ХV Міжнародної науково-практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах» (Тернопіль, 17 листопада 2025 р.). Тернопіль, 2025. С. 104.
Content type: Master Thesis
Aparece nas colecções:073 — менеджмент

Ficheiros deste registo:
Ficheiro Descrição TamanhoFormato 
КРМ Галицький.pdf5,53 MBAdobe PDFVer/Abrir


Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.

Ferramentas administrativas