Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50575
Registre complet de metadades
Camp DCValorLengua/Idioma
dc.contributor.advisorГалущак, Михайло Петрович-
dc.contributor.authorГалицький, Ігор Романович-
dc.contributor.authorHalytskyi, Ihor-
dc.date.accessioned2025-12-25T09:36:14Z-
dc.date.available2025-12-25T09:36:14Z-
dc.date.issued2025-12-25-
dc.date.submitted2025-12-22-
dc.identifier.citationГалицький І.Р. Дослідження шляхів організаційно-технічного розвитку підприємства, на прикладі ТОВ «ВІКОНТ»: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра: спец. 073 - Менеджмент / наук. кер. М.П. Галущак. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 78 с.uk_UA
dc.identifier.citationHalytskyi І. Research on the Ways of Organizational and Technical Development of an Enterprise (LLC “VIKONT” as a case of study): work for a master's degree: spec. 073 – management / scientific supervisor M. Halushchak. Ternopil: Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2025. 78 p.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50575-
dc.descriptionРівень економічної ефективності підприємства визначається багатьма чинниками та умовами. Характерною рисою більшості вітчизняних промислових підприємств є високий ступінь зносу та досить низький коефіцієнт оновлення основних фондів, внаслідок чого знижується якість продукції, а її собівартість зростає. Тому нашим підприємствам необхідно обирати шлях організаційно-технічного розвитку. Напрямки вдосконалення організаційно-технічного розвитку слід формувати з врахуванням можливостей підприємства, його специфіки функціонування, умов ринку та наявних у підприємства проблем. ТОВ “ВІКОНТ” – борошномельне підприємство, що з 1999 року здійснює свою виробничу діяльність на орендованих виробничих потужностях у с. Миролюбівка Тернопільської області. Основним напрямком діяльності товариства є виробництво сортового пшеничного борошна. За роки оренди товариством виконано великий обсяг робіт з реконструкції виробничих приміщень та технологічного процесу, зокрема встановлено нове обладнання вітчизняного виробництва, виготовлене за ліцензією, наданою швейцарською фірмою «Бюллер». Також у співпраці з фірмою «ІННОВІН» впроваджено автоматизацію зволоження зерна перед його розмелом.uk_UA
dc.description.abstractМагістерська робота: 78 сторінок, 9 рисунків, 19 таблиць, 1 додаток, 38 літературних джерел. Об’єкт дослідження ‒ процес розвитку підприємства в умовах мінливого конкурентного середовища. Предмет дослідження - організаційно-технічний розвиток борошномельного підприємства. Метою роботи є дослідження теоретичних основ і практичних аспектів організаційно-технічного розвитку борошномельного підприємства для підвищення його конкурентоспроможності. Методи дослідження – опис, спостереження, синтез, узагальнення, пояснення, економіко-статистичний аналіз. У роботі внесено низку рекомендацій щодо оранізаційно-технічного розвитку досліджуваного підприємства шляхом комплексної автоматизації виробничих процесів, розвитку його матеріально-технічної бази та розширення асортименту продукції, що випускається. Результати дослідження можуть бути впроваджені у практичну діяльність ТОВ «ВІКОНТ», а також використані іншими аналогічними підприємствами, з метою підвищення ефективності своєї діяльності.uk_UA
dc.description.abstractMaster Degree thesis contains of 78 pages, 9 figures, 19 tables, 1 appendix, 38 references. The object of the study is the process of enterprise development in a changing competitive environment. The subject of the study is the organizational and technical development of a flour milling enterprise. The purpose of the work is to study the theoretical foundations and practical aspects of the organizational and technical development of a flour milling enterprise to increase its competitiveness. Research methods are description, observation, synthesis, generalization, explanation, economic and statistical analysis. The work includes a number of recommendations for the organizational and technical development of the enterprise under study through comprehensive automation of production processes, development of its material and technical base and expansion of the range of products produced. The results of the study can be implemented in the practical activities of VICONT LLC, as well as used by other similar enterprises in order to increase the efficiency of their activitiesuk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 7. Розділ 1 Організаційно-технічний розвиток підприємства, його суть і основні форми 9. 1.1 Сутність і напрями розвитку підприємства 9. 1.2 Організаційний та технічний розвиток підприємства 14. 1.3 Показники оцінювання рівня організаційно-технічного розвитку підприємства 22. Розділ 2 Дослідження діяльності та організаційно-технічного рівня ТОВ “ВІКОНТ” 27. 2.1 Загальна характеристика ТОВ “ВІКОНТ” 27. 2.2 Аналіз основних показників діяльності товариства 35. 2.3 Оцінка ефективності використання матеріально-технічної бази 42. Розділ 3 Шляхи підвищення рівня організаційно-технічного розвитку ТОВ “ВІКОНТ” 46. 3.1 Комплексна автоматизація виробничих процесів на млині 46. 3.2 Технічне дооснащення виробництва для зміни фасування продукції 54. 3.3 Обґрунтування доцільності диверсифікації виробництва 61. Розділ 4 Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 66. 4.1 Загальний аналіз стану охорони праці у ТОВ «ВІКОНТ» 66. 4.2 Забезпечення техногенної безпеки на об’єктах економіки 68. Висновки 72. Бібліографія 75. Додатки 79.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject073uk_UA
dc.subjectменеджментuk_UA
dc.subjectрозвитокuk_UA
dc.subjectорганізаційний та технічний розвитокuk_UA
dc.subjectкомплексна автоматизація виробничих процесів на млиніuk_UA
dc.subjectдиверсифікація продукціїuk_UA
dc.subjectdevelopmentuk_UA
dc.subjectorganizational and technical developmentuk_UA
dc.subjectcomprehensive automation of production processes at the milluk_UA
dc.subjectproduct diversificationuk_UA
dc.titleДослідження шляхів організаційно-технічного розвитку підприємства, на прикладі ТОВ «ВІКОНТ»uk_UA
dc.title.alternativeResearch on the Ways of Organizational and Technical Development of an Enterprise (LLC “VIKONT” as a case of study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder„© Галицький Ігор Романович, 2025“uk_UA
dc.contributor.committeeMemberШерстюк, Роман Петрович-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.134uk_UA
dc.relation.references1. Прийма Л.Р., Кулиняк І Я. Розвиток підприємства: сутність поняття. Науковий вісник ЛУ України. 2012. Випуск 22.10. С. 236–241.uk_UA
dc.relation.references2. Лопушинська О.В. Сутність і напрями розвитку підприємства: теоретичний аспект. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2017. № 5 (84). С. 87-92. URL: file:///C:/Users/Admin/Downloads/Nvpusk_2017_5_12.pdfuk_UA
dc.relation.references3. Іванчук К.О. Теоретичні підходи до визначення категорії «розвиток підприємства». Стратегія і механізм регулювання промислового розвитку. – 2012. С. 231–239.uk_UA
dc.relation.references4. Матіщак Ю.І. Характеристика поняття «розвиток підприємства» та його зв’язку з іншими економічними категоріями. Науковий вісник Одеського національного економічного університету. 2015. № 3 (223). С. 102–112.uk_UA
dc.relation.references5. Чорна М.В., Коваль М.С. Особливості управління розвитком підприємств ресторанного господарства. Ефективна економіка. 2015. № 1. URL: http://www.irbis-nbuv.gov.ua/cgi-bin/irbis_nbuv/cgiirbis_64.exe?I21DBN=LINK&P21DBN=UJRN&Z21ID=&S21REF=10&S21CNR=20&S21STN=1&S21FMT=ASP_meta&C21COM=S&2_S21P03=FILA=&2_S21STR=efek_2015_1_5uk_UA
dc.relation.references6. Кулиняк І.Я., Прийма Л.Р., Шпак О.Г. Напрями розвитку підприємства в умовах динамічного середовища. Науковий вісник Ужгородського університету. Сер.: Економіка. 2012. Вип. 3 (37). С. 55–58.uk_UA
dc.relation.references7. Олефіренко О.М., Шевлюга О.Г. Техніко-технологічний розвиток як необхідна умова розвитку сучасних підприємств. Економічні проблеми сталого розвитку: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої пам'яті проф. Балацького О. Ф. Суми : СумДУ, 2013. Т. 2. С. 164–166.uk_UA
dc.relation.references8. Петрович Й.М., Кіт А.Ф., Кулішов В.В. Оновлення техніко-технологічної бази шляхом проведення технічного переозброєння й реконструкції підприємства. URL: http://poglyad.com/students/item/15599.uk_UA
dc.relation.references9. Шляга О.В., Масилюк Б.В. Цілі та пріоритети розвитку техніко-технологічної бази підприємства. Економіка і менеджмент – 2013: перспективи інтеграції та інноваційного розвитку. URL: https://confcontact.com/2014_04_25_ekonomika_i_menedgment/tom2/61_Shlyaga.htmuk_UA
dc.relation.references10. Матіщак Ю.І. Шляхи підвищення організаційно-технічного розвитку молокопереробних підприємств України. Науковий вісник Херсонського державного університету. 2017. Випуск 25. Частина 1. С. 170-173.uk_UA
dc.relation.references11. Кужда Т.І., Галущак М.П., Галущак О.Я. Оцінювання факторів інноваційного розвитку підприємств за допомогою кореляційно-регресійного підходу. Вісник Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. 2007. Випуск 21. С. 160-165.uk_UA
dc.relation.references12. Каличева Н.Є., Масан В.В., Старцев Д.С. Вплив техніко-технологічних інновацій на ефективний розвиток підприємства. Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Економіка і управління. 2018. Том 29 (68). № 5. С. 51-54.uk_UA
dc.relation.references13. Забродська Г.І., Забродська Л.Д. Організаційний розвиток підприємства: основи визначення дефініції. Молодий вчений. 2017. № 4.4 (44). С. 55-59.uk_UA
dc.relation.references14. Занора В. Розвиток підприємства: сутність, форми, види. Галицький економічний вісник. 2019. № 6 (61). С.69-78.uk_UA
dc.relation.references15. Передерієнко Н.І. Сутнісно-змістовна характеристика процесів управління стратегічним розвитком підприємств. Стратегічні напрями розвитку підприємств видавничої галузі, поліграфічної діяльності і книготоргівлі: монографія / під. ред. Ганжурова Ю. С. Київ, 2015. С. 10–24.uk_UA
dc.relation.references16. Галущак О.Я. Кондирєв В. Основні завдання технічного розвитку підприємства. Матеріали міжнародної науково-практичної конференції студентів і молодих учених „Соціально-економічні аспекти розвитку економіки. Т.: ТНТУ, 2017. С. 21–22uk_UA
dc.relation.references17. Верхоглядова Н.І., Кононова І.В. Систематизація підходів до трактування розвитку будівельного підприємства. Економіка та управління підприємствами. 2016. Вип. 1. С. 67–74.uk_UA
dc.relation.references18. Ємельянов О.Ю. Показники оцінювання рівня технічного розвитку підприємств. Міжнародний науковий журнал «Грааль науки». 2021. № 10. С.52-56.uk_UA
dc.relation.references19. Горіна Г.О. Діалектика поняття «розвиток підприємства». Причорноморські економічні студії. 2016. Вип. 8. С. 123–127.uk_UA
dc.relation.references20. Офіційний сайт ТОВ «ВІКОНТ». URL: https://www.vikont.com.ua/about/ https://www.vikont.com.ua/about/uk_UA
dc.relation.references21. ДСТУ ISO 22000:2019 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга. [Чинний від 2019-12-01]. Вид. офіц. Київ: ДП УкрНДНЦ, 2019. 39 с.uk_UA
dc.relation.references22. ДСТУ 46.004-99. Борошно пшеничне. Технічні умови. [Чинний від 1999-08-15]. Вид. офіц. Київ: ДП УкрНДНЦ, 1999. 12 с.uk_UA
dc.relation.references23. Чат-бот Опендатабот. URL: https://opendatabot.ua/c/43766806uk_UA
dc.relation.references24. Ткаченко А. М., Марченко К. А. Сучасні підходи до управління розвитком підприємства. Економіка і регіон. 2014. Вип. 1. С. 85–90.uk_UA
dc.relation.references25. Галущак М.П., Кучинський В.В. Запровадження сучасних методів організації виробничих процесів на українських підприємствах // Збірник тез доповідей ІІ міжнародної науково-практичної конференції: «Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, діджиталізація та інновації. Тернопіль: ТНТУ, 2022. С 6-7.uk_UA
dc.relation.references26. Офіційний сайт компанії «ІННОВІННПРОМ». URL: https://innovinnprom.com/istoriya-kompaniyiuk_UA
dc.relation.references27. Гудзь О.Є., Музиченко А.Л. Організаційний розвиток підприємства. Економіка. Менеджмент. Бізнес. 2020. №4 (34). С. 8-12.uk_UA
dc.relation.references28. Гудзь О.Є. Модернізація організаційно-інформаційного дизайну сучасних підприємств. Економіка. Менеджмент. Бізнес. 2017. №2 (19). C. 4-12.uk_UA
dc.relation.references29. Галущак О.Я., Галущак М.П. Оцінювання ефективності інвестиційно-інноваційної діяльності підприємств. Соціально-економічні проблеми і держава: збірник наукових праць. 2009. №1 (2). С.47-57.uk_UA
dc.relation.references30. Рибчинський Р. Чим живе український ринок борошна у воєнний час? Інформаційно-аналітичне агентство «АПК-Інформ». URL: https://www.apk-inform.com/uk/exclusive/opinion/1535238uk_UA
dc.relation.references31. Дослідження щодо розвитку технології пакування борошна в Україні. URL: https://ua.coyograinmachine.com/company-profileuk_UA
dc.relation.references32. Напівавтомат пакувальний з дозатором ДВП-3. URL: https://asvik.kiev.ua/ua/catalog/group/product/20uk_UA
dc.relation.references33. Напівавтоматичний дозатор для фасування борошна КД-20-В2. URL: https://prom.ua/ua/p1211003966-poluavtomaticheskij-dozator-dlya.htmuk_UA
dc.relation.references34. Юрченко А.Ю. Особливості функціонування та інноваційного розвитку борошномельних підприємств на продовольчому ринку України. Економіка і суспільство. 2017. Випуск 11. С. 344-348.uk_UA
dc.relation.references35. Сакіркін С. Підсумки 2024 року для борошномельної галузі України. АПК ІНФОРМ. 25 лютого 2025 р. URL: https://www.apk-inform.com/uk/exclusive/topic/1546672uk_UA
dc.relation.references36. Полонська О.М., Солошонок А.Л., Некова Г.П. Аналіз обігу зернових та виробництва борошномельно-круп’яної продукції в Україні. Економіка харчової промисловості. 2021. Том 13, Випуск 3. С. 34-45.uk_UA
dc.relation.references37. Бабаєв І.О. Конкурентоспроможність продукції підприємств борошномельної галузі : дис. ... д-ра філософії : 051 / Полтавський державний аграрний університет. Полтава, 2023. 271 c.uk_UA
dc.relation.references38. Галущак М., Галицький І. Сучасні шляхи організаційно-технічного розвитку підприємства. Матеріали ХV Міжнародної науково-практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах» (Тернопіль, 17 листопада 2025 р.). Тернопіль, 2025. С. 104.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Apareix a les col·leccions:073 — менеджмент

Arxius per aquest ítem:
Arxiu Descripció MidaFormat 
КРМ Галицький.pdf5,53 MBAdobe PDFVeure/Obrir


Els ítems de DSpace es troben protegits per copyright, amb tots els drets reservats, sempre i quan no s’indiqui el contrari.

Eines d'Administrador